Kokiai religijai save priskirčiau?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 21, 2011, 23:08:15

« ankstesnis - sekantis »

Aš esu:

Krikščionis
Judaistas
Musulmonas
Budistas
Pagonis
Ateistas
Agnostikas
Kita
Žemyn

varpainis

O tai ka kunigas naudos neduoda? Ne nuo situ "parazitu" visuome visuomene valyt reik pradet ;)

paragraf 78

Na didelė dalis kunigų gyvena iš aukų, nes padeda neįgaliesiems, bomžams, ligoniams ir t.t.
Žinoma, būtų daug geriau jei būtų kaip belgijoje, kunigas dirba ir gauna iš valstybės algą, po to išeina į pensiją. Bet tai išimtys tokios ir beje belgijoje labai silpnai bažnyčia vysto karitatyvinę veiklą.
Šiaip kaltinti kunigus (nekalbu apie visus), kad jie nieko nedaro žmonijai yra neteisinga. Va ar tu eini valyti žaizdų ir subinės ligoniams ir bomžams kuriais niekas nesirūpina? O klerikalai, kaip tu juos pavadinai, eina. Ne vieną tokį pažįstu.
Žinoma ne visi kunigai yra tokie, dalis jų tikrai neverti kunigo vardo, nes tikrai yra kaip tu pavadinai, sukčiai, bet toli gražu ne visi yra tokie.

xsistemax

Galima sakyti,jog tai švietėjiška veikla?
Tai ir aš šiame forume labai daug švietimu užsiimu,tai gal man "sumeskit".
Kaip sako Vilkaviškio dekanas,metaliniais neimu.  :)
Blogiausia,kad tas švietimas niekuo nepagrįstas...
Nepažįstu tokių kunigų,dauguma duoda "paskutinį patepimą" ir pasiima pinigus.

paragraf 78

karitatyvinė veikla su švietimu nieko bendra neturi

varpainis

o tu labai nubiednesi nuo to 50 litu uz ta paskutini patepima? O gal nuo keliu litu per misias nuskursi? Nemanau. Kunigas irgi zmogus ir jam kazkaip gyventi reiki. Galu gale nenori neaukoji, niekas nevercia. Priesingai yra su tais pasalpiniais issigimeliais, kurie yra islaikomi is TAVO pinigu. Va jie tikrieji parazitai.

xsistemax

Vieni nuo kitų beveik niekuo nesiskiria.Visi gyvena iš mūsų pinigų.Tik vieni sako"aš neišgyvenu,padėkit",o kiti-"aukokit bažnyčiai".Ir duoda žmogeliai paskutinius pinigėlius,norėdami nusipirkti Dangaus karalystę,kurią nei kunigas matė,nei jie matys..

paragraf 78

Šiaip iš tų aukų, didžioji dalis eina ne į kunigo kišenę, o į visokius restauravimo darbus, komunalinius mokesčius, benziną važinėjimui pas ligonius, liturgijos reikmenims ir t.t.
Aš dirbu krikščioniškame knygyne, matau ką perka kunigai, paprastai tai būna visokie sakramentams reikalingi dalykai. Ir čia sumos eina ne dešimtimis, o dažnai šimtais litų. Dauguma kunigų tai ką nuperka atiduoda už dyką besiruošiantiems sakramentams ir t.t.

xsistemax

O kam tie sakramentai,jei,kaip minėjau,nėra jokių įrodymų dėl Dangaus karalystės?
Gimė kūdikis-reikės jį auginti.Yra kur investuoti.
Tuokiasi žmonės-reikės gyvenimui.
Miršta žmogus-reikės laidoti.
Kodėl dalį lėšų atiduoti kunigui už kažkokius mistiškus ritualus(atleiskit,netgi juokingus)?
Bent kokį fokusą parodytų...  :)
Jau visai nuo temos "nuvarėm".Aš nereligingas.Ir viskas.

paragraf 78

Lewis toks krikščioniškas autorius (Narnijos kronikas parašė), gerai pasakęs yra: jei kažko nedarai tu, tai nesmerk to kuris kažką daro.
Va man keisčiausia, kad tie žmonės kurie netiki, jie smerkia tuos kurie tiki. O atvirkštinis variantas labai retas. Tikintieji praktiškai niekada nesmerkia tų kurie netiki, na nebent fanatikai ir nesuprantantys kuo tiki.
Va xsistemax postuose dažnai tvyro neapykanta kai jis kalba apie religiją ir tikinčiuosius. Keista man dėl to.

Teroras

Citata iš: paragraf 78  spalio 30, 2013, 18:53:07
Va man keisčiausia, kad tie žmonės kurie netiki, jie smerkia tuos kurie tiki. O atvirkštinis variantas labai retas. Tikintieji praktiškai niekada nesmerkia tų kurie netiki, na nebent fanatikai ir nesuprantantys kuo tiki.

Butent! Butent paragrafai! :) Kada tu ta suprasi? :) Ne vien xsistemax taikyti tai gali, o ir sau ;)

xsistemax

Tikinčiuosius suprantu,toks jau yra gyvybinis poreikis.
Tik nereikia tuo naudotis ir iš to gyventi.Tai ne neapykanta,tai tik juokas iš žmonių naivumo.
Nepykstu,Paragraf,bet esu sąžiningas žmogus ir to paties reikalauju iš kitų.

paragraf 78

Deja, niekada nesmerkiu žmonių, kurie tiki kitaip nei aš. Mano dauguma gerų draugų yra netikintys, užsiimantys magija ar laikantys save pagonimis. Su jais smagiai padiskutuojame.
Žaviuosi kitomis religijomis ir labiau myliu ateistus kurie iš dūšios tokie yra nei dauguma krikščionių.

Teroras

Smerkt gal nesmerki, nors zinoma ir cia galima suabejoti bet, kad nuvertini oponentu isgyvenimus sakydamas, jog visa tai iliuzija + dar prisidengi kazkokia teorija kuri nebutinai isaiskina kiekviena atveji tai faktas :)

Tegul meta i mane buldozeri tas, kuris mano kitaip :)

xsistemax

Ar pastebėjai forume,kad kritikuočiau kieno nors asmeninę patirtį,kokia keista ji bebūtų?Atsargiai paklausiu,jei kas domina.Kritikuoju tik neišmanymą.Ir,dažniausiai,su jumoru.

varpainis

Citata iš: xsistemax  spalio 30, 2013, 18:48:10
O kam tie sakramentai,jei,kaip minėjau,nėra jokių įrodymų dėl Dangaus karalystės?
Gimė kūdikis-reikės jį auginti.Yra kur investuoti.
Tuokiasi žmonės-reikės gyvenimui.
Miršta žmogus-reikės laidoti.
Kodėl dalį lėšų atiduoti kunigui už kažkokius mistiškus ritualus(atleiskit,netgi juokingus)?
Bent kokį fokusą parodytų...  :)
Jau visai nuo temos "nuvarėm".Aš nereligingas.Ir viskas.

Taves asmeniskai niekas nevercia aukoti, netiki dievu tai netikek. Nekrikstyk vaiko, nesituok baznycioje. Kur problema? Kas tiki tie ir aukoja.
Vamzdzio i galva tau iremes niekas nelaiko ir neliepia kas menesi kazkokiu atkatu baznyciai kas menesi moket.

Aukštyn