Klausimai tikybos pamokai

Pradėjo RoxiO, gegužės 15, 2012, 15:55:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: Beelzebub  gegužės 15, 2012, 19:25:38
O kartais nėra taip, kad tie kurie nusižudo, nepatenka niekur, o tiesiog "įstringa" žemėje kaip šmėklos/poltergeistai?

Nemanau, kad šiuo atveju pavyktų pagert vynelio ir pavalgyt krekerių. :D

Biblijoje nėra nieko apie tą "vidurinę" erdvę, kiek žinau. T.y., tipo skaistyklą. Čia jau šiaip bažnyčios višūnėlių, niekuo nepagrįstas išmįslas..

Bet kuriuo atveju, paskutinio patepimo metu atleidžiamos visos nuodėmes. Tad miršti švarus kaip pakrikštytas kūdikėlis :)

Jonas

Citata iš: RoxiO  gegužės 15, 2012, 19:21:38
Ji daug žino apie astralą :)

Rimtai ? Šiaip tą klausimą tik kaip ant juoko parašiau..  :)

RoxiO

Citata iš: Jonas  gegužės 15, 2012, 19:29:38
Citata iš: RoxiO  gegužės 15, 2012, 19:21:38
Ji daug žino apie astralą :)

Rimtai ? Šiaip tą klausimą tik kaip ant juoko parašiau..  :)

Rimtai. Aš kaip ir turėčiau eiti į etiką, bet sėdžiu tikyboj, nes su ja labai įdomu diskutuot.

Jonas

CitataRimtai. Aš kaip ir turėčiau eiti į etiką, bet sėdžiu tikyboj, nes su ja labai įdomu diskutuot.

Tai ką jinai tau (ar klasei) pasakojo ? Kaip tai sugebėjo suliet su religijomis ar panašiai ?

OKULTISTE

Yra mokymo programos, mokytojos smaugiamos, kad jas įvykdytų... Labai tikiuosi, kad nesi savanaudiškas žiurkiūkštis, kuris užduoda klausimus "ne į temą" per pamokas ir taip kenkia mokytojai, o malonėji ateiti po pamokų ar per pertrauką tuos "neįteminius" klausimėlius uždavinėti...

RoxiO

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 15, 2012, 21:12:56
Yra mokymo programos, mokytojos smaugiamos, kad jas įvykdytų... Labai tikiuosi, kad nesi savanaudiškas žiurkiūkštis, kuris užduoda klausimus "ne į temą" per pamokas ir taip kenkia mokytojai, o malonėji ateiti po pamokų ar per pertrauką tuos "neįteminius" klausimėlius uždavinėti...

Ne, visi mano klausimai į temą, o apie astralą: ji tik žino, pati nepraktikuoja.

OKULTISTE

Tai, jei užduosite čia pateiktus klausimus, jie gali neatitikti pamokos temos pagal mokymo programą...

RoxiO

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 15, 2012, 21:31:53
Tai, jei užduosite čia pateiktus klausimus, jie gali neatitikti pamokos temos pagal mokymo programą...

Aš šiandien sakiau mokytojai, kad kitą pamoką pasiruošiu klausimų, ji sakė gerai.

TinSoldier

Man tai būtų įdomu tiesiog tai, kam būtent yra reikalingas dievas?
Moralines normas ir prasmę gyvenimui gali suteikti tokios, į patį žmogų orientuotuos filosofijos, kaip Humanizmas. Kurios nereikalauja aklo tikėjimo ir paklusimo.
Iš pasaulio pažinimo pusės, dievas visiškai nereikalingas ir net savitai trukdo. Pasaulį pažinti padeda mokslas, kuris vėlgi nereikalauja tokių žalingų savybių kaip aklo tikėjimo ir paklusimo.
Visiškai nepanašu, kad bandant pažinti Tiesą, dievas būtų arčiau, nei mokslas.
Suteikti stiprybės gyvenime gali 1000 ir 1 dalykas, kuris velgi nesirems aklu tikėjimu. Nes, kai stiprybę semi iš tokios nepatvarios filosofijos kaip tikėjimo dievu - labai daug šansų, kad ji tave paves. Taip pat, laba daug šansų, kad tai bus ypač skaudus smūgis. Taigi kam jį rinktis?

Žiūrint iš žmogiškosios pusės, nafig reikalingas dievas? Kuo jis geresnis už alternatyvas? Nes aš suprantu tik tai, kuo jis žalingesnis..

OKULTISTE

(Paskui mums čia pasakysi atsakymus?)Tai paklausk (man įdomu), kokiais šaltiniais remiasi Tau atsakinėdama...

RoxiO

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 15, 2012, 21:44:23
(Paskui mums čia pasakysi atsakymus?)Tai paklausk (man įdomu), kokiais šaltiniais remiasi Tau atsakinėdama...

OK :D

TinSoldier

Ai, man dar Epikuro paradoksas visuomet patiko:

Ar Dievas nori apsaugoti mus nuo blogio, tačiau negali? Tuomet jis nėra visagalis.

Ar jis gali, tačiau nenori? Tuomet jis piktavalis.

Ar jis ir gali ir nori? Tuomet kodėl egzistuoja blogis?

Ar jis nei gali, nei nori? Tuomet kodėl vadiname jį Dievu?

RoxiO

Citata iš: TinSoldier  gegužės 15, 2012, 21:51:39
Ai, man dar Epikuro paradoksas visuomet patiko:

Ar Dievas nori apsaugoti mus nuo blogio, tačiau negali? Tuomet jis nėra visagalis.

Ar jis gali, tačiau nenori? Tuomet jis piktavalis.

Ar jis ir gali ir nori? Tuomet kodėl egzistuoja blogis?

Ar jis nei gali, nei nori? Tuomet kodėl vadiname jį Dievu?

Jai šakės :D

paragraf 78

Čia viskas remiasi laisva žmogaus valia. Blogį kuria ne dievas, o žmogus. Dievas negali pavergti žmogaus laisvos valios, nes tada žmogus nebūtų panašus į Dievą ir būtų marionetė. Be to, kai tiek žmonių nesilaiko Dieviškojo įstatymo, tai nenuostabu kad tiek blogio yra pasaulyje.
Be to, tikintis žmogus suvokia kad joks blogis nevyksta be priežasties.

TinSoldier

Bet laisva valia tik iliuzija?..
Juk dievas yra visažinis - jis ir taip žino, kas įvyks.
Taigi, gimsta žmogus į pasaulį - dievas jau žino, kad jis ateity nukeliaus į Utoją ir išžudys keletą dešimčių žmonių. Testas, ar žmogus laikysis dievo įsakymų ir pan., tampa bereikšmis.
Tuo pačiu bereikšmiai tampa ir jo blogi veiksmai. Bereikšmes kitoms žmonėms sukeltos kančios.
Tai nafig dievas taip daro?

Aukštyn