Samoning sapnai (Lucid dreams)

Pradėjo Benamis, rugsėjo 17, 2011, 17:27:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Limitas, negaliu pliuso uzdeti ;/

@TinSoldier, koks pas tave rezimas "Lighting at night"? Halogen?

TinSoldier

Šiuo metu Incandescent, tačiau kartais pasidarau ir Dim Incandescent. Halogen kažkaip per šviesus pasirodė :D

Ten, bent man, norint rinktis tuos tamsesnius režimus, reikėjo atnaujinti programytę. Iš karto neleido.

Benamis

Citata iš: TinSoldier  sausio 17, 2015, 20:46:48
Kokias porą valandų panaudojus, ir naktį (ypač visai tamsiame kambaryje) pabandžius ją sustabdyti, - iš ekrano plieskia tokia šlykšti, ryški šviesa, kad net kyla mintys: kaip įmanoma buvo kompu be jos naudotis.


Kambaryje net su ijungta sviesa pabandziau isjungti programa, tai vos neapakau :D

Dekui dar karta.

.L.U.T.H.O.R.

@TinSoldier , dėkui, seniau turėjau šią programą, o dabar kai prireikė, niekur neradau. Labai gerai ir su polifaziniu miegu padeda :)

Arturasss

Sveiki, nemėgstu uždavinėti klausimų, bet pastaruoju metu neturiu laiko pats surast atsakymų. Taigi norėjau papasakot kad jau pusę metų sugebu sapne suvokti jog tai yra sapnas. kartais sapną bandau pakreipt ar atsidurt ten kur noriu , o kartais kai suvokiu, jog tai sapnas tiesiog stebiu visas detales ir bandau viską prisimint kas vyksta. Esmė, kad visada būna labai sunku pabusti.. Kartais taip toli atrodo pradedu keliauti kad niekaip neišeina pabusti. Suvokiu, kad esu savo lovoje, bet atsimerkt neišeina. Būna, kad pabundu kokius 5 kartus ar daugiau, bet ištikro nepabundu, kol vėl susivokiu, kad vis dar sapnuoju.. Galiausiai pradedu panikuoti, save šaukti ir daužytis, kol atsibundu. Kažkaip esu skaitęs K.Kastaneda ir jis rašė, kad be mokytojo tokie bandymai yra pavojingi, todėl stengiuos pabusti, o ne pasiduoti tam malonumui.  Atsibudus kūnas būna visas šaltas, (šiaip esu karšto kraujo ir visada esu įkaitęs, žmonos kūno temperatūra žemesnė). Tačiau pabudus tenka glaustis ir bandyti sušilti. Galiausiai tai mane taip išvargina, kad kitą dieną visiškai neturiu jėgu ką nors daryti.. skaičiau nemažai straipsnių tačiau sunku susivokti ar tai samoningas sapnavimas ar astralinės kelionės? Taip pat jei miegu ne savo namuose ir tose vietose yra bildukai, visada juos sapne matau, su jais galiu kalbėti, taip pat tuo metu suprantu, kad ištikro tai vyksta sapne. tai norėjau paklaust kaip reikėtų tai kontroliuoti, jei noriu tik išsimiegoti, ir kaip reikėtų lengviau pabusti, ar sugrįžt į kūną savo, nežinau kaip tai pavadinti. Dėkui, jei kas atsakysit

Benamis

Nesapnuoju daznai tokiu sapnu, taciau priespaskutini karta irgi turejau problemu su atsibudimu.

Citata iš: Arturasss  gegužės 19, 2015, 16:53:52
Kažkaip esu skaitęs K.Kastaneda ir jis rašė, kad be mokytojo tokie bandymai yra pavojingi, todėl stengiuos pabusti, o ne pasiduoti tam malonumui.


Labai idomu kuo pavojingi samoningi sapnai?

Norint pabusti gali megint:

- Nusizudyt (nusokt nuo kazkur, nusisaut, ar pan.)
- Sulaikyti kvepavima.
- Uzsimerkti.

Magic Mushroom

Sveiki,teko ir man sitais reikalais uzsiiminet :) Tiesa dbr nebeuzsiemu,bet planuoju grizt prie to. Patirtis pas mane gan nedidele,bet jau koki 15 samoningu sapnu savo saskaitoi turiu  :D Kas man daugiausia padejo tai turbut daromi realybes patikrinimai su nosim ir rankom. :) Dar jei norit sapna islaikyt tai reikia trint rankom arba suktis aplink ir griut ant nugaros . :) Man kazkaip efektingiausiai suveike trinimas rankom . :) Kas del negalejimo nubust tai labai keista nes dazniausiai stengies isvengt to nubudimo nes kai samoningai sapnuoji tas labai lengva ir uzknisa :D Sunku sapna islaikyt ilgai buna visada bent man. Nuveikias irgi neperdaugiausiai ten esu,bet va skraidyt eit kiaurai sienas ziauriai idomus jausmas toks naujas nepatirtas. :D P.S kas nesenai praktikuojat siulau nepult keist aplinkos iskart nes pabusit. :) Pradzioi reikia priprast ir nejaust jaudulio kuris daznai pakisa koja :D

Visažinis

Citata iš: Magic Mushroom  lapkričio 28, 2015, 19:55:55Kas man daugiausia padejo tai turbut daromi realybes patikrinimai su nosim ir rankom.
T.y. užkimšt nosį ir bandyti įkvėpti?

MoGe

Sveiki, nepraktikuoju sąmoningo sapnavimo, bet atrodo vis dažniau sapnuoju vis panašesnius sapnus, vis dažniau sapne suprantu, jog kažkas ne taip. Prieš keleta dienų sapnavau ir sapne supratau jog galimai sapnuoju, pamėginus atsibusti (taip kaip visada pavykdavo seniau atsibusti iš sapno) ir kai nepavyko, šiek tiek išsigandęs supratau, jog tai realybė, o ne sapnas.. viskam pablogėjus iki maksimalios ribos, pabudau, supratau, jog tai vis dėl to buvo sapnas.
Keista suprasti sapne, jog sapnuoji ir tada vėl suprasti, jog tai ne sapnas, nors iš tikrųjų tai buvo sapnas... painu... :)
Pabusti iš sąmoningo sapno padeda tiesiog panorėjimas atsibusti, tai lyg sapno sustabdymas.

.L.U.T.H.O.R.

O tai kam atsibusti? Juk tuo metu tau visos galimybės atsiveria, o tu nori pabusti.

Creative

#175
vasario 25, 2016, 19:52:02 Redagavimas: vasario 25, 2016, 20:01:22 by Creative
Man buvo toks sapnas kur aš supratau kad miegu tačiau nieko negalėjau prisiminti, tai buvo baisiausia akimirka, kai nori kažką prisiminti pvz ką toliau daryti, o negali, visiškai tuščia. Tada tikrai užsimaniau prabust ir prabudau.

P.S. Buvo vienas sapnas kur aš stovėjau vidury šaligatvio ir žiūrėjau į grindinį, ir nieko nedariau,negalvojau nieko, staiga tik prieina prie manęs žmogus su kažkokiu pilku paltu ir paėmė veidą mano į rankas ir atsuko į save ir mačiau tik jo viena akį, o smegenyse pradėjo suktis mintis visiškai nesusijusios su tuo kad stoviu ir žiūriu kažkam į akis, į akį.

MoGe

Citata iš: Legionas  vasario 25, 2016, 15:48:09O tai kam atsibusti? Juk tuo metu tau visos galimybės atsiveria, o tu nori pabusti.
Kai sapno pobudis keičiasi i blogąją pusę, tai gaunasi kaip košmaras, todėl norisi pabusti, dažniausiai tai pavyksta.

time

Citata iš: MoGe  vasario 25, 2016, 13:29:18Prieš keleta dienų sapnavau ir sapne supratau jog galimai sapnuoju,
Sužinojau apie tai čia: https://en.wikipedia.org/wiki/False_awakening . Tai reiškia, kad tai ką sakai yra įmanoma, bet nebūtinai šis reiškinys įvyksta per lucid dreaming, netik per lucid dreaming jis vyksta, vyksta ir kitais sapnavimo tipais.

Citata iš: MoGe  vasario 25, 2016, 13:29:18Keista suprasti sapne, jog sapnuoji ir tada vėl suprasti, jog tai ne sapnas, nors iš tikrųjų tai buvo sapnas...
Tada galbūt įvyko pre-lucid dream, kurio metu, suvokiama kad tai nėra realybė - tai tik sapnas ir nieko daugiau.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pre-lucid_dream

Mane toks sapnavimo tipas ne dėl to domina, bet dėl to, kad man vyko ne lucid dreaming, o miego paralyžius - faktiškai tuo momentu nieko negalėjau padaryti, atrodė, kad tai realybė - nes kambarys lyg ir taspats. Tačiau, nekiek realybė, bet kopija tikrovės - tas pats kambarys, ta pati erdvė - tik vaidenosi šmėklos, vaiduokliai ir jie artėjo, kažkokie siluetai, (veidai). Tai tarsi ir OBE (out of body experience), bet tuo pat metu, ne.

OBE esu patyręs ir ne miego metu, net ne medituojant. Tai vyko sapno ir realybės susidūrimo metu - aš fiziškai (dvasiškai) išėjau iš savo kūno ir pradėjau matyti dalykus priešingai nei mano kūno akys mato. Ir tuo metu skaičiau knygą, pradėjau jausti kiekvieną žodį kurį tariu, kurį sakau, bet aš nebuvau tas žmogus, kuris skaito, aš buvau labai arti savęs, bet ne savyje. Keisčiausias momentas - nes tai mano ekspermentas su kalbomis. Išbandžiau dviejų procesų atlikimą vienu metu: mąsčiau apie vieną ir tuo pat metu skaičiau apie kitą - ir įvyko atsiskyrimas nuo kūno.

Nežinau ar tai sutapimas, bet taip ir reikia daryti: reikia atskirti pagrindinį pasaulio suvokimą nuo minčių ir atminties - tada pradeda jaustis "ritmas" - vėliau atsiskiriama (bet tai pusiausvyra). Tai panašu į psichotropines medžiagas, bet nesu bandęs nieko panašaus. Per sapnus bandžiau tokių bandymų, bet nepavykdavo vien dėl galimybių, bandžiau 2 kartus iš 109. Vyko abu kartus, tačiau, to nebekartoju, nes abejoju, ar tai nepavojinga. Aš suvokiu pavojų ir jis nemažas. Todėl nematau reikalo to atlikti, tačiau mėginsiu dar kartą, veda entuziazmas tirinėti realybę.

Pačio teisingiausio varianto nežinau - ar sapnuoti sapną sapne ir suvokti galima per lucid dreaming, ar tai miego paralyžiaus sukeltas reiškinys. Bet galbūt tai OBE... Bet visi tie reiškiniai yra surišti su dvasiniais dalykais, priklauso ir nuo gerų ir blogų minčių, gebėjimo susikaupti - atsipalaiduoti.

MoGe

Užsiminei apie sapną sapne, prisimenu atvėji, kaip susapnavau, jog atsibudau, matau butą viskas lyg ir gerai tol kol nepajudėjau, prasidėjo visokie vaiduokliai, visos baimės išlindo. Iš išgąsčio pabudau, lygiai taip pat kaip sapne, atsistojęs bėgte nubėgau patikrinti ar nesikartos siužetas kaip sapne.
Blogiausia tai, jog aš viso to nepraktikuoju ir nesuprantu kokių psichinių problemų turiu ir kaip visą tai sutvarkyti, nes kiekvieną vakarą nuėjęs miegoti, nesapnuoju nieko arba sapnuoju būtent kažką tokio.
Aišku iš šių atveju, nei karta nesu supratęs, jog sapnuoju, tad tai tiesiog sapnai.
Pagrindinis sapnas kuris nuolatos kartojasi skirtingais siužetais yra, jog vairuoju automobili kuris neturi stabdžių arba jie labai prastai veikia, visais atvėjais pabundu su aukštu širdies dažnio ritmu.

time

#179
vasario 27, 2016, 19:44:28 Redagavimas: vasario 27, 2016, 19:58:28 by time
Citata iš: MoGe  vasario 27, 2016, 19:14:36Užsiminei apie sapną sapne, prisimenu atvėji, kaip susapnavau, jog atsibudau, matau butą viskas lyg ir gerai tol kol nepajudėjau, prasidėjo visokie vaiduokliai, visos baimės išlindo. Iš išgąsčio pabudau, lygiai taip pat kaip sapne, atsistojęs bėgte nubėgau patikrinti ar nesikartos siužetas kaip sapne.
Blogiausia tai, jog aš viso to nepraktikuoju ir nesuprantu kokių psichinių problemų turiu ir kaip visą tai sutvarkyti, nes kiekvieną vakarą nuėjęs miegoti, nesapnuoju nieko arba sapnuoju būtent kažką tokio.
Aišku iš šių atveju, nei karta nesu supratęs, jog sapnuoju, tad tai tiesiog sapnai.
Pagrindinis sapnas kuris nuolatos kartojasi skirtingais siužetais yra, jog vairuoju automobili kuris neturi stabdžių arba jie labai prastai veikia, visais atvėjais pabundu su aukštu širdies dažnio ritmu.
Visiems šis reiškinys vis skirtingai pasireiškia - todėl mokslui neišeina nieko įrodyti - kadangi - kiekvienas žmogus atsakingas už savo suvokimą, kiekvienas žmogus vis skirtingai suvokia, skirtingai sapnuoja ir jaučia. O mokslas nori pritempti. Nesiremk kitų pasakojimais ir nepritempinėk tiesos, jeigu tikrai ieškai kažko ypatingo. Tu jau žinai atsakymą, nereikia remtis kitų istorijomis ir nusakyti, kad tai atitinka tokia pat realybę. Gali pasidomėti reiškiniu (kaip pateikia mokslas), bet negalima su juo pilnai sutikti - jo veikimo principu. Reikia visuje ieškoti tiesos - tyloje, niekam netrugdant mąstyti. Juo daugiau žmonės tiki tokiais reiškinių apibudinimais pritempinėdami savo faktus, juo mažėja reiškinių, kurias individualiai patiria tik individualus asmuo - jis susiklaidina - perskaitęs mokslišką paaiškinimą. Nemanau, kad neįmanoma nusakyti ir "savo žodžiais".

Tai supratau, nes ir laiko trukmės tarp sapno, sapno eigos ir atbudimo - skiriasi kiekvienam individualiai, kiekvienas sapnuoja kažką.

Nieko nesapnavimas yra logikos raizginys ir jis taip pat svarbus kaip ir sapnavimas. Nesapnuoti nieko nereiškia nieko nepatirti - vadinasi kažkas vyksta visvien - atpalaidavimo, jėgų atgeneruojantys procesai, sąmonė, visa veikla susijusi palaikyti gyvybę.

Niekas yra irgi daiktas ir reikia suprasti pažodžiui, antraip klaidingai jis bus suvoktas. Nieko nesapnavimas - yra sapnavimo tipas šalia sapnavimo sapnus. Todėl viskas skaitosi netgi nesapnavimas. Viskas egzistuoja, tik nenorima to pripažinti ir nekreipiama dėmesio, prisikiriant - kaip "neegzistavo logikas" - tačiau niekas niekur nedingsta vien dėl nesupratimo, kad jis neegzistuoja. Jis neklausia niekeno ar norima kad jis būtų ar ne - jis yra viskas, nereikia jam niekeno klausti - kadangi jis yra kaip ir Dievas ir visi priklausomi nuo jo.

O dėl praktikavimo...

OBE miego metu patyriau, bet aš praktikuoju daugiau nemiego forma OBE. Tik supratau, kad galiu įsiterpti į realybe ir savo ekspermentais per sapnus. Sapnuose atlieku ekspermentą ir tas ekspermentas atsikartoja realybėje (jau nebe sapne). Klonuotas įvykis (mano suvokimu). Tačiau turi būti parankios salygos atlikti šį ekspermentą - antraip jis nevyksta. Bandžiau 109 kartus iš jų vyko 2 sėkmingi išėjimai iš kūno max 30 sekundžių. Bet tai buvo išėjimas ne į astralą, bet į realybę. Galėjau suvokti, kad galiu save užprogramuoti kažką veikti ir pats blaškytis kaip sielos pavidalu. Iš to supratau nemažai dalykų, kurių neprisimenu nes išsitrynė (nes čia neįprasta OBE), nemačiau nei vaiduoklių, nei velnių, nei vaizdas sukosi, nei buvo iškreiptas, bet buvo taip pat realu, kaip ir betkuris dabar suvokia realybę tik mačiau save ir visą taip pat. Nieko blogo nenutiko. Tačiau abejoju, ar nenutiks vėliau, kai pasiliksiu tokioje būsenoje ilgeliau. Prisimenu, kai skaičiau knygą ir gilinausi kas ten parašyta ir tuo pat metu galvojau (kad radau apmastyti, ką nuveikiau per dieną) ir staiga knygos skaitymą nustelbė mąstymas apie gyvenimą, tačiau nenustojau skaityti knygos dėl to. Tai paaiškina nerealius dalykus - kad aš nesu tas kuris skaito knygą ir kad aš esu min 2 sielų žmogus viename. Ir galiu jausti nustelbą sielą savo fiziniame kūne, kuri kažką veikia, aš likau stebėtoju gal 30 sek stebėjau iš šono.

Aukštyn