Samoning sapnai (Lucid dreams)

Pradėjo Benamis, rugsėjo 17, 2011, 17:27:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Rihtina

Kas svarbiausia, kad prieš užmiegant aš visai nei galvojau ten kažką panašaus, nei ką. Bet apėmė toks nenuvaldomas noras įsimint to lapelio turinį, kartojau sau: įsimink kuo daugiau, skubėk, nes tuoj viskas išnyks. O kas liečia iš vis mano sapnus, tai dažnai prieš sapną prašau susapnuot problemos sprendimą. Kartą buvau prisidirbus, turėjau tokią paslaptį nuo tėvelio, man jis paskambino pasakė, kad turėsim rimtą pokalbį, na aš aišku persigandus visą dieną vaikščiojau, prieš miegą paprašiau tiesiog, kad susapnuočiau, ką padariau ne taip, viską tiksliai ir susapnavau, apie tai ir kalbėjomės. Galiu grįžt į sapną jei labai noriu. Kartą sapnavau savo geriausią draugą, kad jam kažkas negerai, kad turiu padėt, tik prabudau automatiškai paėmiau į rankas telefoną, ten buvo praleisti skambučiai, paskui kaip su juo kalbėjausi pasirodo, kadangi nekėliau ragelio jis tarsi mintis savo siuntė man, o aš matyt kadangi artimas ryšys stiprus mūsų tai ir susapnavau jį. Bet sakau, man dabar galvelėj tik ir liko šiandienos sapnas, man jis toks svarbus, jeigu jis turi kažkokią svarbią reikšmę, noriu ten grįžt, nes neatsimenu viso numerio, užsiciklinau ant paskutinių skaičių ir jie pradėjo nyykt. o vidurio tuo labiau nepamenu, nežinau kaip grįžt į tą sapną. :'(

Sleeping_angel

Citata iš: TinSoldier  balandžio 20, 2014, 10:55:37
Todėl prieš miegą reiktų išgerti nemažą kiekį obuolių sulčių, ir tuomet sapnai turėtų būti ryškesni, turėtų tapti lengviau sąmoningai sapnuoti.

Gal kas bandėt?

Pagaliau pabandžiau :) Nežinau, ar tai sutapimas, ar obuolių sulčių poveikis, šiąnakt "pagavau" sąmoningą sapną. Tiesa, sąmoningumo būsena buvo pakankamai trumpa (kiek dabar pajėgiu prisiminti).
Vėliau pabandysiu dar vieną eksperimentą - gerti obuolių sultis kelias dienas iš eilės.

Liksiubevardo

Gerti tikriausiai reikia sviezias, taip? Vakuotos netiks ?  ::)

Naujasisaš

O nebus čia tik taip, kad su sultim yra taip kai savitaiga? Ta prasme mes jas geriam ir tikim kad jos mum padės sąmoningai sapnuoti, todėl ir pavyksta? :)

lukas11xxf

Citata iš: Naujasisaš  balandžio 26, 2014, 12:47:47
O nebus čia tik taip, kad su sultim yra taip kai savitaiga? Ta prasme mes jas geriam ir tikim kad jos mum padės sąmoningai sapnuoti, todėl ir pavyksta? :)

nesavitaiga, bet jos isgerus pries miegant,ryskesnis sapnas gali but, ir nuo to galim atpazint kad tai sapnas :)

Kaip zinau ir bananai veikia taip pat, esu isbandes ir man padejo suprast kad sapnuoju (kuri beturejau 2 ss be jokiu tekniku) tai kokia 5-6 jos suvalgiau :D

Benamis

Siandien pagaliau turejau savo pirma samoninga sapna! Ispudziai nerealus. Dabar isivaizduoju koki gyvenima gyvena tie zmones kurie moka sapnuoti tokius sapnus kada sau nori.

Sapne pamaciau zmogu kuris jau yra mires ir supratau, kad sapnuoju. Nepasakyciau, kad labai apsidziaugiau, fakta priemiau ganetinai ramiai, tikriausiai del to ir nepabudau kaip tai buvo pirma karta. Kai suvokiau, kad visa tai sapnas nusprendziau patikrinti ar imanoma ka nors perskaityti.

Taigi pemiau popieriu kuris ir realybeje guli ant mano stalo, taciau zodziai buvo mazdaug tokie:

"Xrnm543 dsfde 444... ,4 4333" - supratau, kad nieko nesigaus ;D Tada pastebejau, kad viskas pradeda skesti migloje ir surpatau, kad greitai pabusiu. Velgi prisiminiau kazkieno zodzius forume, kad reikia griuti ant nugaros. Ta padariau tikriausiai 5 kartus nes visus kartus atsokau nuo grindinio kaip astronautai menulyje :D

Veliau pabandziau pakilti i ora. Pavyko, po nama skraidziau gerai. Atidariau langa 3 aukste, tada vel isijunge racionalus protas "o jeigu cia ne sapnas? susizeisiu ir pan.". Tada vel uzdariau langa ir dar karta patikrinau ar galiu skraidyti. Pasirodo galiu. Vel atidarau langa ir isskridau i lauka. Pries kelias savaites Youtube ziurejau si filmuka:

Tai pasamone tikriausiai prisimine ta filmuka, nes skridau lygiai tokiu paciu principu su istiesta viena ranka. Ispudziai tai neapsakomi, viskas labai realu, vejas, garsai, vaizdai ir t.t. Bet kazkodel skrydis buvo letas, todel nusprendziau, kad nepasieksiu keliones tikslo greitai. Uzsimerkiau ir panorejau teleportuotis. Atsimerkiu, ne velnio, visvien esu ore. Tada ta pati pabandziau ant zemes. Teleportuotis nepavyko. Deja. Nusprendziau grizti namo. Kai atskridau namo, zmogaus kuris yra mires jau nebuvo. Vel isijunge racionalus protas. Galvoju, gal as jau nesapnuoju? Paklausiau vieno zmogaus namie: cia gi sapnas, ar ne taip? Jis paziurejo i mane kaip i beproti pasake ar kartais neisprotejau. As tada jau susipainiojau ir nusprendziau sau ignybti. Jokio skausmo nepajuciau, bet ir nenubudau. Taip ir nesupratau ar sapnuoju ar dar ne. Vel pakilau i ora. Pasirodo sapnuoju, bet kaip iseiti is sapno? Zodziu dar ilgesni laika begiojau, po nama, ziurejau i rankas nes nelabai prisiminiau ka daryti kai nori nubusti. Veliau prabegus kazkiek laiko visgi pavyko savaime pabusti.

Zodziu, praktikuoti samoningus sapnus tikrai verta :) Gaila, kad man ne viskas pavyko.

TinSoldier

Atrodo fainiai :)

Tikiuosi, nebūsiu buzz killington'u, bet kai kurie skeptiškai nusiteikę žmonės sako, kad sąmoningi sapnai nėra iš tiesų sąmoningi.

Tiesiog tavo sapnas yra toks, kad tu įsivaizduoji, jog sapnuoji :) Ta prasme. sapnas sapne, ar kažkas tokio. Tu negali jo valdyti, tik sapnuoji, kad jį valdai :D

Žodžiu, turint omeny, jog buvo nemažai atvejų, kai sapnas tau sąlygas kėlė, o ne tu jam - negali būti, kad tu tiesiog įprastai sapnavai, jog gali daryti bet ką? Nors iš tikro nieko negalėjai daryti...

Ar buvo akivaizdus skirtumas nuo paprasto realistiško sapno?

Jaučiu, kad nesugebėsiu aiškiai suformuluoti klausimo, bet, tikiuosi, kad suprasi... :D

Benamis

Na nezinau, toki sapna kuriame as aiskiai suvokiau, kad sapnuoju (isskyrus tuos momentus, kai dvejojau kartais) turejau pirma karta ;D

Citata iš: TinSoldier  gegužės 08, 2014, 11:42:36
Tu negali jo valdyti, tik sapnuoji, kad jį valdai :D

As visos aplinkos sapne tikrai nevaldziau, as tik supratau, kad ta aplinka yra netikra (t.y. ji sukurta mano sapne). Pats save galejau kontroliuoti su ta mintim, jog zinau, kad sapnuoju ir, kad mano visi veiksmai neatnes realiame gyvenime jokiu pasekmiu (velgi isskyrus tuos atvejus kai turejau isitikinti, kad sapnuoju) :)

As manau tai ir yra pagrindas: suprasti, kad sapnuoji ir nepabusti. O jau ten teleportacijos ar perejimai per sienas (kuriu beje neisbandziau, nes tik dabar atsiminiau), kitaip tariant viso sapno valdymas - tai jau eina antraeilis dalykas kuris tikriausiai ismokstamas palaipsniui. Bent as taip suprantu ;D

.L.U.T.H.O.R.

Na angliškai kažkaip neišsireiškia, bet lietuviškai išskirti galima sąmoningi sapnai ir lucidiniai sapnai. Sąmoningam sapne tikrai sąmoningas esi. O lucidiniam, tiktai toks pusiau, tu lyg ir galvoji savo mintimis, bet veiki pagal sapno scenarijų. Gal tokį @TinSoldier , turi galvoje. Na čia realiai neina apipasakot tų jausmų, reikia pačiam susapnuoti tada matosi skirtumas :D

@Benamis , atrodo, kaip sąmoningas sapnas būtų, bent jau pradžioje tai tikrai. Bet kad nėjo pabusti, tai keistai. Dažniausiai jei prarandi dėmesį, tada arba vėl pradedi sapnuoti normaliai arba nubundi.

Benamis

Ne, ne. Siame sapne tikrai ka norejau ta ir dariau :) Kaip ir gyvenime, tik ribu buvo maziau. Viskas taip tikra, kad kartais sapne klausdavau saves ar tikrai cia sapnas. Bet kai pavyksta pakilti i ora, tai daugiau klausimu ir nebelieka ;D

Kas liecia sapno nutraukima, tai mane irgi kazkaip tas dalykas ismuse is veziu. Galvojau, kad paprasciau viskas ???

.L.U.T.H.O.R.

Tai tu bandyk pajausti tą skraidymo jausmą šioje realybėje, mažum skraidyti pradėsi :D Nes realiai tai ir tą realybę ir šitą kurią protas, tik ten kai tu pats manai kad sapnas, tada racionalus protas netrukdo daryti tokių dalykų :D O čia kad vykdyti kažkokius antgamtiškus gebėjimus, trukdo pasąmonės blokai :)

TinSoldier

Vis norėjau paklausti, bet nuolat pamiršdavau.
Benami, o ar išsimiegojai tą naktį? :))

Kiek žinau, per daug REM sapnavimo nėra labai gerai, reikia ir kitų miego stadijų normaliam poilsiui..
Tai ar toks sapnavimas nors kiek nors paveikė miego kokybę? žvalumą ryte? ar pan.?

Benamis

@TinSoldier kazkaip nieko neigiamo nepastebejau. Galbut neigiamas poveikis juntamas jeigu per viena nakti po kelis samoningus sapnus sapnuoji... Kazkaip man sunku objektyviai vertinti kai pasitaike vos vienas sapnas :)

.L.U.T.H.O.R.

Aš tai asmeniškai nemanau, kad yra paveikiami miego ciklai. Tiesiog laiko tėkmė(ar jo suvokimas) anoj realybėj ir šitoj skiriasi. Nusnaudęs 30 min gali susapnuoti didžiulį sapną. O @Benamis savaime nubudai, tai kada, ryte ar vidury nakties? :D

Benamis

Buvo likusi mazdaug 1h iki zadintuvo skambucio :)

Aukštyn