Ar mano rašinėjimai kam nors buvo naudingi?

Pradėjo a.t.sielis, kovo 30, 2018, 14:16:39

« ankstesnis - sekantis »

Ar mano rašinėjimai buvo kam nors naudingi?

Taip
Ne
Neskaitau
Žemyn

a.t.sielis

Manau, kad nepasako pilnos tiesos, neapibūdina Dievo pilnai. Šiek tiek žaidžia žodžiais.

Jeigu paprastai, tai Dievas kaip vandenynas, o siela yra kaip vandens lašiukas. Kokybė ta pati, o kiekybė skirasi. Vandenyno lašelyje yra visa ta pati medžiagų sudėtis, kaip vandenyne, bet kiekis skiriasi. Dievas yra sąmonė, ir aš esu sąmonė. Bet Dievas yra sąmonės vandenynas, o aš esu sąmonės atomas. Dievas yra meilė, ir aš esu meilė, bet Dievas yra meilės vandenynas, o aš esu meilės lašelis.

Dievas yra visur, o aš esu vienam taške. Jis persmelkia viską, todėl aš esu Dieve, ir Dievas yra mano širdyje, bet aš netapatus Dievui.

Dievas visagalis, o aš neturiu galių.

Teisingiau būtų sakyti: "kad ir ką galvotum, esi dvasinis, esi amžinas". T.y. dvasinė siela yra aukščiau materialių kokybių. Dabar dvasinės sielos sąmonė tarsi krenta pro spalvotą stiklą, t.y. pro materialius dangalus, tokius kaip klaidingas savęs identifikavimas su materija, materialus intelektas, materialus protas, jutimai. Sąmonė yra ta pirminė šviesa, ji nesikeičia, yra virš to, ką dabar galvojame ar jaučiame. Bet sugrįžus į tyrą būvį, mes nepasidarysime sąmonės vandenynas. Liksime sąmonės atomais.

Dievas apibūdinamas kaip transcendentinių santykių vandenynas. Būdami tobuloje dvasinėje būsenoje, mes būsime vieni iš tų santykių subjektų, vieni iš lašelių tame santykių vandenyne.

Vandenyno nesutalpinsi į lašelį, o iš lašelio nepadarysi vandenyno. Todėl atomiška dvasinė siela nėra lygu Dievui.

Mekabciel

rugsėjo 22, 2018, 19:48:24 Redagavimas: rugsėjo 22, 2018, 19:53:45 by Mekabciel
Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 22, 2018, 19:15:34Manau, kad nepasako pilnos tiesos, neapibūdina Dievo pilnai. Šiek tiek žaidžia žodžiais.

Jeigu paprastai, tai Dievas kaip vandenynas, o siela yra kaip vandens lašiukas. Kokybė ta pati, o kiekybė skirasi. Vandenyno lašelyje yra visa ta pati medžiagų sudėtis, kaip vandenyne, bet kiekis skiriasi. Dievas yra sąmonė, ir aš esu sąmonė. Bet Dievas yra sąmonės vandenynas, o aš esu sąmonės atomas. Dievas yra meilė, ir aš esu meilė, bet Dievas yra meilės vandenynas, o aš esu meilės lašelis.

Dievas yra visur, o aš esu vienam taške. Jis persmelkia viską, todėl aš esu Dieve, ir Dievas yra mano širdyje, bet aš netapatus Dievui.

Dievas visagalis, o aš neturiu galių.

Teisingiau būtų sakyti: "kad ir ką galvotum, esi dvasinis, esi amžinas". T.y. dvasinė siela yra aukščiau materialių kokybių. Dabar dvasinės sielos sąmonė tarsi krenta pro spalvotą stiklą, t.y. pro materialius dangalus, tokius kaip klaidingas savęs identifikavimas su materija, materialus intelektas, materialus protas, jutimai. Sąmonė yra ta pirminė šviesa, ji nesikeičia, yra virš to, ką dabar galvojame ar jaučiame. Bet sugrįžus į tyrą būvį, mes nepasidarysime sąmonės vandenynas. Liksime sąmonės atomais.

Dievas apibūdinamas kaip transcendentinių santykių vandenynas. Būdami tobuloje dvasinėje būsenoje, mes būsime vieni iš tų santykių subjektų, vieni iš lašelių tame santykių vandenyne.

Vandenyno nesutalpinsi į lašelį, o iš lašelio nepadarysi vandenyno. Todėl atomiška dvasinė siela nėra lygu Dievui.
/\
|
Bet juk tu manai... Kol neišmesi šios pastraipos dydžio barjero  ir neapversi visko aukštyn kojom, tol gyvensi savo PAČIO manymuose...

Šios "filosofijos" visiškai niekur neveda ir jos visiškai nieko neduoda,
nei Kūnui, nei Sielai, nei Dvasiai...
visiškai nieko...

Kaip toliau rašysi ir kaip garsiai taip ir bus...
|
\/

a.t.sielis

Nieko nemanau, nieko nežinau :)

Mekabciel

rugsėjo 22, 2018, 19:56:14 Redagavimas: rugsėjo 22, 2018, 20:10:07 by Mekabciel
Sutriuškinai save be kovos...
Bravo!
:)

elteide

Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 22, 2018, 19:48:24
/\
|
Bet juk tu manai... Kol neišmesi šios pastraipos dydžio barjero  ir neapversi visko aukštyn kojom, tol gyvensi savo PAČIO manymuose...

Šios "filosofijos" visiškai niekur neveda ir jos visiškai nieko neduoda,
nei Kūnui, nei Sielai, nei Dvasiai...
visiškai nieko...

Kaip toliau rašysi ir kaip garsiai taip ir bus...
|
\/

o kaip reikia?
kokia veda ?

Mekabciel

rugsėjo 23, 2018, 02:17:20 Redagavimas: rugsėjo 23, 2018, 02:23:47 by Mekabciel
@a.t.sielis atleisk man, kad aš esu toks šlykštus ir Tave žeidžiu...
Noriu, kad žinotum, jog man esi labai brangus... ir linkiu Tau kuo daugiau meilės, šviesos, šilumos ir sėkmės viskame ką bedarysi šiame gyvenime...
Nuoširdžiai manau kad Tu esi begalo to vertas...

a.t.sielis

Nieko tokio, man nebuvo ko įsižeisti. Uždavei klausimą, aš atsakiau. Man rūpi tik tiesa. Kam nors gali nepatikti ar būti nepriimtini mokymai, kuriais seku, bet aš nereaguoju, toliau jais seku. Bet galbūt tu žeidei tiesą, Dievą, todėl per širdį tą suvoki. Gal tau taip reiktų kreiptis į Dievo Asmenį, gal tu Jį žeidi?

Ačiū už gerus linkėjimus, :) tau to paties.

vytra

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 22, 2018, 19:15:34Vandenyno nesutalpinsi į lašelį, o iš lašelio nepadarysi vandenyno.
- keistoka žmogaus protui, bet šis teiginys neteisingas dabartinės fundamentaliosios fizikos požiūriu.

a) vandenynas irgi tėra lašelis.
b) lašelis irgi yra vandenynas.

Paaiškinimas: taip yra todėl, kad egzistuoja begalybė, o iš to seka: bet kiek norimai maža begalybės dalis yra begalybė.

.. teorija teigia: jei mažą vandens lašelį kažkaip išgabenti į erdvę be Visatos dėsnių, iš to lašelio gims nauja Visata.

a.t.sielis

Manau, jau išsėmiau visas savo temas, pasakiau viską, ką galėjau pasakyti. Diskusijos kartojasi. Į technines smulkmenas nelįsiu. Ginčai prasmės ar naudos neturi.

Toliau galėčiau rašyti nebent "Dvasinės raidos" skyrelyje, bet šiuo metu tai netikslinga.

Taigi, matyt, kaip ir paragraf78, pasiimsiu atostogas nuo forumo. Gal visam laikui :)

Gyvenimas trumpas, laikas labai brangus, reikia vykdyti asmeninę dvasinę evoliuciją. Proto lygmeniu tai nevyksta, o diskusijos yra proto lygmuo.

boba

Sėkmės ir atradimų tau gyvenime, esi labai protingas žmogutis, ačiū tau.

elteide

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 23, 2018, 20:10:37Taigi, matyt, kaip ir paragraf78, pasiimsiu atostogas nuo forumo. Gal visam laikui :)

Gyvenimas trumpas, laikas labai brangus, reikia vykdyti asmeninę dvasinę evoliuciją. Proto lygmeniu tai nevyksta, o diskusijos yra proto lygmuo.
ot gražu...tai pasivaidenk karts nuo karto, papasakok ką naujo patyrei, ko pasiekei...ir padiskutuot dėl ivairumo, prasimankštint  ;)

Aukštyn