Ragina laikytis „nulinės tolerancijos“ prieš vaikus prievartavusius kunigus

Pradėjo Linas Esu, birželio 27, 2017, 12:01:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

paragrafas stipriai parašė apie skaičius, o Soldieris stipriai parašė apie dangstymą. Įdomu, ką paragarafas atsakys į paskutinį Soldierio pastebėjimą.

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  liepos 07, 2017, 09:23:21Paragraf, juk akivaizdu, kad ne skaičiuose skandalo esmė.
O tame, kaip katalikų bažnyčia tvarkosi su problema.
Tai dėl to niekas nesiginčija, problema yra. Pranciškus bando kažką daryti, bet įsivažiavisį traukinį sunkoka sustabdyti (aš įtariu, Pranciškų per artimiausius kelis metus kas nors nušaus, nes jis daug kam per didelė rakštis subinėj yra).
Sakydami "Bažnyčia" dangsto, mes suvokiame, kad čia kažkoks globalus sąmokslas, kur visiems įsakyta dangstyti. Tačiau ar taip visuotinai yra? Toli gražu ne. Kaip mano vienas garbus dėstytojas sakė: kiekvienas vyskupas yra mažas cariukas. Tad jis ir daro savo vyskupijoje ką nori.
Taigi, esmė tame, kad yra centralizuota valdžia, tačiau ji nesugeba prie kiekvieno vyskupo pristatyti po cerberį, kuris jį nešališkai stebėtų ir pranešinėtų Vatikanui. Taigi ir gaunasi, kad šuo loja, karavanas keliauja.
Kiekvienas vyskupas atsakingas protingai spręsti savo vyskupijos reikalus. Tai kad dalis kaip bepročiai slepia įkalčius, nereiškia kad bažnyčios kaip tokios politika yra slėpti tokius dalykus.
Toli gražu ne visi vyskupai tai slepia. Tačiau tos dalis dėka, kyla socialinė panika, kuri nulemia, jog visuomenei atrodo, kad visa bažnyčia taip daro.

Dėl atleidimo, na Pranciškus laikosi biblinio mokymo, atleisti skriaudėjams, bet jis nesako, kad jų nereikia teisti (nors gal aš nepastebėjau, tad jei parodytum kur jis sako: pedofilų į kalėjimą neuždarinėkite, atleiskite jiems ir tegus sau gyvena).
Atleisti yra viena, o netaikyti pelnytos bausmės yra kita. Tie dalykai gali eiti greta vienas kitą papildydami, nors žinoma, gali ir vienas be kito egzistuoti, bet tada negalima kalbėti apie socialinį ir moralinį teisingumą.

Linas Esu

liepos 07, 2017, 11:35:01 Redagavimas: liepos 07, 2017, 12:11:38 by Linas Esu
Labai skeptiškai žiūriu į galimybę jog Vatikanas nieko nežinojo kai kuriais konkrečiais atvejais . Yra atlikti žurnalistiniai tyrimai . Priešpaskutinis popiežius Racengeris teigiama , ne tik žinojo , tačiau stengėsi viską užglaistyti dar dirbdamas Vatikne , nenorėjo pasaulietinio skandalo .

Kas nematė tikrais įvykiais paremto fimo būtent apie siūau pažiūrėti . Mačiau keletą interviu su pačiai žurnalistai , jie sake gana tiksliai atkurti įvykiai .

Lietuviškas vertimas , gera kokybė .
https://filmux.org/6632-sensacija-spotlight-2015.html#videoblock

Citata iš: paragraf 78  liepos 07, 2017, 01:01:53Tai gal ir su tėvais, mokytojais ir begale kitų kažką darykime? Nes šiaip pedofilija paplitusi daug kur, nepriklausomai nuo to kunigas tai ar ne verslininkas. Tai kaip siūlai elgtis tu, yra ta pati socialinė panika, kuriai pasiduoda minia. Na yra kažkiek kunigų pedofilų ir ką, vadinasi dėl kelių debilų visi kunigai turėtų būti vertinami kaip seksualiniai manijakai?

Visų pirma tai yra pačios visuomenės kaltė , nereikia ieškoti kaltų kitame kiemo game , reikia pirma pasižiūrėti į savo darža . Visų pirma tai labai sena problema . Kalbant apie mokyklas , jos turi priskirtus psichologus , bet jie nebūna visas darbo dienas . Įprastai , pats vaikas išgyvenantis tokią patirtį retai kreipsis pagalbos , dažniausiai jie net nesupranta kad tai yra negerai , o kai pradeda orientuotis kas vyksta , užsidaro savyje .

Kaltų galima ieškoti tėvų auklėjime , jeigu vaikai nėra atviri su savo tėvais , manau tai yra blogai .

Psichologai , turėtų kiekvienais metais vienam vaikui skirti bent 1 valandą seanso mokykloje . Yra tam tikri signalai , kuri sako kad vaikui reikia pagalbos .

Prevencija . Būtų supažindinami su informacija , kaip atpažinti vaiką , kuris galbūt kenčia nuo panašių dalykų . Tėvams taip pat tas pats galioja .

Viską kas išvardinau tinka ir religinei mokyklai .

Ką pats siūlytumėte ?

tadasas99

liepos 07, 2017, 12:25:41 Redagavimas: liepos 07, 2017, 12:30:38 by tadasas99
@paragraf 78  puikiai nupasakojei kokia negera ir supuvusi baznycios sistema, kodel tokia turime? Apkinkybes kaltos ar patogumas?

P.s. As juk nesakiau kad didele dalis kunigu kalti, man asmeniskai nesvarbu ar 11k kunigu po viena vaika tvirkino ar 100 po 110, cia tema apie sio klausimo tolerancija ir tavo pozicijos tolerancijos klausimu as nesuprantu, toks vaizdas kad tau labiau rupi kas bus su baznycia ir kunigais o ne su vaikas.
 Galiu nuramint, nieko nebus su ta piramide, piramide ne taip lengva nugriauti, nemanau kad kas bandys

paragraf 78

Citata iš: Linas Esu  liepos 07, 2017, 11:35:01Labai skeptiškai žiūriu į galimybę jog Vatikanas nieko nežinojo kai kuriais konkrečiais atvejais . Yra atlikti žurnalistiniai tyrimai . Priešpaskutinis popiežius Racengeris teigiama , ne tik žinojo , tačiau stengėsi viską užglaistyti dar dirbdamas Vatikne , nenorėjo pasaulietinio skandalo .
Kur aš sakiau, kad Vatikanas nieko nežino? :) jei parodysi statau alaus.
Vatikanas žino, tik dažnai nelabai begali ką padaryti.
Na o tai, kad net ir Romos vyskupas pridaro nesąmonių ir priima klaidingus sprendimus nėra ko stebėtis. Aš nematau čia nieko nuostabaus, kad Ben16 kažką bandė glaistyti. Visi esame žmonės, tik ne visi iškart teisiame, nors ir patys nesąmones darome :)

CitataVisų pirma tai yra pačios visuomenės kaltė , nereikia ieškoti kaltų kitame kiemo game , reikia pirma pasižiūrėti į savo darža . Visų pirma tai labai sena problema . Kalbant apie mokyklas , jos turi priskirtus psichologus , bet jie nebūna visas darbo dienas . Įprastai , pats vaikas išgyvenantis tokią patirtį retai kreipsis pagalbos , dažniausiai jie net nesupranta kad tai yra negerai , o kai pradeda orientuotis kas vyksta , užsidaro savyje .
Parašei: Problema sena ir iškart skamba va jau nuo pat gilios senovės tokie bardakai dedasi, nors iš tiesų tai 7-8 dešimtečio problema, kurios atgarsiai išlindo dabar.
Na o mokyklose psichologai irgi neseniai įdiegti.

CitataKą pats siūlytumėte ?
Siūlyčiau neieškoti kaltų, nepasiduoti socialinei panikai ir pažiūrėti ką pats be piktinimosi internete gali padaryti kad situacija pasikeistų :) o jei apart pasapaliojima kokie blogi kunigėliai negali padaryti nieko naudingo, tada gal geriau prikąsti liežuvį :)
Čia ne tau asmeniškai sakau, bet visiems mums

Citata iš: tadasas99  liepos 07, 2017, 12:25:41@paragraf 78  puikiai nupasakojei kokia negera ir supuvusi baznycios sistema, kodel tokia turime? Apkinkybes kaltos ar patogumas?
Kalti žmonės. Ir tie kurie sistemos viduje ir tie kurie išorėje, t.y. kiekvienas kuris nors kiek prisidėjo prie šitokios situacijos susidarymo. Bet dėl to kenčia begalė niekuo dėtų žmonių (nenuvertinant prievartos aukų)

CitataP.s. As juk nesakiau kad didele dalis kunigu kalti, man asmeniskai nesvarbu ar 11k kunigu po viena vaika tvirkino ar 100 po 110, cia tema apie sio klausimo tolerancija ir tavo pozicijos tolerancijos klausimu as nesuprantu, toks vaizdas kad tau labiau rupi kas bus su baznycia ir kunigais o ne su vaikas.
Tu nesakei, bet pažiūrėk kas visuomenėje dedasi. Didžiausi pedofilai yra kunigai, nors skaičiukus pasižiūri, tai kunigų pedofilija mažiausia bėda. Kol kažkas jaudinasi ir kelia neramumus dėl kelių atmatų kunigų, milijonai vaikų yra tvirkinami kitose aplinkose.
Na čia panašiai, lyg degtų visas mistas, o mes labiausiai jaudintumėmės dėl už miesto stovinčios vos rusenančios šuns būdos.

Mano pozicija šiuo klausimu paprasta: kunigus pedofilus į kalėjimus, tuos kas juos dangstė irgi. Tačiau nereikia aiškinti kokia tai didelė problema, nes ji nors yra, bet meniausia iš visų pedofilijos bėdų.
Čia klausimas pamąstymui: kodėl forume niekada nebuvo temos apie tai ką daryti su pedofilais tėvais ir mamomis? Ką daryti su pedofilais mokytojais?

CitataGaliu nuramint, nieko nebus su ta piramide, piramide ne taip lengva nugriauti, nemanau kad kas bandys
Visos piramidės anksčiau ar vėliau griūva. Jei kažkas nuolat kapsto o ne tik šneka vai kaip blogai pirmadės negriūva, einu apie tai parašinėsiu forume :)

Linas Esu

liepos 07, 2017, 13:04:05 Redagavimas: liepos 07, 2017, 13:12:03 by Linas Esu
Citata iš: paragraf 78  liepos 07, 2017, 12:48:03Kur aš sakiau, kad Vatikanas nieko nežino? :) jei parodysi statau alaus.
Vatikanas žino, tik dažnai nelabai begali ką padaryti.
Na o tai, kad net ir Romos vyskupas pridaro nesąmonių ir priima klaidingus sprendimus nėra ko stebėtis. Aš nematau čia nieko nuostabaus, kad Ben16 kažką bandė glaistyti. Visi esame žmonės, tik ne visi iškart teisiame, nors ir patys nesąmones darome :)

Aš taip pat jums alaus pastatyčiau jei rastumėte jog jus citavau arba tai rašydamas kreipiausi į jus :D
Tai buvo paprasčiausiai mano asmeninė nuomonė . Kaip matote tik po šio teksto sekė jūsų citata , kurią ir pakomentavau .

Citata iš: paragraf 78  liepos 07, 2017, 12:48:03Parašei: Problema sena ir iškart skamba va jau nuo pat gilios senovės tokie bardakai dedasi, nors iš tiesų tai 7-8 dešimtečio problema, kurios atgarsiai išlindo dabar.
Na o mokyklose psichologai irgi neseniai įdiegti.

7-8 dešimtmečio problema ? kurioje šayje , leiskite paklausti ? :D ar jūs čia kalbate konkrečiai apie kažkurias bažnyčias ?

Citata iš: paragraf 78  liepos 07, 2017, 12:48:03Siūlyčiau neieškoti kaltų, nepasiduoti socialinei panikai ir pažiūrėti ką pats be piktinimosi internete gali padaryti kad situacija pasikeistų :) o jei apart pasapaliojima kokie blogi kunigėliai negali padaryti nieko naudingo, tada gal geriau prikąsti liežuvį :)
Čia ne tau asmeniškai sakau, bet visiems mums

Aš ne tik internete apie tai kalbu . Manau norint problemą pradėti spręsti , pirmiausia reikia apskritai bent apie  pradėti kalbėti , pripažinti kad ji egzistuoja .

Klausimas jums pačiam , ar apie tai viešai kalbate , eate kalbėjęs savo viešais darbo kanalais ?
Ar rašęs straipsnį ? apskritai ar ši tema diskutuojama jūsų aplinkoje ? ar turite žinių , ar vyksta pokalbiai kaip to išvengti tarp religinių vadovų Lietuvoje ?

tadasas99

Seip rasinejimas forume apie problema yra kazkas i gera puse, kuo daugiau forumu apie tai rasines tuo geriau, tai pavadinciau problemos viesinimu, kuo daugiau viesumo tuo sunkiau korupcijai. O pacio pasiulymas "arba kalna nuverst arba nieko nedaryt" nemanau kad labai teisingas, nors pripazystu kad galbut nebutume tingus atsitrauke nuo savo kasdienybes gal kazka efektyvesnio galetume nuveikt, nu bet visvien geriau kazkas nei nieko.
 Tu kazkaip kunigu pedofilu fraze tapatini su seimo nariai sukciai fraze, seime etikete uzdeta visiems, ten papuolusiems galvojant apie gera varda reikia sukt galva ne apie sukciavimo slepima o apie visuomenes itikinima kad as esu kitoks, apie kunigus tokios nuomones bent as niekur nemaciau, cia tu kazkaip jautriai reaguoji i tema.
 NIEKAS NESAKO KAD VISI KUNIGAI PEDOFILAI, CIA KALBAME APIE TUOS KURIE NUSIKALTO. (Nebent as kazka praleidau)

paragraf 78

Citata iš: Linas Esu  liepos 07, 2017, 13:04:057-8 dešimtmečio problema ? kurioje šayje , leiskite paklausti ? :D ar jūs čia kalbate konkrečiai apie kažkurias bažnyčias ?
Na dauguma kunigų pedofilų bylų yra iš serijos "aukos atsibudo". Teisiami kunigai šiuos nusikaltimus vykdę prieš beveik 50 metų. Mažesnioji pedofilų kunigų bylų dalis yra iš pastarojo 20mečio. Todėl ir sakau, kad tai senų nusikaltimų atgarsiai.

CitataAš ne tik internete apie tai kalbu . Manau norint problemą pradėti spręsti , pirmiausia reikia apskritai bent apie  pradėti kalbėti , pripažinti kad ji egzistuoja .
Ir ką, 20 metų niekas nieko rimto nedaro tik kalba. O kai koks Pranciškus pabando pajudinti reikalą, tada visi purkštauja kad ne taip judina.
Štai, ką tu asmeniškai nuveikei, kad kunigų pedofilų būtų mažiau? :)

CitataKlausimas jums pačiam , ar apie tai viešai kalbate , eate kalbėjęs savo viešais darbo kanalais ?
Ar rašęs straipsnį ? apskritai ar ši tema diskutuojama jūsų aplinkoje ? ar turite žinių , ar vyksta pokalbiai kaip to išvengti tarp religinių vadovų Lietuvoje ?
Taip. Šia tema buvau priverstas domėtis, nors man ji šiaip visiškai neįdomi, kaip ir begalę kitų temų kur iš musės padaromas dramblys ir su kelių žmonių būreliu kovojama it su visa armija.
Apie šiuos dalykus: buvo paskaitose daug dėstoma (santuokos psichologijos, dvasininės rūpybos, krikščioniškos komunikacijos, bioetikos ir t.t. paskaitose), dalyvavau keliuose seminaruose šia tema, teko daug skaityti (buvau priverstas, nes per paskaitas vienu metu buvo itin dažnas klausimas, tad kaip lektorius turėjau būti pasiruošęs į jį atsakyti), apie tai nemažai diskutuota krikščionių vyrų bendrijose ir t.t.
Kaip sakau, tema išpūsta, ir aš įtariu ji sąmoningai judinama, kad kol žmonės užsiėmę raganų medžiokle, tikrosios raganos daro savo drabelius niekieno nepastebimos

Citata iš: tadasas99  liepos 07, 2017, 16:25:38Seip rasinejimas forume apie problema yra kazkas i gera puse, kuo daugiau forumu apie tai rasines tuo geriau, tai pavadinciau problemos viesinimu, kuo daugiau viesumo tuo sunkiau korupcijai.
Ir kame čia toks jau viešumas? Paskaitysime aš, tu ir LInas Esu? Ai dar TinSoldieį ir a.t.sielį pamiršau. Tikrai viešumas didelis :) nes šioje temoje daugiau beveik niekas nedalyvauja... na ok, dar užsuka vienas kitas paveizėti ir nebeveizėja daugiau, nes neįdomu :)

CitataO pacio pasiulymas "arba kalna nuverst arba nieko nedaryt" nemanau kad labai teisingas, nors pripazystu kad galbut nebutume tingus atsitrauke nuo savo kasdienybes gal kazka efektyvesnio galetume nuveikt, nu bet visvien geriau kazkas nei nieko.
Na taip, kai rūkyti norisi, cigarėts filtas geriau nei cigaretė, vis kažkas, o nieko :)
Ką norėjau pasaky, bet matau buvau nesuprastas: Vietoj to kad rašinėti, geriau veikime, kad realiame gyvenime kažkas keistūsi. Nes čia bus kaip tame anekdote: Kaip gaila, kad visi kurie žino kaip valdyti valstybę yra pensininkai arba dirba statybininkais.

CitataTu kazkaip kunigu pedofilu fraze tapatini su seimo nariai sukciai fraze, seime etikete uzdeta visiems, ten papuolusiems galvojant apie gera varda reikia sukt galva ne apie sukciavimo slepima o apie visuomenes itikinima kad as esu kitoks, apie kunigus tokios nuomones bent as niekur nemaciau, cia tu kazkaip jautriai reaguoji i tema.
1. Jokių emocijų apart įkyrų nuobodulį šioje temoje nematau.
2. Bandau pasakyti, kad problema ne tokia didelė kaip atrodo
3. Stebiuosi, kaip atrodo racionalūs žmonės, pasiskaitę delfyje apie kunigus pedofilus, jaučiasi puikiai išmanantys temą, nors paprastai vadovaujasi argumentum ad ignorantiam

CitataNIEKAS NESAKO KAD VISI KUNIGAI PEDOFILAI, CIA KALBAME APIE TUOS KURIE NUSIKALTO. (Nebent as kazka praleidau)
Tai aš apie tuos kurie nusikalto jau pasiakiau N kartų: į kaliųzę juos ir nėr ką čia šnekėt (tiesa, taip pat sakiau, kad ir tuos kurie dangstė irgi į kaliųzę)
Mes dabar kalbame apie formuojamą viešąją nuomonę. Dirbu bažnytinėse struktūrose ir daug bendrauju su žmonėmis ne iš bažnyčios, patikėk VISIS KUNIGAI PEDOFILAI (ai tiesa, kai kurie iš jų gėjai, bet šiaip visi pedofilai apart gėjus, normalių ten nėra). Šitą girdžiu į savaitę bent kelis kartus :)
Todėl nuobodu ir juokinga

Linas Esu

liepos 07, 2017, 18:42:36 Redagavimas: liepos 07, 2017, 18:49:07 by Linas Esu
Citata iš: paragraf 78  liepos 07, 2017, 17:36:01Na dauguma kunigų pedofilų bylų yra iš serijos "aukos atsibudo". Teisiami kunigai šiuos nusikaltimus vykdę prieš beveik 50 metų. Mažesnioji pedofilų kunigų bylų dalis yra iš pastarojo 20mečio. Todėl ir sakau, kad tai senų nusikaltimų atgarsiai.
Aš tą seriją pavadinčiau " gydo žaizdas " arba " nesmerkite " .
Pedofilija sena kaip pati religija , tai egzitavo Romos laikais , egistuoja ir dabar . Esmė kad tik dar visai nesenai mes kaip visuomenė pradėjome apie tai garsiau kalbėti . Ilga laiką tai buvo tarsi mitas . Normalios psichikos žmogui , nesusidūrusiam su tokiais faktais sunku net pagalvoti . Bet realybė , tokia , kad tai vyksta . O bažnyčia neliečiama žemė , palikta spręsti savo problemas viduje  .

Nereikia būti profesoriumi , kad surprasti kaip žmonija elgėsi praeitame šimtmetyje ir kaip elgiasi 2017 m . mes judame į priekį , o ne atgal . Vien dėl to kad mes nevaržomai mintis reiškiame viešai , o žurnalistai nebijo apie tai rašyti , todėl galime sudėti ryškų paveikslą .
Citata iš: paragraf 78  liepos 07, 2017, 17:36:01Ir ką, 20 metų niekas nieko rimto nedaro tik kalba. O kai koks Pranciškus pabando pajudinti reikalą, tada visi purkštauja kad ne taip judina.
Jūsų žiniai per paskutinius 20 metų pradėta bendradarbiauti tarpvalstybiniu mastu . Yra specialiai tam sukurtos antinusikalstamumo organizacijos . Kiekvieną dieną veikiančios tame pačiame internete . Žmonės sėdi prilipę prie kėdžių 24/7 ieškodami nusikaltimų aukų , pačių pedofilų . Egzistuoja masiniai forumai , kuriose dalinamasi nuotraikomis , video ( nenoriu plėstis detalėse ) . Pasakysiu , tiek kad pradedant daugiau nagrinėti , problema nėra tokia maža kokią mes įsivaizduojame esant , net nekalbu konkrečiai apie katalikišką bažnyčią , bet apskritai .
CitataIr ką, 20 metų niekas nieko rimto nedaro tik kalba. O kai koks Pranciškus pabando pajudinti reikalą, tada visi purkštauja kad ne taip judina.
Neneigiu faktų , nesakau kad kaltos aplinkybės , savo žmonių tarpe esant laikui ir vietai primenu kokios problemos kamuoja visuomenę , raginu kitus daryti tą patį . Esu prieš kunigų celibatą (vienarekšmiškai).
Citata iš: paragraf 78  liepos 07, 2017, 17:36:01Taip. Šia tema buvau priverstas domėtis, nors man ji šiaip visiškai neįdomi, kaip ir begalę kitų temų kur iš musės padaromas dramblys ir su kelių žmonių būreliu kovojama it su visa armija.
Apie šiuos dalykus: buvo paskaitose daug dėstoma (santuokos psichologijos, dvasininės rūpybos, krikščioniškos komunikacijos, bioetikos ir t.t. paskaitose), dalyvavau keliuose seminaruose šia tema, teko daug skaityti (buvau priverstas, nes per paskaitas vienu metu buvo itin dažnas klausimas, tad kaip lektorius turėjau būti pasiruošęs į jį atsakyti), apie tai nemažai diskutuota krikščionių vyrų bendrijose ir t.t.
Kaip sakau, tema išpūsta, ir aš įtariu ji sąmoningai judinama, kad kol žmonės užsiėmę raganų medžiokle, tikrosios raganos daro savo drabelius niekieno nepastebimos

1. Musės dramblį ? apie ką jūs kalbate konkrečiai ?

2. Kokioje katedroje vyko tokios paskaitos ( jeigu ne paslaptis ) ? kas buvo dėstytojas ?

3. "Kaip sakau, tema išpūsta, ir aš įtariu ji sąmoningai judinama, kad kol žmonės užsiėmę raganų medžiokle, tikrosios raganos daro savo drabelius niekieno nepastebimos "

Dėl ko darote tokią prielaidą ?

tadasas99

Citata iš: paragraf 78  liepos 07, 2017, 17:36:01"A" Kaip gaila, kad visi kurie žino kaip valdyti valstybę yra pensininkai arba dirba statybininkais.

"B"
1. Jokių emocijų apart įkyrų nuobodulį šioje temoje nematau.
2. Bandau pasakyti, kad problema ne tokia didelė kaip atrodo
3. Stebiuosi, kaip atrodo racionalūs žmonės, pasiskaitę delfyje apie kunigus pedofilus, jaučiasi puikiai išmanantys temą, nors paprastai vadovaujasi argumentum ad ignorantiam

"C"
 Dirbu bažnytinėse struktūrose ir daug bendrauju su žmonėmis ne iš bažnyčios, patikėk VISIS KUNIGAI PEDOFILAI (ai tiesa, kai kurie iš jų gėjai, bet šiaip visi pedofilai apart gėjus, normalių ten nėra). Šitą girdžiu į savaitę bent kelis kartus :)
Todėl nuobodu ir juokinga

A  Esu statybininkas, turi klausimu kreipkis a.z.
 B  Savo visuomenes reagcijos supratima issakiau, (gal ir klystu, bent as taip manau), bet kad seselio sleifas krinta ant likusiu kunigu, nu atleisk, cia jau ne as ir ne linas kalti, cia kaltesniu uz pacius kunigus sunku rasti, tiek del slepimo tiek del esamos sistemos, dalis visuomenes kaltes kad perdaug savivales suteike piramidei, bet is pscihologines puses visuomene kazkiek pateisinu.
 C. Tai tiks su keliais zmonemis is pilkos mases per savaite pabendrauji? Statybininkas su daugiau zmoniu bendrauja, ar tave knisa keliu is daugumos znoniu nuomones?

paragraf 78

Citata iš: Linas Esu  liepos 07, 2017, 18:42:362. Kokioje katedroje vyko tokios paskaitos ( jeigu ne paslaptis ) ? kas buvo dėstytojas ?
Teologijos fakultete VDU, o dėstytojai įvairūs, pvz. prof. teol ir med. dr. Narbekov, pasichologas ir šeimotyros lic. Vatoška, vyskupijos atstovas spaudai Chmeliauskas ir pan.

Linas Esu

liepos 07, 2017, 20:57:04 Redagavimas: liepos 07, 2017, 21:35:46 by Linas Esu
Citata iš: paragraf 78  liepos 07, 2017, 20:28:19Teologijos fakultete VDU, o dėstytojai įvairūs, pvz. prof. teol ir med. dr. Narbekov, pasichologas ir šeimotyros lic. Vatoška, vyskupijos atstovas spaudai Chmeliauskas ir pan.

Kas tas pasichologas , šeimotyros lic ?

vyskupijos atstovas spaudai Chmeliauskas , tik ką įvedžiau į google , neradau nė vieno straipsnio , pranešimo šia tema . O jis dėsto apie tai ?

Kaip dėl likusių klausimų ?

1. Musės dramblį ? apie ką jūs kalbate konkrečiai ?

3. "Kaip sakau, tema išpūsta, ir aš įtariu ji sąmoningai judinama, kad kol žmonės užsiėmę raganų medžiokle, tikrosios raganos daro savo drabelius niekieno nepastebimos "

Dėl ko darote tokią prielaidą ?

paragraf 78

Citata iš: Linas Esu  liepos 07, 2017, 20:57:04Kas tas pasichologas , šeimotyros lic ?
Ten pavardėse po vieną raidę praleista arba pakeista, kad nesimakaluotų mano profesūra čia :)

CitataDėl ko darote tokią prielaidą ?
Tu čia rimtai?

Linas Esu

liepos 08, 2017, 11:57:13 Redagavimas: liepos 08, 2017, 12:41:47 by Linas Esu

paragraf 78

Na tada perskaityk visą ką rašiau anksčiu, nes kartotis nesinori :)

Aukštyn