Kaip turi atrodyti tobula reiligija ?

Pradėjo Linas Esu, birželio 19, 2017, 23:59:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Citata iš: Skeletonas  birželio 24, 2017, 00:28:36Čia anomalijoje panašiai- vieni tiki mokslu,kiti dievais,treti vel bala žino kuom.
Ir kažkuriam nepatinka kad kažkuris mano kitaip. Va ir nesutarimas ;)
Tai vadinama diskusija , o jeigu kas lenda į asmeniškumus yra žodžių karų lenta tam :D plius čia toks forumas , visi laukiami su skirtingais požiūriais , įsitikinimais .

Skeletonas

birželio 24, 2017, 00:33:25 Redagavimas: birželio 24, 2017, 00:35:11 by Skeletonas
Citata iš: Linas Esu  birželio 24, 2017, 00:31:17Tai vadinama diskusija , o jeigu kas lenda į asmeniškumus yra žodžių karų lenta tam :D plius čia toks forumas , visi laukiami su skirtingais požiūriais , įsitikinimais .
Bet klausia kodel anomalijoj nesutariame? Todel. :D

Mekabciel

Citata iš: Skeletonas  birželio 24, 2017, 00:28:36Čia anomalijoje panašiai- vieni tiki mokslu,kiti dievais,treti vel bala žino kuom.
Ir kažkuriam nepatinka kad kažkuris mano kitaip. Va ir nesutarimas ;)
Tai, susitarkime... :) Susitarkime visi. Apibrėžkime bendrus vardiklius.  Suraskime vieną vardiklį. Iškelkime labiausiai vieninjančius tikslus. Juk tai nėra sudėtinga. Negi tai nesuderinama?
Jei sudėtinga, tai tada atmeskime mes tuos įsitikinimus apie dievus ir mokslą ir parašykime,apie tai kad norime laimės... Tada BENT jau laimė mus vienis... o jau poto bus matyt, gal rasime daugiau bendrų panašumų...  ;)

Linas Esu

Citata iš: Mekabciel  birželio 24, 2017, 00:23:55Tai yra už "jūrų marių"... o mes visi esame čia, anomalijoje.

Kodėl mes čia nesusitariame?
Kas trugdo?
:)
Visi toje pačioje realybėje gyvename. Tai iš tos pačios realybės ir visą filosofiją gauname. Kaip galima interpretuoti kitaip, tai ką gauni iš tos pačios visus apjungiančios realybės? Gal mes tiesiog turime žalius įsitikinimus ir tada atrodo, neva visi mąsto skirtingai... Ar man, kad mes jau taip skirtingai mąstome? Mes visi mąstome labai panšiai, tik visi skirtingais žodžiais... ;)
Pritariu prieš tai išsakytai minčiai , visi nori gero . Tik kad visi tą gėrį įsivaizduoja skirtingai (:
Jūs gyvenate savo pasaulyje su tikrai skirtinga filosofija , ( bent jau taip sprendžiu iš žinučių forume)

Kiek tie žali įsitikinimai... nežinau , turbūt priklauso kaip gyvenate , kuo domitės , ką skaitote ir t.t.

Vienodas mąstymas ? abejoju

Skeletonas

birželio 24, 2017, 00:41:23 Redagavimas: birželio 24, 2017, 00:43:59 by Skeletonas
Citata iš: Mekabciel  birželio 24, 2017, 00:36:04Tai, susitarkime... :) Susitarkime visi. Apibrėžkime bendrus vardiklius.  Suraskime vieną vardiklį. Iškelkime labiausiai vieninjančius tikslus. Juk tai nėra sudėtinga. Negi tai nesuderinama?
Jei sudėtinga, tai tada atmeskime mes tuos įsitikinimus apie dievus ir mokslą ir parašykime,apie tai kad norime laimės... Tada BENT jau laimė mus vienis... o jau poto bus matyt, gal rasime daugiau bendrų panašumų...  ;)
Del manes tai nera problemu. Kur nesuprantu nelendu , kai matau, kad rasiu benra kalba išsikišu ;)

P.s galim ir apie laime pašneket, bet laimė tai nelabai anomalija :D
Citata iš: Linas Esu  birželio 24, 2017, 00:37:33Pritariu prieš tai išsakytai minčiai , visi nori gero . Tik kad visi tą gėrį įsivaizduoja skirtingai (:
Jūs gyvenate savo pasaulyje su tikrai skirtinga filosofija , ( bent jau taip sprendžiu iš žinučių forume)

Kiek tie žali įsitikinimai... nežinau , turbūt priklauso kaip gyvenate , kuo domitės , ką skaitote ir t.t.

Pritariu.

Mekabciel

birželio 24, 2017, 00:44:59 Redagavimas: birželio 24, 2017, 00:54:07 by Mekabciel
Citata iš: Linas Esu  birželio 24, 2017, 00:37:33Pritariu prieš tai išsakytai minčiai , visi nori gero . Tik kad visi tą gėrį įsivaizduoja skirtingai (:

(:
Tai yra žodžių žaismas... Mūsų kalbos tiesiog yra labai skirtingos... Ir tada atrodo, neva mes mąstome skirtingai...
Viskas ko aš noriu, tai tik gerų santykių su žmonėm...  kad galėčiau jaustis atsipalaidavęs, neįsitempęs, kad galėčiau būt savimi, kad mes galėtume kartu juoktis, kartu kurti, svajoti, šokti, dainuoti... Kartu sukurti kokius gražius dalykėlius...  Visi vaikystėje darėm tą patį - tyrinėjom pasaulį, tai aš noriu, vėl tyrinėt pasaulį...

Skeletonas

Citata iš: Mekabciel  birželio 24, 2017, 00:44:59(:
Tai yra žodžių žaismas... Mūsų kalbos tiesiog yra labai skirtingos... Ir tada atrodo, neva mes mąstome skirtingai...
Viskas ko aš noriu, tai tik gerų santykių su žmonėm...  kad galėčiau jaustis atsipalaidavęs, neįsitempęs, kad galėčiau būt savimi, kad mes galėtume kartu juoktis, kartu kurti, svajoti, šokti, dainuoti... Kartu sukurti kokius gražius dalykėlius...  Visi vaikystėje darėm tą patį - tyrinėjom pasaulį, tai aš noriu, vėl tyrinėt pasaulį...
Del manes galim :D bet va kaip tu susitarsi su dauguma :D?

Mekabciel

birželio 24, 2017, 00:57:58 Redagavimas: birželio 24, 2017, 01:01:10 by Mekabciel
Citata iš: Skeletonas  birželio 24, 2017, 00:55:25Del manes galim :D bet va kaip tu susitarsi su dauguma :D?
Tai būkime kartu, laikykimės kartu.... Poto tikiu bus daugiau... :)
 :'(  :'(  :'(

Skeletonas

Citata iš: Mekabciel  birželio 24, 2017, 00:57:58Tai būkime kartu, laikykimės kartu.... Poto tikiu bus daugiau... :)
 :'(  :'(  :'(
Reikia tokia tema kurt: "Būkim kartu! " :D

elteide

Citata iš: a.t.sielis  birželio 23, 2017, 20:07:21Nes nesidomite, žiūrite į išorinę Dievo energiją ir esate apžavėti jos. Visi yra apžavėti Dievo energijos, tik vieni žavisi vidine Dievo energija, o kiti - išorine, šiame pasaulyje kažkuo.
žavėtis išorine energija nėra gerai?

elteide

Citata iš: Mekabciel  birželio 24, 2017, 00:44:59(:
...kad mes galėtume kartu juoktis, kartu kurti, svajoti, šokti, dainuoti... Kartu sukurti kokius gražius dalykėlius...  Visi vaikystėje darėm tą patį - tyrinėjom pasaulį, tai aš noriu, vėl tyrinėt pasaulį...
vaikystėj gal ir daugiau to bendrumo buvo , bet puikiai atsimenu kaip smėlio dėžėj gavau iš kibiriuko į kaktą :)

Mekabciel

Citata iš: elteide  birželio 24, 2017, 12:53:44vaikystėj gal ir daugiau to bendrumo buvo , bet puikiai atsimenu kaip smėlio dėžėj gavau iš kibiriuko į kaktą :)
Ai tai "iš kibiriuko" čia įskaičiuota į komplektą... :D

a.t.sielis

Citata iš: elteide  birželio 24, 2017, 12:51:11žavėtis išorine energija nėra gerai?
Šiaip žavėtis, kaip Dievo energija, suvokiant kad tai Dievo energija, be prisirišimo ar savanaudiškumo, yra o.k.

Prisirišti ir pamesti protą dėl išorinės energijos, ir stengtis ją eksploatuoti, pamirštant Dievą, nėra gerai.

Mes vidinės esybės, vidinės energijos dalelytės, ir mūsų vieta yra viduje, namuose. Mes turime tarnauti per vidinę Dievo energiją, vidinėje Dievo kūrinijos sferoje. Išorinė energija yra išorėje, svetimame pasaulyje, t.y. viskas išversta ir netikra, neatitinka vidaus. Šiame pasaulyje išorė skiriasi nuo vidaus, yra dualumas. Pvz. laimė šiame pasaulyje visada maišyta su kančia ir visada išorinė, t.y. jutiminė laimė. Tai nėra tikroji dvasios laimė, kurią patiria siela. Pvz. jeigu uždėsime cukraus gabaliuka ant liežuvio, liežuvis patirs tam tikrą pojūtį, kurį mūsų protas suvoks kaip saldumą. Bet tas pojūtis yra išorinis, jis neturi vidinės substancijos, nepaliečia pačios esybės šerdies, nėra susijęs su iš širdies tenkančiais meilės jausmais. Tuo tarpu dvasinėje būtyje viskas sudaryta iš tobulų dvasinių jausmų, ir viskas vientisa, nėra tokio atskirumo, nesubstancialumo.

Šioje sferoje išprotėjama dėl išorinės jutimų pojūčių ekstazės, bet širdyje yra egoizmas ir purvas. Dvasiniame pasaulyje viską persmelkusi absoliuti meilė, ten nėra jokių netinkamų priemaišų.

Cerber

a.t.sielis, tavo poste nera substancijos..
Jau kelis kelis tukstancius metu Velnias dirba juoda darba bandydamas perprogramuoti visus ir iskiepyti i DNR kazkokia siena tarp sielos ir kuno, kazkokia hierarchija "VIENAME". Tavimi jis labai didziuojasi dabar. Maladiec.

a.t.sielis

cerber, nėra skirtumo tarp dvasinės sielos ir dvasinio kūno.

O tarp dvasinės sielos ir fizinio kūno yra skirtumas. Kūnas numirs ir suirs, o siela gyvens toliau, ir gaus naują fizinį kūną. Kol nepasieks dvasinio tobulumo ir neatskleis savo dvasinio kūno, kuris yra vienumoje su siela.

Citata iš: Mekabciel  birželio 24, 2017, 00:23:55Kaip galima interpretuoti kitaip, tai ką gauni iš tos pačios visus apjungiančios realybės?
Skirtingi interpretatoriai, todėl skirtingos interpretacijos. Pridėkim tai, kad mes maži, o realybė begalinė, kiekvienas aprėpiame tik dalį jos. Tas senas geras palyginimas apie penkis aklus žmones, liečiančius dramblį. Vienas liečia straublį, kitas koją, trečias uodegą ir t.t. Ir kiekvienas skirtingai apibūdina dramblį, pagal tai, ką patiria savo pojūčiais.

Net ir dvasinėje būtyje požiūriai skiriasi, kadangi ten egzistuoja įvairovė. Dievo pavidalų įvairovė ir garbintojų nuotaikų įvairovė. Bet ten visi dvasinėje palaimoje, todėl nėra karo.

Aukštyn