Žmogaus kalba

Pradėjo cs, balandžio 24, 2017, 17:05:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

kiskis

Ir foskaras uz ontazija.

elteide

Citata iš: kiskis  rugsėjo 16, 2017, 13:55:39Ir foskaras uz ontazija.
gerai pastebėta...:D

klajunas

Minkštukų susirinkimas...  :D

elteide

aga...klajunas_Timūras ir jo būrys... :D

klajunas

kiskis

@klajunas ,niekada nenorejai savo nike "aj"(nesolidziai tokiam veikejui skamba) i solidu "o", kas atspindes tamstos grandiozines veiklos esme @klounas@ :D

klajunas

Skanaus

cs

rugsėjo 16, 2017, 17:03:54 Redagavimas: rugsėjo 16, 2017, 17:14:47 by cs
@visiems kodėl neivieno atsakymo susijusio su kalba? Nebeįdomi tema ? :)

kiskis

Teorija sausa saka, tik praktikos vaisingas medis :D, naudojam kalba praktiskai :D , morku gaunam uz tai :D

cs

@klajunas baidai visus studijuojančius kalbos temą. Taip pat galėtum jau ir pasistenkti būti daugiau profesonalesniu ir mandagesniu. :) Po kolkas nevystoma tema su trigdžiais.

Mekabciel

rugsėjo 16, 2017, 20:04:57 Redagavimas: rugsėjo 16, 2017, 20:22:38 by Mekabciel
:)
"Nas&at na realnast..."

manyčiau kad kalba turi prastinti, o ne sudėtingingtingingti(333) bendravimą.

Ką su ta kalba daryt?

"Patinka", man tos akimirkos kai stovi prieš pažįstamą, ir nesupranti apie ką jis šneka, abudu nesuprantame... :D
Aš tai suprantu, kad mes vienas kito nesuprantame, nes noras turėt(111)unikalią(111) kalbą  didesnis nei supratimo vienas kito. Nėra nerimo dėl to ar tave supras, svarbiausia, kad pats save "supranti". Kaži kaip galima save suprasti, ne kontekste su kitu? Man tai, kad kitas mane supranta, leidžia pasitikrinti, jog aš supratingas(aiškiai skaitomas, skaidrus), o jei ne tai ne.

elteide

rugsėjo 16, 2017, 20:15:56 Redagavimas: rugsėjo 16, 2017, 20:18:43 by elteide
Citata iš: klajunas  rugsėjo 16, 2017, 16:37:23Planktonas ir kašaloto dantys.  :D

https://lt.wikipedia.org/wiki/Planktonas

ačiū, bet žinau kas yra planktonas :)

cs

Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 16, 2017, 20:04:57manyčiau kad kalba turi prastinti, o ne sudėtingingtingingti(333) bendravimą.
Gal gali šią poziciją praplėsti ir konkrečiai aprašyti naudos būdus? Mano atvėju, tai kalbos paskirties bendravime ieškojimas yra 'maža', o 'mažos' propagavimas uždaro vaizduotėje daugelių galimybių.

Mekabciel

Citata iš: cs  rugsėjo 16, 2017, 20:16:50Gal gali šią poziciją praplėsti ir konkrečiai aprašyti...
Negaliu praplėst ir konkrečiai aprašyt, nes po šių pacituotų žodžių nebesuprantu minties?

Kas tie NAUDOS BŪDAI? Turi omeny, kaip mūsų bendravimas turi atnešti supratimą vienas kito, susišnekėjimą ir iš to naudą? 

Žodis Maža kabutėse reiškia - Didelę?  Nes dažniausiai kai žodis kabutėse turi arba perkeltinę reikšmę, priešingą arba pašiepiančią.

cs

Apie 'mažą' daugiau išdėsčiau #65  poste.

Be bendravimo naudos, kalba kitais būdais turi irgi apraišku, kurios stebimos ir pripažįstamos. Jei tu nori paminėti klasikinį kalbos supratimą, atsiremi į bendravimo 'pinkles'. Todėl nieko nematai tik bendravimą. ;)

Bendravimo nauda yra ryšiai, o jie buvo kuriami ir kaip ir kiekvienas dalykų įdiegiami per šviečiamąjį kalbos judėjimą. Čia šviečiamojo judėjimo strategija, ir jei nori tu ja tiki, nori netiki...

Plėtočių, kaip matau nebesulauksiu, bet nuomonė vistiek apie kalbą, nors nelabai plačiai aprašyta. :)

Aukštyn