Mekabciel Blog'as

Pradėjo Mekabciel, sausio 28, 2017, 11:57:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

@Linas Esu visa dar kariauji su manimi?
Ką sakė fizikos mokytoja? :))

Linas Esu

balandžio 17, 2017, 12:16:48 Redagavimas: balandžio 17, 2017, 12:25:23 by Linas Esu
Citata iš: klajunas  balandžio 17, 2017, 10:18:09@Linas Esu visa dar kariauji su manimi?
Ką sakė fizikos mokytoja? :))
Donatai , atvirai , neturiu nieko asmeniško jokios antimaptijos . Jeigu matau jog galiu dalyvauti diskusijuoje ir pateikti savo objektyvią nuomonę , tai ir darau . Jeigu jums tau atrodo priešiška , nieko negaliu padaryti . Nesusisiekiau su fizikos mokytoja , nematau tam priežasties , niekam neįdomu . Tai tiek . O jeigu norite žaisti , kuris teisesnis , iškart atsitraukiu , mano pozicija diskutuoti , o ne piršti savo filosofiją ir engti visus aplinkinkius , kurie mano kitaip negu aš . Mėgstu patrauktį per dantį , kai matau jog diskusijos narys galvoja jog žino vienintelę tiesą ir ignoruoja relius faktus , kitaip sakant susikuria savo pasaulį , į kur iįsileidžia tik tuos , kurie klauso , o kurie kontraargumentuoja , stengiasi nukirsti . Kokia jūsų pozicija diskusijuojse ?

klajunas

balandžio 17, 2017, 12:23:06 Redagavimas: balandžio 17, 2017, 13:24:30 by klajunas
Citata iš: Linas Esu  balandžio 17, 2017, 12:16:48Donatai , atvirai , neturiu nieko asmeniško jokios antimaptijos . Jeigu matau jog galiu dalyvauti diskusijuoje ir pateikti savo objektyvią nuomonę , tai ir darau . Jeigu jums tau atrodo priešiška , nieko negaliu padaryti . Neusisiekiau su fizikos mokytoja , nematau tam priežasties , niekam neįdomu . Ta tiek .
Mikai, jeigu nesusisiekėte kaip rašėte, tuomet esate melagis. Fakto konstatavimas.

Mano pozicija diskusijoje paprasta - pasidalinti. To paties laukiu ir iš kitų. Tik man per daug nuobodu dalintis mokyklinėmis vadovėlinėmis "tiesomis".

Linas Esu

Citata iš: klajunas  balandžio 17, 2017, 12:23:06Mikai, jeigu nesusisiekėte kaip rašėte, tuomet esate melagis. Fakto konstatavimas.
Kas tas Mikas ? Minėjau jog susisiekisu jeigu sulaukius užtarimo . Niekam neįdomu . Todėl ir nesusisiekiau .

SPACE

@Linas Esu padėk už 10 metrų krepšinio kamuolį ir pasakyk man, ar matai apskritimą, ar 3D objektą, gaublį.

Mekabciel

Šventas taškas.

1) Paradoksalu kai kažkas sako jog visata yra vientisas organizmas, viena sistema, mintis...
Ir tuo pačiu priduria - jei kažkas nesupranta to tai kenčia... = sąmonė, visata pati kenčia.

Dėsnis pats nesupranta savo dėsnio. Kaip dėsnis gali nesuprasti dėsnio? Gal dėl to, kad yra antidėsnis, kuris galvoja kad yra dėsnis? Bet jei yra antidėsnis, kuris galvoja jog yra dėsnis, tai antidėsnio galvojimas yra pats dėsnis. Antidėsnis = dėsnis. O tai yra "..." arba :) arba :D arba 8D arba 8 arba ∞. Dvi stebinčios, kuriančios akys. Stebėk, žiūrėk, ieškok dėsnio ir pamatysi savo antidėsnį, gaudyk antidėsnio momentus ir iškart surišk su dėsniu, o tada pajusi ir suprasi Tai akimirkoje!

2)   „...sapnuoju sapną jog sapnuotojas sapnuoja mane jog aš..." Kaip pakeist sapną ar pažadinti sapnuotoją?
Išeitų jog sapnas pažadintų sapnuotoją. 😊 Jei sapnas pažadina sapnuotoją, nebelieka sapno.
Tai aš išnykstu?! 😊

Ne aš neišnykstu, aš tampu mąstytoju - mintimi. Iš kalbančiojo pereinu i mąstantį. Iš sapno į mintį. Kur pasibaigia sapnas ir prasideda realybė? Kai užduodu dvilypį, dualypų klausimą(klausydamas Dua Lipos:
tada esu vienas, bijau ir nežinau, nes sapnas ir realybė vienas ir tas pats, o to aš negebu savo protu suprasti. Dėl to reikia kitų, reik būt su kitais. Kitų dalių savo galvos. Savo sąmonės. Reik išeit į kitų sąmonę, kad pajausti mintį. Pagauti mintį. Žmogus tai radio aparatas, jam tereikia susikalibruoti.

Ar galima sapnuojant pažadinti sapnuotoją? Pasakyt jog sapnas yra gyvenimas ir įeiti į paradą(jėgų, stebėtojų, kairės ir dešinės - "Dnr" grandinę/Jokūbo laiptinę), pro paradines duris į paradoksą. Į dok'sus... Dokumentų klodus... Archyvus ir realybės archetipus, pas archangelus, archajinius architektus... Į gyvybės medį pas Adomą... Pas realybės suTvėrėją.

3) Kreivė tai fonas, o tavo kelias tiesus. Tu visad eini tiesiai, tik kiek tai supranti, toks tiesus esi. Jei nesupranti esi kreivas - curve. Jei esi tiesus esi tiesuolis, Teisuolis. Ar tu teisus? Ar teeEeEesi? „teesie šventas Tavo vardas" Ar išsiteeesi, ištįsti per laiką ir erdvę?
Eik pas Kūrėją, paprašyk Jo, nes Kūrėjas ištiesins.

4) Vyrų tampama dėka moters. Vyru tampama dedant į moterį(atiduodant). Vyru tampama DĖL(kairinis kirtis, į kairę vektorius) moters ir DĖL(dešininis kirtis, į dešinę vektorius) moters. Tereikia skirtingai sudėliot kirčius ir gausis dvi priešingos prasmės, kurios nurodo ketinimą. Arba uždėt riestinį skanų begalybės riestainį...  Bangelę... Kuri banguoja tarp vieno ir kito, kartu begalybėje tarp dviejų krantų.

Deka tuo pačiu reiškia - 10. Vyras ir moteris kartu sudaro 10 sferų(sephiroth). Pilną sistemą. Tai jei vyras deda jis su moterim yra Deka. Jei nededa - Deka išsiskaidžiusi visatoje, jei deda gaunasi šviesa ir Deka vientisa. Vientisa - visata. Visa - Kūrėjas + Ta - Kūrinys. Kur Kūr-ėjas? Visur Kur- tik ėjęs - ten Kūrėjas. Ar jauti kad visur kur tik eini Kūrėją sutinki?

Deka-logas(logos) - 10 minčių, 10 sąvokų, 10 santykių, 10 sferų, 10 idėjų, 10 įsakų. Laikykis minties. Laikykis šioje didelėje mintyje ir būk ja... Būk žmonėmis gatvėje, būk pastatais mieste, būk medžiais ir žole, būk viskuo...
10 - tai 1. Nėra daugiau nieko be šios vienintelės didelės Minties, kuri vadinasi Meilė. ♡

Linas Esu

balandžio 17, 2017, 13:27:49 Redagavimas: balandžio 17, 2017, 13:31:17 by Linas Esu
Citata iš: SPACE  balandžio 17, 2017, 13:08:31@Linas Esu padėk už 10 metrų krepšinio kamuolį ir pasakyk man, ar matai apskritimą, ar 3D objektą, gaublį.

Jeigu žiūriu į krepšinio kamuolį , matau  krepšinio kamuolį .
Kokio atsakymo , tikėjotės ?

cs

@klajunas Aš dar tavo pasiūloma idėja galiu pažiūrėti iš skirtingų kampų.

1.) Kalba arba atsirado iš chaotiško raidžių dėliojimo, kurio esmė nebuvo ieškoti jokio saskambio ir sutapimo. Tačiau, turėjo būti labai aukšto išsivystymo žmonių, kurie sudarytų abėcėlę ir pagal ją sudarynėtų žodžius priskiriant reikšmes sutapatinant su išreikštu žodžiu. Tada jie pritaikė tyrimą nagrinėti, ką patys ir atrado: o jie atrado kaip jungiami žodžiai, kokiu principu... Nors tą principą ir patys išrado...  
2.) Tada kitas kampas yra, kad kalba atsirado iš pasyvaus kalbėjimo ir jo išmoko vienas žmogus, kuris visiems padėjo išmokti. Arba kaip virusu, kalba pati pasitalpino pas visus tokioje stadijoje, kaip matome dabar...

Pirmajam punktui su tokiu kalbos atsiradimu: visa tai labai galioja aukštam išsivystymui, ir kalbos pradžia jeigu siejama su tokiu kalbos atsiradimu: turime, kad kalbai nebuvo reikalingas atrasti jungimo ir jos dalių nagrinėjimas, nes tą nagrinėjimas yra įtrauktas į visą kalbą. O nagrinėjimo metodą tik ištraukia mums parodyti, kaip atskirą dalyką, kaip mokomą dalyką. Abėcėlės sudarymas nėra įmanomas ir tuo labiau galimas atrasti, nes jeigu naudojiesi kalba, kam reikalinga kažką iš jos parodyti, jei pats naudojiesi tuom? Tas leidžia manyti, kad abėcėlės ir žodžio nagrinėjimas dar labiau atitraukia nuo kalbos idėjos.

Antrajam, negaliu pasakyti iš tos pusės, nes kalba yra paslaptinga ir ji nėra vienareikšmiška, skirta tik jos panaudojimui. Ji skirta ar netgi turi užslėptų panaudojimų. Gal, kalba ateina DNR kodais ir juos išvesti galima visiškai skirtingus... Tada mes matome unikaliais talentais pasižyminčius žmones, kurie per savo kalbą parodo kitokios kalboms ir DNR struktūroms savo privalumus? ... Yra tokia kalba, kuri paspartina įgyti unikalumus?... Bet atrasta mokslo pradžia susiejama su 'urviniais žmonėmis', nebesutampa... Turėtų būti mažiausiai transhumanistinė/alienistinė praeitis...

klajunas

Citata iš: cs  balandžio 17, 2017, 13:40:131.) Kalba arba atsirado iš chaotiško raidžių dėliojimo, kurio esmė nebuvo ieškoti jokio saskambio ir sutapimo. Tačiau, turėjo būti labai aukšto išsivystymo žmonių, kurie sudarytų abėcėlę ir pagal ją sudarynėtų žodžius priskiriant reikšmes sutapatinant su išreikštu žodžiu. Tada jie pritaikė tyrimą nagrinėti, ką patys ir atrado: o jie atrado kaip jungiami žodžiai, kokiu principu... Nors tą principą ir patys išrado...  
2.) Tada kitas kampas yra, kad kalba atsirado iš pasyvaus kalbėjimo ir jo išmoko vienas žmogus, kuris visiems padėjo išmokti. Arba kaip virusu, kalba pati pasitalpino pas visus tokioje stadijoje, kaip matome dabar...

Pirmajam punktui su tokiu kalbos atsiradimu: visa tai labai galioja aukštam išsivystymui, ir kalbos pradžia jeigu siejama su tokiu kalbos atsiradimu: turime, kad kalbai nebuvo reikalingas atrasti jungimo ir jos dalių nagrinėjimas, nes tą nagrinėjimas yra įtrauktas į visą kalbą. O nagrinėjimo metodą tik ištraukia mums parodyti, kaip atskirą dalyką, kaip mokomą dalyką. Abėcėlės sudarymas nėra įmanomas ir tuo labiau galimas atrasti, nes jeigu naudojiesi kalba, kam reikalinga kažką iš jos parodyti, jei pats naudojiesi tuom? Tas leidžia manyti, kad abėcėlės ir žodžio nagrinėjimas dar labiau atitraukia nuo kalbos idėjos.

Antrajam, negaliu pasakyti iš tos pusės, nes kalba yra paslaptinga ir ji nėra vienareikšmiška, skirta tik jos panaudojimui. Ji skirta ar netgi turi užslėptų panaudojimų. Gal, kalba ateina DNR kodais ir juos išvesti galima visiškai skirtingus... Tada mes matome unikaliais talentais pasižyminčius žmones, kurie per savo kalbą parodo kitokios kalboms ir DNR struktūroms savo privalumus? ... Yra tokia kalba, kuri paspartina įgyti unikalumus?... Bet atrasta mokslo pradžia susiejama su 'urviniais žmonėmis', nebesutampa... Turėtų būti mažiausiai transhumanistinė/alienistinė praeitis...

@cs dažnai mėgsti kitus kritikuoti dėl to, kad jie patys kuria arba spėlioja ir tuo žavisi kaip savo pasiekimais, susiformuodami ir primesdami kitiems klaidingus įsitikinimus.
Tai ką pasiūlei panašu į sąmokslo teoriją arba išspėliotą interpretaciją, kuri nesiremia jokiais tikrais šaltiniais.
Viskas turėjo būti daug paprasčiau nei bandai pavaizduoti.
1.      Kalba yra žmogaus kūrinys, o žmogus yra natūralios evoliucijos rezultatas. Tada kalbos būtų paprasčiausiai per ilgus tūkstantmečius surinkti komunikaciniai kaupiniai. Pirma stadija begramatinė kalba, sudaryta iš šūksnių ir pavadinimų, tolesnė gramatinė kalba, kur pavadinimai papildyti gramatiniais santykiais.
2.      Kalba - ne žmogaus kūrinys, žmogus - genetinių eksperimentų rezultatas, kuriuos vykdė kitos civilizacijos, kurios arba išsikėlė, arba išnyko. Tada iš tikro, kalba galėtų būti kaip „virusas" įdiegtas pilnu variantu. Tai gali būti aiškinama tokiomis versijomis. Buvo pirma rasė, kurie turėjo tokią padovanotą kalbą. Bet ši kalba išnyko arba apaugo vėlesnių bendruomenių papildymais ir pakeitimais. Kalba galėjo labai degraduoti, o vėliau būti užmiršta ir paskui iš naujo sukurta, pagal pirmą variantą.

Bet nemanau, kad pradžia atgaminama, ir mane domina tik kalbos dabartis ir ateitis. Nors galima visuose pirmosios kalbos išdarkymuose bandyti ieškoti „prokalbės" elementų.

Vytautas

balandžio 17, 2017, 14:29:05 Redagavimas: balandžio 17, 2017, 14:46:45 by Vytautas
Kažkaip kvailioja citavimas.
Norėjau pasakyti kad ta pirmoji rasė ir kalba buvo lietuvių. Oficialiai lietuvių kaba taip pat pati seniausia. :)

2012m esu susidūręs su įdomia situacija. Man kažką sako ir aš viską suprantu. Bet atsakyti "neturiu žodžių" nors lyg ir atsakymo mintis yra. Ir tokia būsena kokias 4 valandas. Tiesa "palikti" keli žodžiai "taip", "ne", "gerai". Pasirodo kad neplepėtum galima "išjungti" kalbą kaip ir visą kūno valdymą. :)

Be to yra pasakojimų kad po kokios komos žmonės pradeda kalbėti kita kalba. Taip išeitų kad kalba "kilnojamas" turtas. Aišku praktikoje gyvai tokių neteko matyti, girdėti. Nežinia kiek tai realūs pasakojimai.

cs

Citata iš: klajunas  balandžio 17, 2017, 14:04:07Tada kalbos būtų paprasčiausiai per ilgus tūkstantmečius surinkti komunikaciniai kaupiniai. Pirma stadija begramatinė kalba, sudaryta iš šūksnių ir pavadinimų, tolesnė gramatinė kalba, kur pavadinimai papildyti gramatiniais santykiais.
Priklausomai kaip pažiūrėsi: gali matyti kaip tikrą kalbą (kuri viską detalizuoja ir įrodo pilnai), bet gali matyti kalbą ir kaip pilnutinį tokioje stadijoje suformuotą darinį, kurio nebereikia išmokti. Taip atrodo betkoks kūrinys, kuris panaudojamas iš ribotų išteklių. O kalboje visi ištekliai matuojami laiku... Beto ir be laiko kažkas gali užstabdyti kalbos (neribotumą), nes ji aiškiai įrodoma kaip ribota. Kai ji pasibaigs, laikas toliau eis. Laikas ir kalba yra reliatyvūs, laikas ir kalba yra tiek matematiniai tiek fizikiniai dėsniai... O be jų nieko nebeatrandama ir nebus atrasta...

Citata iš: klajunas  balandžio 17, 2017, 14:04:07Bet ši kalba išnyko arba apaugo vėlesnių bendruomenių papildymais ir pakeitimais. Kalba galėjo labai degraduoti, o vėliau būti užmiršta ir paskui iš naujo sukurta, pagal pirmą variantą.
Tiktai negalima paėmus betkaip detalizuoti, nes nežinai kurie variantai veda klystkeliais... Dėja pasakysiu, bet ir pats nenutuokiu ką kalbu... Neturiu su kuom lygintis, kas yra realu...

klajunas

balandžio 17, 2017, 16:20:50 Redagavimas: balandžio 17, 2017, 16:38:47 by klajunas

Kalba kyla iš akių ir ausų sukuriamų juslinių galimybių, kurias apjungia mintis, sukuriama proto.
Akys kuria vaizdų pasaulį, kuris perdaromas į ženklus, ausys kuria garsų pasaulį, kuris šiuo atveju sujungtas su žmogaus balso traktu. Balsas sugeba generuoti tik labai ribotą garsų skaičių, kurie skirstomi į balsius ir priebalsius, šie skirstomi pagal vietą ir artikuliacijos būdą. Tada fonemos įvairiais metodais susiejamos su ženklais. Pagrindiniai - fonografinis (ženklas-garsas) ir ideografinis (ženklas-sąvoka).
Bet įsivaizduok, kad yra begalybė garsų, generuojamu su sintezatoriumi. Kaip suklasifikuoti visus sintezatoriaus garsus. Ribotos sąvokos, balsis, priebalsis, artikuliacijos vieta, artikuliacijos būdas - netinka. Galėtų būti net ir 10 000 fonemų ir dg.
O tada įsivaizduok kokios galimybės iš sintezatoriaus fonemų sukurti ženklus, tuos ženklus susieti į rinkinius-junginius-ideogramas ir iš jų padaryti žodyną bei gramatiką.
Žmogaus balsas yra ribotas, bet nėra ribotas garsų pasaulis ir su tais garsais susieta mintis. Garsinė mintis susieta su proto sintezatoriumi. Jeigu būtų galimybė komunikuoti tiesiogiai mintis į mintį, kalbos struktūroms nebūtų jokių apribojimų.

Čia pavyzdys, kad suprastum, kokia netobula yra naudojama kalba ir kokios galimybės atsiveria DI arba telepatijoje. Būtų įmanoma foneminė-sąvokinė telepatinė kalba.

Mekabciel

balandžio 17, 2017, 17:09:29 Redagavimas: balandžio 17, 2017, 17:12:38 by Mekabciel
Citata iš: Vytautas  balandžio 17, 2017, 14:29:05Kažkaip kvailioja citavimas.
Norėjau pasakyti kad ta pirmoji rasė ir kalba buvo lietuvių. Oficialiai lietuvių kaba taip pat pati seniausia. :)
Iškur tokius dalykus trauki?

Vytautas

Citata iš: Mekabciel  balandžio 17, 2017, 17:09:29Iškur tokius dalykus trauki?
Kaip ir visą kitą supratimą. O ką nepatinka kad esam patys pirmieji šioje žemėje. :) Aišku apart pirmosios civilizacijos. Sakyčiau visai neblogai būti tikrųjų kūrėjų suskurta  tauta. :) Visas kitas jau kūrė ne jie. :) Mes kaip pirminis produktas kurį kiti švelniai tariant gadino. :) Šiaip žydai jau kitų tobuliausias produktas. Bet tarp jų nėra nei vieno originalo. Tik kopijos. :)

Mekabciel

Citata iš: Vytautas  balandžio 17, 2017, 18:36:26Kaip ir visą kitą supratimą. O ką nepatinka kad esam patys pirmieji šioje žemėje. :) Aišku apart pirmosios civilizacijos. Sakyčiau visai neblogai būti tikrųjų kūrėjų suskurta  tauta. :) Visas kitas jau kūrė ne jie. :) Mes kaip pirminis produktas kurį kiti švelniai tariant gadino. :) Šiaip žydai jau kitų tobuliausias produktas. Bet tarp jų nėra nei vieno originalo. Tik kopijos. :)

:)
Tai ta pirmoji civilizacija/kūrėjai sukūrė pirmąją rasę - lietuvius? :)
Kieno žydai sukurti?:)
Kieno sukurti visi likę?

Aukštyn