Kodėl postapokaliptika pankiška?

Pradėjo paragraf 78, sausio 24, 2016, 11:20:07

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

illuminati

vasario 11, 2016, 00:10:29 Redagavimas: vasario 11, 2016, 00:23:27 by illuminati
viskas priklauso nuo požiūrio taško, perspektyvos. filme žiūrovui pateikiama viena, tarkim iškyvenusiųjų grupė, žiūrovas fimo eigoje prie šių personažų prisiriša ir teisina net ir jo (žiūrovo) manymu kitomis aplinkybėmis amoralius veiksmus.
jei fime veiksmas suktūsi apie "blogiečių" grupę žiūrovas ilgainiui taip pat pajaustų jiems simpatija, priklauso nuo autoriaus/kūrėjo/režisieriaus idėjos ir siekio pateikti, juk tokiu atveju būtų detaliau lendama ir į vadinamų "blogiečių" grupės vidaus santykius. išryškėtų tarpusavio sąntykiai, rūpestis, abejonės, rutina ir tt ir pan. aišku išimtis jei tai sociopatų žudikų manijakų grupė, žiūrovui galbūt būtų sunkiau atrasti panašumų su savimi, bet velgi ko gero, kaip kam.
ką noriu pasakyti, kad ypač postapokaliptinėmis sąlygomis kažką vertinti kaip gerą/blogą yra netikslinga, nes realioje kritinėje situacijoje žmogus elgiasi pagal situaciją. kita vertus, vėlgi, ne visų moralinės vertybės vienodos, ne visi vienodai pasiduoda filmo(jo minties) įtakai, daleiskim aš filmo eigoje neretai imu simpatizuoti antigonistui/am labiau nei protagonistu. neigiamas emocijas greičiau pajuntu išdavikui, nei tarkim žudikui manijakui. ir velgi atliepia mano moralinės vertybės, iš kurių kogero labiausiai vertinu - lojalumą. taigi geraširdis, iš idėjos  besiaukojantis, ar atsisakantis priimti kraštutinį, bet itin veiksmingą sprendimą personažas man atrodo mažų mažiausiai silpnas ar kvailas, o stiprus, ciniškas, bet besivadovaujantis šalta logika - kelia simpatija.

na išsiplėčiau šiek tiek :)

paragraf 78

Geri pastebėjimai.
Štai Z Nation veikėjas Merfis, visiškas blogiukas, savotiškas pankas, bet paprastai labiausiai mėgstamas personažas

Aukštyn