Šėtono biblija

Pradėjo Vendigo, lapkričio 26, 2015, 19:35:24

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vendigo

Ar kas nors skaitė La Vejaus Šėtono bibliją?

Viešai platinama štai čia: http://www.satan.lt/Setono_biblija

Kokios nuomonės ir ką manote?

Pats nelabai galiu suprasti La Vejaus požiūrį į okulizmą ir dievybės interpretavimą. Šėtono Biblijoje jis tarsi vienur sako, kad jokio Dievo ir Šėtono nėra, tačiau kituose veikaluose, vėl minimas Dievas ir Šėtonas tarsi egzistuojančios būtybės... Nesiriša man šiokie tokie dalykai.

paragraf 78

Kažkada gyvenau pagal La Vėjaus bibliją, bet paskiau suvokiau kokia vis tik tai beletristika. Po to teko daug skaitinėti apie ją. Žodžiu nieko rimto.

Vendigo

Žodžių junginys "nieko rimto", iš tikrųjų nieko rimto nepasako.

.L.U.T.H.O.R.

Manau, reikia atkreipti dėmesį kaip rašoma ir kurioje vietoje. Žinau, kad pats La Vejus, žodį dievas ir šėtonas, biblioje naudojo kaip sinonimus. Be to dievo ir šėtono reikšmės jam kitokios. Pats visos nesu perskaitęs o ir skaičiau, dar jaunuolis būdamas, kai priešinausi viskam ir buvo ooo cool satanizmas :D

paragraf 78

Ne tuose žodžiuose "nieko rimto" esmė, o tame kad kelis metus gyvenau pagal ją ir nieko gero tai nedavė, tik egoizmą ir vienišumą.
Šiaip prieš kokią 10 metų ją vėl paskaitinėjau, tai labai jaučiai, kad tas barnis su klebonu kai jis dirbo bažnyčioje, paliko daug skaudulių, kuriuos jis išliejo savo knygoje. Pati knyga daug kur prieštarauja pati sau, atidesnis skaitytojas tai be vargo pastebės. Kadangi skaičiau labai seniai tai tik vieną konkretų pavyzdį atsimenu iš tų kur prieštarauja vienas kitam: vienu rašoma, kad satanistas niekada nežudys žmogaus, kitur rašoma, kad jei nori aukoti ką nors šėtonui, tai geriausia auka būtų žmogaus kūdikis.
Šiaip jei negaila laiko ir nėra ką veikti, tada gal ir verta paskaityti, bet tai tikrai gana prasto lygio kūrinukas tačiau kaip bebūtų keista kai kurie žmonės jį labai vertina. Na bet kiek man savo laiku kai buvau gotas teko su tokiais bendrauti tai praktiškai visi stokojo kritinio mąstymo. Gotų forume vis atsirasdavo skelbimas, kad pirktų žmogelis šėtono bibliją, tai aš pasiūlydavau pirkti už 666 Lt, gaila niekas nenupirko, o už tokią simbolinę kainą tikrai saviškę būčiau pardavęs :)

.L.U.T.H.O.R.

Kaip pastebėjau dažnas "satanistas" būna iki 20 metų žmogus, kuriam dabar fazė ir satanizmas atitinka labai, tipo būk nepriklausomas, tu pats sau dievas ir panašiai. Tai nenuostabu, kad dar stokoja kritinio mąstymo. Nors čia aš gal tik tokius sutinku visus. Atrodo bus su žmogus pašnekėt apie ką, bet ne...

Vendigo

Citata iš: Legionas  lapkričio 26, 2015, 19:59:32Pats visos nesu perskaitęs o ir skaičiau, dar jaunuolis būdamas
Man panašiai. Senai skaičiau, bet kažkaip nesenai prisiminiau.

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 26, 2015, 20:03:42Ne tuose žodžiuose "nieko rimto" esmė, o tame kad kelis metus gyvenau pagal ją ir nieko gero tai nedavė, tik egoizmą ir vienišumą.
Na čia tik asmeninė patirtis.

paragraf 78

Citata iš: Vendigo  lapkričio 26, 2015, 20:11:10Na čia tik asmeninė patirtis.
Na tu gi klausei asmeninės nuomonės (cituoju: Kokios nuomonės ir ką manote?)
Jei tau nereikia tokio atsakymo, tai kam klausei? :)

O ką tu manai?

Vendigo

Dvilypis kažkoks mano verrtinimas. Iš vienos pusės, lyg ir viskas labai teisingas, tačiau iš kitos pusės randu prieštaravimų ir neaiškumo dėl pačio autoriaus, o tai jau blogai jeigu tenka vertinti žmogaus pateikta informaciją.

Tiesiog galvoju, gal čia aš kažką blogai interpretuoju.

paragraf 78

O kas blogo tame, kad tenka vertinti žmogaus pateiktą informaciją? Man kažkaip tai savaime suprantama, kad visą gaunamą info reikia vertinti, nes kitaip nuvažiuoti į lankas gali.
Šiaip man nemažai padėjo skaitymas apie LaVėjaus gyvenimą. Žinoma, geriau neskaityti pačių La Vėjiško satanizmo adeptų tekstų, nes jis dažnai ten labai mitologizuotas būna, geriau paskaityti religijotyrinikų tekstuskus, kurie patį fenomeną iš šalies vertina.

Aukštyn