Progresą lemia technologijos ar gerumas?

Pradėjo a.t.sielis, birželio 15, 2015, 12:53:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Mekabciel

Citata iš: Vytautas  birželio 29, 2015, 12:32:32

Tiesiog tai turėtų atsispindėti esamu laiku čia ir dabar kad būtų aišku ką padarei ne taip, arba ką kitas padarė ne taip. Jeigu tai pasireikš praėjus ženkliam laikui taip žmogus ir nesupras kur buvo klaida. Kokia prasmė klaidinti žmogų? Padarei kažką ne taip ir iš karto rezultatas. O rezultatas ale kitam gyvenime iš viso absurdas.

Turi omeny: kadangi zmogus negeba matyt desniu siame pasaulyje tai jis savo isikisimu isryskintu tuos desnius?

Vytautas

Citata iš: Mekabciel  birželio 29, 2015, 12:42:23
Turi omeny: kadangi zmogus negeba matyt desniu siame pasaulyje tai jis savo isikisimu isryskintu tuos desnius?

Tiesiog jei kažkas yra "už šio pasaulio" ir yra kažkokie dėsniai tai jokios prasmės juos "slėpti". Tiesiog jie normaliai turėtų būti akivaizdūs. Šiam momentui taip nėra. Tvyro visiškas variantas "ką nori tą daryk". Pasekmės išplaukia tik iš tarpusavio susitarimų vadinamų įstatymais. Daugiau nieko nėra. Jokio įsikišimo iš "anapus" dėsnių prasme nėra. :-) Na bent kol kas nėra.  :) O kad žmonės patys savaime kažką supras ir susiorganizuos taip pat nėra šansų.  :) Tik matomai tobulėja žudymo procesas. Kol dar daužė kuokomis vienas kitam galvas tai dar pateisinama evoliucine prasme. O dabar vienas beprotis ir invalidas gali sunaikinti visus. Čia progresas.  :)

mcgyver

Citata iš: a.t.sielis  birželio 29, 2015, 12:38:33
Yra ta karma. Tiesiog ji ne instant, todėl kad viskas nulemta, net ir blogi vykstantys dalykai. Hitleris turėjo laiko limitą savo blogiems darbams, bet galiausiai visa tai baigėsi.

O kaip ta karma veikia. Pvz aš nužudau žmogų vien iš  blogų paskatų. Arba aš buvau labai doras žmogus ir mane nužudė labai žiauriai. Kas man nutinką kita gyvenimą?

Mekabciel

Citata iš: Vytautas  birželio 29, 2015, 13:58:12
Tiesiog jei kažkas yra "už šio pasaulio" ir yra kažkokie dėsniai tai jokios prasmės juos "slėpti". Tiesiog jie normaliai turėtų būti akivaizdūs. Šiam momentui taip nėra. Tvyro visiškas variantas "ką nori tą daryk". P

Tai gal niekas nuo taves nieko ir neslepia, tik pats su savo savybemis visa realybe suskaidai i blogus ir gerus, i objektus ir molekules, laika, judejima ir erdve. Tavo suvokimas toks, kad viska sudalo. Gal reik tiesiog paciam pasikeist, but tokiu paciu kaip tie desniai, noret but kaip tie anapus egzistuojantys desniai, kad juos pamatyt... Ir gal tada tas baisus realybes vaizdas visai kitaip suzybes.

Jei ne savo noru, tai tie patys desniai dar labiau isryskins sio baisaus pasaulio vaizda ir sudarys dar stipresni ispudi, kad cia tik chaosas ir jokio gerio tame nera. Bet juk chaosas jauciamas tavo , stebetojo savybiu atzvilgiu, o ne kazkieno kito.

Kaip ir pats paminejai - niekas nepasikeis. Aisku kad niekas nepasikeis ir nereik cia nieko laukti. Paciam tereik pasikeist.

Vytautas

birželio 29, 2015, 17:01:47 Redagavimas: birželio 29, 2015, 17:09:06 by Vytautas
Citata iš: Mekabciel  birželio 29, 2015, 14:54:02
Kaip ir pats paminejai - niekas nepasikeis. Aisku kad niekas nepasikeis ir nereik cia nieko laukti. Paciam tereik pasikeist.

Šis pasaulis yra koks yra ir jis toks man tinkamas egzistuoti. Nematau tame jokios problemos.  :) Iš kitos pusės iš savęs "išspaudęs" tiek kiek realiai  įmanoma šiame pasaulyje. Lyst į smulkmenas nėra prasmės. Svarbu palaikyti esmę. Taip kad visumoje viso didelio kalbėjimo esmė kad kol kas nesimato konkrečiai veikiančios priežasties - pasekmės ir tiek. O progresas taip pat niekur neveda. Tam kartui šios toks materialus komfortas praktiškai mažesniai daliai žemės gyventojų. :) Neblogai tai kad esam tarp tų kuriems geriau.  :)

Citata iš: mcgyver  birželio 29, 2015, 14:09:11
O kaip ta karma veikia. Pvz aš nužudau žmogų vien iš  blogų paskatų. Arba aš buvau labai doras žmogus ir mane nužudė labai žiauriai. Kas man nutinką kita gyvenimą?

Pirmiausiai tai niekas nežino ar tas kitas gyvenimas yra, nes grįžusių iš ten nėra. Tik spėlionės ir hipotezės. :)  O jei nužudei su valstybės palaiminimu tai gausi pagyrimą ir materialią nauda. Jei be valstybinio palaiminimo tai akivaizdu turėsi problemų. Pavys išsisukti arba ne. Bet, pagal dabartines sąlygas, jokių kitokių problemų neturėsi.  :)

Mekabciel

Citata iš: Vytautas  birželio 29, 2015, 17:01:47

Šis pasaulis yra koks yra ir jis toks man tinkamas egzistuoti. Nematau tame jokios problemos.  :) Iš kitos pusės iš savęs "išspaudęs" tiek kiek realiai  įmanoma šiame pasaulyje. Lyst į smulkmenas nėra prasmės. Svarbu palaikyti esmę. Taip kad visumoje viso didelio kalbėjimo esmė kad kol kas nesimato konkrečiai veikiančios priežasties - pasekmės ir tiek. O progresas taip pat niekur neveda. Tam kartui šios toks materialus komfortas praktiškai mažesniai daliai žemės gyventojų. :) Neblogai tai kad esam tarp tų kuriems geriau.  :)

Kaip galima isspausti tiek kiek imanoma, bet nematyt veikiancios priezasties ir pasekmes? Tai jei padarai visas pastangas, tiek kiek reikia, tai turi ir matyt.

a.t.sielis

Citata iš: mcgyver  birželio 29, 2015, 14:09:11

Bus tolygių pamokančių atoveiksmių visuma. Ne vienodų, bet tolygių savo įtaka, patiriama kančia ar džiaugsmu, "antro lazdos galo" suvokimais. Jeigu veiksmas buvo geras, atoveiksmiai bus geri. Jeigu blogas - blogi. Pasikapstyk forume, karmą jau daug kartų aptarinėjom.

Vytautas

Citata iš: Mekabciel  birželio 29, 2015, 17:06:31
Kaip galima isspausti tiek kiek imanoma, bet nematyt veikiancios priezasties ir pasekmes? Tai jei padarai visas pastangas, tiek kiek reikia, tai turi ir matyt.

Na manęs priežastis pasekmė neveikia nes nėra jokio pagrindo kadangi viskas iš savęs "išspausta" ir man tiesiog patinka toks gyvenimo būdas. Viskas tarsi padėta ant lėkštutės. Bet stebėdamas kitus iš šono matau kad jų taip pat neveikia nepriklausomai kaip jie elgtųsi.  :) Čia ir stebėjimo rezultatas.

Mekabciel

Citata iš: Vytautas  birželio 29, 2015, 17:18:21

Na manęs priežastis pasekmė neveikia nes nėra jokio pagrindo kadangi viskas iš savęs "išspausta" ir man tiesiog patinka toks gyvenimo būdas. Viskas tarsi padėta ant lėkštutės. Bet stebėdamas kitus iš šono matau kad jų taip pat neveikia nepriklausomai kaip jie elgtųsi.  :) Čia ir stebėjimo rezultatas.

Na jei taves neveiktu priezasties ir pasekme desnis, tai realiai turetum cia ir nerasyt. Nes kas tave paskatino parasyt siame forume? Vienoks ar kitoks noras save realizuot.

O kokia forma turetu matytis sis desnis? Uzmuse zmogus zmogu, tai pagal ideja sis desnis turetu issireiksti tuo, kad uzmuses taip pat mirtu iskarto kazkokia forma ar kaip?

mcgyver

Citata iš: Vytautas  birželio 29, 2015, 17:01:47
Pirmiausiai tai niekas nežino ar tas kitas gyvenimas yra, nes grįžusių iš ten nėra. Tik spėlionės ir hipotezės. :)  O jei nužudei su valstybės palaiminimu tai gausi pagyrimą ir materialią nauda. Jei be valstybinio palaiminimo tai akivaizdu turėsi problemų. Pavys išsisukti arba ne. Bet, pagal dabartines sąlygas, jokių kitokių problemų neturėsi.  :)

Tai juk yra buvo žmonių kurie atsimenė praitus gyvenimus :D

Jimas

Niekas neįrodys ar jie sako tiesą, ar išsigalvoja :)

a.t.sielis

Citata iš: Jimas  birželio 29, 2015, 17:54:13

No problem, gyvenime kiekvienas atsako už save pats, ir sprendimus priima asmeniškai. Visiems klausimams niekas neatneš įrodymų ant lėkštutės.

Vytautas

Citata iš: Jimas  birželio 29, 2015, 17:54:13

Jeigu ir ne išgalvoja o iš tikro gauna kažkokią informaciją iš nežinia kur tai ji gali būti bet kokio kito žmogaus gyvenimo patirtis. To patikrinti tiesiog neįmanoma.  :) Net galvojant logiškai kad informacija niekur nedingsta gal tik įgija kažkokį kitokį pavidalą bet tai ne būtinai informacija apie tave. Ji gali būti apie bet ką kaip bet koks atsitiktinis paveikslėlis. Tiesiog tuo metu prisijungta būtent prie tokios informacijos.  :)

Aukštyn