Paukščiai ir langai

Pradėjo Primera, balandžio 26, 2015, 16:35:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Primera

Sveiki, ilgai kankina dvejonės dėl paukščių pabeldimą į langą. Esu girdėjęs ir yra tikrų atsitikimų, kai paukštis pabeldžia į langą, reiškias bus bloga naujiena. Gal kas esate girdėje apie tai ir galėtų daugiau pakomentuoti, ar čia tik prasimanymas ir vasara nereik bijoti išeiti į balkoną?

.L.U.T.H.O.R.

Dažniausiai susiejama blogi dalykai, bet jei jau imsim, kad kažkokią žinią neša, tai tiesiog žinia, neaišku ar gera ar bloga. O realiai, jei tokiais prietarais tiki, tai geriau pakeisk blogus gerais. Jei pabeldė paukštis tai gera žinia, jei juoda katė perbėgo kelją tai gausi pinigų ir panašiai :)

TinSoldier

Prasimanymas ir vasarą tikrai nereikia bijoti išeiti į balkoną :)

Blogų naujienų pranašais gali bet ką padaryti. Gali sakyti: kai pamatai Radži per TV - lauk blogos naujienos. Arba, jeigu bmw praleidžia per perėją - bus bloga naujiena. Ir t.t. Ir, jeigu sau tai įsikalbėsi, labai dažnai po šitų 'ženklų' ir sulauksi blogų naujienų. Bet tik todėl, kad tos blogybės visuomet pasitaiko, jų visuomet ir nuolat būna.

Skirtumas tik tas, kad, jeigu nebūni prieš tai sulaukęs jokio 'ženklo', priimsi blogą naujieną tiesiog kaip paprastą eilinį įvykį. O, jeigu būsi prieš tai pamatęs tą ženklą, kuriuo tiki, tai būtinai po blogos naujienos jį ir prisiminsi, susiesi. Kadangi susiesi blogą naujieną su ženklu, tavo smegenys sutvirtins šitą susikurtą ryšį. Tad sekantį kartą dar labiau į tokį sutapimą atkreipsi dėmesį. Kadangi sekantį kartą dar labiau atkreipsį į tai dėmesį, dar labiau tavo smegenyse įsitvirtins tas ryšys tarp konkretaus ženklo ir blogos naujienos. Taigi, kuo daugiau apie tai galvosi, tuo labiau tuo tikėti pradėsi. O, kai kurie žmonės, labai apie tuos sutapimus galvoję, ir labai tuo tikėję, pradėjo garsiai skleisti tuos prietarus, kurių daugybė prigijo (per visas kultūras ir visas civilizacijas, tikriausiai, būtų sunku surasti įvykį, kuris nebūtų ko nors ženklas. Neretai tie patys ženklai pranašauja visiškai skirtingus dalykus).  Nors iš tikrųjų viskas tik pačių žmonių galvose.

Ir Druwis gerai sako. Jeigu jau vis tiek kirba noras tikėti prietarais, geriau nusiteik, jog tokie 'ženklai' yra geros naujienos. Pratink smegenis kurti pozityvius ryšius, kurie padės ramiau nusiteikti, būti geresnės nuotaikos. O ne gasdins nuo išėjimo į balkoną vasarą.

Creative

balandžio 26, 2015, 18:34:44 Redagavimas: balandžio 26, 2015, 18:37:12 by Creative
Man du kartus taip buvo, kad kažkas pabeldėjo, tiksliau atsitrenkė į langą. Nežinau ar tai paukštis ar kas. Pirmą sykį, kai nuėjau miegoti siaubingų istorijų prisiskaičius ir man begulint lovoje staiga pasidarė taip tylu ir staiga bach į langą kažkas atsitrenkė. Antra sykį po metų vakare iš lauko grįžtų ir į langą kažkas dar stipriau nei pirmą trenkė. Nežinau ar tai paukštis ar kas bet laiką atitaikė kaip niekad gerai.

Abu įvykiai įvyko vidury žiemos.

Nežinojau jokių prietarų todėl taip ir maniau kaip yra kad kažkas tiesiog bakstelėjo ir tiek.

Ezekiel

Kuo tik žmonės netiki :D Šiaip nenuobodu, paukščiai net atskrenda prie langų. Norėčiau ir aš taip.

Aukštyn