Metų diskusija: kokios spalvos ši suknelė – mėlyna ir juoda ar balta ir auksinė?

Pradėjo paragraf 78, vasario 27, 2015, 11:52:02

« ankstesnis - sekantis »

Kokios spalvos suknelę matote?

Mėlyną su juodais nėriniais
Baltą su auksiniais nėriniais
Kitas variantas (nurodyti diskusijoje)
Žemyn

pi

vasario 28, 2015, 09:22:43 Redagavimas: vasario 28, 2015, 09:24:23 by pi
Matau ir vieną, ir kitą. Kai žiūrint į laptopo ekraną ekranas yra žemiau mano akių lygmens (žvilgsnis juda iš viršaus žemyn), suknelė atrodo balta/auksinė. Pavertus ekraną gulsčiau (ar pačiai pasilenkus taip, kad akys į nuotrauką žiūrėtų iš apačios į viršų), matosi mėlyna/juoda.
Taip kad įdomus "įtaisas" tos mūsų smegenys, išmokus joms įprastus pasaulio interpretavimo šablonus koreguot, galime išmokti tokių neįtikėtinų "žvilgsnio į pasaulį kampų", iš kurių žvelgiant įvairios dabar matomo pasaulio ribos nėra sienos ir per jas kiaurai galima vaikščiot...

Iron Tara

Iki šiol nesuprantu kame replės :D Matau žydrą suknelę su auksiniais nėrinais. Bet smegenys nėra įsitikinę kokios ji iš tikrųjų spalvos, kadangi akivaizdu, jog foto kokybė yra prasta, o ir apšvietimas nevykęs.

illuminati

dar sakyciau priklauso per kur ziurint :) ekrano apsvietimas ir tt. per savo telefona kai pamaciau fb galvojau melyna ir juoda, per drauges rusva-auksine ir purvina balta, per pc ekrana ziurint atrodo greiciau melsva ir auksine-ruda.

idenmeyou

Pirmą kartą pažiūrėjus pamačiau baltą ir auksinę, antrą kartą mėlyna ir juoda, o kai dabar matai visada tik mėlyna ir juoda, greičiausiai smegenis suvokė koks turi būti vaizdas ir kitaip pamatyti nebeišeina.

paragraf 78

ponaitis

czech-kuolis

kovo 01, 2015, 12:36:55 Redagavimas: kovo 01, 2015, 12:45:00 by czech-kuolis
Nu ką:

Kas dėl spalvų - aš matau mėlyną, pilnai suprantu, kodėl žmonės gali matyti baltą, bet nėriniai man - tik auksiniai ar bent jau rusvi. Niekaip juodi.

Jimas

kovo 01, 2015, 13:15:17 Redagavimas: kovo 01, 2015, 13:17:13 by Jimas
Man tai juokinga, kokia čia metų diskusija? Kažkokie Kardashianai ir dar kitos liberalų brain-washed  media  pasidalino ir jau visas internetas dūzgia nuo kažkokios nesąmonės. Gyvenam keistam pasauly, jau viršūnę pasiekė.

paragraf 78

Citata iš: Jimas  kovo 01, 2015, 13:15:17
Man tai juokinga, kokia čia metų diskusija? Kažkokie Kardashianai ir dar kitos liberalų brain-washed  media  pasidalino ir jau visas internetas dūzgia nuo kažkokios nesąmonės. Gyvenam keistam pasauly, jau viršūnę pasiekė.

Paradoksalu tai, jog parašydamas į šią temą savo nepasitenkinimą, tu tuo pačiu prisijungei prie visos tos "viršūnės" :)

kiskis

Citata iš: Jimas  kovo 01, 2015, 13:15:17

:D dar nepasieke, paziurek paragrafo 78  siulyta filma Idiocracy mazdaug parodo . kur vystomes.

idenmeyou

Ši optinė apgaulė labai gera, tik įrodo, kad žmogus gali klysti ir dažnai, tik deja didžioji visuomenės dalis laiko kaip žaidimu, vienus gąsdina, kituos juokina, bet šitas optinis pastebėjimas jų nei kiek neveda prie proto įžvalgų, mąstymo kodėl taip yra.

Žinoma visada lieka ta dalis, kuri tuos dalykus jau seniai žino ir toks straipsnis jų nei kiek nestebina, o tik maloniai nudžiugina.

Aukštyn