Privalomoji Karo tarnyba

Pradėjo Jimas, vasario 24, 2015, 16:31:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

kovo 30, 2015, 17:50:15 Redagavimas: kovo 30, 2015, 17:53:20 by Druwis
Nu nutukimas, tai man atrodo asmeninė, o ne sveikatos problema. Tik kad nutukimas dažniausiai kitokių problemų sukelia. Bet visokių atvejų būna aišku, O šiaip kokia mityba pas patį? Riebalų/baltymų/angliavandenių atžvilgiu?

paragraf 78

Citata iš: Druwis  kovo 30, 2015, 17:50:15
Nu nutukimas, tai man atrodo asmeninė, o ne sveikatos problema.

Gana dažnai vis tik tai gali būti ir sveikatos problema. Turiu draugų kurie dėl vienokios ar kitokios ligos ar vaistų yra nutukę, nepadeda niekas, nei sveika mityba, nei sportas, jie vis tiek lieka nutukę.
Pats irgi buvau nutukęs iki 115 kg. Bet čia buvo šalutinis vaistų poveikis, nes tuo metu ir daug judėjau ir palyginus mažai valgiau

Sharikovas

Citata iš: paragraf 78  kovo 30, 2015, 18:02:53
Pats irgi buvau nutukęs iki 115 kg. Bet čia buvo šalutinis vaistų poveikis, nes tuo metu ir daug judėjau ir palyginus mažai valgiau

Kartais ne nuo sizofrenijos vaistai buvo ?

paragraf 78

Citata iš: Sharikovas  kovo 30, 2015, 21:52:26
Kartais ne nuo sizofrenijos vaistai buvo ?

Ne, ne nuo šizofrenijos, nuo nemigos, visą gyvenimą turiu bėdų su miegu
Jei tai buvo užstūmimas, tai žiauriai lievas, jei bajeris tada atsakysiu bajeriu: Palatos draugų ieškai? :)

Sharikovas

Be potekstes buvo klausimas. Tiesiog is medicininio smalsumo, esu truputeli susidures su tuo. Atsiprasau jei izeidziau.

Liksiubevardo

Pats turiu trumparegystę -3.75 abi akys.
CitataTrumparegystė   viename iš meridianų nuo 3,25 iki 5,75 D, toliaregystė nuo 4,25 D  iki 7,75 D - Tinka su apribojimais

Čia kaip suprasti? Į mušio lauka vis vien jokiu būdu negalėsiu eiti. Juk jeigu nukrenta akiniai arba iškrenta kontaktiniai lešiai realiai būsiu aklas, negalėsiu atlikti jokių veiksmų. Kokio velnio tada iš viso imti į kariuomenę?

Justinas Herbsman

na bent jau manes tai nekvies,nes turiu ploksciapedyste ... :D nors vistiek neiciau jei ir kviestu ....

.L.U.T.H.O.R.

kovo 31, 2015, 10:49:51 Redagavimas: kovo 31, 2015, 10:59:29 by Druwis
Į virtuvė pastatys ar kitur kur ne karo lauke, plokščiapadžius irgi (aišku priklauso kokio lygio, jei standartinių batų nešiot negali, tai gla ir išsisuksi) :D

paragraf 78

Citata iš: Liksiubevardo  kovo 30, 2015, 22:31:00
Pats turiu trumparegystę -3.75 abi akys.
CitataTrumparegystė   viename iš meridianų nuo 3,25 iki 5,75 D, toliaregystė nuo 4,25 D  iki 7,75 D - Tinka su apribojimais

Čia kaip suprasti? Į mušio lauka vis vien jokiu būdu negalėsiu eiti. Juk jeigu nukrenta akiniai arba iškrenta kontaktiniai lešiai realiai būsiu aklas, negalėsiu atlikti jokių veiksmų. Kokio velnio tada iš viso imti į kariuomenę?

Kiek žinau, tai ne kliūtis, nebent yra akių patologija dėl kurios invalidumas duodamas.
Šiaip, žmonės nešiojantys akinius puikiai tarnauja. Žinoma, žvalgas nebūsi, bet kur nors štabe ar kitoje vietoje kur idealus regėjimas nebūtinas, galėsi sau laimingas tarnauti.

Manęs tai dabar dėl amžiaus jau turbūt neimtų į tarnybą, nors gal ir visai smagu būtų praeiti bent bazinius apmokymus.
Aišku, skautiška patirtis davė tam tikrus dalykus kaip išgyventi, bet norėtųsi ir karinių apmokymų.

Citata iš: Sharikovas  kovo 30, 2015, 22:02:05
Be potekstes buvo klausimas. Tiesiog is medicininio smalsumo, esu truputeli susidures su tuo. Atsiprasau jei izeidziau.

Viskas OK :)
Yra begalė vaistų kurie lėtina metabolizmą ir net mažai valgant tunki kaip kiaulė. O jei dar ligoninėje (bet kurioje) pora savaitėlių praguli, tai dar kokie +10 kg būna (na nebent valgai tik tą šlamštą kurį ligoninėje duoda) :) man užteko mėnesį su sulaužyta koja namuose pragulėti +15 kg prisidėjo, bet gerai jaunas buvau, sportavau, tai nusimetė svoris greitai.

TinSoldier

Tau, paragraf, religija (įsitikinimai) neprieštarautų tarnybai? Net, jeigu ir nedalyvauti tikrame kare ir nežudyti kitų, tačiau tai vis tiek būtų ne kas kita, kaip organizuotas ir tikslingas mokymasis ir ruošimasis žudyti.

Jeigu, skirtingai nuo visokių jehovos liudytojų ir pan., katalikybė ir nedraudžia į rankas imti ginklo. Bet tas visas, tipo, "gyvybė yra šventa", - nekliudytų?

Lauris

Atsakant Justinas Herbsman.... O tu galvoji tavęs klaustų kas? Nejuokink. Yra žodis privalomoji karo tarnyba. Tai reiškia, kad privalai.... NEbent rimtai sveikata šlubuoja ir negali.
Aišku, pirma turėtų būti kviečiami visi darmaedai stovintys darbo biržoje, neturintys problemų dėl sveikatos, nesugebantys susirasti darbo, sėdintys darbo biržoje daugiau kaip tris mėnesius. Aišku, amžiaus cenzas nuo 18-26

TinSoldier

Citata iš: Lauris  kovo 31, 2015, 12:14:03
Atsakant Justinas Herbsman.... O tu galvoji tavęs klaustų kas? Nejuokink. Yra žodis privalomoji karo tarnyba. Tai reiškia, kad privalai<...>

Kiek ten, rodos, iki 1000 litų bauda būdavo, jeigu tiesiog neprisistatydavai kviečiamas arba, jeigu (nesukčiaudamas ir nemeluodamas) pasakydavai netarnausiu ir tiek? :D

Lauris

Kiek tiksliai baudos būdavo nepamenu. Bet va draugelis vieną kartą nenuėjo, antrą kartą atvažiavo karo policija ir išsivežė, be jokių kalbų (iš darbovietės), nuvežė namo, pasakė turi penkias minutes. Ir viskas. Dabar žvengia. O tada buvo ne iki juoko. Dirbo statybose nelegaliai, tai darbdaviui pridare nuostolių, nes kaip supratau, pirmas klausimas, kodėl neišleidote darbuotojo prisistatymui.... :))))

Benamis

Man idomu kaip bus su visais pacifistais ir kitais panasiais veikejais? Jie vadovaujasi principu, kad negali naudoti nieko kas susije su karu ir pan. Jeigu juos priverstinai igrus i armija, ar tai nebus konstitucijos pazeidimas?

TinSoldier

Citata iš: Benamis  kovo 31, 2015, 12:23:04
Man idomu kaip bus su visais pacifistais ir kitais panasiais veikejais? Jie vadovaujasi principu, kad negali naudoti nieko kas susije su karu ir pan. Jeigu juos priverstinai igrus i armija, ar tai nebus konstitucijos pazeidimas?

Turėtų būti jiems suteikiama galimybė atlikti alternatyvią tarnybą: valyt senukams užpakalius, padėt ligoninėse ir t.t. ir pan.

Bet ir tokiu atveju, bent seniau, reikdavo vilkėti karinę aprangą. Kas irgi gali prieštarauti įsitikinimams. Vienas iš precedentų: http://www.delfi.lt/news/daily/crime/uz-vengima-atlikti-karo-tarnyba-bauda.d?id=3150163

Bet šiaip tai logikos nulis. Jeigu privalomoji tarnyba įvesta, nes nepavyksta sukomplektuoti dalinių - tai siunčiant žmones dirbt kokiose slaugos ligoninėse ir pan., - daliniai nepapilnės :D Tik žmogui laikas gaištasi, per prievartą jį ten kišant.

Aukštyn