Vatikanas garbina Liuciferi.

Pradėjo mcgyver, sausio 09, 2015, 16:15:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

mcgyver

Sveiki, radau įdomų video, kuriame yra malda kurioje paminėtas Liuciferis. Kaip manote ar ištikrųjų Vatikinas garbina Liuciferi?
https://www.youtube.com/watch?v=caTodjoE2b0

paragraf 78

Va išgirdo žmonės vieną nesuprantamą žodį ir padarė konspiracijos teoriją :)
Lucifer lotyniškai reiškia Šviesos nešėjas.
Šis žodis gali būti ir sulotynintas šėtono vardas ir tiesiog žodžiai nešantis šviesą.
Kistus yra Nešantis šviesą (lucifer), čia vienas iš jo titulų.
Ištraukus vieną žodį iš konteksto, labai lengva jam suteikti tokią reikšmę kokią tik nori.
na principas būtų panašus kaip kad teigimas jog biblijoje net tris kartus prašyta jog Dievo nėra.
Netiki?
Štai citatos:

Ps 10,4 „Dievo nėra!"
Ps 14,2 „Dievo nėra!"
Ps 53,2 „Dievo nėra!"

Taigi, biblija mums įrodo kad dievo nėra. Štai tokią išvadą galima pasidaryti ištraukus žodžius iš konteksto. O jei įdomu kontekstą pats pasižiūrėsi :)

mcgyver

Nu aišku. Aš google translate buvau vertęs tai išvertė - aušrinė. Bet taip pat yra daug konspiracinių teorijų, jog masonai garbina liuciferi yra daug youtube video, o Vatikane daug kunigų, kardinolų yra masonai.

Espada

Citata iš: mcgyver  sausio 09, 2015, 17:17:51
Aš google translate buvau vertęs tai išvertė - aušrinė.

Liuciferis romėnų mitologijoje - Aušrinė žvaigždė.

Sharikovas

Vatikanas garbina tik doleri, ant viso kito jiem nusisikti atsiprasant.

Jimas

Citata iš: Sharikovas  sausio 09, 2015, 18:42:36
Vatikanas garbina tik doleri, ant viso kito jiem nusisikti atsiprasant.

Vatikanas netik garbina dolerį bet ir labai mėgsta kraują. Inkvizicijos laužuose turėjo degt popiežiai, kunigai, o ne paprasti žmonės.

mcgyver

Sutinku, kad Vatikane daug korupcijos, bet naujas popiežius bando viską pakeisti. Jis geras žmogus.

paragraf 78

@Jimas techniškai kalbant inkvizicijos laikais Vatikanas dar neegzistavo ;)
O šiaip jei tikrai įdomu kaip ten ir kas su ta inkvizicija buvo, siūlau paskaityti M. Sammers knygą "The History of Wichcraft", nors ji jau senokai parašyta, bet labai gerai viskas išdėstyta, su bylų citavimu ir t.t. Labai nustebsi, jei perskaitysi ir greičiausiai tokių frazių kaip kad parašei dabar nebesakysi niekada :)
Viskas nėra taip infantilu, kaip kad įsivaizduoja visuomenė. Ten viskas daaaug įdomiau.
Beje dar siūlau paskaityti ką indėnai su savo raganomis darė Stukalino knyga "наделеные силой" tai pamatysi, kad inkvizicija palyginus su tuo tik gėlytės :)

Aukštyn