Kai kurie psichologiniai NSO fenomeno aspektai

Pradėjo paragraf 78, liepos 29, 2014, 12:53:30

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Mano straipsnelis tinklapyje technologijos.lt apie kai kuriuos psichologinius NSO fenomeno aspektus
http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-41833/straipsnis?name=S-41833

Benamis

Idomus straipsnis. Nors nesutinku su daug kuo, bet noreciau suzinoti tik del astronomu: kodel taip juos akcentavai ateiviu srityje?  :)

paragraf 78

Astronomai, buvo tik šiaip pastebėjimas pabaigai :)

Sharikovas

Nematau su kuo cia nesutikti, gan teisingi pastebejimai. Zinoma, tai nepaneigia ateiviu lankimosi zemeje, tiesiog padeda atsirinkti galimai tikrus pranesimus nuo netikru. Pavyzdziui miego paralyzius daug ka paaiskina, nes atskiru individu tiesioginiai kontaktai su ateiviais mazai tiketini, nelogiski.

paragraf 78

Va, Šarikovas labai teisingai pastebėjo ką noriu tokiais straipsniais noriu pasakyti. Aš neneigiu jog ateiviai lankosi Žemėje, net sakyčiau kad tikiu, tiesiog noriu kad žmonės nelaikytų paranormaliais reiškiniais to kas jais nėra. Tokios pozicijos laikosi dalis ufologų ir kitų paranormalių reiškinių tyrėjų. Tai svarbu, nes kai tiki viskuo, tai lengvai pasimauni ant racionalių reiškinių laikymo paranormaliais, o tada diskredituoji visus paranormalybių tyrėjus o ir pačius parareiškinius

Supera

Įdomus straipsnis ir padeda paaiškint, tai kad labai dažnai žmonės teigia, jog mato ateivius, nors ir regi apgaulę. Per TV kartą mačiau, kaip mokslininkai susikonstavę nedidelę "lėkšę" su led šviesom paleido į dangų ir tikrai ji iš tolo atrodo kaip legendų apipinti ateivių laivai.

paragraf 78

Kai kurie ufologai teigia, jog 90 ar daugiau proc. to ką žmonės palaiko NSO būna visiškai ne NSO, tad lieka apie 10 proc. atvejų kuriuos verta tirti, o ir iš jų dalis pasirodo, kad nebuvo NSO regėjimo atvejai.
Tiesiog panašu, jog jei NSO ir lankosi Žemėje, tai ne taip dažnai kaip kai kurie to norėtų

Sharikovas

Na taip, vos keli procentai is visu fiksuojamu NSO istikruju yra nepaaiskinami, bet pagalvojus taip ir turetu buti. Jeigu ateiviu pagrindinis tikslas yra stebejimas, duomenu rinkimas, tai normalu, kad nenorima uzsipelenguoti. Pagrinde visi kontaktai turetu buti atsitiktiniai, pavyzdziui objektai kuriuos karts nuo karto uzfiksuoja koks radaras arba NASOS kosmose pastoviai fiksuojami NSO, tai galetu buti ne pilotuojami laivai, o zondai renkantys informacija.

Zmonija aiskiai dar nepribrendus prie tiesioginio kontakto, atviras ateiviu pasirodymas sukeltu gan rimtas socialines pasekmes. Kol zmonija neatsikratys prietaru ir neisaugs is religiju, tol nera sansu, kad su mumis kas nors uzmegztu kontakta. Manyciau "ateiviai" vis dar pirmoj stadijoj, tai yra tik stebejimas ir jokios intervencijos, todel as skeptiskiausiai ziuriu i pasakojimus, kad su kazkuo asmeniskai buvo uzmegztas tiesioginis kontaktas. Jei ateiviam ir reiketu zmoniu kokiems nors tikslams, tai jie butu pagrobti be liudininku ir daugiau niekada negryztu, turint galvoje kiek zmoniu visam pasauly dingsta be zinios ir niekada neatsiranda, tai galimas dalykas. Pries kelias dienas Anomalijoj pasirodes straipsnis apie dingusius be zinios lektuvus, mane nustebino ju skaicius, juk pagalvojus cia gan paprastas budas gauti zmoniu, tiesiog priskridai su didele lekste ir itraukiai koki laiveli, o grobti zmogu tiesiai is lovos ir skraidint kazkur, kad pabadyt zonda i sikna, ar dar blogiau seksualiai isnaudot ir paskui grazint atgal i lova, skamba neitikinamai.

Supera

Vadinasi nėra žmonija tokia jau įdomi, kad moteriškes ar karves jie grobtų:D.  Na o jei rimtai, tai toks vaizdas, kad NSO įsišaknijus į modernią kultūrą ir kaip jau parašyta tam straipsnyje daugelį atvejų galima labai logiškai paaiškint.

Vytautas

liepos 29, 2014, 21:32:13 Redagavimas: liepos 29, 2014, 21:35:04 by Vytautas
Kadangi į ateivius žiūriu visai kitu kampu. Jie mūsų pirmosios civilizacijos materializacijos kūrinys. Tai fiziškai ateiviams rodytis šiame pasaulyje kaip ir nėra prasmės. Jų tikslas mūsų energija. Tam jų sukurta šį pasaulį gaubusi specifinė struktūra kuri atliko visas reikiamas funkcijas valdyti ir pumpuoti energija per religijas, sportą, karus, stresus ir t. t.. Dabar tų nesąmonių nėra. Bent kol kas man niekas nepateikė apčiuopiamo pvz.. Nors praeityje tai čiupinėjau "savomis rankomis". Taip kad ramiai miegokit jokių ateivių nėra  :) Jokio kontakto taip pat niekada nebus.  :) Aišku tai keistas mano požiūris į kurį galima nekreipti dėmesio. Bet laikas geriausias teisėjas.  :)

Supera

Bet @Vytautas negalima sakyt kad kad nėra visatoj daugiau protingų būtybių.

Vytautas

Citata iš: Supera  liepos 29, 2014, 21:41:33
Bet @Vytautas negalima sakyt kad kad nėra visatoj daugiau protingų būtybių.

Dėja esam vienui vieni. Jokių oficialių įrodymų kad yra kitaip taip pat nėra.  :) Kitos buvusios civilizacijos "techninė klaida" su kūrėjais neturinti nieko bendro. Kūrėjų vaikai mažumėlę prisižaidė.  :)

Supera

Aš vis dėl to su tavimi nesutinku. visata begalinė, todėl gyvybė tikrai yra, aš nesakau, kad kiekviena žvaigžė savo supančiose planetose ją turi. bet vistiek ji yra, labiau išsivysčius ar mažiau. Ar tai būtų pavadinkim gyvūnai ar bakterijos.
O tavo teiginys man labai primena porą romanų, kuriuos neseniai skaičiau.

Vytautas

Jokių techninių galimybių kad kitur visatoje egzistuoja gyvybė patikrinti neturim. Jokių dirbtinių  elektromagnetinių signalų taip pat neaptikta. Nors logiškai čia turėtų būti jų pilna. Taip kad faktai šiuo klausimu nieko gero nesako. Tik tikėjimas arba hipotezė ir nieko daugiau.  :) Suprantam tikėti niekas netrukdo.

Supera

Ne, aš puikiai suprantu, kad viso šito reikalo patikrint negalima. O jei ir signalą siūstų kas, tai jį gautum po šimtų šviesmečių, pasenus informacija ateitų, o ją gavę, kol nusiūstum atgal dar tiek pat. Tai galima daryt prielaidą, kad tas bendravimas ir nevyksta dėl technologinių apribojimų, nes neapsimoka.

Aukštyn