Kodėl superkompiuteriai neįrodo evoliucijos?

Pradėjo a.t.sielis, birželio 08, 2014, 09:43:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Marius

Citata iš: paragraf 78  birželio 08, 2014, 19:48:23
Na tai ir pateikiau tau kelis variantus, bet kaip sakiau, tau neįtiks niekas :) tuo manau diskusiją galima ir užbaigti, nes panašu kad tau įrodymo nereikia, ne viskas ką pateikia oponentai tau nei motais :)


Ties šia vieta ir reikėjo sustot..arba sustabdyt tą,kuris kuria tokias temas,savo ego pamaloninimui.

a.t.sielis

Lengviausia nurašyti oponentą kaip fanatiką, ir uždaryti diskusiją :)

You cannot stop free thinking.

.L.U.T.H.O.R.

a.t.sieli, rask bent vieną mokslininką kuris neadvocatintų intelligent design, ir darytų tokius tyrimus. Nes dabar atrodo šališkas dalykas :) O gal net nėra nešališkų mokslininkų, kas čia žino :)

a.t.sielis

Druwi, bet prie ko čia ta nuomonių poliarizacija tarp mokslininkų? Čia gi labai normalūs reikalavimai teorijai apskritai, kad ji įrodytų savo postuluojamo proceso veiksnumą. Jeigu tas makroevoliucinio neodarvinistinio proceso veiksnumas neįrodytas, nei teoriniais eksperimentais, nei praktiniais, tai apie ką mes kalbam?

.L.U.T.H.O.R.

#49
birželio 08, 2014, 20:24:25 Redagavimas: birželio 08, 2014, 20:27:13 by Druwis
Sakau šališkumas pritempinėjant :) Eik skaityk straipsnius, jei kas tau neaišku, arba į kokį mokslininkų forumą, kad tau normaliai paaiškintų. Čia ne tokios tematikos forumas, ir nemanau kad kuris nors iš mūsų padės tau išspręsti šią ramybės neduodančią dilemą :) O kad čia skleisi tas savo dvejones, kažkuo niekam nepadėsi, nebent sau ego apsimaloninsi, kad mes, paprasti žmonės, nesugebam oponuoti tau tokia tema. Domėkis, klausinėk google, tada ir mums ką nors naujo papasakosi.

gidas

#50
birželio 08, 2014, 20:27:04 Redagavimas: birželio 08, 2014, 20:32:31 by gidas
Sielis puikiai supranta ir Kūrėjo ketinimus („taikinius"), ir kaip kaip Kūrėjas valdo tą judėjimo į taikinius procesą (tai „programėlės su nurodytais taikiniais" - nieko ypatingo).
Išmanyti kas dedasi Absoliuto "galvoje" retam duota.
Pavydas ima.
Kaip manai - pats esi atsitiktinis ar "taikinys" (į temą) :)

a.t.sielis

:) Lengvi būdai diskutuoti, rinkitės iš meniu:

"Kitokios nuomonės turėtojas yra:
1. fanatikas
2. egoistas
3. laiko save visažiniu.
4. nesiskaito su paprastų žmonių nuomone.
5. pritempinėja.
6. yra šališkas
7. jam didybės manija
8. Čia ne tokios tematikos forumas.
9. Diskusija neturi prasmės.
ir t.t. "

O.K. Druwi, bus ir kažkas naujo :)

paragraf 78

Sieli, kiek pastebėjau šie epitetai taikomi praktiškai tik tau :) suprantu jei vienas kas nors tai sakytų, bet kai sako visas forumas, verta susimąstyti, ar ne?
Šiaip baikime offtopiką apie diskusijų objektus ir tęskime apie superkompiuterius ir evoliuciją.
Offtopikas baigtas

illuminati

#53
birželio 08, 2014, 20:40:32 Redagavimas: birželio 08, 2014, 20:44:04 by illuminati
galvojau antru kart nemest, bet... atsieli, susimodeliuok evoliucija pats, bus geriausia visiems... ;)
http://youtu.be/fL5UIu3qAsQ

.L.U.T.H.O.R.

Pasidėk pliusiukas a.t.sieli :D


O jei rimčiau, tai kelk debatus, tada gausi normalų kaifą :D Ir būsi normaliai įvertintas :) O įprastinėse forumo dalyse, niekas nebenori su tavim diskutuoti, išskyrus kelis žmones, kurie vis dar bando, kažką įrodyti :D Suprantu, tu gal esi pasikaustęs savo temose, tau reikia atsakymų į tau rūpimus klausimus, bet nori tokių atsakymų, kurių tikriausiai ne vienas čia esantis negali pateikti. Tuomet, kadangi negauni norimo atsakymo, tavo ego dar labiau išauga :"aha, man nėra oponentų, vadinasi aš esu teisus", tada dar drąsesnis tampa ir toliau varo savo :) Kietakaktiškumas ne kitaip :)

Paragraf parašei greičiau už mane :D Tai ties čia ir baikim :)

a.t.sielis

Citatawww.technologijos.lt
2014 m. liepos 4 d. 18:17

Kiek gigabaitų pakaktų, norint sukurti žmogų?


Kiek informacijos slypi žmogaus organizme? Ne tiek jau ir daug: visam vieno žmogaus genetiniam kodui išsaugoti pakaktų vos 1,5 Gb. Tik tiek?

Žinoma, mūsų kūnas sudarytas iš daugybės ląstelių (apie 40 trln.). Kiekvienoje iš jų - po 1,5 Gb genetinės informacijos. Vadinasi, viename asmenyje yra apie 60 zetabaitų (60 ir 21 nuliukas) informacijos. Daug. Vaizdo kanalo "Veritasium" vedėjas teigia, kad 2020 m. visa Žemėje esanti skaitmeninė informacija sieks ne daugiau kaip 40 zetabaitų. Išeitų, kad sukurtum vieną žmogų, reikia labai daug informacijos?

Vis dėlto viskas gali būti kiek paprasčiau. 99,9 proc. mūsų organizme esančios genetinės informacijos yra absoliučiai identiška kiekvieno Žemėje gyvenančio žmogaus genomui. Unikalūs kiekvienas iš mūsų esame dėl gerokai mažesnio už zetabaitą informacijos kiekio. Unikaliems skirtumams pakaktų mažiau nei 1 megabaito genetinės informacijos.

Štai ir viskas. Nors mūsų kūnuose slypi neįtikėtini 60 zetabaitų informacijos, žmogui sukurti pakaktų vos 1,5 Gb. O individualius mūsų skirtumus lemia juokingas megabaitas.


http://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/kiek-gigabaitu-pakaktu-norint-sukurti-zmogu.d?id=65213253#ixzz36ZbWbyq7




Du klausimai:

Kodėl neįmanoma išnagrinėti tos 1,5 Gb informacijos superkompiuteriais taip, kad evoliucinis mechanizmas būtų visiškai teoriškai įrodytas? (Toks informacijos kiekis superkompiuteriams yra labai mažas, lengva skaičiuoti)

Kodėl negalima sukurti 1,5 Gb apimties kompiuterinės programos, kuri turėtų žmogišką sąmonę/sielą?

paragraf 78

Gal todėl kad straipsnyje kalbama apie genus, o ne apie sąmonę.

Citatavisam vieno žmogaus genetiniam kodui išsaugoti pakaktų vos 1,5 Gb.


Genetinė info užima 1.5 Gb, o ne sąmonė. Atidžiau skaityk tai ką postini, tada gal nebekelsi užduočių su netiksliais nežinomaisiais, nes tokiu atveju užduoties išspręsti neįmanoma.
Na bet ši tema visa tokia:
Kodėl traktorius žalias, o mėnulis iš sūrio, tai pasakykite dabar mielieji, kodėl pas ežiuką spygliai

a.t.sielis

Ne, idėja ta, kad jeigu žmogų sudaro toks nedidelis informacijos kiekis, tai kodėl iš to paties informacijos kiekio negalima atkurti kažko panašaus į žmogų, su jo aukščiausiom savybėm, tokiom kaip siela ir sąmonė? Jeigu žmogus yra materijos gabalas, su genetine informacija, kodėl negalima sukurti kito materijos gabalo, su panašiu kiekiu informacijos, ir padaryti kažką panašaus į žmogų? Jeigu materialistinė pasaulio versija teisinga, tai turėtų būti įmanoma.

puodukas

Citata iš: a.t.sielis  liepos 05, 2014, 09:41:22
..., kad evoliucinis mechanizmas būtų visiškai teoriškai įrodytas?
Nemanau, kad kas pasikeistų, jei mokslininkai prieitų vieningos nuomonės, kad evoliucija savaime nevyko. Tik dar labiau ginčytumimės kas didesni teisuoliai esam, nevalgantys mėsos, ar negadinantys apetito ją valgantiems.

paragraf 78

Citata iš: a.t.sielis  liepos 05, 2014, 09:52:32
Ne, idėja ta, kad jeigu žmogų sudaro toks nedidelis informacijos kiekis, tai kodėl iš to paties informacijos kiekio negalima atkurti kažko panašaus į žmogų, su jo aukščiausiom savybėm, tokiom kaip siela ir sąmonė?



Aukštyn