Religinių diskusijų paradoksai

Pradėjo paragraf 78, gegužės 19, 2014, 13:09:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Čia bediskutuojant iškilo pora klausimų:
Kodėl praktiškai visuomet, tikėjimo priešininkai, sakydami "mokslininkas" deda lygybės ženklą su žodžiu "ateizmas"?
Kodėl kalbėdami apie religinį mąstymą deda lygybės ženklą tarp "tikintysis" ir "fanatikas".

Skaitai ir atrodo, kad visi mokslininkai yra ateistai kurie gatavi pergraužti gerkles bet kuriam iš tikinčiųjų, o kiekvienas tikintysis gatavas pripjauti dėl švento tikslo bet kurį kuris pasakys kad Dievo nėra.
Nemanau, kad kraštutinumai parodo tiesą.
Visų pirma todėl, kad mokslininkas nelygu ateistui, o fanatiški tikintieji nėra dažnas reiškinys. Begalė mokslininkų tiki į Dievą, o fanatizmas normaliose religijose netoleruojamas kaip iškreipto religingumo forma.

Štai pora mano pastebėjimų. Gal turite daugiau ko nors panašaus?

paragraf 78

Kadangi planuoju šia tema straipsnelį parašyti, tai pabandysiu pajudinti temą :)

Taigi, tiek kas laikote save ateistais, kas jus labiausiai užknisa diskutuojant su vadinančiais save tikinčiaisiais?

Forumo tikintieji, kas jus labiausiai užknisa diskutuojant su vadinančiais save ateistais?

nereikalinga

birželio 17, 2014, 17:54:12 Redagavimas: birželio 17, 2014, 19:08:20 by nereikalinga
Tikras tikintysis ,turi tikėjimą skleisti su meile,ir tikrai ne prievarta ir "nesikandžiojant" to kuris  nesupranta,ar net nenori suprasti.

[glow=red,2,300]
Netgi ateistas, burnojantis prieš Dievą, nesąmoningai juo tiki; Juk neįmanoma pulti to, ko nėra[/glow]. Paul Guerin

TinSoldier

Citata iš: nereikalinga  birželio 17, 2014, 17:54:12
Netgi ateistas, burnojantis prieš Dievą, nesąmoningai juo tiki; Juk neįmanoma pulti to, ko nėra[/glow]. Paul Guerin

Vis abejojau, ar čia parašyti, ar ne. Nes pernelyg sudėtingas klausimas - visi tikintieji labai skiriasi. Kaip ir ateistai, manau.

Bet šita pridėta nereikalingos (kažkoks negatyvus tavo skapyvardis :/ ) citata - paskatino parašyti, ką ir būčiau parašęs.

Tikintieji dažnai nesuvokia, kas yra ateizmas. Prisikuria daugybė mitų, savitų išvedžiojimų ir nesusipratimų: tiek apie patį ateizmą, tiek apie mokslą. (Master ant sienos pasidalinta nuoroda: http://www.dievoiliuzija.lt/index.php/straipsniai/2-uncategorised/14). Tikintieji susireikšmina, nusavina ir monopolizuoja vertybes, moralę ir bet ką, kas nėra "materialu".

CitataThe greatest tragedy in mankind's entire history may be the hijacking of morality by religion. - Arthur C. Clarke

Tačiau vėlgi, tai, greičiausiai, kyla iš visiško nesuvokimo, kas yra ateizmas. Iš jo demonizavimo, iš savo ir savo tikėjimo sureikšminimo.

Kažką panašaus galbūt galima pritaikyti ir ateistams. Bet tegul apie tai burba tikintieji.

Čia nekalbu apie pačius tikinčiųjų naudojamus argumentus. Apie tai būtų jau kita kalba.

nereikalinga

birželio 17, 2014, 19:45:25 Redagavimas: birželio 17, 2014, 19:51:09 by nereikalinga
Tai išvis būtų neverta diskusija  :D

Tik tiems,kam patinka ginčytis ir įrodinėti savo,nesuvokdami ar tie ( kažkuri pusė ) irgi neklysta :D

Ši  įdėta citata man labai patinka ,tik tiek :)

TinSoldier

Citata iš: nereikalinga  birželio 17, 2014, 19:45:25
Ši  įdėta citata man labai patinka ,tik tiek :)

Na, bet ji neteisinga :) Kadangi nereikia tikėti dievu, kad galėtum prieš jį burnoti. Egzistuoja dievo idėja, egzistuoja religija, egzistuoja tikėjimas, egzistuoja veiksmai, susiję su tikėjimu dievu. Prieš tai ateistai ir burnoja.

Jei pacifistas burnoja prieš karą, tai nereiškia, kad jis pasąmoningai tiki karo dievu. Jis tiesiog nemėgsta tokio fenomeno, kaip kariavimas.

puodukas

Nepamenu kieno patrimas, bet jei nepriklauso palei pareigas, tai kaip ir negerai bandyti kitus "atversti" i tikėjimą.    Įdomu kokia yra oficiali RKB nuomomė dėl šito?

Nors man pačiam diskutavimas forume neatrodo kaip bandymas atversti kitus, labiau savo supratimo pasitikrinimas.

paragraf 78

Mane tai su tikinčiaisiais diskutuojant knisa, kad dažnai būna taip, jog jie pažeria krūvą citatų iš biblijos, dažnai jų net nepakomentuodami.
Manau, dažnas tikėjimo priešininkas nervinasi kai tikintieji bando argumentuoti biblijos tekstais, juk priešininkui tai eilinė knyga. Ar ne?
Su tai kurie save laiko ateistais nepatinka, kad jie pačiu faktu, kad tu tikintis, tave laiko idiotu. Tai pabrėžia ir į akis ir namiokais. O tada nebesiklauso jokios argumentacijos, nes tu juk a priori esi idiotas, tai ką čia iš tavęs gero gali išgirsti

nereikalinga

Šia,vėliau pateikta citata nenorėjau nieko blogo ( jei gerai supratau ) :)

Man ji tiesiog is kažkada užkliuvusi,ji man patiko. Nesiūlau jos niekam,visiškai :)

puodukas

Citatos yra kelių rūšių: vienos tiesiog gražiai skamba ,
Kitos citatos-teiginiai, kur svarbiausia kas jos autorius, (manau jas turėjo mintyse paragraf),
Ir dar kitos tiesiog glaustos mintys kuriom nė nereikia paaiškinimo. Tavoji labiau prie tokių.

nereikalinga

Bet nei vienoje pusėje,teiginiai nėra šimtaprocentiniai. Tai labiau savęs "pakėlimas"jei pavyksta ktą pusę "užtildyti".

paragraf 78

Citata iš: nereikalinga  birželio 18, 2014, 12:14:07
Bet nei vienoje pusėje,teiginiai nėra šimtaprocentiniai. Tai labiau savęs "pakėlimas"jei pavyksta ktą pusę "užtildyti".

Bet tai dažniausiai būna taip, kad kuri nors pusė neabejoja visiškai savo teiginiais

Ezekiel

Citata iš: paragraf 78  gegužės 19, 2014, 13:09:21
Čia bediskutuojant iškilo pora klausimų:
Kodėl praktiškai visuomet, tikėjimo priešininkai, sakydami "mokslininkas" deda lygybės ženklą su žodžiu "ateizmas"?
Kodėl kalbėdami apie religinį mąstymą deda lygybės ženklą tarp "tikintysis" ir "fanatikas".

Krikškščionybės pasekėjas yra nekrikščionis jei nesilaiko visų Biblijos įsakų. O jų nesilaiko daug šiuolaikinių krikščionių. Kaip ir minėjau anksčiau: Biblijoje tiesiai šviesiai sakoma, kad homoseksualai ir neskaisčios žmonos turi būti užmuštos.

Tiesa, kad ateistai klaidingai naudoja mokslą įrodyti savo ideologijos teisingumą, tačiau tai tik parodo, kad jie yra tie patys tikintieji. Tačiau mokslas paneigia daug religinių dogmų laikytų aklai tiesomis.

paragraf 78

@Ezekiel
1. Prašau nekurti offtopiko, nes diskusija vyksta apie tikinčių ir netikinčių diskutavimo ypatybes. Sekantį offtopiką trinsiu lauk be atskiro perspėjimo
2. Atsiųsk man į PM konkrečią biblijos vietą kurioje liepiama žudyti homoseksulaus (čia prašau nerašyti, nes tai bus offtopikas)
3. Krikščionys laikosi Naujojo Testamento, o ne senojo priesakų, o NT konkrečiai sako, kad visus žmones kokie jie bebūtų: hitlerininkai, putininkai, homoseksualai ar net Ezekiel. reikia mylėti, nepaisant jų daromų darbų. Tuo offtopiką ir baikime.

Vytautas

Kadangi esu savotiškoje tarpinėje būsenoje tarp tikėjimo ir ateizmo tai esu visiškai abejingas tiek vienų tiek kitų atžvilgiu. Tiesiog kaip žmonės nori taip tegul supranta. Iš šalies žiūrint vieni fanatiškai užsispyrę kad nieko nėra. Kiti lygiai taip pat fanatiškai apsiriboję kad yra tik jų kažkas. Ir jokiu būdu negali būti kitaip nes kažko ieškoti draudžia dievas. Abi pusės save įvariusios į pažinimo apribojimus. Yra žmonių kurie tuos dalykus mato visiškai kitaip. Tokių tik vienetai. Normaliai jie nesidalina informacija. Tiesiog nėra kas juos galėtų suprasti. Taip kad tiesa kaip įprasta yra kažkur per vidurį.

Aukštyn