Veganizmas (ir visa kas jį liečia)

Pradėjo Master, gegužės 18, 2014, 17:27:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

@Druwis :) todėl ir paminėjau tą pavyzdį, nes perskaičiau tavo nuorodą.

Master

Šiaip nepykit. Kadangi būna velniškai tyngiu diskutuoti over ir over again apie sviestą svietuotą. :)
Tam esu prisirašiusi prie debatų.
Tai į kalbas nesileisiu, tik noriu pasidalinti funy video :)

NiekoNera

#152
birželio 30, 2014, 17:40:17 Redagavimas: birželio 30, 2014, 17:51:07 by NiekoNera
Citata iš: Master  birželio 28, 2014, 07:22:54
NiekoNera, tai ok, super poziuris... Einu susirinksiu kruva suniuku ir kaciuku... Varau i aukojima ;) (cha cha nes turiu teise)
arba pakalbame kuo skiriasi teise zudyti del tam tikru priezasciu nuo teises juos valgyti.
Kodel vienu atveju tai tampa kitu reikalu uz kuri baudziama, o kitu tokia jautria tema ir asmeniniu reikalu?
Ps. Gal man irgi malonu ir labai butina kazka prazudyti vardan isskirtos energijos ((:


Matai esme tame jeigu as buciau dzainistu mane tavo zodziai zeistu. Man, pasikartosiu, nesvarbu ar kaciukai ar svogunas. As suprantu gyvybe kitaip nei tu, as suprantu ja universalia, o ne kaciuku, suniuku pavidalu :) Man ir svogunas gyvybe ir kaciukas. Is mano puses veganai tai pat zudo, kad gyventu. As bandau pasakyti, kad kiekviena "religija-dieta", i kitas ziuri skeptiskai ir aiskina "kokie jus negeri", bet kada yra tokiu "religiju-dietu" kurios radikalesnes uz esama ir ta "religija" issako kritika ju atzvilgiu prasideda isvedziojimai :) Matai, kad ir yra veganu (sveikinu jei jums tai geriau) visados atsiras dar radikalesniu, vieni is ju dzainistai, kurie smerkia tiek gyvunu, tiek augalu zudyma. Kad ir kokia maisto grandine butu, vieni del jos zusta, kad kiti butu sotus. Visados islieka stipriausias :)

Dabar biski ne i tema.

Ar zinojai, kad tos pacios kiaules,vistos gali valgyti mesa? :)

Na ir dar labiau ne i tema :)

Negaletume virskinti mesos, tai tikrai jos nevalgytume, nes skrandis tiesiog to nesugebetu (na sito net propoganda negali paaiskinti, kodel zmogus virskina mesa nors buvo sutvertas saknims:) Zasiai, gulbei,degu duok mesos tai pastips greiciau nei prades virskinti mesa, zmogui duok mesos kaip mat seiles prades kauptis :) Ir jei sako, kad senoves zmones ale saknelemis mito, tai matyt turi omeny musu protevius kur medziuose bananus valge. O tikrieji zmones zude mamutus ir valge ir kepe :)

NiekoNera

Citata iš: Master  birželio 29, 2014, 16:07:29
Šiaip nepykit. Kadangi būna velniškai tyngiu diskutuoti over ir over again apie sviestą svietuotą. :)
Tam esu prisirašiusi prie debatų.
Tai į kalbas nesileisiu, tik noriu pasidalinti funy video :)



Jei nori as galiu pasidalinti funny video kaip kaime kiaule skerdem, issikepem kepsniu ir paskui ejom zudyti pomidoru su agurkais :) Dar marinuotos agurku lavonienos atsidarem :) Beje pereisiu is dalies prie vegetaru del bare valgytos trintu brokoliu sriubas.... Super buvo, netgi 2 lekste pasiemiau :)

Pasizadejau sau jog pasigaminsiu jos namuose :)

Master

#154
birželio 30, 2014, 18:47:41 Redagavimas: birželio 30, 2014, 18:50:10 by Master
Nezeistu. Tas pats vyksta su vegetarais ir veganais. Na zinoma, jie mus erzina... Naivuoliai... Taciau  visiems egzistuoja pereinamasis laikotarpis ir bet kokia praktika reikalauja atitinkamo suvokimo. Taciau vis tik tai yra judejimas teisingu keliu. So.. kitas argumentas :)
Super, pirmas baconistas, kuriam nusispjauti i tradicijas(Tvirtai spaudziu desine).
Veganai zudo maziau. Taip, suvartoja maziau augalu... Todel jie pasirenka mazesne blogybe is dvieju ir vis tiek lieka didvyriais ;)
Visados islieka stipriausias? Nafig tada mes laikome senelius prieglaudose, organizuojame labdaras ir giname vaikus nuo pedofilu? :> Tegyvuoja dziungliu istatymai. As irgi manau, kad tai butu pati pati geriausia isivaizduojama politika. Kadangi kiekvienas turi gauti tai ka sukuria. Ir kovoti uz save. Ir kurti sau. Ir etc. etc. etc.

Taip zinojau ir tai ju reikalas, todel kad ju mityba aukai suteikia pasirinkima isgyventi. Nes mirtis/isgyvenimas priklausys nuo aukos ir plesruno fiziniu savybiu. Tai laisves ir valios israiska.

Negaletume virskinti visu chemikalu, taip pat suvalge juos mirtume? Och, well... Yra zmones valgo smeli ir ji suvirskina, vartoja stipresnius narkotikus ar alkoholi, kuris pamazu zudo, taciau virskinasi.
Na be to, musu organizmai pakankamai uzsiterse.
Siaip yra taipogi bandymas su kraujo kresejimu ir zaizdos gyjimu. Jei ka domins az. Tyngiu plestis.
O cia argumentu saltinis. Nedekokite. http://www.thechinastudy.com/
Ir kokia prasme turetu tavo video? Irodytu tavo mentaliteta? Och, tada prasom. Man vietos temoje negaila. :)

TinSoldier

Citata iš: Master  birželio 30, 2014, 18:47:41
Negaletume virskinti visu chemikalu, taip pat suvalge juos mirtume? Och, well... Yra zmones valgo smeli ir ji suvirskina, vartoja stipresnius narkotikus ar alkoholi, kuris pamazu zudo, taciau virskinasi.


Nesaikingas vaisių valgymas: eduonis, osteoporozė, raumenų audinio nykimas, problemos su svoriu, chroniškas nuovargis, odos problemos, silpni nagai, retėjantys plaukai, nuolatinis dirglumas. Dar valgant labai daug vaisių galima išderint hormonus, reguliuojančius insulino, augimo hormono, gliukagono kiekį, kas gali lemti diabetą ir širdies ligas. http://drbenkim.com/articles-fruit.html

Na va, pasirodo, kad ir vaisiai yra gryniausias nuodas žmogaus organizmui.

a.t.sielis

Ne patys vaisiai, bet cukrai juose.

001

Jeigu suvoki kaip reikia reguliuoti savo dietą, jokie vaisiai ir/ar daržovės tau nepakenks.

TinSoldier

#158
birželio 30, 2014, 19:30:06 Redagavimas: birželio 30, 2014, 19:32:16 by TinSoldier
Tame ir esmė.
Tas pats galioja ir mėsai.

Jei susireguliuoji mitybą, jei gauni normaliai fizinio aktyvumo ir t.t., - mėsa nėra nuodai.
Perteklius, nesaikingas vartojimas, ruošimo būdas, gyvenimo būdas, apskritai, - tai gali mėsą paversti nuodais.

Kaip ir vaisius nesaikingas ir neatsakingas vartojimas gali paversti pavojingais.

Mėsa, pati savaime, iš principo, nėra pavojinga, svetima ar nuodinga žmogaus organizmui.

001

Dėl mėsos pavojingumo ar svetimumo žmogaus organizmui nieko negali teigti, tai yra vis dar diskutuotinas dalykas. Veganai ar vegetarai neturi vienos, vienodos nuomonės, tačiau aš niekada ir nesakiau, kad mėsa yra nuodai. Retas iš mano vegetarų ar veganų pažįstamų apskritai taip sako. Jau minėjau, kad visi mėsos atsisako dėl skirtingų priežasčių, taip kad ir kiekvieno nuomonė apie mėsą yra skirtinga. Mėsos yra rekomenduojama atsisakyti ne dėlto, kad ji yra "nuodinga", o dėl tavo naudos sveikatai atsisakius mėsos, dėl skerdžiamų gyvulių ir panašiai.

Sharikovas

Nera svarbu kiek zmoniu taps veganais, nuo to maziau nebus paskerdziama, tiesiog pertekline mesa butu sunaikinama, tai veganizmad kaip protesto forma nera egektyvus, na nebent savo ego galima pamalonint.

a.t.sielis

O vergų nelaikymas buvo neefektyvus abolicionizmo (http://lt.wikipedia.org/wiki/Abolicionizmas) laikais? Savo ego pamaloninimas? Bet galiausiai, prieita to, kad vergijos buvo atsisakyta.

Master

Chm... Matote, mūsų žarnynas per ilgas, o mėsa per greitai ima gesti, todėl nespėjame jos pašalinti iš organizmo, o ji jame tiesiog supūna, kas yra puiki terpė veistis bakterijoms. Galbūt retai ji vartojama nesukelia komplikacijų. Šito nežinau, per daug nesidomėjau. Bet..
CitataŽmogaus organizmas negali tiesiog pasisavinti mėsoje esančių baltymų. Pirmiausia jis mėsą turi suskystinti, po to suardyti jos baltymus į amino rūgštis (kas kainuoja daug laiko ir dar daugiau energijos) ir tik tada, iš jų, sudaryti savo baltymus. Dar prie to pridėkite mėsos sukeltą aukštą organizmo rūgštingumą, kuris ardo Jūsų kūną, taip pat hormonus, antibiotikus, steroidus, kuriais maitinami gyvūnai, auginami maistui.


Augalai pritaikyti prie mūsų ilgo žarnyno.
"Tačiau taip, net dangaus mana piknaudžiaujant tampa nuodu"
Vaisiai taip pat nėra gerai. Rekomenduojama atsisakyti datulių,figų, bananų, nes šių aukštas glikogeminis inteksas ir turi ganėtinai daug cukraus. Apie tai jau kalbėta.
Taip pat priklauso augalinio maisto sukramtymas, nes reikia suardyti celiuliozę, kad būtų galima pasisavinti maistines medžiagas. Kitu atveju viskas lygiai taip pat rūgs. (dėl ko kai kurie neapsišvietę žaliavalgiai "gadina orą". Kad ir kaip nemaloniai tai skambėtų...). Ir etc.

Nebus poreikio nebus produkcijos Sharikovai......

a.t.sielis

CitataViena apdorotos mėsos porcija per dieną - kuri sutaptų su vienu hot dogu arba dviem griežiniais saliamio - buvo susijusi su 42% padidėjusia širdies ligos rizika ir 19% padidėjusia diabeto rizika. Tai nustatyta tyrime, kurį atliko Harvardo Visuomenės Sveikatos Mokykla.

Pagal: http://www.webmd.com/heart-disease/news/20100517/processed-meat-linked-to-heart-disease-risks


CitataIšvados, kad mėsos vartojimas didina šlapimo pūslės vėžio riziką, pagrįstos daugiau nei 1 700 žmonių tyrimų duomenimis, buvo paskelbtos JAV vėžio tyrimų konferencijoje.

Trys pagrindinės vėžį sukeliančios medžiagos, bendrai vadinamos heterocikliniais aminais (HCA), vėžio riziką padidina daugiau nei du su puse karto, o kai kurie žmonės genetiškai labiau linkę sirgti šia su mityba siejama vėžio forma, teigia tyrėjai.

Tyrimo, kuris buvo atliekamas daugiau nei 12 metų, metu mokslininkai ištyrė visų dalyvių DNR ir pamėgino išsiaiškinti, kaip skirtingi organizmai įsisavina termiškai apdorotą mėsą.

Žmonės, turintys tam tikrų genų, beveik penkiskart dažniau buvo linkę sirgti šlapimo pūslės vėžiu, jei valgė raudoną mėsą. Tačiau net valgant termiškai apdorotą vištieną ir žuvį, vėžio rizika pastebimai padidėja.

Pagal: http://www.delfi.lt/news/daily/Health/article.php?id=31266033


Citatahttp://www.delfi.lt/news/daily/science/article.php?id=28153339

Naujausias JAV Nacionalinio vėžio instituto tyrimas nustatė, kad žmonės, kurių valgiaraštyje vyrauja raudonoji ir perdirbta mėsa, labiau rizikuoja mirti dėl įvairių sveikatos sutrikimų, tokių kaip širdies ligos ir vėžys.

Mokslininkai apklausė apie 500 tūkst. 50-71 metų amžiaus žmonių apie jų mitybos įpročius ir gyvenimo būdą. Nustatyta, kad netgi atsižvelgiant į kitus veiksnius (šviežių vaisių ir daržovių valgymą, rūkymą, mankštą, nutukimą) daugiausiai mėsos valgantys asmenys labiau rizikuoja mirti per artimiausius 10 metų negu žmonės, kurie mėsos valgo mažiausiai.

Pasak tyrėjų, apie 11 proc. vyrų ir 16 proc. moterų tikriausiai būtų išvengę mirties, jeigu būtų vartoję mažiau mėsos.

Kaip teigia lietuvių mitybos specialistai, mes taip pat valgome gerokai per daug mėsos.


Citatahttp://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1083066.stm

Kalifornijos universiteto tyrėjai nustatė, kad mėsos vartojimas didina kaulų lūžių riziką bei kaulų audinio retėjimą 3 kartus.

paragraf 78

Citata iš: Master  birželio 30, 2014, 20:21:21
Chm... Matote, mūsų žarnynas per ilgas, o mėsa per greitai ima gesti, todėl nespėjame jos pašalinti iš organizmo, o ji jame tiesiog supūna, kas yra puiki terpė veistis bakterijoms. Galbūt retai ji vartojama nesukelia komplikacijų. Šito nežinau, per daug nesidomėjau. Bet..


Na ir kas čia blogo, jei mes natūraliai tokiu būdu suvirškiname maistą? Daržovės organizme pradeda rūgti ir ką dabar jų dėl to nevalgyti, kad natūraliai tokiu būdu ją suvirškiname?
Šiaip jau nuo daržovių, ypač termiškai neapdorotų, daug kam pučia vidurius, tai irgi sakyčiau didelės naudos neneša.
Argumentas apie mėsos gedimą yra iš esmės niekinis, nes tokie jau natūralūs mūsų organizmo procesai.
Jei mėsos visai nevirškintume, tada tai, nėra ginčų, mėsą valgyti nenatūralu ir blogai. Va šuniukai žole neminta, nes jų organizme nėra fermentų skaidančių augalinį maistą, o žmogus puikiai susidoroja su mėsa.
Teko ne kartą matyti lentelę, kuri "įrodo" jog žmogus žolėdis. Aptariau ją kartą su vienu zoologu, tai jis man išaiškino, kad žmogus nėra žolėdis o ta lentelė visiškas šlamštas.
Kitas dalykas kurį dažnai sutikdavau vegetarų literatūroje, buvo tas, jog atseit priešistorės žmogus buvo vegetaras ir tik per ledynmetį pradėjo misti mėsa, na bet tai prieštarauja paleontologų surinktiems duomenims. Kai priešistorinis homo pradėjo misti mėsa, pradėjo augti jo smegenys, nes atsirado pakankamai baltymų. Žodžiu, jei ne mėsa, mes vis dar vienas kitam su kuokomis galvas daužytume, nežinotume kas yra internetas, bei nedėvėtume drabužių, nes kūno plaukuotumas mus puikiai apsaugotų mus betupinčius medžiuose

Aukštyn