"Anti-surveillance" kaukės

Pradėjo Master, gegužės 12, 2014, 16:37:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

gegužės 12, 2014, 16:37:22 Redagavimas: gegužės 12, 2014, 16:42:58 by Master
Gal mums dar nėra labai aktualu.. Tačiau vis tiek norėčiau pristatyti savo atradimą ir Urme kompanijos išradimą- kaukes, neleidžiančias identifikuoti tapatybės.



Idėja paprasta, jums suteikiamas naujas veidas, kuris kamerų yra identifikuojamas, kaip meniniko Leo Selvaggio veidas. Todėl tiek protestų metu, tiek būnant viešumoje ar kalbant per web kamerą, jūs galite jaustis saugiai.
Kyla klausimas, kam tai reikalinga ir kokia menininko pozicija?
Šiuo klausimu pati kompanija pasisako, jog pagrindinis gaminio tikslas yra ginti žmogaus privatumą, apsaugoti visuomenę nuo kontroliavimo ir sekimo. Prisidėti prie judėjimo, kuris kovoja už žmogaus laisvę. Būtent todėl organizacija nesiekia pelno, o produktas parduodamas už savikainą. (Tačiau savo noru jiems galima paaukoti, nors kiek mačiau liko mėnesis iki kol užsidarys galimybė tai padaryti. Vis tik jie jau viršijo surinkti jiems reikalingą sumą)

Kuo šios kaukės ypatingos?
Kitaip nei "ski masks" jos neatrodo labai įtartinai ir neišmuša aplinkinių iš vėžių. Principas toks- vietoj to, kad slėptumėte veidą nuo kamerų, jūs jį galite tiesiog pakeisti. Reikia dar kartą paminėti, kad visi veiksmai atlikti su šia kauke bus priskirti kaip menininko (na nesakykite, pozicija tikrai pasiaukojanti ir įdomi) darbai.
Aišku iškart iškyla mintis, kad šitokias kaukes labai patogu naudoti atliekant nusikaltimus. Idėjos savininkas taip pat neatmeta šios galimybės, tačiau jis mano, kad tai yra verta šitokios rizikos ...


Yra sukurtos alternatyvos: 3d priteriu spausdintos kaukės, tačiau jos yra brangios.
Popierinės kaukės (ekonomiškesnis variantas, kurį galima pasidaryti ir pačiam aišku jį įsigijus, jas geriausia naudoti aktyvistams protestuojantiems grupėse), taip pat yra ir kompiuterinė programa.

Video, papasakosiantis plačiau tiek apie idėją, tiek apie kaukių veikimą- http://vimeo.com/90828804
(o šiaip jis visai toks įkvėpiantis ir net kiek smagus, tikrai siūlau pažiūrėti)
Ps. Labai pasminga idėjos autoriaus frazė- "You are me.." Kuri išreiškia ir jo poziciją apie bendruomeniškumą.


O čia jų puslapis, kuriame galima sužinoti šiek tiek daugiau apie projektą ir įsigyti ne tik kaukių. -
http://www.urmesurveillance.com/
Čia taip pat galima įsigyti produktų ir paremti projektą- https://www.indiegogo.com/projects/urme-surveillance-developing-devices-to-protect-the-public

Bazinis šaltinis: http://hackread.com/anti-surveillance-mask-security-cams/

Benamis

Duociau pliusa uz idomia naujiena, bet limita pasiekiau :-\

Kas liecia siu kaukiu naudojima, tai manau jos bus uzdraustos jeigu dagyvensime iki tu laiku, kai kiekvieno zmogaus veidas bus identifikuojamas kameru pagalba viesoje erdveje.

Aukštyn