Dievas ir Alahas

Pradėjo NEXO, balandžio 27, 2014, 23:39:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

NEXO

balandžio 27, 2014, 23:39:32 Redagavimas: balandžio 29, 2014, 22:39:50 by Benamis
Ar Dievas ir Alahas yra tas pats ar du skirtingi dalykai? Aš manau, kad tas pats o jus?

.L.U.T.H.O.R.

Galima skaityti taip ar dievas ir dievas yra tas pats ar du skirtingi dalykai? :D Šiaip viskas priklauso nuo to iš kurio kampo pažiūrėsi, tokia mano nuomonė :D Gali ir taip ir taip būt.

paragraf 78

Na islame Alachas yra Dievo vardas, taip kaip pas žydus buvo Jahvė arba Adonai Arba Elohim. Dievas toje pačioje kultūroje gali turėti daug vardų. Jei gerai atsimenu Korane parašyta jog Dievas turi 99 vardus. Beje Alach, greičiausiai kyla nuo žydiškojo Elohim

Phat T

Nepriimu nė už ką to religijų dievo, tiesiog tikiu, jog yra kažkokia jėga, kuri gali įtakoti kitų žmonių likimą, ar tai dievas, ar tai visai mums nesuprantamas organizmas, o gal išviso būtybė iš kitos planetos, bet vistiek ta jėga yra.

Supera

Man tai klausimas kyla, kodėl beveik visi tikintieji dievą įsivaizduoja kaip kažkokį tai barzdotą žmogeliuka? Čia kilo iš to, kad ankščiau žmonės nesugalvojo kaip paaiškint savo atsiradimą ar iš to, kad norėjo pasijaust "aukščiau" už kitas gyvybės formas, ale mes sukurti pagal dievo paveikslą.

paragraf 78

Šiaip jau barzdoto seneliuko įvaizdį turi tie kas netiki, nes tikintieji tikrai netiki barzdotu seneliu ant debesėlio, čia tie kas kritikuoja tikinčiuosius, tik galvoja kad pastarieji tuo tiki :)

Supera

Nu gerai :D bet sprendžiant iš viso vaizdavimo tai vaizdas būtent toks daugumoj, čia apie krikščionybę kalbant.

paragraf 78

Tas vaizdavimas tik simbolinis, nes Dievas krikščionybėje yra bekūnis, jis tik laikinai teturėjo kūną, Jėzaus Kristaus. Šiaip tą simbolinį vaizdavimą, daug kas, ypač ateistai, stengiasi priskirti kaip realų tikintiesiems, nors kiekvienas tikintysis kuris dievulį su barzda ant debesėlio įsivaizduoja yra iš esmės eretikas :)

idenmeyou

Dievą kaip žmogų, kad ir tą patį senolį įsivaizduoja senos bobutės ir įvairūs neišmanėliai. Atsiranda tikinčiųjų tarpe kur Dievą mato tobulą, kuris gali būti tiek žmogaus, tiek kažkokios energijos forma ir ši versija man labiau patinkanti, tik nesiderina kai Dievu vadinami yra tam tikros visatos jėgos ir procesai.

paragraf 78

Citata iš: idenmeyou  balandžio 29, 2014, 21:36:27
Dievą kaip žmogų, kad ir tą patį senolį įsivaizduoja senos bobutės ir įvairūs neišmanėliai.

Na jau :) retas kuri tikintysis, tame tarpe ir bobutės tokį dievą įsivaizduoja. Kaip jau sakiau, žmonės kurie prieštarauja krikščionybei galvoja kad tikintieji turi tokį dievo įvaizdį. Na tu tik patvirtinai mano teiginį.
Šiaip jau aš daugiau bendrauju su įvairaus plauko tikinčiaisiais, ir itin itin retai pasitaiko individų kurie galvoja apie dievą taip kaip tu teigi. O bobutės, jos geriau už nemenką dalį jaunų tikinčiųjų išmano tikėjimo dalykus ir tarp jų tikėjimo grynumas ir tikslumas yra itin paplitęs. Taip kad dėl savo neišmanymo geriau nesakyk ko nežinai :)

Sharikovas

Krikscioniai patys nezino nei kaip tas dievas turetu atrodyt nei keliese jie ten yra. Nieko kiesto nes krykscionybe senesniu religiju kratinys ir biblijoj yra tukstanciai vietu priestaraujanciu viena kitai, tai belieka tik viska intrepretuot kaip kam patogiau ka kiekvienas kunigelis ar siap tikintis ir daro.

paragraf 78

Šarikovai, pateikei tradicinį žmogaus nieko neraukiančio nei apie bibliją nei apie krikščionybę atsakymą :)
Biblijoje prieštaravimų nėra, nebent iš menko pažinimo kažko nesupratai. Bet apie tai jau daug buvo kalbėta tai nebesikartosiu.
O kaip atrodo dievas krikščionys išvis nesvarsto, nes tai neesmė. Vienintelis dalykas dėl kurio dar galima kalbėti: Kaip atrodė Jėzus. Čia tai va pasvarsto kartais. et net ir Jėzaus vaizdavimas yra simbolinis. Beje visas krikščioniškas vaizdavimas yra simbolinis, štai net prieš šventųjų nuotraukas draudžiama melstis, galima tik prieš paveikslą, o paveikslas juk visuomet yra interpretacija

Benamis

Perkeliau tema i religijos kategorija, nes nematau priezasciu kodel ji turetu buti "Zodziu karuose" :)

Sharikovas

Zinoma nera priestaravimu kai viska gali interpretuoti kaip tau patinka, tada nesunku pritraukti prie kokiu tik nori isvedziojimu. Neisivaizduoju ko ten seminarijose moko, bet turi but neblogi apgaules ir saviapgaules mechanizmai, kad isivaizduot, jog senasis ir naujasis testamentas vienas kitam nepriestarauja.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  balandžio 29, 2014, 21:52:42
Na jau :) retas kuri tikintysis, tame tarpe ir bobutės tokį dievą įsivaizduoja. Kaip jau sakiau, žmonės kurie prieštarauja krikščionybei galvoja kad tikintieji turi tokį dievo įvaizdį. Na tu tik patvirtinai mano teiginį.<...>

Na, esmė, kad tikintieji (ypač paprasti, ne teologai ar toj srity išsilavinę) dievą linkę labai, net labai personifikuoti. Suteikti žmogiškąsias savybes, kartais net ydas ar blogybes, kaip kad neapykantą, pavydą, kerštą ir pan. Ir neturiu omenyje kokių metaforinių prasmių, ir net ne nuosaikių prasmių. O tiesiog labai primityvų, tiesmukišką personifikavimą. Pridėjus daugybę amžių simbolizmo, kaip dievas yra įprastai vaizduojamas mene, ikonose ir t.t.... Ir gaunasi standartinės bobutės dievas.

Nebūtinai tokie tikintieji meldžiasi kažkokiam barzdotam dievui ant debesies, nesakau, kad nesupranta, kad dievo forma gali būti kitokia, - tačiau jau kolektyvinėje sąmoneje įsitvirtinę simboliniai įvaizdžiai ir personifikavimo elementai padaro savo. Daugybė, tikrai daugybė tikinčiųjų gana primityviai dievą įsivaizduoja...

Bent jau iš mano požiūrio taško toks įspūdis susidaro.

Aukštyn