Paslaptingi ir keisti garsai vonioje

Pradėjo Povilas G., balandžio 15, 2014, 18:00:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Povilas G.

Sveiki visi. Gal čia galėsiu rasti kokį nors paaiškinimą. Mano vardas Povilas, gyvenu Kuršėnuose. Maždaug prieš du mėnesius persikrausčiau kartu su savo žmona į naują butą. Vaikų dar neturime. Naminis gyvūnas tik vienas, tai katinas. Daug apie save nepasakosiu, tačiau norėčiau parašyti apie tai, kas man nuo persikraustymo neduoda ramybės.

Bute kur gyvename kartu su žmona naktimis girdimė keistus garsus sklindančius iš vonios. Kažkokie beldimai, žingsniai net sunku paaiškinti. Iš pradžių galvojome, kad tai mūsų katinas, nes vonioje jis turėjo nuosavą specialų tualetą, todėl galvojome, kad jis ten šeimininkauja. Bet kai jo tualetą išnešėme į koridorių, garsai nesiliovė. Duris nuo vonios nakčiai taip pat uždarome.

Vonios patalpa nedidėle: 5 kv. Kartu yra įrengtas ir WC. Garsai sklinda kelis kartus per savaitę.

Anksčiau kaip kvailys kiekvieną naktį bėgiojau patikrinti kas tuos garsus skleidžia, tačiau kai tik priartėdava jie dingdavo.

Esu ganėtinai skeptiškas žmogus, manau gal čia kokios žiurkės ar dar kas nors, tačiau žmona jau gerokai sunerimusi ir aiškina man, kad garsai jai labai bauginantys. Pradėjo blogai miegoti, o ir mano miego kokybė pasidarė labai prasta.

Butas buvo šventintas per įkurtuves. Kaip manote, kas tai galėtų būti? Gal vertėtų pagalvoti apie antrą buto pašventinimą?

paragraf 78

Realiausią variantą iš to ką rašei pats pasakei: žiurkės.
Žiurkės pas mane šeiminkavo kai jas laikiau, tai naktimis tikrai keistus garsus girdėdavau jų skleidžiamus ir bildesius ir t.t.
Šiaip žinoma reiktų išgirsti tuos garsus, kad kažką realesnio pasakyti. Gal gali juos įrašyti? Nes iš aprašymo sunku kažką rimtesnio spręsti

Povilas G.

Nežinau kiek išleidau spec. priemonėms nuo žiurkių, tačiau jokių rezultatų. Net buvau miltus pabarstęs visoje vonioje, galvojau gal kokius nors pėdsakus rasiu, bet nieko. Uošvis dirba statybų sektoriuje tai patikrino ir sienas, nes galvojo gal kur nors skyles pragraužė, tačiau "stuksenimas" su aparatu (nežinau kaip jis vadinasi, kažkoks aparatas kuris fiksuoja kokio gylio sienos) nieko neparodė.

O tie garsai labai keisti. Kartais atrodo lyg vonioje kažkas numetama (pvz. dušo rinkinys ar dar kas), arba ant sienos kabo veidrodis (jis nepritvirtintas, pakabintas ant virvės) tai toks garsas lyg kas nors specialiai ji nestipriai daužytu paėmęs už nepritvirtintą vietą į sieną... Aišku įsivaizduoti sunku, tačiau kai aš čia gyvenu, tai garsus daugmaž galiu atskirti. Ne visus, tačiau šiuos kuriuos apraščiau tai galiu.

Pabandysiu įrašyti, bet kaip sakiau ne kiekvieną naktį tie garsai būna.

Benamis

Namas naujas ar senas? Kas anksciau gyveno tame bute?

Master

Ganėtinai įdomi situacija.
Tačiau aš laikausi principo, jei nėra problemų, vadinasi nesvarbu koks įtakojantis aplinkos veiksnys bebūtų, problemų nėra :D
Kas šiuo atveju reikštų, kad jaudintis vistiek nėra dėl ko. Geriausia būtų susikoncentruoti į savo sveikatą, pasistengti susitvarkyti miego problemas.
Tiesa, sunku kažką vertinti tiek mažai žinant. Lauksim garso įrašo.. :)
O dabar po kolkas galimi variantai:
a) vaiduokliai, astralinės būtybės ir etc. (manau jūs to ir tikitės.. Nemanau, bet tema šioje skiltyje :D)
b) psichologinis veiksnys. Dar nesate apsipratę, jaučiatės lyg ne namie, jaučiate įtampą. Dėl to sujautrėsusios jūsų juslės. Ieškote pavojaus signalų.
c) energetiška vieta
d) Tikrai neturite kaimynų?

O jei rimtai tai tikrai nežinau.
Bet šiaip ir pas mane kartais daiktai barška :? 

Povilas G.

Namas ~1980 metų statybos, nėra naujas. Ankstesnių šeimininkų nemačiau, nes butą pardavinėjo brokeriai.

Kas liečia vaiduoklius, kitas butybes, tai kažkaip nesu iš tų žmonių kurie tuo tiki. Aišku neatmetu, tačiau žmona labiau tiki visais tais "šurum burum" kaip aš vadinu :)

Būtent, kad tie garsai ir neleidžia labai ramiai miegoti nes juos labai puikiai girdimė. Butas nėra didelis (du kambariai, virtuvė ir vonia kartu su WC), todėl tie garsai tikrai erzina.

Kaimynai yra, kaip ir kiekviename name su butais, tačiau garsai sklinda iš mūsų vonios. Aišku nebent namas taip pastatytas, kad akustikos dėka mes girdime garsus iš kaimynų buto.

Dar prisiminiau į ką žmoną atkreipė demėsį. Kai katino tualetas buvo vonioje, tai jis mėgdavo gamtos reikalus tvarkyti kur tik papuola, bet ne vonioje (ne visuomet aišku, bet dažnai). O po to, kai mes tualetą išnešėme į koridorių, tai kaip tikras džentelmenas gamtos reikalus tvarko tam skirtoje vietoje.

Žmona aiškina, kad gyvūnai jaučia daugiau nei žmonės, tačiau man atrodo, kad čia pritempinėjimas, o priežastis gali būti paprasta. Tarkime vonioje nėra lango, todėl ten visą laiką tamsu. Gal tai jam nepatikdavo ar kažkas panašaus. Trumpiau gavosi toks sutapimas, bet žmona tokio paaiškinimo klausytis nenori.

mzicka

Tai voniose ir tualete yra ventiliacija pro kurią gali pūst vėjas ir gal net gyvent kokie gyviai(kas mažai tikėtina) aš tai siūlyčiau ten patikrint įdėmiau paklausyt ar nesklinda panašus garsai nei naktį ,nes naktį dažnai vėjas sustiprėjąs būna.

paragraf 78

Šiaip tikrai galimas variantas kad girdite kaimynus. Va pas mano mamą namie jos vonios siena yra bendra su kaimynų vonia, tai jei kažką kaimynai daro vonioje, dažnai girdisi mano buvusiame kambaryje, kurios siena ribojasi su mamos buto vonia. Kai naktį nutyla garsai, tai kartais girdisi net ir tai kai kaimynas mirkdamas vonioje nusiperdžia.
Kiek žinau tai dažna daugiabučių problema.

Povilas G.

Galiu nufotografuoti kaip atrodo mūsų vonia. Gal lengviau bus susigaudyti. Ventiliacijos angos yra, tačiau durys visuomet būna uždarytos, todėl skersvėjis mažai tikėtinas, bet kas čia žino.

Žmona pasakojo, kad 3 kartus buvo radusi nukritusius įvairius daiktus (į vonią ir ant grindų du kartus) iš ryto. Bet nepasakysiu ar jau katino tualetas buvo perkeltas ar ne, tad gal nesureikšminkime to.

Gal kas nors galėtų pasiūlyti kokią nors programą Android telefonui kurios pagalba galėčiau nakčiai palikti telefoną vonioje? Domintų tokia kuri pradėda įrašinėti garsus kai jie atsiranda, o ne visą laiką.

Povilas G.

Na gal ir iš kaimynų, bet garsai tikrai labai keisti. Pirmus 18 metų pragyvenau daugiabutyje, todėl tikrai galėčiau atskirti garsus kai jie sklinda iš kaimynų ar iš nuosavos patalpos. Bet ką čia gali žinoti.

Benamis

Citata iš: Povilas G.  balandžio 15, 2014, 18:58:48
Gal kas nors galėtų pasiūlyti kokią nors programą Android telefonui kurios pagalba galėčiau nakčiai palikti telefoną vonioje? Domintų tokia kuri pradėda įrašinėti garsus kai jie atsiranda, o ne visą laiką.


Nebandziau bet turetu tikti. Nemokama:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.andrwq.recorder

Povilas G.

Ačiū už nuorodą. Šiandien paliksiu tada nakčiai, pažiūrėsime ar pavyks ką nors "pagauti".

paragraf 78

Tik paskiau nesumąstyk dėti visos nakties įrašo :) jei bus garsai juos iškirpk ir įkelk

illuminati

O pabandyk, kad ir ranksluosciu uzkist ventiliacija, taip, kad butu sandaru. taip, pat but gerai uzkist ir kanalizacijos angas, na vonios ir kriaukles skyles. Juk per kanalizacija taip, pat galima su kaimynu susisneket...
Visa kita kaip ir isbandei, jei cia kalta ne garso izoliaciacija ir ne ziurkes, tada gali galvot, kad gyveni paranormal activity vertam bute... ;) cia mano nuomone.

Povilas G.

#14
balandžio 16, 2014, 15:19:34 Redagavimas: balandžio 16, 2014, 15:35:20 by Benamis
Sveiki. Šiandien pavyko man įrašyti garsus sklindančius iš vonios. Darbe įrašą klausiau tikriausiai nesumeluosiu keliasdešimt kartų, bet nieko jis man nepaaiškina. Bet gal jūs nors susidarysite vaizdą kodėl mane, o dar labiau mano žmoną neigiamai veikia tie garsai.

Gaila, kad programa fiksuoja (t.y. pradeda įrašinėjimą) tik kai garsai yra labai gerai girdimi. Pvz. bandžiau įrašyti beldimus pirštais į stalą, tačiau programa to "negirdi" ir nepradeda įrašinėjimo. Gal kitu atveju daugiau garsų pavyktų "sugauti".

Chronologija, kad suprastumėte.

Iki pirmos sekundės girdisi kai aš dedu telefoną ant skalbimo mašinos.

Garsas kuris trunka nuo pirmos iki kažkur 5 s. tai lyg kažkas belstu į sieną su veidrodžiu. Pats tikrinau tai garsas absolučiai identiškas.

Kas gali sukelti beldimą girdima nuo 5 sekundės iki 10 nežinau.

Nuo 10 s. iki 21 s. čia aš naktį buvau užėjęs į vonia patikrinti ar telefonas įrašo garsus.

Vėliau vėl kažkokie bildėsiai girdimi, o nuo 26 sek. lyg oras iš kažkur "išėjo".

Dar norėčiau atkreipti demėsį 33 sek. Ten lyg kažkas buvo pastumtas vonioje. Bet iš ryto nieko pajudinta nebuvo arba aš nepastebėjau.

Nuo 34 sek. tai jau mano garsai kai iš ryto užėjau į vonią rengtis į darbą.

Štai vat tokie keisti dalykai dedasi.

Ventiliacija vonioje yra uždaroma. Ten tokios kaip "žaliuzes" padarytos.

Pabandysiu užkišti kriaukles, bet tikrai abėjoju, kad jos čia kaltos.

Benamis:
Jeigu autorius nieko pries, audio medziaga ikeliau i anomalijos serveri.

Aukštyn