Eutanazija - uz ar pries?

Pradėjo Benamis, vasario 01, 2012, 14:29:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Paliatyvi slauga nieko nepaaiskina.

RoxiO

Citata iš: OKULTISTE  vasario 02, 2012, 18:44:02
Kas iš Jūsų norėtų suleisti tuos vaistus savo mylimiausiam žmogui?

Aš, jei tas žmogus pats tai pasirinktų ir jau būtų matoma, kad jis tikrai nebeišgis (Pv.: visos smegenys nusėtos auglių).

paragraf 78

Tai čia tas pats kas žmogus nebenorintis gyventi paprašytų nužudyti jį. Nužudytum? (tarkime jis gyvena neturtingai ir nemato prasmės gyventi tokį gyvenimą) Juk iš esmės tai tas pats.

OKULTISTE

"Mama, jei Tu pasirinksi greičiau mirti, aš Tave nužudysiu"?

TinSoldier

Žmogus turi teisę mirti. Jei žmogus yra aiškios sąmonės, nėra klinikinėje depresijoje ir išreiškia norą užbaigti savo kančias, jis turėtų tai gauti.

Eutanazija nereiškia, kad visus nepagydomus ligonius imtų ir nugalabytų be jokių klausimų. Jei ligonis pats sutinka, jei artimieji neprieštarauja, nematau nei vienos priežasties, kodėl būtų negalima įvykdyti žmogaus valios.

Kad ir kaip vertinčiau žmogaus gyvybę, tačiau ne mažesne vertybe laikau ir laisvą valią ir žmogaus pasirinkimo svarbą. Ir šias teises žmogus turi turėti iki pat paskutinio savo atodūsio.

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  vasario 02, 2012, 22:11:23
Žmogus turi teisę mirti. Jei žmogus yra aiškios sąmonės, nėra klinikinėje depresijoje ir išreiškia norą užbaigti savo kančias, jis turėtų tai gauti.

Va čia ir yra suklupimo akmuo. Paprastai terminaliniai ligoniai yra palaužti depresijos ir blaiviai nebemąsto. Tai gi tavo žodžiais remiantis toks ligonis neturi teisės į mirtį nes blaiviai nemąsto.

TinSoldier

vasario 02, 2012, 22:21:26 Redagavimas: vasario 02, 2012, 22:24:05 by TinSoldier
Citata iš: insomnia  vasario 02, 2012, 22:17:30
Va čia ir yra suklupimo akmuo. Paprastai terminaliniai ligoniai yra palaužti depresijos ir blaiviai nebemąsto. Tai gi tavo žodžiais remiantis toks ligonis neturi teisės į mirtį nes blaiviai nemąsto.

Šiaip tai depresija dažniausiai būna tik viena iš stadijų, vedančių į susitaikymą.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kubler-Ross_model
Vaizdingas filmukas: http://www.youtube.com/watch?v=UD95sNwcaKs&feature=related
Toli gražu ne visi ligoniai taip ir užstringa ties 4 stadija - depresija.

OKULTISTE

Galit jau šiandien pranešti savo mamytėms, kad esate pasiryžę jas nužudyti, kai šios tik užsimanys...

Teroras

Citata iš: OKULTISTE  vasario 02, 2012, 22:44:30
Galit jau šiandien pranešti savo mamytėms, kad esate pasiryžę jas nužudyti, kai šios tik užsimanys...

Ir prie ko cia tai? Ech tos moterys... Visuomet taip buna... Kalbi apie viena jos viska isvercia aukstyn kojom, o veliau dar ir nusikaltes jautiesi nors nieko nepadarei.

TinSoldier

Citata iš: OKULTISTE  vasario 02, 2012, 22:44:30

Būtų nuostabu, jei mano(ateities) vaikai palaikytų mane net ir mirties lovoje. Jei, peržengę savanaudiškumą ir neracionalų norą iki pabaigos laikyti kūną, kuriame kažkada buvo žmogus, padėtų man užbaigti kančias. Manau, tai būtų nuostabu. Nežinau ar pats tai galėčiau padaryti. Bet norėčiau, kad taip padarytų man :)

paragraf 78

TinSolder, depresijos stadija sunkiausiai įveikiama stadija. Paprastai joje stringama ilgam ilgam

RoxiO

Okultiste, nepyk, bet tavo komentarai ŽIAURIAI ne į temą. "Kai tik užsimanys" - šie žodžiai pasako, kad tu nesupratai kas yra eutonazija. Tai nėra taip, kad prieina mama prie tavęs pasiguosti - "neišmokėjo algos šį mėnesį... Š, o ne gyvenymas" ir tu ją pakasi.:D

paragraf 78

Bet kuriuo atveju tai yra žmogžudystė

unco

Uhhhh, eutanazija taikoma šunims prieglaudose, vietoj to, kad nemirtų (nudvėstų?) "šuniška" mirtim. O kaip gyvent žmonėm, kai jų gyvenimas tampa "šuniškas?
Nekalbu apie depresiją ar ligą, kuri turi bent 10% tikimybės būti nugalėta, turiu omenyje tokią ligą, kuri jus prikaustytų prie lovos, nepalikdama nei sveikatos, nei laiko , tik beribį skausmą, kurį numalšinti galėtumėt tik vaistais, dėl kurių visuomet jaustumėtės apsvaigęs.

paragraf 78

Na va, paimkime pavyzdį Stiveną Hawkingą. Prikaustytas prie lovos, net kalbėti normaliai negali, tai ką jam reikia eutanaziją padaryti? Vistiek juk gyvenimas šuniškas.
Gerbiu tuos žmones kurie iki gyvenimo pabaigos sugeba išlikti žmonėmis, o nepalūžta.

Aukštyn