Žinojimo ir tikėjimo santykis

Pradėjo a.t.sielis, kovo 08, 2014, 10:25:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

Su "mokytojais, pranašais ir matytojais" yra subtilus klausimas. Aišku, ką jie iš tikro mato sunku ištraukti į išorę, bet kad yra "matančių" daugiau nei kiti, tai nepaneigiamas faktas. Tik ne visi jie turi didelių ambicijų gyvenime, bet ir tokių atsiranda.

Imkime tokį savantą Daniel Tammet, kuris turi fenomenalaus skaičiuotojo sugebėjimus, fenomenalią atmintį. Pavyzdžiui, vieną kartą perskaitęs gali pasakyti pi skaičių 22000 skaitmenų po kablelio. Tai jis padaro sinestezijos pagalba. "Matymu" aš vadinu tokį sugebėjimą. Ir sinestezijų gali būti įvairių. Šalia visų sinestezijų rūšių yra tokios, kurios vadinamos enteogeninėmis sinestezijomis. Nebūčiau linkęs to nurašyti kaip šizofrenijos, kadangi reikia skirti kur sutrikimas, o kur išplėtimas.

Įsivaizduokime, kad Daniel Tammet paskelbia save pranašu ir iš tikro pradeda demonstruoti tokius sugebėjimus. Jis bus šarlatanas ar ne?

xsistemax

lapkričio 04, 2016, 16:11:16 Redagavimas: lapkričio 04, 2016, 16:34:54 by xsistemax
D.Tammet nesiskelbs pranašu,jam to tikrai nereikia. :)
Jis turi GABUMŲ. :)O štai a.t.sielis ar paragrafas giriasi "nematomu draugu",kuris gali viską.Skirtumas akivaizdus.Nesibaigianti vaikystė. :)Pademonstruoti tai nėra ką...
Aš pagrąsinau,kad galiu imtis priemonių,ką ir padariau,tik minimaliai.Jei esi pastabus-pro akis tikriausiai nepraslydo.
Jei kažką teigi-pademonstruok.Tik tada tai taps ne pasakomis...

klajunas

@xsistemax propaguoji labai supaprastintą realybės vaizdą, nors greičiausiai esi inicijuotas į bent tam tikras paslaptis.

xsistemax

Sudėtingai ir nereikia,didžioji dauguma nieko nesupras.Nereikia reikalauti iš kiekvieno mokslų daktaro laipsnio. :)
Supaprastintas modelis labai sėkmingai naudojamas mokymo procese.

klajunas

Citata iš: xsistemax  lapkričio 05, 2016, 13:34:15Sudėtingai ir nereikia,didžioji dauguma nieko nesupras.Nereikia reikalauti iš kiekvieno mokslų daktaro laipsnio.
Supaprastintas modelis labai sėkmingai naudojamas mokymo procese.
"Supaprastintą" tebuvo eufemizmas, kuris reiškia "neteisingą".
Čia gal kiek offtopikas, o gal kiek ir susiję su ankstesniais komentarais ir panaudotais "metodais".
Savo komentaruose esi pasakęs, kad turi netiesioginių sąsajų su psichiatrija ir teisėsauga bendrąja prasme.
Kiekvienas daugiau nei 40 metų pragyvenęs vyras, žino atsakymą į klausimą "kokia trečia pagrindinė grandis sieja teisėsaugą ir psichiatriją". Šita grandis yra valstybinė paslaptis bet visi kam reikia ar kas pragyvenęs gerą amžių - žino.
Ir visiems, kas šią "paslaptį" žino, tokie metodai yra šlykštūs.

xsistemax

Tikrai,nuvarėm į pievas.
Žinojimas nuo tikėjimo skiriasi taip:aš žinau,kas esu,bet galiu pradėti tikėti,kad esu popiežius. :)
Pirmuoju atveju aš galiu pasitikrinti,jei suabejosiu.Antruoju-mane imsis tirti psichiatrai. :)
Tikėjimas simbolizuoja tik viltį,bet ne faktus.O viltis-****** motina.Ypač,jei neturi jokio pagrindo.
Paprastai ir aiškiai.

klajunas

Citata iš: xsistemax  lapkričio 05, 2016, 19:53:02aš žinau,kas esu,bet galiu pradėti tikėti,kad esu popiežius.
Na ir kas gi manai esi?  :)
Kad būtų aiškesnis klausimas užuomina, rekomenduoju pasidomėti naujausia D. Icke publikacija, kuri vadinama "Fantominis Aš" (Phantom Self, 2016). Knygos greitai neperskaitysi, o ir palaikytum briedu, bet Youtube daug įrašų iš naujausių 2016 m. šou tuo pačiu pavadinimu.

Suprantama, kad "faktų ir procedūrų" metodas paimtas iš psichiatrijos ir teisėsaugos gali atrodyti griežtas, nes veikia kaip geležinis mechanizmas be jokių sentimentų, bet jis gretai sulūžta, užtenka mažiausio žvirgždo akmenuko... :)

Taip veikia visos organizacijos ("sistemos"  :) ): yra nustatytas elgesio ir mąstymo šablonas, jeigu kas nors nukrypsta nuo normos, automatiškai įsijungia procedūros: mąstymo nukrypimuose - psichiatrija, elgesio nukrypimuose - teisėsauga. Ir svarbiausia - be jokių sentimentų, arba bent taip bandoma pavaizduoti.

O dėl sparnuoto posakio - "viltis durnių motina" galima pasakyti "durnių ir prasmės motina", nes kai nėra vilties, nėra prasmės, kai nėra prasmės, nėra gyvenimo... :)

Gyvenimas yra menas, kuris neįtelpa į jokius šablonus. Psichiatrijos ir teisėsaugos konclageriai yra gyvenimo naikinimo mašinos.  :(

xsistemax

Esu hologramos dalis,kurioje telpa visuma.Visa sistema,jei tau taip patinka. :)
Turi problemų su tomis institucijomis,kad taip negatyviai jas vertini?

klajunas

Kad mano atsakymas į tau užduotą klausimą neatrodytų kaip offtopikas, turiu kažkaip įvilkti jį į žinojimo tikėjimo temą.

Manai kad žinai/tiki kas esi ir tai ganėtinai toli nutolsta nuo priimtos žinojimo normos. Nes žmogus išdresiruotas save tapatinti su paprastesniais dalykais. bet žmogui duota kūrybinė erdvė judėti, kad nesijaustų prismeigtas prie vieno taško kaip vergas.

Puolantys šią laisvą erdvę yra scamo (angl. scam) tarnai, kurie, jei tai daro etikečių principu, tarnauja priedangos organizacijoms (psichiatrija ir teisėsauga), kurios yra širma po kuria veikia ta trečioji grandis, apie kurią užsiminiau.

Gali pasitikrinti, ką apie šią trečiąją grandį pagalvojai ir koks yra tikras atsakymas į šią užuominą.

Visi kas turi virš 40 m. amžiaus, ir jeigu nėra pračiuožę gyvenimo paviršiumi, žino (ne tiki), kad psichiatrija ir teisėsauga tėra "MK brigadų" priedangos organizacijos, kurios susidoroja su žmonėmis, kurie išeina iš sistemos nustatytų rėmų. Tskant, suvaro atgal į gardą. Jeigu žmogus priešinasi - sunaikinamas jo gyvenimas.

Čia yra atsakymas į mano ir tavo klausimą (¿).

Vėl pritaikyti savo metodą jau nebėra prasmės.

xsistemax

Apie tai kalbu jau ketveri metai.Apie ribas,kurias sukuria inercija ir suinteresuotieji tuo inertiškumu.
Mokslas nagrinėja UŽDARAS (neegzistuojančias) sistemas,apie religijas apskritai nėra ką kalbėti.
Egzistuoja organizacijos,kurios blokuoja ŽINOJIMĄ.Dėl tos priežasties žmonija trypčioja vietoje.Skatinant žemuosius instinktus ir konkurenciją stabdoma žmonijos pažanga.Neleidžiama vergams išsilaisvinti.
Nuo gimimo brukamas patriotizmas ir tikėjimas.Nes tai geriausios manipuliavimo priemonės.Išnaudojamasis net nesuvokia,kad yra išnaudojamas,didžiuojasi priklausymu tai "avelių" bandai.Jis tiki,kad yra svarbus.
O iš esmės tiek valstybė,tiek religinės organizacijos yra tik paslaugų tiekėjai.Bet saugo monopolį,už prasčiausios kokybės paslaugą imdamos didžiausią kainą.
Tą norėjai pasakyti?

klajunas

Tavo vaizduojamas paveikslas yra labai optimistiškas, kalbi apie žinojimo blokavimą tarsi jį būtų įmanoma pašalinti paprastu sprendimu. Aš kalbu ne apie gėrį, kurį galima gauti išlaisvinus žinojimą. Aš kalbu apie katastrofą, kuri kilo būtent dėl žinojimo, jam patekus į labai blogų žmonių rankas tokiame derinyje: fantastinės sąmonės technologijos valdomos visiškų išsigimėlių.

Tai katastrofa yra todėl, kad žmogaus civilizacija priėjo krachą. Žinojimas duos naudą ir rezultatus, bet jais naudotis galės mažiau nei vienas procentas planetos. Neseniai pradėjo rodyti tokį serialą, kuris vadinasi „Westworld". Jame vaizduojamas korporacijos valdomas pramogų parkas, kuris apgyvendintas biorobotų su programuojama sąmone ir kuriame visi kas susimoka iš „tikrojo pasaulio" gali užsiprogramuoti bet kokias pramogas. Mūsų planeta artėja prie tokio pramogų parko scenarijaus. Tik žmonės jam gaminami ne dirbtiniai, bet imami natūralūs, sunaikinama sąmonė ir padaroma programuojamu aparatu.

Tai vyksta dabar.

Tikėjimas bažnyčioje seniai sunaikintas, nes aukščiausia valdžia žino kur nuėjo pasaulis. Jie tik mėgaujasi sukaupta galia, kuri yra pastatyta ant programuojamų zombių masės. Jie yra cinikai todėl, kad mato tokią realybę.

Kodėl tokį pasaulį aš susiejau su psichiatrija ir teisėsauga? Todėl kad tai pagrindinės aprašytos naujos pasaulio tvarkos atliekų rūšiavimo ir utilizavimo sistemos, kurios skirtos užmaskuoti įvykusią katastrofą.

Tačiau taip blogai yra ne visur, nes vergovė suorganizuota labai gudriai. Tai yra klasinė vergovė, kai šiek tiek erdvės turi savo klasės viduje, kitų vergų atžvilgiu, bet neturi jokių laisvo žmogaus teisių aukštesnės klasės atžvilgiu. Yra skirtingi pasauliai, tie pasauliai vadinami uždaromis kastomis.

Ši katastrofa yra atėjusi ir į Lietuvą ir iš tikrųjų jos akivaizdoje tikėjimo ir žinojimo konfliktas organizuotų institucijų pavidalu, seniai nuėjęs į antrą planą.

Aš kalbu apie tai 13 metų.

xsistemax

Nėra taip blogai.Esantys hierarchijos viršūnėje gerai supranta,kad šiuolaikiniame pasaulyje ilgai išlaikyti žinių monopolį nepavyks.Ir dozuotai,bet dalinasi jomis su populiacija.
Kad ir H.Klinton pažadas išviešinti visą JAV turimą informaciją apie NSO,jei laimės rinkimus.Kad tokia informacija egzistuoja ir yra kažko verta ji žino iš savo vyro.
Pradededama prekiauti įslaptintomis žiniomis dėl dominuojančios padėties visuomenėje.
Beje,ką manai apie galimybę tapti virtualiu Estijos piliečiu?Tai valstybių monopolijų kracho pradžia.
Tuoj galėsi laisvai rinktis "paslaugų tiekėją". :)

klajunas

Kodėl mano piešiama perspektyva tokia niūri, yra labai paprasta priežastis - aš tokias technologijas turiu savo galvoje, bet su jomis mane norima sunaikinti. Tai yra galimybė visą procesą matyti iš vidaus.

Apie Estijos virtualią pilietybę sužinojau tik dabar. Bet yra visai naujas projektas labiau fantastikos mėgėjams. Jis vadinasi Asgardijos valstybė, kuri ateityje planuoja įkurti kosminę koloniją. Iš pradžių siekia užregistruoti kuo daugiau norinčių, o paskui teiks paraišką dėl narystės JT.

https://asgardia.space/

Aš dėl įdomumo paprasta registracija užsiregistravau. Tikrą pilietybę bus įmanoma gauti tik tos valstybės piliečiams, kur įstatymai leidžia turėti kelias pilietybes.

Dėl to kokią žalą man Lietuvos valstybė yra padariusi, mielai ją iškeisčiau į kitą. Bet tam nėra galimybių.

xsistemax

lapkričio 06, 2016, 19:05:50 Redagavimas: lapkričio 06, 2016, 19:09:41 by xsistemax
Pirmosios kregždės jau yra.Toliau procesas greitės ir jokios valstybių priemonės jo nesustabdys.
Nebus arogantiškai svarstoma,ar Ilgauskui palikti Lietuvos pilietybę,bus svarstoma,ką kokybiško ir pigaus pasiūlyti Trumpauskui,kad jis tos pilietybės norėtų. :)
Pakentėk truputį. :)
Asgardija dar labai utopinė,bet prasideda konkurencija dėl piliečių tarp egzistuojančių valstybių.Štai norvegai jau masiškai vagia Lietuvos vaikus.
Nuvarėm į offtopą visiškai,gausim per galvas. :)

SPACE

Nereikia nuvertinti ezoterikų, nes tik jie gali suteikti prasmę šiai sukurtai/atsiradusiai sferai, vadinamai - Visata.
Kad nevartoti žodžio dvasinis, sakykim antimaterinę ašį, einančią per šią sferą.

Lietuva jau 2004m. buvo numatyta prijungti prie Baltarusijos. Gal tikrai reiks tapti Estijos citizen, nes jau gėda būti LT.

Aukštyn