SVEIKINIMAI

Pradėjo do, kovo 07, 2014, 11:13:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

varpainis

Net nenustebau, kad jaunoji forumo feministe/anarchiste rado kaip prisikabinti ir prie sventes kai merginas ir moteris galima pradziuginti gele ir sokolado dezute  ;D

Master

Net nenustebau kai didžiausias forumo blevyzgotojas neturėdamas kompetencijos pakomentuoti temą nusprendė prisikabinti prie mano žinutės ;)

paragraf 78

baikit asmeniškumus, o meilę vienas kitam demonstruokite privačiai :)

Asasinas

Kas man pasakys, kiek Lietuvoje yra aukso apskritai? :) Nagi? Na? Niekas nežinote? Ir nežinokit! :)

Užtat aš žinau atsakymą į šį klausimą: aukso Lietuvoje yra tiek, kiek yra moterų. Nes moterys ir yra mūsų auksas. Tarka, Crystal, Superinė ir visos kitos forumo sinjoritos bei sinjoričiukės su kovo 8-ąja! :) Ir toliau būkit tokios mielos, jaunatviškos, fainai žudikiškos, jaukios, puikios, gerietiškos, žydinčios gėlelės, švytinčios banguojančios saulutės, brangakmenėliai, energingos, sveikos, draukiškos, visokios tokios anokios ir t.t. ir pan. :)

eternal.bliss

Buvimas moterimi ar vyru nėra kažkoks pasiekimas už kurį reikėtų sveikinti kažką. Šventė yra savaime idijotiška. Jeigu kažkuri moteris tikrai nori šią dieną gauti sveikinimus, kad yra moteris- užjaučiu, kad ji neturi didesnių pasiekimų.

Dabar pilna susigalvotų švenčių kurios išvis nieko nereiškia ir primetama, kad jas reikia švesti. Tik visiškai apgailėtinas žmogus gali girtis savo lytimi, ar savybėmis kurios nuo jo nepriklauso.  ;D

.L.U.T.H.O.R.

Atsirado teisėjai, mat :D

Master

Mes tiesiog išsakom savo nuomonę... Tradicijos yra primestos žmonių, todėl jos gali būti kaitomos. Kitu atveju vien iš pagarbos krikščionybei dar tebetikėtumėme, kad žemė plokščia. (Metafora ir Pavyzdys)

Išvis, negi mes tokie nesavarankiški ir nesąmoningi, jog reikia prievartos ar paskatinimo, kad atkreiptum dėmesį į kitą žmogų, padaytum kažką gero? Ar išvis kažką padarytum. Jeigu manai, kad moteris verta pagarbos, meilės... Tai nebūk dviveidis ir daryk tai kiekvieną dieną. (Kaip varpainis minėjo, kad kliudau džiuginti moteris).
(Nekalbu vien apie moters dieną). Gėlėmis, sveikinimais mes remiame tradicijas ir tiesiog nesąmoningai atliekame pareiga, pats dėmesys sutelktas į įprotį, o ne į patį žmogų.(Nemeluokit, kad nesusidūrėte su tokia situacija... Velnias, šiandien anonimo gimtadienis, reikia kažką jam nupirkti ir įmesti į fb kokį lėkštą iš googlės ištrauktą sveikinimą ir video)
Anyway, Asasine, kas ta tarka? Specialiai permečia akimis forumo narius, deja tokio neradau. Šis žodis man suteikia neigiamą atspalvį. Tai negi tu taip sveikini forumo nares...Ech, man tai atrodo kažkas baisaus ir dviveidiško...

paragraf 78

Master, krikščionybė neteigė, jog žemė plokščia, taip teigė to meto mokslas :) ir va Koperniką bei Galilėjų pasmerkė to meto mokslininkai, o jau tada Bažnyčia turėjo savo atsakymą duoti. To meto mokslas rėmėsi aristotelizmu ir ptolemėjiška pasaulio sandara. Bažnyčia nenagrinėjo mokslo klausimų ir apie pasaulio sandarą vadovavosi (kaip beje ir dabar) mokslo laimėjimais.
Čia dėl tikslumo

Master

Apie tai aš mokiausi kiek kitaip. Jog būtent krikščionys Brutą paskelbė eretiku ir jį sudegino, vien dėl to, kad nepakistu to laiko filosofija, supratimas apie žmogų, jo svarbą ir bažnyčia nepasirodytu neteisi.Čia tik tarp kitko :)
Tiesiog... Galbūt tikslios informacijos apie tai net nėra.

paragraf 78

Gal Bruną?
Jo idėjos irgi visų pirma prieštaravo moksliniai minčiai, tad buvo pasirūpinta kad bažnyčia jį nudaigotų.
Šiaip siūlau paskaityt McGratto įvadą į mokslo ir religijos santykį.
Beje, buvau įmetęs straipsnelį apie tą plokščios žemės mitą, šiaip viskas buvo kitaip truputėlį nei tu teigi http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1133.msg18946#msg18946
Beje, kai atėjau į universitetą, mums istorijos dėstytojas pasakė taip: Užmirškite viską ką apie istoriją mokėtės mokykloje, nes jums melavo

2Pacas

Su moters diena,mielos forumo damos

crystal

kovo 08, 2014, 14:00:31 Redagavimas: kovo 08, 2014, 14:24:02 by crystal
Citata iš: eternal.bliss  kovo 08, 2014, 09:16:31
Buvimas moterimi ar vyru nėra kažkoks pasiekimas už kurį reikėtų sveikinti kažką. Šventė yra savaime idijotiška.

Mhm, toks požiūris ir turėtų būti visuomenėje. Visais laikais. Bet nebuvo.

Visų pirma, ši diena buvo prieš daugiau nei šimtmetį simboliškai paskirta tam, kad iškelti į paviršių visuomenės ydas, atkreipti dėmesį į moters padėtį visuomenėje, jos teises ir laisves. Hierarchinėje, patriarchalinėje visuomenėje labai ilgai į moteris buvo žiūrima kaip į kažkokias nepilnavertes visuomenės nares tiek politiniam, socialiniam gyvenime. Tokios didelės pergalės kaip rinkimų teisė, teisė į mokslą, lengvesnes darbo salygas ir didesnius atlygius buvo pasiekta per susivienijimą, moterų solidarumą ir iš to kilusius stambaus masto protestus. O pačia švente siekiama pagerbti patį judėjimą, turėti kaip pergalių simbolį. Tad kyla klausimas, ar reikalingas šitų laimėjimų paminėjimas? Nežinau, gal kiekvienam individuoliai spręsti. Jei šiuolaikinėje visuomenėje nebėra diskriminacijos, tai gal ir nereikia tos šventės, gal neverta prikelinėt praeities vaiduoklių ir priminti tai, kas dabar daugumai sunkiai suvokiama protu. Jei moterys dar turi kur lopyti visuomenės spragas, tai gal ir vertinga kažkuo ši diena. Gal iš pagarbos, simboliškai. Turėti kaip kažkokį istorinį paskatinimą siekiant tikslų. O kad tokia šventė tapo tulpių ir saldainių diena, tai kažkaip per daug nesistebiu. Nebėra dabar nekomercinių švenčių. Ar dėl to reikia pačias šventes vadinti nesąmonėmis, kažkokiu galvos skausmu kiekvienais metais ir nuvalkiota tradicija? Nežinau. Man asmeniškai tiesiog užtenka žinoti šitos šventės reikšmę ir svarbą visuomenėje. To pilnai pakanka.

do

ačiū asasinui ir pacui už sveikinimą forumietėms,panašu,kad daugiau vyrų nier,bet nieko tokio,mes juk turim namuose :D
matosi komentaruose,kad nepatinka tekstas, dėl vieno ar kito aforizmo
žinoma,moterys nėra vienodos,vienos gimę meilei,kitos darbui,dar kitos mokslui,karjerai ir kaip tik nori taip tvarko savo gyvenimus
miestietėms gal visai neaktualu kas vyksta už buto sienos,kieme,gatvėje,o ten kur aš gyvenu-mes vieni kitiems "ant akių" ir ant liežuvio
nekažin kas pavyzdžiai iš provincijos moters gyvenimo,o visų pirma tai smurtas
nepabaigiami darbai,gimdymai,vaikai ir t.t.iki grabo lentos
žinot,kažkaip norisi priminti toms miestelio moterims,kad jų gyvenimai taip pat yra jų rankose, tereikia ryžtis keisti viską kas vargina,žlugdo,nepatinka
dirbdama su socialinių įgūdžių stokojančiomis moterimis, vis dažniau susiduriu su tokia nuomone,kad taip reikia,taip turi būti,nes kitaip nebus.............
tiek to,jūs nesuprasit vistiek

Aukštyn