Rusija nesiruošia sustot?

Pradėjo Jupiteris, vasario 28, 2014, 17:11:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Synkas

Citata iš: Sharikovas  rugsėjo 16, 2014, 17:14:53
Jeigu jau renkamasi tarp "geruju" ir "bloguju" okupantu, tai tada isvis galima suabejot tokio zmogaus vertybiu sistema ir gal tokiam zmongui net nevertetu pasisakinet tokiom temom.

hm. nemaniau, kad reikes kazkam dar aiskinti kuo skiriasi okupuotam nuo okupuotam kabutese  :o nu bet paaiskinsiu vis del to ...  :-\

vytauto nuomone, jav valdo visa pasauli ar bent dauguma jo. bent man taip atrodo, kad ta nori pasakyti. jie ivede atseit savo kariuomenes kaip okupantai ar pan. (ta supratau kai palygino jav ir rusu kariu isvedima ar neisvedima is baziu vokietijoj). tai ir sakau, jau geriau buti jav "okupuotam", negu rusu. gal dabar normaliau paaiskinau ar dar reikes atsakyti???  :o

Vytautas

rugsėjo 16, 2014, 18:17:28 Redagavimas: rugsėjo 16, 2014, 18:19:37 by Vytautas
Man kaip laisvam žmogui nepatinka joks okupantas.  :) Ir vieno okupanto pasikeitimo kitu nesiruošiu vadinti išlaisvinimu ir laisve. Pragmatiškai geriau tas kuris numeta didesni kaulą ir prailgina lenciūgą. Bet laisve suprantama tai nekvepia. Iš tikro visuomet taip buvo ir nieko čia naujo. Tik šlykštoka kai klykaujama apie kažkokią laisvę kurios nebuvo ir nėra. Bučiavus užpakalį vienam okupantui puolama uoliai tai daryti kitam. Aš į šį procesą pažiūrėsiu iš šono.  :) Ir nesiruošiu nei už vieną atiduoti savo gyvybės gindamas jo interesus.

Synkas

rugsėjo 16, 2014, 18:29:25 Redagavimas: rugsėjo 16, 2014, 18:31:15 by Synkas
Citata iš: Vytautas  rugsėjo 16, 2014, 18:17:28
Bučiavus užpakalį vienam okupantui puolama uoliai tai daryti kitam. Aš į šį procesą pažiūrėsiu iš šono.  :)

maza valstybe esam, nesam tokie turtingi ir pan., kad save apsigintumem visiskai. anyway dar turim savo valstybe, tad reiktu ir dziaugtis tuo, kad kazkas gina..

Vytautas

Gina ar laiko buferine zona?  :) Šiaip amerikonai su rusais po karo braižė pasidalinimo žemėlapius. Sėkmingai galėjo nubraižyti ir kitaip. Bet kažkodėl to nepadarė o tik kurkė kad ateisim ryt poryt. Čia žmonės beprasmiškai dėjo galvas tikėdami melu ir propaganda.

Ignas1992

Atleiskit, bet nemanau, jog tokios sąmokslo teorijos turi prasmę. Jeigu nebūtumėm įstoję į NATO, greičiausiai dabar sukilimai būtų ne Ukrainoj, o Baltijos šalyse. Nors ne, mes jau būtumėm Rusijos sudėtyje.

Vytautas

Citata iš: Ignas1992  rugsėjo 16, 2014, 19:09:16
Atleiskit, bet nemanau, jog tokios sąmokslo teorijos turi prasmę. Jeigu nebūtumėm įstoję į NATO, greičiausiai dabar sukilimai būtų ne Ukrainoj, o Baltijos šalyse. Nors ne, mes jau būtumėm Rusijos sudėtyje.

Visiškai pritariu tavo nuomonei kad taip ir būtų  :) Bet visumoje sudėtinga mažam "pataikyt" kam bučiuot batus. Esamu atveju geriau NATO. Bet kokio finansinio kracho atveju padėtis gali pasikeisti. Neturint už ką pirkti energetinių resursų vaizdas būtų ne koks. Rusai neima eurų o prašo mokėti jų rubliais. O tam kad turėti rublių reikia kažką parduoti rusams. O rusai nieko neperka. O resursus pasitaupyt ateičiai visai logiška, nes tai turės aukso kainą ir galimybę išgyventi šioje žemėje. Aišku "beresursiniai" kažkokiu būdu vis tiek atims resursus. Tik tai reik ne per vėlai.  :) Mes esam pas tuos kuriems teks atimti.  :)

Synkas

Citata iš: Vytautas  rugsėjo 16, 2014, 19:46:13Rusai neima eurų o prašo mokėti jų rubliais.

sorry bet jie ima dolerius... :) net dujas pardavineja doleriais. kazkur dar skaiciau straipsni del ko, nebepamenu jau  ???

Vytautas

Šitoj vietoj atsiskaityti doleriais visas "vinis" ir yra. Taip nustatė JAV tipo susitarimu. Nuo kiekvieno sandorio byra procentai JAV. Plius pačio popieriaus pinigo poreikis. Bet jo neduodi už dyką. paskolini už procentus. Atsiskaitai mokėjimo kortele ir vėl sistema tai JAV ir procentai byra JAV. Bent Rusija dėl tokios smulkmenos kasmet praranda apie 4 milijardus dolerių. Taip kad ramus gyvenimas ir priklausomybė turi savo kainą.

lexx

JAV sukuria tik 50-60% viso to ką suvartoja. Tokias valstybes kaip Amerika vadinu parazitėmis, kurios gyvena likusio pasaulio sąskaita.

Ignas1992

Didžiosios šalys retai kada pasigamina ar užsiaugina maisto pačios nes joms tai daryti tiesiog per brangu. Ta pati Rusija importuoja daugiau nei 50proc maisto iš ES.

_Anonimas_

Citata iš: Vytautas  rugsėjo 16, 2014, 18:47:24
Bet kažkodėl to nepadarė o tik kurkė kad ateisim ryt poryt. Čia žmonės beprasmiškai dėjo galvas tikėdami melu ir propaganda.

Vienas didžiausių mitų Lietuvos istorijoje. JAV niekada nebuvo oficialiai pareiškusi, kad siųs karius išvaduoti SSRS okupuotų valstybių, įskaitant Lietuvos - tai buvo pavienių diplomatų pamąstymai. Jei čia apie tai kalbi :?

lexx

Citata iš: Ignas1992  rugsėjo 16, 2014, 22:05:32
Didžiosios šalys retai kada pasigamina ar užsiaugina maisto pačios nes joms tai daryti tiesiog per brangu. Ta pati Rusija importuoja daugiau nei 50proc maisto iš ES.

Ne taip supratai, pasakysiu paprasčiau. JAV mažiau uždirba nei išleidžia. Internete gali susirast pačių amerikiečių metines  finansų ataskaitas. O kodėl taip yra? Vytautas gan aiškiai apie tai prirašė.

Sharikovas

Daugelyje zinuciu labai jauciasi lietuviskos propagandos poveikis, rusas okupantas, rusas agresorius, rezimas uz nuomone sodina i kalejima, bet ar taip yra is tikruju ? Mano nuomone, tai spalvos per daug sutirstintos lietuviskos propagandos, na taip Krymas buvo aneksuotas, bet Krymas nera Kijevas, ten absoliuti dauguma yra rusai ir Krymas anksciau priklause Rusijos teritorijai, be to Krymo gyventojai referendumu(96%) nubalsavo uz prisijungima prie Rusijos. Ar tai galima vadinti okupacija ? Na galbut ziurint is politines puses butu galima, bet man visada zmoniu nuomone yra svarbesne nei kazkokia teritorija ar valdzios nuomone, o tuo labiau ginklu paimtos proamerikietiskos valdzios nuomone.

Zinoma galima kaltinti, kad Rusija palaiko Ukrainos pilietinio karo viena is pusiu, bet o kas jiems beliko daryti ? Rusija amerikieciu buvo isprausta i kampa ir neturi kito pasirinkimo kaip tik gyntis. Amerika yra agresyvi valstybe ir buves priesas, todel normalu, kad Rusija jokiais budais negali leisti savo kaimyniniu saliu paversti amerikos buferinemis zonomis. Jeigu isprausi meska i kampa ji kas, gynsis. Siuo atveju yra palaikomi prorusiski ukrainieciai.

Lietuva labai megsta trimituoti koks Rusijoje rezimas, kaip spjaunama i demokratija, nera zodzio laisves, tai cia man primena viena liaudies posaki "kuo pats kvepia, tuo kita tepa". Lietuvos valdzia turbut viena labiausiai supuvusiu visame pasaulyje, tie patys veidai metai is metu save renka savo sukurtais istatymais, kiekvienais metais atvirai spjauna i konstitucija ir savo sukurtus istatymus, kuria kitus.
Man asmeniskai paskutinis lasas buvo tarptautiniu mastu nuskambejusi Kedzio byla. Abu pagrindiniai bylos itariamieji zusta nuskende baloje. Instituciju oficialios isvados, nelaimingas atsitikimas, abiem atvejais. Kokiam pasaulyje kas nors gali patiketi tokiomis isvadomis ? Kas atsitiko as nezinau, bet dedukcinis samprotavimas mane priveda prie siurpiu itarimu, kad musu paciu valstybe susidorojo su savo pacios pilieciais. Tai reiskia, kad du zmones buvo brutaliai nuzudyti, galimai del to, kad neisleistu kazkokios valstybe ar jos pareigunus kompromituojancios informacijos ir tai buvo padaryta paciu ciniskiausiu budu, beveik atvirai, zmones tiesiog paskandinti baloje. Tai reiskia, kad net nebuvo bandoma gerai uzsimaskuoti, visiskas nusispjovimas i savo piliecius, ciniskumo virsune. Cia tik vienas pavyzdys, tiesa lenkentis bet koki Putino tikra ar tariama finta ir Lietuvoje viskas taip, tie kurie garsiai bando pasakyti, kad kazkas negerai yra tildomi atleidimu is darbo arba teisiniu persekiojimu, apie tai prakalbo jau ne vienas zurnalistas. Toliau propoganda, tai turbut vienintele valstybe pasaulyje kuri neturi jokios nepriklausomos ziniasklaidos, net nacionalinis transliuotojas 100% varo propaganda. Atsimenu kai visas pasaulis pagaliau oficialiai paskelbe EK isvadas, kad gruzinai pirmi pradejo kara, tai LRT toliau vare savo propaganda, o apacioje tik viena karta praejo mazom raidem eilute su isvadom.

Rasydamas sita komentara bijau galimo teisinio persekiojimo, nors tai tera tik mano nuomone. Zinoma as nesakau, kad butinai sulauksiu susidomejimo is saugumo ar toks persekiojimas prasides, bet as rasydamas komentara apie tai mastau, jau tai yra irodymas, kad valstybe siuncia tokius signalus, tu negali laisvai isreiksti savo nuomones, turi apsvarstyti ir apskaiciuoti kiekviena zodi ir tai tu negali buti tikras, kad neprasides persekiojimas. Ar amerikietis, anglas ar vokietis reiksdami savo nuomone politiniais klausimais galvoja apie galima persekiojima ? Manau atsakymo nereikia. As istikruju stipriai abejoju ar tokia neteisybe ir nesiskaitymas su savais pilieciais galimas Rusijoje, is spaudos galima susidaryti kitokia nuomone, Rusija savo pilieciu neisduoda ir gina visur iki galo, va sito mums tik pavydeti.

Pries kazka pradedant kaltinti ir pulti visu pirma reiketu labai gerai apsiziureti savo darza ir tik tada pradeti metyti akmenis i kita.

Mikis

Koks įdomus Lietuviškas mentalitetas, kaip ir darbuotojai visi darbdavius laiko vergvaldžiais ir svajoja apie nuosavą verslą, nors apie ekonomika nei bum bum, taip ir čia, visi sugeba matyti tik okupaciją arba iš rusijos, arba iš JAV. Aš dar pakankamai jaunas, todėl man niekaip nesuprantama kaip tie apie  50m. sulaukę žmogėnai su džiaugsmu prisimena SSRS ir sako, kad tada gyvenimas buvo geresnis. Vienintelis gerumas jiems kuris išliko dar ir iki šių dienų, tai nevaldomas vogimas ir alkoholio vartojimas. Rusijoje viskas išlikę iki šiol, tik gaila, kad jie išmoko naudotis technologijomis, tai daba rišmoko plauti ir smegenis. Niekaip nesuvokiu kaip Lietuvos pilietis gali palaikyti rusiją, nebet tai Lietuvos pilietis su rusiška pavarde. Ir koks skirtumas ką JAV daro, pas save ar pasaulyje? Tai mūsų neliečia, mus liečia kaimynai, dėl kurių mums reikia nerimauti. Dr gerai, kad esame nato nariai, nors nėra visiškai aišku ar ji mums labai padėtų. Faktas tas, kad mes esame reikalingi nato kaip pasienis su NVS, o kas čia blogo? Visiems kažko reikia, Taip pat mūsų reikia ir rusijai, bet įsivaizduokitkokioj ramybėj gyventumėm rusijos pusėj ir ką turėtumėm? Ir ar būtų įmanoma tobulėti jaunajai kartai kaip tai įmanoma dabar? Siūlyčiau išvis nekreipti dėmesio į rusų propagandos mylėtojus nes jie neturi jokių paaiškinamų priežasčių savo meilei rusijai, jie patys nesupranta kodėl jiems užsicinkino galvoja, kad geriau rusija nei JAV, nes JAV kažkur sukėlė karą.. Nors net nesusimąsto, kad JAV net neturi reikalų su mumis, tik mes labai susireikšminam ir norim šokti aukščiau bambos.
O Europos sajunga pati nėra dydelis gėris, bet tai yra laisvė, laisvė judėti žmonėms, žinioms, prekėms. Man jokio skirtumo kokioje sajungoje bus mūsų tauta, svarbiausia, kad tai nevaržytų mūsų laisvės. Todėl nuo rusijos kuo toliau...

Ignas1992

rugsėjo 17, 2014, 07:46:49 Redagavimas: rugsėjo 17, 2014, 07:48:23 by Ignas1992
 Sharikovai na čia labai jau stipriai pasakyta... Kalbi apie Krymą. Ok duosiu tau tokią situaciją. Tu turi butą, kurį nusipirkai iš kito žmogaus su visais baldais ir t.t. (na būna kad taip pardavinėja). Gyveni jame, tvarkaisi jau 20m kai vieną dieną pas tave ateina tas pats žmogus kuris tau pardavė butą ir sako. Atiduok man gabalą savo buto, nes aš čia anksčiau gyvenau, čia matau dar yra mano daiktų, todėl aš jį pasiėmu, nes nusipirkau butą šalia ir man reikia daugiau erdvės, tarkim spintai. Tu nesutinki, bet jis tavęs neklausęs kitą dieną ateina su statybininkų brigada, nugriauna sieną pasiima tavo buto dalį su visais daiktais ir pasistato naują sieną. Tu tylėtum ir nieko nedarytum? Susitaikytum vien dėl to, kad tas butas priklausė jam? Abejoju. Taip pat ir čia.
Toliau matau kalbi apie 96proc :D Atleisk, bet nejaugi tu tikrai toks naivus? Nežinau kiek tau metų, bet jei esi jaunas paklausk tėvų kaip buvo Sovietiniais laikais balsavimai. Surinkdavo visus žmones į vieną vietą (tarkim didelį kluoną). Tada liepdavo balsuot. Kas nebalsuoja taip kaip reikia, tam žmogui buvo įremtas šautuvas į galvą. Visų nepaleisdavo tol, kol bent vienas nepabalsuodavo taip kaip reikia. Ten kur yra Rusija demokratijos nėra ir tai faktas.
Toliau kalbi, kad Rusija visada bus priešas ir t.t. Taip. Man Rusijos valdžia, ne žmonės, bet valdžia visada bus priešas. Nors aš gimiau jau nepriklausomoj Lietuvoj, bet man užtenka išgirst tėvų ir senelių pasakojimus kokiom žiauriom sąlygom jiems teko gyvent. Už tai ką jiems teko patirt aš niekada Rusijos nelaikysiu nei draugu, nei pagalbininku, o tik agresorium kuris bet kokiom priemonėm siekia savo tikslo.

Aukštyn