Rusija nesiruošia sustot?

Pradėjo Jupiteris, vasario 28, 2014, 17:11:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Tiems, kas nemato reikalo gilintis į mintį ir skaityti kitų žmonių post'ų, bet tuos žmones kažkuo bando kaltinti, tai pakomentuosiu, kad idėja ta, kad reikia elgtis prasmingai ir vengti savižudiško elgesio. Jeigu kovoti, tai susijungus su visos ES karinėmis pajėgomis, ir civiliams esant kartu su kitais ES civiliais. Po vieną mus greitai išmuštų. Vakarai egoistiški, mes jiems antrarūšiai, nelabai jiems svarbu, kas čia su mumis atsitiks. Todėl reikia būti ten, kur jų pačių piliečiai, ir kovoti iš ten. Atsitraukimas dar nereikštų, kad amžiams atiduodam šitą teritoriją. Tai strategija. Kovoti reikia su protu, kvailius greitai užmuša.

Negi dar nepasimokėt iš istorijos? Kiek į Sibirą ištrėmė, į lagerius susodino? Ir kas ką galėjo padaryti? Taip kad, nereikia savęs pačių įvaryti į kampą, o rasti tokią padėtį, kur kova nebūtų savižudiška, beviltiška, ir kur nebūtų niekieno neginamų civilių masinių aukų.

Glow

Citata iš: Ma Deuce  kovo 12, 2014, 19:20:52
ka reiskia visokias sajungas? realiai esame dvejose, es ir nato. kaip ir likusi europa. visos europos salys buriasi i europiniu vertybiu seima, bet ir is idejos ir naudos. jei lietuva siandien butu be sajungu ir partnerysciu, mum butu sunku keliauti, prekiauti. sunku verslui, bedarbystes mastai dar didesni butu.

nato garantuoja sauguma. ka mes prarandame budami nato? bent viena dalyka pasakyk prasau.

kaip mes esame parduoti ir kokioje pasaulio salyje valdzia nevadinama korumpuota. visur jos nemegsta, tad visiskai neissikirtiniai musu santykiai su politikai ar valdzia placiaja prasme. nepagalvok, kad ginu valdzia, tiesiog visur taip yra ir nieko kol kas pakeisit negalime. galu gale eik pats i valdzia, pakeisk viska jei turi ideju.

kaip yra kurstoma ukraina? ar pasipriesinimas debilo bandito janukoviciaus sprendimui nepasirasyti sutarties su es yra kurstymas? kodel ukraina negali apsispresti? idomu kuris cia propogandos prisiskaites ir prisiziurejes, o kuris realiai is musu pazista ukrainieciu is maidano.

Nelabai supratai ką norėjau pasakyti...
Puikiai vertemės be EU, tai kodėl negėjom to ir toliau daryti? Net kai nebuvom į ją įstoje buvo geri santykiai tiek su rytais, tiek su vakarais.
Realiai iš NATO kol kas jokios naudos, kai jos prireiks tik tada pamatysim ar buvo naudinga į ją stoti. O prarandame labai nemažai pinigų iš biudžeto, bei siunčiami kariai į misijas iš kurių gali ir negrįžti.
Ne tu vienas turi pažystamų Ukrainoje. Tik skirtumas tas, kad tavo pažystami maidaniečiai, mano - paprasti eiliniai ukrainiečiai. Aš nesakiau, kad Janukovičiaus nereikėjo nuverti, bet tai kas buvo daroma peržengė bet kokias ribas. Visa ta agresija ir riaušės, tikrai nėra būdinga gana ramaus charakterio ukrainiečiams.

a.t.sielis

Citata iš: Glow  kovo 12, 2014, 19:58:44
Puikiai vertemės be EU, tai kodėl negėjom to ir toliau daryti? Net kai nebuvom į ją įstoje buvo geri santykiai tiek su rytais, tiek su vakarais.

Nesivertėm puikiai. Labai gerai pamenu tuos laikus iki 2004, čia buvo konkreti pelkė, tarsi už tos pačios sovietinės geležinės uždangos, negalėjai niekur važiuoti. Kas ką norėjo, tas tą darė, nusikaltėliai siautėjo.

CitataRealiai iš NATO kol kas jokios naudos, kai jos prireiks tik tada pamatysim ar buvo naudinga į ją stoti. O prarandame labai nemažai pinigų iš biudžeto, bei siunčiami kariai į misijas iš kurių gali ir negrįžti.

Nieko mes neprarandam, jokių pinigų NATO nemokam, tiesiog LT įsipareigojo savo pačių kariuomenę finansuoti 2 proc. BVP, o jei nebūtų NATO, dar daugiau tektų finansuoti, o politinė situacija seniai būtų destabilizuota didžiosios kaimynės. O kariai turi praeiti kažkokią realią praktiką, tai misijos jiems bet kuriuo atveju reikalingos.

do

kam tep šneki,sieli, ne mes,o valstybė pasirašė sutartis ir įsipareigojimus,kitaip ir nebūtų priimta lietuva į nato ir es
jei nori to ano-tai duodi ką mainais, ir nato blokui yra pareigos,ir kariais ir finansais, nes privalo vykdyti įsipareigojimus
o kad dabar pasijustų lietuva saugesnė,atsiuntė dar šiek tiek naikintuvų su visu aptarnaujančiu personalu,
kol lietuva dar nebuvo es narė, išvažiuoti į užsienį lietuviai galėjo laisvai, bet dirbti tik nelegaliai
pati buvau išmaklinus pažiopsot,
o vistiek emigrantus visur laiko prastesniais nei jie patys,kur bebūtumėt

puodukas

Citata iš: a.t.sielis  kovo 12, 2014, 18:47:47
O kam reikia jaustis lietuviais?
Na kad būtų lengviau suprasti save kokie esame ir apsispręst, kas mums artimiau ar rytai, ar vakarai, ar bandyt išlikti visai niekieno neįtakojami, kas dabar jau labai sunku kai jau esame įsipareigoję ES.
Citatašv. Paulius rašo, nėra nei žydo, nei graiko... ir t.t.?
mano manymu jis čia ne apie politiką....

a.t.sielis

Citata iš: puodukasNa kad būtų lengviau suprasti save kokie esame ir apsispręst, kas mums artimiau ar rytai, ar vakarai, ar bandyt išlikti visai niekieno neįtakojami, kas dabar jau labai sunku kai jau esame įsipareigoję ES.

Manau, artimiau mums ten, kur mažiau nusikaltimų, svaiginimosi, egoizmo, melo ir visokių kitokių tamsos ir nežabotos aistros apraiškų. Ar tai Rytai, ar Vakarai, Šiaurė, Pietūs, ar Mėnulis - nesvarbu. Bet geriausia ten, kur yra kažkokia civilizacija ir dora.

Citata iš: puodukasmano manymu jis čia ne apie politiką....

aš irgi ne visai apie politiką.

czech-kuolis

Citata iš: Glow  kovo 12, 2014, 18:16:40
Ar kas nors domėjosi kokias sąlygas turim tenkinti kaip EU narė? Ar tą patį ir NATO? Pradėsim nuo euro įvedimo, paskui įves kalbą vieną EU ir t.t.

o paskui ponai iš Briuselio atvažiuos valgyti mūsų vaikų...ES gyvuoja jau virš 50 metų, bet vienos kalbos dar iki šiol neįvedė - tenka verst į visas oficialias kalbas iki šiol. Skirtingai nei SSRS - ten rusų kalba valstybine paskelbta vos ne tuoj pat.

CitataBet kitą vertus ko tikėtis iš šalies kurioje vargiai 3mln žmonių gyvena, o skola daugiau nei 54mlrd litų.

Tokiems glow ir kitiems prapagandinis "The Economist" spalvotų žemėlapių neseniai pripaišė. Kur esam, koks mūsų santykis su euru, kaip atrodo skola ir pan - rekomenduoju: http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2014/03/european-economy-guide?spc=scode&spv=xm&ah=9d7f7ab945510a56fa6d37c30b6f1709

Master

Citata iš: a.t.sielis  kovo 12, 2014, 20:26:59
Manau, artimiau mums ten, kur mažiau nusikaltimų, svaiginimosi, egoizmo, melo ir visokių kitokių tamsos ir nežabotos aistros apraiškų. Ar tai Rytai, ar Vakarai, Šiaurė, Pietūs, ar Mėnulis - nesvarbu. Bet geriausia ten, kur yra kažkokia civilizacija ir dora.

Įvardink man tokią civilizaciją? Tokios nėra, nes esmė ne civilizacijoje ir jos propaguojamoms taisyklėms, kurios iš esmės yra nenatūralus blogis, o žmogaus prigimtyje
Kaip sakoma- Kur eisi ten save rasi...
Valyk save ir išvalysi visą pasaulį. Tada galėsi gyventi bet kur. Tibetas Kinijos priespaudoje, tačiau ten ir toliau taikiai gyvena vienuoliai. Kodėl jie neemigravo ? :)

a.t.sielis

Citata iš: Master  kovo 12, 2014, 20:34:27
Kodėl jie neemigravo ? :)

Kodėl per paskutinius metus daugiau kaip šimtas jų susidegino? Kodėl Dalai Lama emigravo?

Žemė tėra žemė. Nesuprantu, kodėl į ją reiktų įsikibti. Visa Žemės planeta mums skirta, jeigu piktavaliai neduoda gyventi, galima nuo jų pasitraukti atokiau.

CitataĮvardink man tokią civilizaciją? Tokios nėra,

Tokios nėra, bet reikia žiūrėti, kur tokio civilizuotumo daugiausiai.

Master

Ok, blogas ėjimas. Taškas tavo naudai (juokauju)
Bet yra vertybės ir jos manau aukščiau materialaus lygmens. Tą manau ir pats turėtum suprasti.
Duosiu pavyzdį. Kodėl mes prisirišam prie tėvų. Jie mus išmaitino, o mes pasiėmėme viską, užaugome... (kaip gyvuliai) Galėtumėme juos palikti, jie juk eiliniai žmonės (jais galėjo būti bet kas), kuriuos mums priskyrė aplinkybės, tačiau, kodėl jie gyvena mūsų širdyse (kodėl jie įsitvirtina į mūsų realybę ir tampa mūsų dalimi?) Jeigu prieš jūsų akis kažkas įsibrautų į jūsų namus ir juos išsivestų, ar jūs nesipriešintumėte, jei juos nusisavintų, ar jūs kaip vaikai nepavydėtumėte? Retorika, nereikia atsakyti...

do

Citata iš: a.t.sielis  kovo 12, 2014, 20:36:59
Citata iš: Master  kovo 12, 2014, 20:34:27
. Visa Žemės planeta mums skirta, jeigu piktavaliai neduoda gyventi, galima nuo jų pasitraukti atokiau.

kurgi ne,pasitrauk,duok kelią,-atims ir takelį
aš už gintį
šiuo metu per lrt kultūrą filmas, kaip europiečiai bolivijos čiabuviams pardavinėja jų vandenį

a.t.sielis

Citata iš: do  kovo 12, 2014, 21:17:19
aš už gintį

Aš irgi už gintį. Žr. čia http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2814.msg51827#msg51827

O šiaip, Žalgirio mūšyje pergalei nemažą reikšmę turėjo planuotai ar neplanuotai įvykęs atsitraukimo manevras.

Master

Ponia Do,prašau,tinkamai cituokite. Nes šito, aš tikrai niekur nebuvau parašiusi :)
Suprantu, kad įsivėlė klaida, tačiau vis vien nemalonu

do

:o au,atsiprašau
ne ponia aš,tik tep gražiai apsirengus
būsiu atsargesnė
citavau sielį,noriu pasakyti,kad reikia gintis ir ginti silpnesnius,trumpai tariant duot į galvą :P

TinSoldier

Citata iš: Master  kovo 12, 2014, 20:45:15
Ok, blogas ėjimas. Taškas tavo naudai (juokauju)
Bet yra vertybės ir jos manau aukščiau materialaus lygmens. Tą manau ir pats turėtum suprasti.
Duosiu pavyzdį. Kodėl mes prisirišam prie tėvų. Jie mus išmaitino, o mes pasiėmėme viską, užaugome... (kaip gyvuliai) Galėtumėme juos palikti, jie juk eiliniai žmonės (jais galėjo būti bet kas), kuriuos mums priskyrė aplinkybės, tačiau, kodėl jie gyvena mūsų širdyse (kodėl jie įsitvirtina į mūsų realybę ir tampa mūsų dalimi?) Jeigu prieš jūsų akis kažkas įsibrautų į jūsų namus ir juos išsivestų, ar jūs nesipriešintumėte, jei juos nusisavintų, ar jūs kaip vaikai nepavydėtumėte? Retorika, nereikia atsakyti...

Emma Goldman savo esė apie patriotizmą rašė:

CitataWhat is patriotism? Is it love of one's birthplace, the place of childhood's recollections and hopes, dreams and aspirations? Is it the place where, in childlike naivete, we would watch the passing clouds, and wonder why we, too, could not float so swiftly? The place where we would count the milliard glittering stars, terror-stricken lest each one "an eye should be," piercing the very depths of our little souls? Is it the place where we would listen to the music of the birds and long to have wings to fly, even as they, to distant lands? Or is it the place where we would sit on Mother's knee, enraptured by tales of great deeds and conquests? In short, is it love for the spot, every inch representing dear and precious recollections of a happy, joyous and playful childhood?

Ji savo tekste pastebi, kad ne tai yra patriotizmas. Kad patriotizmas iš tiesų yra žalingas mąstymo kontrolei pajungtas mechanizmas ir t.t. Tačiau man šios pacituotos jos mintys yra labai gražios, ir, manau, tai turėtų būti patriotizmu.

Tačiau visi šie išvardinti (ir neišvardinti) dalykai yra atsiminimai, asociacijos, sentimentai. Pati teritorija, kalba, žemė, kultūra ar tradicijos - jos pačios savaime - nieko vertos. Kalba yra tik priemonė išreikšti mintis. Įrankis. Mūsų asociacijos, atsiminimai, emocijos ir mintys sukuria vertę šiems dalykams. Bet jie nėra tikri, jie yra iliuziniai.

Aš visiškai totaliai suvokiu, kodėl šie dalykai žmogui gali būti svarbūs (jie yra svarbūs ir man). Aš velniškai žaviuosi žmonėmis, kurie dėl savo vertybių, įsitikinimų guldo galvas. Tikrai taip, vertybės yra aukščiau materialaus lygmens. Tačiau viso to pagrindas: realūs žmonės ir žmonių santykiai (nepriklausomai nuo kultūrinių skirtimų ar pokyčių). Todėl, manau, ir palyginimas su šeima ne visai lygiavertis.

Be ko visos šios nematerialios vertybės praranda prasmę - tai be žmogaus. Visos tos nuostabiai gražios iliuzinės vertybės tampa nieko vertos, jei nėra žmogaus, kuris jas patirtų.

Todėl manau, kad kiekvieno žmogaus gyvybė yra žymiai vertesnė už visas pasaulio kultūras, kalbas ir tautas. Mielai paaukočiau savo identiteto pagrindą tam, kad išgyventų mano artimiausi žmonės. Mielai paaukočiau savo identiteto pagrindą tam, kad do vaikams kareiviams nereiktų rizikuoti savo gyvybėmis. Mielai paaukočiau, kad tik nereiktų žūti bet kuriam žmogui.

Kadangi identitetas ir vertybės, aplinkybėms pasikeitus, neišnyksta: šie dalykai pasikeičia, persiformuoja, kinta. Atsiminimai išlieka, savimonė prisitaiko, sentimentai išlieka.

Vieninteliu atveju identitetas ir vertybės išnyksta, kai miršta žmogus.

Todėl galiu pritarti a.t.sieliui (nežinau ar visiškai dėl tų pačių priežasčių), kad neverta pernelyg tvirtai prisirišti prie visų tų sentimentų. Žmogaus gyvybė yra žymiai svarbesnė. Ir nemanau, kad yra milžiniška blogybė išsižadėti šių sentimentų, vardant to, kad išgyventų žmogus(-nės).

Tikrai daugiau dėl šito nesiginčysiu, nes visiškai suprantu ir priešingą poziciją. Ir viduje esu velniškai plėšomas tų skirtingų nuomonių. Tiesiog šį kartą norėjau pritarti a.t.sieliui (juk taip retai tokia proga pasitaiko!)

Aukštyn