Rusija nesiruošia sustot?

Pradėjo Jupiteris, vasario 28, 2014, 17:11:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

kovo 04, 2014, 09:31:04 Redagavimas: kovo 04, 2014, 09:32:49 by Vytautas
Mariau tu esi dėl propagandos labiau praradęs realų pasaulio supratimą nei Putinas. Tiesą pasakius Putinas išdūrė visus gudrius vakarus. Naftos kainos jau kyla. O tai gėris Putinui. Sėdėdami ant energetinės adatos vakarai jam negali padaryti absoliučiai nieko. Jis gali pasakyti daug kalbėsit negausit energetinių išteklių. Netgi pats gali sustabdyti ir vakarai atsiklaups prieš jį ant kelių. Su Amerika jis niekaip nesusietas. O jei atjungs elektrą ir dujas Lietuvai ji tiesiog išnyks iš pasaulio žemėlapio. Visi patriotai išsibėgios po pasaulį patys pirmi ir pats tame sakičiuje. Ar Putinas tai pademonstruos vakarams ant mūsų čia grynai jo asmeninis noras. Tokie Norvegai absoliučiai nepriklausomi ir elgiasi santūriai. Putina sustabdyti yra vienintelis kelias 3 pasaulinis karas. O jo pasekmės manau visiems aiškios. Taip kad Ukraina garantuotai bus palikta viena. Nebent Putinas sutiks kad ji būtų padalinta. Manu kad ir jam tai naudingiau. Bet koks jo planas niekas nežino. Kažkada padalinimas išpuolė ant mūsų dabar ant Ukrainos. Per 20m mes nepadarėm praktiškai nieko kad būtume energetiškai nepriklausomi, o tratinom es pinigus visokioms nesąmonėm. Už savo durnumą dabar gali tekti skaudžiai susimokėti, grįžti į smetoniška Lietuvą. Paradoksalu bet tai priklauso tik nuo Putino nuotaikos. Man tas situacija visiškai nepatinka nes neplanuoju palikti Lietuvos bet kuriuo atveju. Čia mano namai aš čia ir pasiruošęs mirti kad ir iš bado.

2Pacas

kovo 04, 2014, 09:58:41 Redagavimas: kovo 04, 2014, 19:27:09 by Druwis

Idomu kas cia ka okupuoja...
Gal viskas yra atvirkciai negu atrodo juk musu ziniasklaida kala i vienus vartus..Yra ir kita medalio puse.Gal blogasis Putinas gina Ukraina nuo okupantu provokatoriu,o ne ja okupuoja..\

www.bukimevieningi.lt
Daug cia video yra kaip sakoma is kitos medalio puses bet rusiskai.

Dekui uz minusus mariuk ir chekuoliuk

czech-kuolis

Citata iš: Vytautas  kovo 04, 2014, 09:31:04
O jei atjungs elektrą ir dujas Lietuvai ji tiesiog išnyks iš pasaulio žemėlapio.

Daug rašiau, paskui pagalvojau beprasmiška - darbo diena juk. Žodžiu, raktiniai žodžiai: SGD terminalas (2014), LIt-pol jungtis (2015), Estlink 2 jungtis (2014), elektros energijos apribojmas iš trečiųjų šalių (dabar), elektros birža (2012), didėjančios estiškos energijos apimtys, mažėjančios rusiškos. Taip, nesaldu būtų, bet ne pasaulio pabaiga. Nors gal čia kaip tame pokšte - jis tiek daug atidėjo juodai dienai, kad pradėjo laukti jos su nekantrumu. Laukit Vytautai. Gal sulauksit.

dėl kai kurių kitų pasakymų ypač apie Lietuvos vaidmenį aka "mums tai niekas nepadėjo, kodėl mes turime padėti" (gudru), tai neturiu ką pasakyt - nors kai facepalmini, tai labai sunku pro tarpupirščius skaityt, gal kažką ne taip supratau.

Vytautas

Dujų terminalas geria ir jungtys gerai bet jei spėsim. O tam kad spėti geriau nešokinėti. Jungtimis kiek suprantu dar net nekvepia. ES elektrą gamina iš tų pačių rusiškų dujų taip kad menkas skirtumas. Esmė ką reiktų daryti tai atsisakyti visų ne su energetikos saugumu ir energijos taupymu susijusių projektų. Maža to kiekvienas individualiai turėtų pasirūpinti energetiniu saugumu. Praktiškai individualūs namai neturėtų iš viso naudoti išorinės energijos, o atvirkščiai būti jos gamintojai. Nieko atidėti juodai dienai nereikia. Atvirkščiai reikia kiekvienam tapti energetiškai nepriklausomam. Iš tikro man dar tekę gyventi tokioje situacijoje. Mano vaikystėje elektros nebuvo. Dabar tai padaryti gan paprasta. Tik nereikia prekės pirkti kada jos jau reikia. Tuomet mokama beprotiška kaina.

Almiasas

Labai geras analitinis straipsnis Lietuvos Ryte:

http://www.lrytas.lt/pasaulis/rytai-vakarai/v-putino-pusryciai-ukraina-baltijos-salys-desertui.htm#.UxWqaOPbJ5E

Čia man norisi keletą minčių iš jo pacituoti:

Citata„Krymo atvejis parodė vieną labai svarbų ir pavojingą dalyką - nebėra vadinamojo grėsmės periodo. Operacija buvo įvykdyta žaibiškai ir labai tiksliai", - perspėjo politikos apžvalgininkas A.Bačiulis.

Nerimą keliantis ženklas - Vokietijos kanclerės Angela Merkel pokalbis su Amerikos prezidentu Baracku Obama. Svarbi politikė Rusijos vadovą Vladimirą Putiną pavadino esančiu „iš kito pasaulio". Kitaip tariant, Kremliaus šeimininkas nesuvokia tikrosios padėties ir neadekvačiai vertina aplinką.

„Tai pats baisiausias dalykas, kai žmogus gyvena savo susikurtoje realybėje. Jis neprognozuojamas ir kelia didelę grėsmę", - sakė A.Bačiulis. Jis papasakojo apie rusų blogerį Aleksėjų Malginą, kuris buvo įtakingas žmogus Rusijoje, kontaktuodavo su svarbiais pareigūnais, matė politikos virtuvę, tačiau pabėgo iš šalies.

Tinklaraštininkas apie savo apsisprendimą rašė maždaug taip: anksčiau galvojau, kad tuose prabangiuose limuzinuose, įrengtuose pagal paskutinį technikos žodį, Kremliaus vaikinai žiūri normalias Vakarų televizijas, gerai parengtas laidas, bet kai sužinojau, kad limuzinuose yra tik trys mygtukai, kuriais įjungiamos tik rusiškos programos, nusprendžiau bėgti.

Kitaip tariant, Kremliaus gyventojai ne tik kuria, finansuoja, skatina propaganda, bet metai iš metų patys ja minta. Nors Rusijos oligarchų vaikai ir šeimos dažnai gyvena Vakaruose, mokosi Amerikos ir Europos universitetuose, tačiau Rusiją valdantys milijonieriai jau yra įtikėję savo pačių propaganda.

Taip kad yra tikrai labai, labai blogai.

Vytautas

kovo 04, 2014, 13:23:31 Redagavimas: kovo 04, 2014, 13:27:58 by Vytautas
Bet kokias mažas energetiniais resursais galima įvairiais būdais užgrobti. O Rusija yra branduolinė valstybė su energetiniais resursais. Jos užgrobti tiesiog neįmanoma. Geriausiu atveju kitos branduolinės valstybės gali ją ir save sunaikinti. Tiesą pasakius buvusios sovietų sąjungos subyrėjimas kažkokia nepaaiškinama klaida. Tiesiog tam nebuvo jokio realaus pagrindo, tik žmogiškasis faktorius silpnas diktatorius Gorbačiovas. Šioks toks problemos sprendimo kelias tiesiog sugebėti išspręsti energetikos problemą ir vakarams tapti realiai nepriklausomiems. Bet vardan to reik daug ką paaukoti ir susitaikyti su didelia energetikos kaina. Ir be atominės energetikos šiuo metu tiesiog neapsieisi. Reiktų pagalvoti kaip vėl paleisti saviškę. Tuo tarpu galvoti apie kitą, ir kur, ir kokią. Nes strategiškai Visaginas Lietuvai tikrai ne koks variantas. O deserto būseną visuomet reik turėt galvoje ir šioje vietoje nieko nepakeisi. Tiesiog perspėti kad jei bus užpulta nors viena nato narė kils branduolinis karas. Ir jis iš tikrųjų turėtų kilti, nes tokio mąsto diktatoriams nėra stabdžių. Prevencijai būtų gerai kad būtų dislokuoti kitų šalių daliniai. kad ir JAV. Bet aš tikiu stebuklu kad viskas pasikeis nepriklausomai nuo žmonių  :)

Almiasas

Citata iš: Vytautas  kovo 04, 2014, 13:23:31
Tiesą pasakius buvusios sovietų sąjungos subyrėjimas kažkokia nepaaiškinama klaida. Tiesiog tam nebuvo jokio realaus pagrindo, tik žmogiškasis faktorius silpnas diktatorius Gorbačiovas.

Visiškai paaiškinama klaida, kurią patys ir pasidarė - neefektyvi komandinė ekonomika.

Čia tau linkas: http://kushnirs.org/macroeconomics/gdp/gdp_ussr.html

Žali stulpeliai rodo SSSR BVP vertę, o raudona linija - BVP dalį pasaulyje. Taip kad nekurk asmeninių subjektyvių teorijų.

do

kovo 04, 2014, 14:02:11 Redagavimas: kovo 04, 2014, 14:04:28 by do
niekas nevyksta be priežasčių, nors mes nesam ukrainoje ir sunku vertinti iš žinių šalies gyvenimą,bet manyčiau(čia jau aš manau),kad tai kas vyksta dabar,link to ukraina sistemingai ėjo, ir šiandien tokios pasekmės
dabar apie gelbėtojus ir ragintojus gelbėti
dovanokit,gerbiamieji,o jūs ,kaip piliečiai, kurioj pusėj buvot,kai JAV bombardavo Iraką, Libiją<Egiptą,Siriją?A?
kaip valstybė Lietuva, mūsų vadovai pūtė į ES dūdą ir NATO, siuntė savo karius į Iraką,Afganus,
ar jums nieko kad ten,toli amerikonai išžudė milijonus /
tai ko žviegiat dėl ukrainos?
dėl galimybių pulti rusiją
nu įdomu, kuris galingas valstybės vadovas tai išdrįstų,
net ir man  aišku-pajudinsi rusiją-nueis paipom didesnė dalis žemės gyventojų,
rusas skolingas neliks,o ir dosnūs,širdingi rusai, kai pils su kaupu, nebeliks kam vadovauti
pasvajokim,ką darys obama,išlindes iš saugaus bunkerio,kai neturės nei vieno gyvo amerikono ir tik pelenuos nuskendusią šalį
kam vadovaus eurosajungos storapilviai,
o jeigu patiems reikės kapstytis valgomąsias šakneles kad pramistų?
jų galvelės ir rankelės nepritaikytos išlikimui exremaliomis sąlygomis
taigi,atvėskit, jei norės putinas,tai ir padalins ukrainą, ir niekas jam nesutrukdys
Vytautai,tu švytuoklę purtyk, gal ką gero išspausi

Vytautas

kovo 04, 2014, 14:22:16 Redagavimas: kovo 04, 2014, 14:26:42 by Vytautas
Na stulpeliai gal ką ir rodo bet realiam gyvenime lėtas bet gerėjimas. Kad ekonomika pati savaime neefektyvi tai nekyla abejonių. Bet žmogui anoje sistemoj nei šilta nei šalta dėl to. Nuo to kad dabar be proto pakilęs darbo našumas žmonėms nuo to nei šilta nei šalta. Ne jie naudojasi darbo našumo vaisiais. Tiesa pasakius didelis darbo našumas naikina darbo vietas. Žmonės tiesiog nereikalingi. Kokia nauda rusų žmonėms kad jų oligarchai turi daug pinigų. Absoliučiai jokios. Oligarcho žmona nusiperka kailinius už milijoną nors jų reali vertė kaip ir visų kitų. Kokia man nauda kaip lietuviui kad maxima turi daug pinigų ir juos investuoja kažkur kitoj šalyje. Absoliučiai jokios. Nuo to tik tampu didesnis ubagas. Patinka pasaulio banko demagogija dėl mokesčių. Tipo pripažįsta kad darbas jau apmokestintas labai tai reikia apmokestinti nekilnojamą turtą. Bet juk "tas darbas" ir gyvena tam nekilnojamame turte. Vistiek to paties dirbančio žmogaus apmokestinimas ar jis nuomininkas ar savininkas. Tuo labiau kai jis iš jau apmokestinto darbo užmokesčio tą turtą įsigijo ar nuomojasi.
Do švytuoklės negaliu pakurti nes Dievai Tėvai dirba šiuo klausimu. Jau savaitė kaip neturiu ryšio. Buvau perspėtas apie ryšio praradimą. Ką jie suorganizuos aišku nežinau, bet tikiuosi kažko.  :) Pagyvensim pamatysim. Pvz orai pas mus keistai idealūs kada kitur didelės problemos.

Ma Deuce

Citata iš: do  kovo 04, 2014, 14:02:11
niekas nevyksta be priežasčių, nors mes nesam ukrainoje ir sunku vertinti iš žinių šalies gyvenimą,bet manyčiau(čia jau aš manau),kad tai kas vyksta dabar,link to ukraina sistemingai ėjo, ir šiandien tokios pasekmės
dabar apie gelbėtojus ir ragintojus gelbėti
dovanokit,gerbiamieji,o jūs ,kaip piliečiai, kurioj pusėj buvot,kai JAV bombardavo Iraką, Libiją<Egiptą,Siriją?A?
kaip valstybė Lietuva, mūsų vadovai pūtė į ES dūdą ir NATO, siuntė savo karius į Iraką,Afganus,
ar jums nieko kad ten,toli amerikonai išžudė milijonus /
tai ko žviegiat dėl ukrainos?
dėl galimybių pulti rusiją
nu įdomu, kuris galingas valstybės vadovas tai išdrįstų,
net ir man  aišku-pajudinsi rusiją-nueis paipom didesnė dalis žemės gyventojų,
rusas skolingas neliks,o ir dosnūs,širdingi rusai, kai pils su kaupu, nebeliks kam vadovauti
pasvajokim,ką darys obama,išlindes iš saugaus bunkerio,kai neturės nei vieno gyvo amerikono ir tik pelenuos nuskendusią šalį
kam vadovaus eurosajungos storapilviai,
o jeigu patiems reikės kapstytis valgomąsias šakneles kad pramistų?
jų galvelės ir rankelės nepritaikytos išlikimui exremaliomis sąlygomis
taigi,atvėskit, jei norės putinas,tai ir padalins ukrainą, ir niekas jam nesutrukdys
Vytautai,tu švytuoklę purtyk, gal ką gero išspausi

tau turbut ir savi saude savus sausio 13 ir uz referenduma balsavai ane?

Almiasas

do, situacija tokia, kad yra du variantai, kurie yra taip pačiai blogi:

1. Jei visi iš mandagumo nusileidžia marozui Putleriui, tai anas šitą supranta kaip mūsų ištižimą ir silpnumą - nori dar ir dar, tada po Ukrainos ateina mūsų, "Pribaltikos fašistų" eilė, tada dar kas nors, kol viskas paskęsta karo liepsnose.

2. Marozui Putleriui nenusileidžiame, aną paima pyktis, tada irgi rezultatas toks pats - viskas paskęsta karo liepsnose.

Taip kad dabar mes neturim kitos išeities, tik kaip nenusileisti Putleriui.

do

baik tu, Almantai,tavo tas putė irgi ne durnius, kodėl tu prognozuoji pasaulinį karą?tada šachas ir matas abiem pusėm, kas iš to išloš?gal Australija,toliausiai esanti nuo visų?
lygiai kaip tu nenori karo,taip nenori ir putinas su obama, liks ant nulio, kam jiem to reikia
o putė visada paaukos mažą,kad gautų didelį
madeuce
tada,sausio tryliktąją čiūčiavau tris savo dabartinius kareivius, ir nemanau kitaip, referendumo dėl žemės pardavimo užsieniečiams nepasirašiau, nieks neprašė pas mane :P
šį kartą savo nuomonę parašiau, gali liet nealykantą mano adresu 8)atlaikysiu
Vytai,kai bėda-tavo švytuoklė į krūmus,padla

Marius

Do... užuojauta pragyvenus sovietų sajungoi tiek metų ir dar didesnė užuojauta jog tai pakenkė tiek kulturiškai,tiek dvasiskai..nes žmogus rašantis tokius dalykus tai cccp gaminys.

Vytautas

Kamikadzėmis galim būti kai reikalas pribręs labiau :) Nebūtina šokti ant peilio kol tavęs nepjauna.
Do švytuoklė bėdą jautė dar prieš jai atsitinkant. Kūrėjai į krūmus nedėjo, o ieško sprendimo gal jau ir vykdo todėl ir nėra ryšio. Kadangi su manimi asmeniškai vykę keistumų tai tikiuosi kad kažkas gali įvykti ir su visu pasauliu.
Mariau Butkevičius jau oficialiai pareiškė kad jokių sankcijų Rusijai nereikia. Taip kad normaliai nešoka ant peilio. Kaip ir nesidrasko ir nesikiša jokie skandinavai. Mums blogiau vieni prisikalba kitiems reikia atsiprašinėti. Bet šiam momentui tikrai teisingas kelias. Man patinka visi psiaudo patriotai. Mačiau kaip buvę sovietų sąjungos garbintojai tapo šios sistemos gerbėjais ir aktyvistais. Ateitų rusai ir vėl būtų kepurių keitimas. Tiesiog nemėgstu išverstaskūrių.

Almiasas

Vytautai, savo laiku, berods nuo 1938 metų, ant Hitlerio irgi niekas nešoko, leido gražiai prisijungti Austriją, Sudetus, Čekoslovakiją. Kuo viskas baigėsi - žinom.

Čia ir yra problema, kad Putinas, kai su juo elgiamasi pagarbiai, įsivaizduoja, kad jo bijomasi, ir taip dar labiau auga jo apetitas ir pasitikėjimas savo galybe.

O kai Putinui kas pasako atvirai, kad tas ir anas negerai, nepatinka - tai užgauna jo savimeilę, maždaug ko čia prieš mane šokat, būkit savo vietoje, kaip aš panorėsiu, taip ir bus.

Aukštyn