Sveiki, aš iš ateities

Pradėjo Bailey, sausio 15, 2014, 12:22:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Na visu pirma nereikia apie kitus ne lietuvius spresti tik is savo sutiktu gyvenime zmoniu rato. Antra, jis  rase, kad turi lietuviskas saknis, be to jo motina kalbedavo su savo tevu lietuviskai. Trecia, jo gramatika tikrai prasta (kalbu apie naudojamas nosines ir t.t.).

Beje, as diskutuoju tik islogines puses, o ne tikinciojo puses. Sakau tam, kad veliau vel tau netektu neteisingai interpretuoti, ka labai megsti daryti ;)

domantas.svajos

#541
sausio 24, 2014, 13:42:51 Redagavimas: sausio 24, 2014, 13:45:16 by domantas.svajos
Nutariau parasyti pora savo pastebejimu kurie is sios istorijos man atrodo nelogiski.

Bailey raso:
Nužudyti mano laike žmogų galima tik vienų būdų - kai jam pažeidžiami smegenys (50% ir daugiau), tada jau niekaip individualybės medikai išgelbėti negali.

Panagrinekime is ko susideda zmogaus individualumas ir suprasime, kad zmogaus individualuma sudaro atsiminimai ir patirtis. 50% smegenu tai vienas smegenu pusrutulis. Sunaikinkime ji ir sunaikinsite gijas susijusias su atsimimais. Galima sukurti naujas smegenis t.y. baltimus, bet i ta kose reikia irasyti informacija. Is kur ta informacija paimti? Atsakymas is tinklo prie kurio visi prijungti ir gali ten savo atsiminimus issaugoti, bet tada kodel smegenu pazeidimai negali buti 70% jei jau turime informacija kuria galime perkelti i smegenys? Esme ta, kad sita teorija su smegenimis kuria mums bando papasakoti Bailey turi labai daug spragu. Nes daugiau pasidomejus smegenimis ateina supratimas, kad net 5% pazeistu smegenu negriztamai nutraukia niauronines jungtis ir prarandama patirtis, atsiminimai ir taip pat individualumas. Auginkit audinius kokius tik norit. Bet va su smegenimis tai cia jau perlenkta, ypac su 50%.

Bailey raso:
Štai prieš išvykimą garsiausias buvo atvejis kai Trenton Mosgyr žmogus sulaukes 168 metų atsijungė prekybos centre. Jis buvo pripažintas seniausių žmogumi 2077 metais.

Pradedam skaiciuoti. 2077 metais zmogui Trenton Mosgyr buvo 168, reiskia: 2077-168=1909. Sis zmogus gime 1909 metais. O tai reiskia, kad (2014 - 1909 = 105) 2014 metais t.y. dabar siam zmogui 105 metai.  Bandant ieskoti 105 metu Trenton Mosgyr nieko neimanoma rasti, bet uztat randami kiti, galima visa informacija apie tai susirinkti cia http://en.wikipedia.org/wiki/Oldest_people
Tiek to, patikesiu, nes gal koks 105 metu dabartinis senukas nutare paskui pasikeisti tiek varda tiek pavarde.

Bailey raso:
Jeigu šeimos statusas yra teisiškai įformintas, tai nesvarbu kiek žmonių yra šeimoje, visvien vienai šeimai priklauso vienas vaikas. Su tuo yra susistaikyta ir tiek.

Vieno vaiko politika zemeje yra utopija ir jos niekad nebus. Gamta sukurta taip, kad jei yra kokios nors rusies pertelius atsiranda ivairios ligos, infekcijos ir t.t. kurios ta pertekliu pamazina. O tai kad, populiacija mazinama ligomis ir pats Bailey pripazino: Turime didesnių iššukių medicinoje, bet jokių prošvaisčių kol kas nematyti.

Esme ta, kad vieno vaiko politika egzistuojanti visoje zemeje turi taip pat labai daug skyliu.
As jau nekalbu apie vaikus auginamus megintuveliuose pagal tevu uzsakyma, nes jei taip ir butu tai tevai pasirupintu, kad nebutu tokiu anomaliju kaip homoseksualumas. Pykit, nepykit, bet tai anomalija, o visa kita tai tiesiog mada kuri greitai praeis.
Kaip suprantu Bailey nori pasakyti, kad ateityje bus tolerantiska visuomene, bet tolerantiskos visuomenes pateikimas baigiasi ties vaikais is megintuveliu pagal uzsakyma, nes tokiu budu netoleruojami tam tikri nukripimai nuo normos ir automatiskai zlugdoma naturali gamtos pasiula.



Benamis

Pagaliau idomi zinute. Del smegenu nekomentuosiu nes cia tik teorijas galetume kurti, tas pats liecia ir ta Mosgyri, nes Japonijoje keliasdesimt tukstanciu zmoniu gyvena sulaukusiu virs 100 metu amziaus, todel tas Wikipedijos puslapis visus tikrai neaprepia.

As tik nesutikciau, kad tevai nenoretu, kad ju vaikai gimtu homoseksualus. Galbut daugumai mums taip ir atrodo, taciau jeigu visuomene ateityje bus tolerantiska, tai vaiko orientacija butu paskutinis dalykas i kuri tevai tikriausiai kreiptu demesi.

domantas.svajos

#543
sausio 24, 2014, 14:08:25 Redagavimas: sausio 24, 2014, 14:12:18 by domantas.svajos
Citata iš: Benamis  sausio 24, 2014, 13:52:38
As tik nesutikciau, kad tevai nenoretu, kad ju vaikai gimtu homoseksualus. Galbut daugumai mums taip ir atrodo, taciau jeigu visuomene ateityje bus tolerantiska, tai vaiko orientacija butu paskutinis dalykas i kuri tevai tikriausiai kreiptu demesi.


Is tikro taip. Jei vaikai gimsta megintuveliuose, tai ju seksualine orientacija nebera aktuali, nes jie savo vaikus taip pat pasidarys is megintuvelio. Tada galima teigti, kad lytis ir lyties orientacija jau nebeturi reiksmes isvis. O jei neturi reiksmes, tada nesuprantama priespresa t.y. sprogdinimai kurie atliekami per ateities geju sventes.
Nors zinant tikraja geju judejimo prasme t.y. perskaicius ju biblija: "After the Ball: How America Will Conquer Its Fear and Hatred of Gays in the 90's" kalbeti apie homoseksualuma ateityje pabreziant tolerancija kitiems atrodo neitiketina, nes toks judejimas koks vyksta dabar tiesiog isnyks. Aisku Lietuvoje bus jo aukso amzius, bet tai tiesiog mada.   

P.S. After the ball santrauka ir siaip analize galima paskaityti cia: http://alkas.lt/2013/07/27/a-simanonyte-homoseksualizacijos-schema-ka-turetume-zinoti/
Tokie straipsniai nepasiekia visokiu DELFIu, tai manau verta paskaityti vien tik del kitokios pasauleziuros.

Teroras

Citata iš: domantas.svajos  sausio 24, 2014, 13:42:51
Nutariau parasyti pora savo pastebejimu kurie is sios istorijos man atrodo nelogiski.
Nes daugiau pasidomejus smegenimis ateina supratimas, kad net 5% pazeistu smegenu negriztamai nutraukia niauronines jungtis ir prarandama patirtis, atsiminimai ir taip pat individualumas.


O stai cia klystate gerbiamasai. Pasidomekit zmonemis kuriems medikai turejo pasalinti puse galvos smegenu.

domantas.svajos

Citata iš: Teroras  sausio 24, 2014, 14:19:54
O stai cia klystate gerbiamasai. Pasidomekit zmonemis kuriems medikai turejo pasalinti puse galvos smegenu.


Klysti galima visada ;) Bet as kalbu ne apie isgyvenima praradus puse smegenu (pas mus organizmas taip sudarytas, kad kazkokius praradimus kompensuoja organu likuciai), o apie individualuma. Prarastos informacijos kiekis (atsiminimai, patirtis) neatsatomas, o tai kenkia individualumui.
Smegenys tai neuronu raizgaline kuria perduodami impulsai. Jei ta raizgaline kurioje nors vietoje nukirsti, tai paskui reikes tuos "laidus" sujungti, bet sujungti taip kaip buvo pries tai, nes neuronu sijos susidaro visam laikui ir jos nekinta t.y. jei mes atsimenam kaip atrodo pvz. kaladele, tai nukirtus laideli kuris pasiekia ta atsiminima, mes to atsiminimo neatsiminsime, bet jei mums parodys nauja kaladele, tai susidarys nauja neuronu jungtis, bet tai jau bus kita kaladele ir kitas individualumas. Cia kaip daugiagysli kabeli sujungti vel, bet tu daugiagyskiu kabeliu labai daug ir dar didesne problema tame, kad niekas nezino koks laidas uz ka atsakingas. Todel tuos laidus reiketu sujungineti atsitiktiniu budu tikintis tam tikru rezultatu t.y. norint atstatyti ta pati zmogaus individualuma. 

Teroras

#546
sausio 24, 2014, 14:55:14 Redagavimas: sausio 24, 2014, 14:57:29 by Teroras
Citata iš: domantas.svajos  sausio 24, 2014, 14:40:59
as kalbu ne apie isgyvenima praradus puse smegenu (pas mus organizmas taip sudarytas, kad kazkokius praradimus kompensuoja organu likuciai), o apie individualuma. Prarastos informacijos kiekis (atsiminimai, patirtis) neatsatomas, o tai kenkia individualumui.


As nesuprantu is kur tu trauki, kad zmones butinai turi prarasti individualuma? Kiek anomaliju pasaulyje buvo kai po atliktos hemisferektomijos zmones liko ir su prisiminimai ir su patirtimis, bei jokiu neigiamu pasekmiu nepatyre ateityje mokslo reikaluose pvz. Ciano Brieno atvejis berods jeigu neklystu.

Idomus tau straipsnis: http://www.scientificamerican.com/article/strange-but-true-when-half-brain-better-than-whole/

Smegenys dar toli grazu nera istirtos iki tiek, kad rasyti tokias uztikrintas ir kategoriskas zinutes kaip, kad tu cia rasai.

domantas.svajos

Citata iš: Teroras  sausio 24, 2014, 14:55:14
Smegenys dar toli grazu nera istirtos iki tiek, kad rasyti tokias uztikrintas ir kategoriskas zinutes kaip, kad tu cia rasai.


As nerasau kategorisku zinuciu. Tiesiog issakiau savo nuomone ir tiek. Dekui uz nuoroda. Bus idomu pasinagrineti.

Teroras

Tavo nuomone apie 5% smegenu praradima supratau kaip fakta :)

Bet zinutes tavo tikrai idomios, kaip ir pamastymai ;)

Sleeping_angel

Citata iš: Benamis  sausio 24, 2014, 13:31:45
jo gramatika tikrai prasta (kalbu apie naudojamas nosines ir t.t.).


Jis rašo geriau, nei kai kurie lietuviai :)

Benamis

Citata iš: Sleeping_angel  sausio 24, 2014, 19:08:43
Jis rašo geriau, nei kai kurie lietuviai :)


Tai jis ir uz mane geriau raso, bet vien del rasysenos daryti kazkokia prielaida kaip ta dare amida yra laaaabai trumparegiska ir subjektyvu. Pazistu is Cekijos atvykusia studente kuri mokosi Lietuvoje lietuviu kalba, tai ji ir raso puikiai, ir sneka beveik be akcento.

Sleeping_angel

#551
sausio 24, 2014, 19:20:53 Redagavimas: sausio 24, 2014, 19:30:28 by Sleeping_angel
Išimčių, žinoma, pasitaiko, bet tas faktas, kad jis taip gerai moka lietuvių kalbą ir ja rašo, sunkiai tikėtinas. Juk:
a) jo tėvas anglas,
b) jis gyvena angliškai kalbančioje šalyje,
c) Lietuvos tokios, kaip šalies išvis nėra.
Kažkas čia nesiriša...

Citata iš: Bailey  sausio 16, 2014, 22:39:09
Kai buvau jaunas namie irgi girdėdavau lietuviškai šnekančią mamą su savo tėčių, nes jos vyras buvo anglas, todėl tikrai ši kalba man nėra labai tolima.


Kur jis išmoko rašyti? Klausydamas, kaip jo mama su savo tėvu bendrauja?  ;D

.L.U.T.H.O.R.

Jau šiais laikais norėdamas gali išmokti kalbą. O ateityje manau tą padaryti yra dar lengviau :) Kaip tu anglų kalbą išmokai, jei tavo tėvai lietuviai, tu gyveni Lietuvoje, o anglija už kelių tūkstančių kilometrų? :D

Sleeping_angel

Aš anglų taip gerai, kaip jis lietuvių, nemoku :) Jis rašo kaip savo gimtąja kalba :o

Benamis

Citata iš: Sleeping_angel  sausio 24, 2014, 19:20:53
Kur jis išmoko rašyti? Klausydamas, kaip jo mama su savo tėvu bendrauja?  ;D


Tu cia rimtai ar juokaudama rasai? :)

Aukštyn