Sveiki, aš iš ateities

Pradėjo Bailey, sausio 15, 2014, 12:22:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

As tikrai neginu temos autoriaus ar tuo labiau tikiu juo, mane tiesiog visuomet stebina zmoniu uztikrintumas :) Todel ir pradejau sia diskusija.

Citata iš: Lapino šešėlis  sausio 16, 2014, 16:54:36
Bailey istorijoje yra keletas punktų kurie neatitinka tikrovės

Kokie tie punktai?

Benamis

sausio 16, 2014, 17:01:03 Redagavimas: sausio 16, 2014, 17:03:51 by Benamis
Administracijos vietoje patikrinciau nario "Dzabas" profili ir visa jo informacija. Kazkada jis rase forume, kad labai lengvai galetu ji nulauzti, tiesiog cia nera nieko ka galima butu pasisavinti. Taip pat vienas narys man ka tik parase, kad sis asmuo anksciau labai mego kurti panasias istorijas (kaip supratau istorijos buvo pasakojamos privaciomis zinutemis), todel keliu prielaida, kad galbut sis ganetinai senas forumo dalyvis sukure visa tema, o taip pat turi prieiga prie visu puslapio duomenu.

Gink Dieve as nesakau, kad taip ir yra, tiesiog iskeliau tokia prielaida, nes tai kaip paaiskejo, ne vien mano nuomone.

Idomu ir tai, kad paskutini karta jis buvo aktyvus siandien: http://anomalija.lt/forum/index.php?action=profile;u=600

Teroras

Steel

sausio 16, 2014, 17:08:32 Redagavimas: sausio 16, 2014, 17:22:51 by Steel
Citata iš: Vytautas  sausio 16, 2014, 16:38:09
Kas liečia kažkokius baisius skirtumus 50m bėgyje tai jų gali ir nebūti. Man 56 bet prisiminus vaikystę kai namuose kaime dar nebuvo elektros o spragsėjo balana arba žvakė ir dabar žmonės kažkaip esminiai nepasikeitė. Net kalba nepasikeitė nei kiek. Per mažas laiko tarpas. kad ir telefonas buvo laidinis tapo mobilus bet vis tiek telefonas ne kažkas kita. Visumoje tie pokyčiai ne tokie jau ir tragiški gali būti. Tiesiog per stipriai fantazuojam.  :)

0 del tu pasikeitimu tai vieniem jie dideli kitiems ne ;) kad ir tas telefonas kuri paminejai, taip sutinku jio paskirtis liko panasi tik galimybes nuo seno laidinio skiriasi kaip diena nuo nakties ir as tame matau didziuli technologini pasikeitima, nes su siuolaikiniu telefonu gali daryt praktiskai bet ka ka ir su kompiuteriu, o tavo vaikystej kopiuterio dar net nebuvo (turiu galvoja bendrai masei prienamo kuri kasdien naudoja dabar visi) ir paziurek kaip jis pakeite sendienini pasauli palyginus su kokiu 30 metu atgal, informacija dabar prieinama praktiskai bet kam ir bet kada ir pati svieziausia ko negali lygint su jokiais laikrasciais ar knygom, kas liecia bendravima taip pat gali bendraut su bet kuo is betkurio tasko zemeja ir cia as kalbu tik apie tu prietaisu funkcijas o jai uzsiminti dar ir apie technini lygi tu prietaisu  tai butu tas pats kas lyginti virsgarsini naikintuva su mediniu vezimu traukiamu jauciu, vien jau atidarius 50 metu senumo telefona ir siuolaikini mobilu pamatysi, kad senuke beveik nieko nera isskyrus pora laidu keli kontaktai ir skambutis, o siulaikiniuose stovi procesoriai vygdantys tukstancius operaciju per sekunde ir dar kruvos kitokiu mikroschemu, taigi ponas Vytautai, pasaulis pasikeite ir net labai smarkei, priklauso  ar tu tai matai nuo to i ka ziuri.
P.s kalba taip pat pasikeite, pasikeite ir zodynas ir tarme ir terminu daug nauju atsirado

sorry kazkaip nepavyko citata idet, sitas mano postas buvo skirtas Vytautui, esu naujokas cia tai dar nelabai gaudaus kas i r kaip

Benamis:
Pagelbejau tau ;)

idenmeyou

Visgi nesuprantu už ką jam pliusus dėliojat, už tai, kad susikūrė istoriją kažkokią, tai kiekvienas susikursime savo fantaziją ir kurkime temas, po kokių kelių tokių temų, kiekvienam pliusių kiekis išaugs.

Ir bailey norėčiau paklausti, sakei, kad ten gyvena žmonės maždaug 120 metų, kokiu būdų jie gali tiek išgyventi?

Lapino šešėlis

Citata iš: Teroras  sausio 16, 2014, 16:57:33
Kokie tie punktai?

Galbūt vertėjo pavartoti žodį pastebėjimai, negu punktai, bet visi kurie minėjau anksčiau.

Pirmiausia, tos spragos, kad jo pasakojimas neįtakoja mūsų ateities.

Antrasis dalykas - bendravimas. Jo kalbėjimas, turiu galvoje rašymą, žožių, stiliaus vartojimą, kuris nesiskiria nuo mūsiškio.

Dėl šių vietų jis gali išsisukti pavartodamas "ateities" terminus ar tiesiog pasakydamas, kad mes nesuprasime kodėl taip yra, bet yra ir trečiasis punktas:

Trečiasis - jo pozicija. Jis kalba kaip žmogus kuriam nerūpi mūsų reakcija. Nejaučiantis atsakomybės už savo veiksmus. Bet taip būtų tik tuomet, jei mes jam iš tikrųjų nerūpėtume. O jei mes jam nerūpime, reiškia turi turėti kažkokį asmeninį tikslą.

Ar tas tikslas sugalvotas ateityje, ar jis sugalvotas kur kas paprastesniu būdu aš nežinau, bet šioje vietoje jis meluoja.

Šioje pozicijoje aš tiesiog remiuosi tuo, kaip pats suprantu mane supantį pasaulį. Be jokios abejonės negaliu savo požiūrio patvirtinti kaip vienintelio ir neklystančio. Tai tik paprasčiausios loginės grandinės... Suprantu, kad ir mano išvedžiojimai turi spragų, bet... Jų turi ir Bailey pasakojimas, o tos spragos parodo kažką, kas čia yra nepasakyta...

Teroras

Aj, tai jeigu cia tik pastebejimai dar suprantu, tiesiog punktai neatitinkantys tikroves labai jau uztikrintai ir neklystanciai skamba.

Vytautas

Na visumoje aš turėjau galvoje kad technologijų pokytis koks jis bebūtų įspūdingas aprėpiamas protu. Iš kitos pusės manęs kaip žmogaus jos taip pat nekeičia nors ir tenka su tais dalykais dirbti. Taip kad tie kurie dabar maži ir sulauks  2077m tai jiems bus tiesiog viskas įprasta. Technologijos tik suteikia tam tikrą komfortą, patogumą. Visokie žmogiškų savybių klausimai egzistuoja savotiškai nepriklausomai. Pvz nevalgau mėsos ir kuo čia dėtos technologijos. Kai kas gyvena pagal 10 dievo įsakymų arba pagal islamą. Ir kuo čia dėtos technologijos. Na atsirado naujoviškų žodžių bet vis tiek eina suprasti. Taip kad nieko čia įspūdingo.  Viskas normos ribose. Žodžiu vadinamas keliautojas laiku labai iš artimos ateities. Nieko labai sukrečiančio tiesiog negali pasakyti jei tai būtų ir tiesa. Kuo aš bent visiškai netikiu. Su inkognito taip pat daugiau kaip 30m pažįstamas ir turiu savo asmeninę nuomonę paremtą realiu gyvenimu.

Teroras

Butent, kad visi ateiti (siuo atveju netolima) isivaizduoja is fantastiniu filmu, bet niekas negali pasakyti kokia ji is tiesu bus. O cia zmogus raso apie ateiti, ne taip kaip dabar ja isivaizduojam, todel ir kyla kazkoks vidinis nepasitenkinimas.

Steel

Citata iš: Vytautas  sausio 16, 2014, 17:48:06
Na visumoje aš turėjau galvoje kad technologijų pokytis koks jis bebūtų įspūdingas aprėpiamas protu. Iš kitos pusės manęs kaip žmogaus jos taip pat nekeičia nors ir tenka su tais dalykais dirbti. Taip kad tie kurie dabar maži ir sulauks  2077m tai jiems bus tiesiog viskas įprasta. Technologijos tik suteikia tam tikrą komfortą, patogumą. Visokie žmogiškų savybių klausimai egzistuoja savotiškai nepriklausomai. Pvz nevalgau mėsos ir kuo čia dėtos technologijos. Kai kas gyvena pagal 10 dievo įsakymų arba pagal islamą. Ir kuo čia dėtos technologijos. Na atsirado naujoviškų žodžių bet vis tiek eina suprasti. Taip kad nieko čia įspūdingo.  Viskas normos ribose. Žodžiu vadinamas keliautojas laiku labai iš artimos ateities. Nieko labai sukrečiančio tiesiog negali pasakyti jei tai būtų ir tiesa. Kuo aš bent visiškai netikiu. Su inkognito taip pat daugiau kaip 30m pažįstamas ir turiu savo asmeninę nuomonę paremtą realiu gyvenimu.

Na jaigu taip galvot tai nuo akmens amziaus taip niekas  ir nepasikeite, jokiu kardinaliu ivykiu nebuvo, kaip vaiksciojom dviem kojom taip tebevaikstom, fizikos desniai irgi tie patys, net dangus tas pats, kaip buvo melynas taip ir tebera, bet toks mastymas vertinant civilizacijos issivystyma nera teisingas, nes civilizacijos issivystymo lygis pirmiausia matuojamas technologiniu issivystymu (neskaitant dvasiniu dalyku), o jaigu ziureti i musu sendieni technologiju lygi ir lygi pries 50 metu tai musu civilizacija varo i prieki penkta pavara ir gazas iki dugno.

Teroras

Tai niekas neneigia, ka technologiju progresas egzistuoja, taciau ar toks tech. skirtumas trukdyu mums susibendrauti su zmonemis pries 50 metu? Jeigu jie musu klaustu ar TV rodo spalvota vaizda tu jiems atsakytum, kad rodo, manai jie nesuprastu? Aisku jeigu pradetum pasakoti apie plazmas, LEDus ir t.t. tai zinoma to nepavyktu padaryti, ka temos autorius (nors ir trollindamas) ir akcentuoja, kad vengia naudoti mums nesuprantamu terminu atseit is ateities.

Chronos

CitataNa jaigu taip galvot tai nuo akmens amziaus taip niekas  ir nepasikeite, jokiu kardinaliu ivykiu nebuvo, kaip vaiksciojom dviem kojom taip tebevaikstom, fizikos desniai irgi tie patys, net dangus tas pats, kaip buvo melynas taip ir tebera, bet toks mastymas vertinant civilizacijos issivystyma nera teisingas, nes civilizacijos issivystymo lygis pirmiausia matuojamas technologiniu issivystymu (neskaitant dvasiniu dalyku), o jaigu ziureti i musu sendieni technologiju lygi ir lygi pries 50 metu tai musu civilizacija varo i prieki penkta pavara ir gazas iki dugno.

Citata
Antrasis dalykas - bendravimas. Jo kalbėjimas, turiu galvoje rašymą, žožių, stiliaus vartojimą, kuris nesiskiria nuo mūsiškio.

Kaip turetu atrodyti zmoniu is ateities bendravimas? Jeigu kalbos nesikeicia, yra pastovios ir neitakojamos kulturiniu budu, tai pats bendravimo stilius neturetu keistis. Nepasikeite per pastaruosiu 20 gyvenimo metu (t.y. tiek, kiek pamenu). O turint omeny, kad kalba eina apie svecia is ateities, mano manymu tai visai normalu, kad jo bendravimo charakteris nesikeicia nuo musu. Jo IQ turetu buti aukstesnis nei vidutinis (kitaip nebutu prileistas prie kelioniu laiku [bet velgi, tik mano nuomone]), todel ir pats supranta, kad panaudojus 2077 metu zargonus niekas jo nesuprastu. Kita vertus, jeigu atsidurciau 1950 metais, tirkriausiai zinociau kuriu zodziu tuometiniai zmones nesuprastu.

Be to, skirtumas tarp 2014 ir 2077 metais yra mazesnis, nei tarp 2014 ir 1950 metais. Kodel? Na.. tai tik mano pamastymai, bet ateityje kaip ir dabar yra kazkas panasaus i interneta, o 1950m jo nebuvo. Kadangi internetas drastiskai pakeite musu visuomene palyginus su laiku pries ji, tai sakyciau, kad dabartis yra panasesne i ateiti nei i praeiti. Ir dar, kadangi per pastaruosius 50 metu zmonija padare didesni technologini suoli nei per pora paskutiniu tukstantmeciu, mano nuomone technologinis kilimas iki 2077 jau butu stipriai sumazejes (sprendziu is to, kad iki to laiko mes nuskridome "tik" iki marso, bet ne i kitas saules sistemas), kas ir leme stagnacija kalbos pasikeitime (ypatingai tuo atveju, jeigu nepasikeite gyvenimo salygos, kaip pvz pinigu poreikis, mokymo sistema).

Ir dar vienas paprastas dalykas. Sitas bendravimas yra rastu, o is to labai sunku kazka issiaiskinti (nebent lygintume siandienine anglu kalba ir Shakespear'o laiku kalbos stilius). Zmogus tiesiog atsako i klausimus, jo nuomones mes praktiskai nematome, todel besalygiskai tvirtinti, kad vien del kalbos manieros sis zmogus nera is ateities, mes negalime.

P.S. Nieko nepalaikau, niekuo iki siol 100% nepatikejau, bet tiesiog stengiuosi logiskai analizuoti.

Steel

Visiems:
Visi bando suvaryt Beiley ir surast klaidas jo zinutese, kad tik irodyt jog jis meluoja. O man asmeniskai tema patinka ir net nemeginsiu jo suvarinet. Nors kaikuriems gal jo suvarinejimas ir yra smagiausia dalis. Kaip ten bebutu melas tai ar tiesa tegu kiekvienas savo nuomone pasilieka sau. Tiesiog prisipazinkit jog beveik kiekvienas pafantazuoja apie tai kokia atetitis musu laukia, o si tema kaip tik apie tai ir yra, taigi super, tegu zmogus tik raso, jug idomu kaip kiti isivaizduoja ateiti( o gal tai ir nera jo vaizduotes vaisius, kas zino :) ).

Ezekiel

sausio 16, 2014, 18:21:59 Redagavimas: sausio 16, 2014, 18:29:38 by Ezekiel
Visai neseniai paleidau čia temą apie tai kaip mokslininkai ieškojo keliautojų laiku ir štai po kiek laiko "toks" pasirodo: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2620.0

Citata iš: Bailey  sausio 15, 2014, 12:22:06
Mano vardas Bailey (nežinau kaip lietuviškai galėčiau jį išversti), esu keliautojas laiku. Gimiau 2041 metais vasario 14 d. Dabar man 36 metai. Deja tik tiek galiu apie save papasakoti. Prašau neklausinėti manęs tokių dalykų kaip: parodyk ateities nuotrauką arba pasakyk ką darai šiais 2014 metais. Trumpai atsakysiu kodėl:

- Keliautojams laiku draudžiamu su savimi turėti bet kokias laikmenas. Aš netgi negaliu su savimi pasiimti paprasto laikrodžio. Esame labai nuodugniai tikrinami prieš tai kai mus išsiunčia į praeitį. Vienintelis dalykas kurį mums duoda tai grynieji Jūsų laiko pinigai. Tik tiek.
- Apie misijas negaliu nieko rašyti (jokių kodinių pavadinimų ir pnš.) nes tai būtų atsekta, o man gręstu kalėjimas. Galiu tik užsiminti trumpai apie vizito tikslą.

Tai mano antras vizitas į praeiti. Žinau, kad tuo sunku patikėti, bet aš ir nesistensiu jums ko nors įrodyti. Taip pat atsiprašau dėl savo gramatikos. Lietuviškai rašau tik dėl to, kad pats asmeniškai žinočiau savo gimtąją kalbą ir gramatiką (gimiau ne Lietuvoje).

Gerai svetimas, papasakojai apie tolimą ateitį dalykus, kuriuos galima laisvai fantazuoti ir dar negreitai galima bus patikrinti. O galėtum pasakyti kas įvyks gan greitai 2014 metais ar mėnesį į priekį, teroristiniai išpuoliai, katastrofos, moksliniai atradimai? Kitokiu atveju tavo tema greit bus užmiršta. Beje lietuviškai rašai taip tarsi ir būtum lietuvis, o Lietuvos lyg neliko tavo laikais? Kaip vadinasi tavo šalis?

CitataDirbu spec. tyrimų policijoje. Mano užduotis tikrai nėra pakeisti ateities įvykių seka, tai mums griežtai uždrausta. Mano tikslas tik stebėti tam tikrus žmones ir vėliau raportuoti apie jų veiklą. Ką stebiu, kodėl ir kam deja parašyti kaip jau minėjau negaliu.

Kriminalinė žvalgyba iš ateities ar iš dabarties? O gal NSA, nes tiek įtartinų raktažodžių čia primėtom :D Tie žmonės, kuriuos stebi ar jie kelia didelį pavojų ir kokio pobūdžio. Jei tai tarkim masiniai žudikai tuomet būtų teisinga perspėti ir mus. Ar šiame forume yra žmonių dominančius policiją?

Teroras

Citata iš: Ezekiel  sausio 16, 2014, 18:21:59
Beje lietuviškai rašai taip tarsi ir būtum lietuvis, o Lietuvos lyg neliko tavo laikais? Kaip vadinasi tavo šalis?

As vienas pamenu temos autoriaus atsakymus? ;D Taigi rase, kad Lietuva egzistuoja tiesiog ji yra "aljanse" su Latvija ir Lenkija. O jis kaip supratau emigrantu sunus jeigu gimes ne Lietuvoje, taciau turi LT saknu.

Aukštyn