Tinklaraštis: Paranormalūs reiškiniai trumpai

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 14, 2013, 14:01:27

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78


a.t.sielis

CitataKitas momentas, kuriuo bandoma paaiškinti tuos atvejus kada aiškiaregis, kaip teigiama gali tiksliai nusakyti ateitį, yra teigimas, kad aiškiaregiai nenaudoja savo galių patenkinti savo žemiškus troškimus. Tačiau čia susiduriame su dviem problemom:
a) Aiškiaregių būta šimtai tūkstančių, nemanau, kad tarp jų neatsirastų bent keli kurie skatinami savo egoistinių polinkių nepasinaudotų savo galiomis laimėti milijoną.
b) Jei aiškiaregis negali naudoti savo galių savo žemiškom reikmėm tada kodėl jų įkainiai tokie dideli?
Che, klausimas kiek tų aiškiaregių yra, ir ar jie yra savo aiškiaregystės šeimininkai, ar aiškiaregystė yra tik jų prigimtinė pareiga tam tikroje srityje.

Pvz. dažniausias atvejis su ekstrasensais, kad jie yra gyduoliai (psichiniai ir iš dalies fiziniai). Tai jie gauna kažkokį matymą tik tada kai tuo užsiima ir tiek. O kas jiems duoda tą matymą?

Kitas teorinis variantas: jeigu žmogus turi mistines galias, kam jam turtai? Jis jau viską turi.

O kitas: sakykim, koks demoniukas turi mistinių galių, ir naudotų jas egoistiškai. Kam jam lošti loterijose, jeigu jis visą šalį gali užvaldyti, su visais pinigais ir žmonėmis?

puodukass

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 03, 2016, 12:11:05jeigu žmogus turi mistines galias, kam jam turtai? Jis jau viską turi.

Čia ironija, ar ir pats taip manai?

a.t.sielis

Čia "viską turi" turėjau galvoje, iš to, ko galima norėti materialiame pasaulyje, materialių dalykų. Mintis nėra griežtai teisinga.

Idėja buvo maždaug tokia: jeigu žmogui turtai ir daiktai reikalingi tam, kad patenkintų kažkokius viduje kirbančius poreikius, tai jeigu kažkas iš tiesų yra įgiję mistines galias (ne taip kaip ekstrasensai, kurie tik "prisijungia prie kanalo", gauna vizijas, bet yra realiai įgiję per sąmoningumo išvystymą, savikontrolę ir jas valdo), tai:

1. Jie turi visas galimybes įgyvendinti savo norus vidinio sąmoningumo dėka. Pvz. sakykim, kažkas perka bilietą į kokį savo mėgstamą koncertą. O mistikas gali suvokti muziką šimtus kartų stipriau, geriau įsiklausydamas, daugiau dalykų patirdamas iš to paties, be to, per mistines galias gali klausytis nutolusioje vietoje, whatever.

2. Dėl savikontrolės ir sąmoningumo, jie turėtų būti dalinai nurimę (ne galutinai, jie dar trokšta šitų mistinių galių, kas yra savanaudiškas noras), ir jų neturėtų kamuoti tokie poreikiai, kuriems reikalingi pinigai, ekonomika, žmonių paslaugos, etc. Mistiko įvaizdis - jis gyvena kažkur vienas miške, kalnuose, šventoje vietoje, ir medituoja.

Mistinės galios laikomos šalutiniu mistinės meditacijos į Aukščiausiąją Sielą rezultatu.

kiskis

#309
rugpjūčio 04, 2016, 10:15:04 Redagavimas: rugpjūčio 04, 2016, 10:24:31 by kiskis
"   Jei turte savo minčių apie tai kodėl aiškiaregiai nelaimi milijonų, pasidalinkite jomis, pabandysim padiskutuoti šiuo klausimu.  "
Gali buti, kad reklamuojasi netikri ar silpni aiskiaregiai, o tikri laimineja sau tyliai mulijonus arba tikriem babkes nerupi, arba jie tikri bet laimet visdelto nepajegus, o pajegus kazka atspet uz pinigus.(pvz jei medziotojas negali pataikyt i uoda uz kilometro vadinasi ju nebuna , bet jis pataiko i briedi uz 200m, visdelto ju pasitaiko). taip galvoju, jei pradetum, cia viesai vaiksciot per vandeni ar dar kokius fokusus daryt ilgai ir laimingai negyventum...

paragraf 78


paragraf 78


klajunas

Tai, kad tikrovės pagrindas yra mistiškas, o racionalumas yra tik žmogiškų vaizdinių projekcija į šią mistiką.

Yra daug įvairių mokslų, taip pat tokių, kuriuos galima grįsti paprastu filosofiniu empirizmu. Tačiau fundamentalūs mokslai seniai šią empiriką peržengė. Pavyzdžiui, kvantinėje mechanikoje mes turime tik procesų teorinius modelius, nes pačių procesų tiesiogiai stebėti neįmanoma. Ir tas įsivaizduojamas kvantinis procesas modeliuojamas tik kaip "tikimybės amplitudė". Jokių faktų kvantinėje mechanikoje nėra. Visos formulės sukonstruotos kaip tikimybės. Ir tai galioja ne vien konkrečiam stebimajam dydžiui, bet ir visam modeliui.

O tikimybė todėl, kad yra daug nežinomų parametrų. Šie nežinomi parametrai ir yra mokslo pagrinde esanti mistika.

paragraf 78


paragraf 78


Aukštyn