Lietuvoje krikščionys - mažuma?

Pradėjo paragraf 78, lapkričio 08, 2013, 16:11:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Ką manote? Ar krikščionys tikrai Lietuvoje mažuma?

.L.U.T.H.O.R.

Tikrų krikščionių aišku yra mažuma. Šiais laikais vaikus krikština, ne dėl to kad tiki, o dėl to ką kaimynai pagalvos, žinoma ne visi. Ir tas krikštynas daugiau skatina giminės senoliai.

puodukas

Iš video nesupratau apie kokią ką tik gimusių vaikų nuodėmę aiškina. Kiek skaitęs rusų kalboje yra du skirtingi terminai : "первородное повреждение"- LT būtų panašiai "prigimties pažeidimas" : ir "Грех"- LT "nuodėmė".

paragraf 78

Pirmapradė nuodėmė, reiškia ne nuodėme kur kažką padarei, nes kad būtų nuodėmė reikia kažką padaryti, bet tiesiog tikima, jog žmogaus prigimtis yra sugadinta, tad krikštu ji atitaisoma. Tas netikintis vaikinukas, nelabai pats suprato ką tai reiškia :)

Mane tai domina ar tikrai tik 4 proc. yra gyvai tikintys

puodukas

Nemanau kad Lietuva yra kokia išimtis. Visoje Europoje nuo XIXa. panašiai. Kai Rusijos armijoje prieš revoliuciją panaikino privalomą ėjimą į bažnyčią, tai savo noru eidavo tik apie dešimtadalis. O ir pats terminas "tikintis" labai platus, kiekvienas jį suprantam skirtingai. Daugelis net nemato skirtumo tarp "tikintis",  "prietaringas".

tavasis

gruodžio 19, 2013, 13:16:42 Redagavimas: gruodžio 19, 2013, 13:19:31 by tavasis
Lietuva pagal katalikų tikėjimo praktikavimą iš visų katalikiškų kraštų yra priešpaskutinė nuo galo. Mažiau tik Čekijoj, nors pagal kai kurias statistikas dar Vengrijoj. Juk tai akivaizdu, kad Lietuva viena iš labiausiai ateistinių šalių pasaulyje. O kad kai kurie sakosi esą proginiai katalikai tai čia nieko bendro su tikėjimu visiškai. Labai daug žmonių LT tiesiog susigalvoja sau patogų dievą (ypač moterų), o ne turi santykį su realiu asmeniu - Kristumi. O toks pseudo-dvasingumas tiesą sakant tik iškraipo tikėjimą ir ateistam dar labiau įkala, kad dievas išgalvotas.

nereikalinga

man žiūrint tikrai nediduma,į bažnyčia sekmadieniais dar dar,yra šiek tiek. Atrodo jų užtenkamai,bet manam rate jų vos vienas kitas.

idenmeyou

Faktas kaip blynas, kad dabartinis jaunimas yra kur kas mažiau tikintis ir besidomintis krikščionišku gyvenimu, nei tai buvo Lietuvoje prieš daug metų atgal. Nuėjus į bažnyčia pagrinde galima rasti senyvo amžiaus žmones, jaunų labai maža dalis ir tai dažnai susirenka tikybos mokytojų liepti vaikai, kad prieitų visokias komuniją ir sutvirtinimą. Labai sunku surasti tarp jaunų žmonių, kuris būtų tikrai tikintis Dievu ar eitų į bažnyčia.

tavasis

žiauriausia buvo kai mane tėvai metė iš namų nes atsisakiau būt vieno vaiko krikšto tėvu. Pagal Katalikų Bažnyčia krikšto tėvais gali būt tik praktikuojantys katalikai ir priėmė Sutvirtinimo Sakramentą. Logiška. Aš nebuvau, krikšto motina iš vis pasileidus. Tada vaiko tėvas buvo protestantas... žodžiu pakrikštijo vaiką dėl vaizdo, o man liko didelė kaltė, kad sutikau... mano tėvai save laikė tikinčiais, nors bažnyčia jiems opiumas liaudžiai. va tipiškas lietuvio tikinčio portretas.

tavasis

gruodžio 19, 2013, 13:47:23 Redagavimas: gruodžio 19, 2013, 13:49:39 by tavasis
kad jaunimas domisi tikėjimu mažiau nei anksčiau - visiška nesąmonė. prie komunistų dominavo marksizmas, dabar iš vakarų dominuoja tas pats marksizmas (tik kultūrine forma) - niekas nepasikeitė. tarpukariu katalikybė ėjo mainstream'u kaip tradicija.

bažnyčioj daug jaunimo, pažiūrėk į Lietuvos jaunimo dienas kiek jaunimo susirenka vien katalikų... oho kiek. taip procentaliai mažai nuo visų gyventojų bet vis tiek daug.
Jaunimas dabar klausia kaip gyvent, kodėl ir t.t. prie komunistų žmonės mažiau klausdavo nes viskas buvo paduota, parūpinta, įkišta. Tik daug jaunimo nueina į visokius pseudo-dvasingumus per literatūrą. Bet mano daug draugų tikintys nors jų tėvai ateistai. Taip, kad klysti, brolau. Šiandien vaikai atveda tėvus į bažnyčią.

2Pacas

Kaip ir esu jau kaskada sakes.Tikiu i dieva (kureja), bet netikiu religija.

tavasis

as tikiu kad krepsinis mano megstamiausias sportas, tikiu kad esu krepsininkas. bet krepsini zaidziu tik karta per metus... jis tik mano galvoj. kam ta praktika...

Benamis

Citata iš: tavasis  gruodžio 19, 2013, 15:14:26
as tikiu kad krepsinis mano megstamiausias sportas, tikiu kad esu krepsininkas. bet krepsini zaidziu tik karta per metus... jis tik mano galvoj. kam ta praktika...

Mano manymu nelabai suderinami palyginimai... Kodel manai, kad negalima vienu ir tuo paciu metu tiketi Kureju, bet skeptiskai zvelgti i religijas?

eternal.bliss

Visų pirma, reiktų išmokti to asmens vardą kuriuo tiki, Jėzus buvo vardu Jeshua- Yeshua.
Tai ką ten apie tą savo tikėjimą po to kalbėjai?

Man įdomu kaip yra praktikuojamas tikėjimas žodžiu? nuolat kartojant tą žodį? Puiki praktika tiems kurie nenori nieko praktikuoti.

D.W. I know

Aš pvz kartais nueinu į bžn pagiedot, tokia jaunimo grupė yra, bet tai nereiškia, kad esu labai jau tikinti, meldžiuosi ir pan. Manęs ten net nebūtų, jei nebūčiau susilažinus :P
Ir aš tikrai žiauriai labai abejoju, kad Dievas viską sukūrė. Taip tipo iš niekur nieko į Žemę nudrėbė Ievą ir Adomą ir atsirado žmonija. Ir aš kažkodėl nelabai tikiu viskuo ką žinau iš biblijos. Pvz rašo, kad Marija Magdalietė buvo Jėzaus palydovė. Tuo metu palydovė reiškė 'žmona'.
O kad jaunimas tikintis? sunkoka tikėt :D

Aukštyn