Sapnų reikšmės

Pradėjo Hush, spalio 23, 2013, 10:03:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Hush

Sveiki. Pastebėjau, kad forume nėra temos kurioje būtų galima diskutuoti ir klausti apie sapnų reikšmes. Iš karto noriu pabrėžti, kad aš neklausiu skeptikų nuomonių, o taip pat man neįdomu ką galvoja apie sapnus tie kurie jais netiki. Taigi prašyčiau susilaikyti su savo racionalaus pasaulio išvadomis ir pamąstymais - jeigu norėčiau juos išgirsti, jau senai būčiau mokslo forume, o ne anomalijoje. Dėkoju už supratingumą.

Pradėsiu temą klausdamas: kokias reikšmės gali turėti sapne pinigai? Situacija: moku už kažkokią prekę labai smulkiais pinigais (monetomis) ir dar laukiu vieno cento grąžos (ko realiai gyvenime nedarau).

Strategas

  Mano komentaras: prekė - tai "paslauga", kurią duoda gyvenimas, o laukimas grąžos - Tu lauki, kad tau sugrįžtu kažkas mainais. Manau lauki "feedbacko", lyg patvirtinimo, kad elgiesi teisingai.

Parašyk, ar bent kiek tinka esamai Tavo situacijai?


Linas

Kaip galima netikėti sapnais? Kažkaip įdomiai atrodo tavo toks išsireiškimas.

Benamis

Tikriausiai turejo omenyje tuos, kurie mano, kad sapnai nieko nereiskia :)

paragraf 78

Sapnai visada kažką reiškia, tik norint juos išsiaiškinti reikia naudotis Jungo archetipais ir ne iš vieno sapno spręsti, o bent iš 100. Jungas konsultuodavo pagal sapnus, bet konsultuoti pradėdavo tik po didelio užrašytų sapnų kiekio. Tai vadinama psichoanalize.
O štai reikšmės pagal sapnininkus yra nesąmonė, nes lyginau vienu metu 10 skirtinų sapnininkų, tai dažniausiai juose reikšmės nesutapdavo. Tas pats dalykas reikšdavo dažnai net priešingus dalykus

a.t.sielis

Citata iš: Hush  spalio 23, 2013, 10:03:35
Pradėsiu temą klausdamas: kokias reikšmės gali turėti sapne pinigai? Situacija: moku už kažkokią prekę labai smulkiais pinigais (monetomis) ir dar laukiu vieno cento grąžos (ko realiai gyvenime nedarau).


Naudokis google paieška. Įvesk "dream meanings money" ar kt. (small change ir pan.). Šiaip, internete randami sapnų simbolių paaiškinimai visai neblogai veikia - jeigu moki kūrybiškai ir intuityviai viską susintetinti, ir analizuoji savo paties sapnus, ir maždaug nujauti, apie ką jie. Tada tos simbolių reikšmės duoda dar papildomos konkretikos ir užveda ant kelio.

CitataMoney

What you value; being valued by others, or the value you have of yourself; your potential, energy or personal resources; power to change things or do things; or having power, even over someone else; personal potency, therefore links with sexuality and self-giving; what we pay for our desires or actions - 'I told my husband a few home truths last night, but he certainly made me pay for it'; opportunity because money buys time to explore or try the new.


http://dreamhawk.com/dream-dictionary/coin-coin/

CitataChange: Did you dream of receiving or finding change this could be a pun on the word change and indicate small changes coming to you or that you are going through now. Or could mean small change not enough to count = not worth the effort.


Tai kiek galima spręsti iš šių aprašymų, smulkūs pinigai susiję su nedideliais pokyčiais, arba pastangomis, į kurias įdedama daugiau energijos nei verta. O lauki vieno cento grąžos - gal čia toks rezultatas kurio tikiesi - bemaž niekinis?

paragraf 78

smulkios monetos - nepasitenkinimas svarbiais reikalais, laukite nemalonumų darbe, o draugai priekaištaus dėl dėmesio stokos
http://www.mama.lt/sapno-reiksme/pinigai

Pinigai ar monetos sapne simbolizuoja dvasinę energiją.
http://sapnininkas.com/sapnu-reiksmes/pinigai/

Sapne pinigai, jeigu smulkūs - ašaros
http://www.sapnininkas.org/pinigai


Žodžiu va trys skirtingi pirmi pasitaikę tinkalalapiai, visur to paties dalyko aprašymai skirtingi ir nedaug ką bendra turi :)

Teroras

Asmeniskai tokiu internetiniu sapnininku neskaitau. Kazkada turejau sena, sena rusiska Vangos sapnininka, tai galiu pasakyti, kad tikriausiai 80% sapnu aiskinimu pasitvirtindavo. Gaila, kad po persikraustymo sapnininkas kazkur dingo, o ir nezinau kas isleido ji nes visas virselis del senumo nusitrynes buvo...

paragraf 78

Na taip, akivaizdus pigmaliono efektas, taip dauguma žmonių ir pradeda pasitikėti atseit Vangos sudarytais sapnininkais :)

Teroras

Nurasyciau pigmaliono efektui bet, sapnu reiksmiu rezultata toli grazu itakoti negalejau...  Bet kiekvienas gali savaip galvoti ;) Vanga negalejo parasyti sapnininko nes buvo visu pirma akla, o visu antra beraste.

paragraf 78

Būtent tai ir turėjau omenyje, paminėdamas tavo sapnų aiškinimo šaltinį :)
Šiaip sapnininkus sudarinėja belekas ir belekaip, o jei dar pavyksta būti pirmam kuris žymaus žmogaus vardą prie pavadinimo pridės tada išvis einama prekė bus.
Šiaip aš aiškindavausi sapnus kompleksiškai. Pora savaičių stebiu ką sapnuoju, tada jau einu per pasikartojančius dalykus ieškodamas atsakymų simbolių žodynuose. Sakyčiau tai daug patikimesnis metodas nors žinoma ne šimtaprocentinis.
Norint aiškintis ką sapnai reiškia didžiausia klaida spręsti iš vieno sapno vienos detalės. Čia tas pats kas apie knygą spręsti iš vieno atsitiktinio sakinio.

Teroras

Vanga tais laikais ne viena nuolatini pasekeja turejo :) Tai visai nenuostabu, kad kas nors jos sapnu interpretacijas uzrase. Be to pati Vanga megdavo apie sapnus kalbeti, sio fakto nepaneigsi. Dar viena Vangos sapnininka turiu 1999 metu, kuri Stojanovas isleido, bet kazkaip nei sis nei tas palyginus su prarastu sapnininku.

paragraf 78

Na ir kas kad turėjo pasekėjų? Tai reiškia kad jis viską teisingai užrašė?
Sapnų simbolika yra per daug asmeninė, kad ta pati reikšmė tiktų visiems. Todėl reikšmė sapnininke yra tolygi laikraštiniams horoskopams. Kas nori atranda ir jam tada atrodo kad viskas tinka, o tai vyksta dėl per dėm abstrakčių apibrėžimų čia pasireiškia Barnumas.
Žmogus perskaito sapno paaiškinimą ir užsiprogramuoja jo išsipildymui, štai ir pigmalionas.

Kas nori aiškintis sapnus, siūlau pasidomėti Jungo psichoanalizėmis paremtomis sapnais. Čia tai bent jau moksliškai pagrįstas dalykas.

Teroras

O kodel negaletu teisingai uzrasyti? Ka, manai Jezaus pasekejai viska teisingai uzrase? :)

Matai, as niekuomet taip lengvai nieko nenurasau kaip tu ta darai :) Dabar is tavo pasisakymu turiu suprasti, kad vat Jungas neklysta, o visa kita yra nesamone, taip? Kas taip pasake? Tu? Mokslininkai? Psichologai? Jeigu man asmeniskai turetas sapnininkas daugmaz tiksliai nupasakodavo viska, tai kodel tureciau i tai nekreipti demesi? Todel, kad egzistuoja pigmalionas? O tai, jog as itakoti negalejau tas situacijas ziurint tiek is psichologines tiek is fizines puses, nieko nereiskia? :)

a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  spalio 23, 2013, 17:25:13
smulkios monetos - nepasitenkinimas svarbiais reikalais, laukite nemalonumų darbe, o draugai priekaištaus dėl dėmesio stokos
http://www.mama.lt/sapno-reiksme/pinigai

Pinigai ar monetos sapne simbolizuoja dvasinę energiją.
http://sapnininkas.com/sapnu-reiksmes/pinigai/

Sapne pinigai, jeigu smulkūs - ašaros
http://www.sapnininkas.org/pinigai


Labai prasti, "Smetonos laikų" sapninkai. Angliškai galima rasti normalesnių būtent simbolizmo aiškinimų, be kažkokios ribotos siauros reikšmės priskyrimo.

Pateiksiu pavyzdį, kaip kartą berods neblogai panagrinėjau vieną sapną grynai naudodamais google angliška paieška:

Citata
CitataSveiki,
sapnavau prieš keletą dienų keistoką sapną ir po to apturėjau lyg ir jo išsipildymą savotišką

sapnavau, kad su keliais žmonėmis klaidžioju po laukus ar tai pievas, kuriose yra lyg ir kažkoks šiltnamis-sodas... tačiau tas šiltnamis be plėvelės, likę tik mediniai "pastoliai". jame augo medžiai, labai išsišakoję, bet be lapų, nors sapne buvo vasaros ar pavasario metas... o po tais medžiais augo narcizai. nuostabūs geltoni narcizai. žmonės, su kuriais klaidžiojau, sumąstė užeiti į tą šiltnamį. beje, jie į jį ėjo per pagrindinį įėjimą, nors "sienos" tai kiauros visos... staiga jie išbėga iš šiltnamio šaukdami, pasibaisėję, kažko persigandę. man šiltnamis nepasirodė baisus, tačiau, kai pamačiau, kaip tie žmonės persigandę išbėga iš jo, nutariau ten neiti...

na o kitą dieną, po sapno, mano draugas, už kurio ketinu kitą vasarą tekėti, man padovanojo narcizų puokštę, nors apie sapną jam nebuvau pasakojus

būtų įdomu išgirsti nuomonę, ką galėtų reikšti šis mano sapnas... ir kodėl narcizai? kokia jų simbolika?..


šiaip aš jeigu aiškinuos sapną (ką darau labai retai), tai išdėlioju visus jo simbolius ir kiekvieno prasmės ieškau per google. Pvz. jūsų sapne tai būtų:

pievos laukai

To see green fields in your dream, symbolizes great abundance, freedom, and happiness. You may also be going through a period of personal growth. Alternatively, this dream may simply be an expression for your love of nature.`

To see freshly plowed fields in your dream, signifies growth, early rise to wealth and fortunate advancements to places of honor.

To see dead or barren fields, signifies lack, pessimism and your jaded prospects for the future

klaidziojimas

To dream that you are wandering, suggests that you are searching and looking for some direction in your life. You are lacking motivation. Alternatively, it represents a transformation.

šiltnamis be sienų

you are in or see a greenhouse, represents transformation. you are experiencing some changes in your life brought about mainly as a result of your own doing. it also suggests that you may be too overly controlling. you want things done your way, but in the process you may be isolating yourself.

GREENHOUSE concentrated growth or learning - rapid change
GREENHOUSE growth and encouragement

medžiai be lapų

To see lush green trees in your dream, symbolizes new hopes, growth and desires. It also implies strength and stability. You are concentrating on your own self-development and individuation.

narcizai, gėlės po medžiais

Narcissus

To see a narcissus in your dream, represents vanity. This dream symbol may be a metaphor for someone in your life who is narcissistic. Alternatively, it symbolizes divine love.

To see colorful flowers in your dream, signifies kindness, compassion, gentleness, pleasure, beauty, and gain. It is also symbolic of perfection and spirituality. Your dream may be an expression of love, joy and happiness. Alternatively, flowers may denote a particular time or season. If the flowers are white, then it symbolizes sadness.

susiję žmonės ir išbėgimas iš šiltnamio, kažkas baisaus

To dream that you feel fear, signifies that you achievements will not be as successful as you had anticipated. You are having anxieties in certain circumstances of your life

To dream that you are running away from someone, indicates an issue that you are trying to avoid. You are not taking or accepting responsibility for your actions. In particular, if you are running from an attacker or any danger, then it suggests that you are not facing and confronting your fears.

papildomai dar man norisi ivesti namo/pastato simbolika, nes siltnamis taip pat yra pastatas.

To see a building in your dream, represents the self and the body. How high you are in the building indicates a rising level of understanding or awareness. If you are in the lower levels of the building, then it refers to more primal attitudes and/or sexuality.

To see a building in ruins or damaged, indicates that your approach toward a situation or relationship is all wrong. You need to change. Your own self-image may have suffered and taken some blow.

To dream that you or someone fall off a building, suggests that you are descending into the realm of unconscious. You are learning about and acknowledging aspects of your unconscious. Alternatively, it symbolizes your fear of not being able to complete or succeeding in a task.

Taigi, pievos, siltnamis gali reiksti augima, transformaciją. Klaidziojimas - kelio, sprendimu, krypciu paieska. Kas vyksta šiltnamyje, tai yra jusų transformacija, pasikeitimai, kuriuos jus galbūt kuriate daugiau vienašališkai, nei kliaujatės kitų požiūriu, kaip ir matyt iš to, kad kiti išbėga, bet jums tas šiltnamis neatrodo baisus. Be to šiltnamis kaip pastatas gali simbolizuoti jūsų asmeninį ir vidinį gyvenimą, vidinį "aš". Medžiai - jūsų norai (man dar medzius norisi su karma suvesti - karminis medis, veikla kuria atlieki ir kuri paskui uzauga) Medžiai be lapų, išsišakoję - kažkokios problemos su tuo susiję, kažko trūksta, bet išeina kad daug tų norų ar ko. Narcizai gali simbolizuoti, kaip parašyta, tuštybę arba kažkieno narciziškumą. Pats gėlių buvimas reiškia meilę, džiaugsmą, grožį, gerumą ir t.t. Yra kažkas baisaus, žmonės pabėga - kažkokios baimės dėl to, kas ten šiltnamy, transformacijoj.


Įvertinimas buvo toks:

Citatalabai labai ačiū už tokį išsamumą  tikrai daug atitikimų, bent jau su dabartine mano dvasine būsena..
darkart dėkui



Aukštyn