Ar jūs žiūrite krepšinį ir kuo jis įdomus?

Pradėjo Ezekiel, rugsėjo 20, 2013, 20:29:33

« ankstesnis - sekantis »

Ar žiūrite krepšinį?

Taip
Ne
Kartais pažiūriu
Žemyn

Ezekiel

rugsėjo 20, 2013, 20:29:33 Redagavimas: rugsėjo 20, 2013, 21:08:02 by Ezekiel
Lietuvoje labai išpopuliarėjusi sporto šaka krepšinis. Vienas komentaras apibūdino krepšinį kaip antrąją Lietuvos religiją, žiniasklaida tam skiria daug dėmesio. Aš net stebiuosi iš kur toks fanatizmas krepšiniui ;D na dar futbolui. Vienas dalykas yra pačiam sportuoti, man irgi smagu kartais pamėtyti/spardyti kamuolį. Tačiau sporto rūngtynių žiūrėjimas man atrodo toks neįdomus ir bevertis užsiėmimas. Susėda žmonės prie TV ar suoliukuose ir mėgaujasi vaizdu kaip vyrai laksto aikštėje su kamuoliu, kartais taip įtemptai nieko kito nemato. Labai aktualų kas ten laimi ir dega troškimu, kad laimėtų jų šalies komanda, gautų medalį, kuris vistiek neatiteks gerbėjams. Dažnai šių sporto šakų fanatai net pasiryžta kelti riaušes, šūkauja, siaučia.
Taigi man būtų įdomu sužinoti iš kur toks radikalus fanatizmas krepšiniui atsiranda?

Chronos

Man irgi įdomu, nes esu panašios nuomonės kaip ir Ezekielius. Pripažinsiu, kad kartais pats pažiūriu rungtynes, bet tik pusfinalio arba finalo rungtynes (krepšinio ar futbolo, nestvarbu). Priežastis? Dažniausiai socialinė, kitaip tariant dėl informacijos. Kartais dėl įdomumo - tiesiog įdomu sužinoti kas laimėjo prieš ką (nostalgija, jei žinomos komandos). O kitą dieną (dažniausiai) labai įdomu pažiūrėti, kaip žmonės ginčijasi, o dar įdomiau, kai dar pakurstai ungnį (troll) su savo visiškai atvirkšnine nuomone nei pašnekovo/vų - nuostabios reakcijos :D

A.C.A.B

Vienas debiliškiausių klausimų šio forumo istorijoje. Keisk narkotikus.

.L.U.T.H.O.R.

Pritariu Ezekiel. Man tai ir kažkoks beprasmiškas dalykas. Žiūri, rėkauja ten visi, stresuoja. Na daaar suprantu, jei sava šalis žaidžia, bet jei užsienio komandos, tai nežinau net ką galvot :)

paragraf 78

Nežiūriu krepšinio. Apskritai nelabai suprantu kaip galima žiūrėti sportą. Bandžiau kažkada, žiūrėdavau, taip ir nesupratau kas ten tokio įdomaus kad visi lyg pamišę juo domisi.

TinSoldier

Pirmi metai, kai visiškai nebetraukia krepšinis :(
Seniau labai labai įdomu būdavo. Vėliau pradėjo dominti tik rinktinių turnyrai.
Po to patriotizmas ir nacionalizmas pradėjo atrodyti visiškai bukaprotiški dalykai, nors krepšinį kažkaip dar žiūrėdavau. Iš "patriotizmo" "palaikydamas" "lietuvą".

Dabar jau visiškai pramušė, sunkiai begaliu porą kėlinių išžiūrėti..
Nors norėčiau. Bet tiesiog nebegaliu :/

a.t.sielis

Aš šiais metais žiūriu :) O būdavo kai visai nežiūrėdavau ir nedomindavo. Ir vėl taip bus, manau.

Krepšinis turi grožio. Man pvz. tiek futbole, tiek krepšinyje žiūrint patinka sklandus komandinis žaidimas, kai pasiekiama aukštesnio lygio harmonija, suteikianti žaidėjams jų trokštamą sėkmę. Žiūrint žaidimą galima matyti įvairias žaidėjų savybes, pvz. ryžtą, taiklumą, savitvardą, galvojimą, jėgą, energiją ir t.t. Stebi pasaulį ir mokaisi, kaip to dalis - stebi žaidimą ir mokaisi.

Šiom dienom delfyje sporto psichologė pasakė: krepšinis ne lietuvių religija, krepšinis - lietuvių manija. :)

Man šiaip nelabai patinka, kaip lietuviai žiūri krepšinį, kaip į jį reaguoja (alus, rėkimas, ekstremalios emocijos - kažkokia beprotybė), ir kaip patys žaidėjai pernelyg sureikšmina žaidimą. Amerikiečiai pvz. žaidžia lengviau, supranta, kad čia žaidimas, čia ne visas pasaulis, o lietuviai visomis emocijomis tame, per didelės aistros ir prisirišimas. Priedo, jie nėra iš tikro labai geri individualiai. Bet jeigu gerai žaidžia komandiškai, arba moka balansuoti individualią ir komandinę energijas, tada tai ir sudaro jų privalumą ir jėgą.

Šiuolaikinis krepšinis tapo pernelyg atletiškas ir su šou/emociniais elementais. Žr. pvz. http://www.youtube.com/watch?v=25H7rT3PfWc kaip 1972 olimpinis finalas vyko, kažkaip jaučiasi nuotaika, kad atskiri įmetimai emociškai nesureikšminami, vyrai tiesiog žaidžia tęstinį žaidimą, ir daugiau su protu žaidė, negu fiziškai. Įmetimai iš eigos su minkštesne ranka, daugiau taiklumo man rodos.

varpainis

Paziuriu, nes palaikau Lietuva, galu gale smagu susirinkti su kompanija bare ir stebeti varzybas. O patys lietuviai krepsini myli, todel kad tai turbut vienintele srytis kurioje musu sportininkai rodo tikrai gerus rezultatus.
Nepatinka, neziurekit ir kazkokiu nesamoniu nerasinekit. Eikit geriau rytoj su svytuoklem pazaist, pamedituot ar apie utopijas pasvajot kol visi dziaugsimes auksu  ;)

Ezekiel

Šiandien man nelaiminga diena, nes tik ir deda tuos minusus... :(
Nenorėjau aš nieko įžeisti šiuo klausimu ar savo požiūriu. Tiesiog esu jau toks skeptikas.

Citata iš: varpainis  rugsėjo 20, 2013, 22:19:15
Paziuriu, nes palaikau Lietuva, galu gale smagu susirinkti su kompanija bare ir stebeti varzybas. O patys lietuviai krepsini myli, todel kad tai turbut vienintele srytis kurioje musu sportininkai rodo tikrai gerus rezultatus.
Nepatinka, neziurekit ir kazkokiu nesamoniu nerasinekit. Eikit geriau rytoj su svytuoklem pazaist, pamedituot ar apie utopijas pasvajot kol visi dziaugsimes auksu  ;)

Gerai, o kaip tie rezultatai pagerino tavo gyvenimą? Ar tų gavai aukso? Sprendžiant iš žmonių reakcijos susidaro įspūdis, kad jei laimės jų kompanija gaus po 1000Lt į rankas.

TinSoldier

Paziuriu, nes palaikau Lietuva<...>

O iš kur tiek piktdžiugiško sarkazmo tautiečiams lietuviams? :)

varpainis

Citata iš: Ezekiel  rugsėjo 20, 2013, 22:28:43
Šiandien man nelaiminga diena, nes tik ir deda tuos minusus... :(
Nenorėjau aš nieko įžeisti šiuo klausimu ar savo požiūriu. Tiesiog esu jau toks skeptikas.

Gerai, o kaip tie rezultatai pagerino tavo gyvenimą? Ar tų gavai aukso? Sprendžiant iš žmonių reakcijos susidaro įspūdis, kad jei laimės jų kompanija gaus po 1000Lt į rankas.

O ar viskas gyvenime turi teikti kazkokia apciuopiama nauda? Smagu kai tautieciai laimi ir tiek. O del pinigu.. Gi daug zmoniu lazybu bendrovemis naudojasi, tarp ju ir as, taip, kad pasipelnys daug kas tiek is sidabro, tiek is aukso  ;)

Phoenix

Nacionalinių rinktinių, kartais ir klubų pergalės skatina pasididžiavimą savo šalimi ir jos krepšiniu. Tai ypač matėsi sovietiniais laikais, kai Žalgiris žaisdavo su CSKA, tos laimėtos dvikovos būdavo kaip netiesioginis pasipriešinimas sovietų okupacijai. Barselonos olimpiadoje Lietuva pirmą kartą dalyvavo kaip laisva šalis ir tai, kad jie pirmą kartą iškovojo bronzą, rodo kad maža šalis, ką tik atgavusi nepriklausomybę, turi kuo didžiuotis. :) O šiais laikais rinktinės pergalės simbolizuoja tautos vieningumą, nes esame stiprūs tik tada, kai susivienijame ir esame kartu. Taip jau yra Lietuvoje, nes dauguma šitą sportą išgyvena širdimi ir krauju, kaip jau anksčiau sakiau, vargu ar bus kitaip.

TinSoldier

Citata iš: Phoenix  rugsėjo 20, 2013, 22:54:40
O šiais laikais rinktinės pergalės simbolizuoja tautos vieningumą, nes esame stiprūs tik tada, kai susivienijame ir esame kartu.

Taip. Tautos vieningumą. Taip.. Vien šitame forume, 3 vienijami krepšinio, praktiškai debilu išvadino žmogų, suabejojusį šita krepšinio manija. (turiu galvoje A.C.A.B. žinutę ir 2 pliusus jai). Būtent tokio vieningumo ir reikia tautai *nykštys į viršų*

http://www.anarchija.lt/laisvoji-tribuna/25805-vitalijus-balkus-nebukime-vieningi

Asasinas

rugsėjo 20, 2013, 23:29:12 Redagavimas: rugsėjo 20, 2013, 23:35:25 by Asasinas
Tik krepšinio čempionatą, ir tik kaip žaidžia mūsų rinktinė, šiaip nežiūriu ir dar priedo šliauką nuo jo metu...

Marius

Taip  soldžeri mes totalus idiotai..NACIAI :-))))))  vienybe gali būti tik ,kai ginamos homoseksualistų ''teisės'' o visa kita-NAAAACIAI..:-))))))))))))  NACIAI.....

einu sušoksiu vieningo nacio šokį..

Aukštyn