Veganizmas ir vitaminas B12

Pradėjo a.t.sielis, rugsėjo 16, 2013, 21:15:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

varpainis

Master

kovo 03, 2014, 18:35:30 Redagavimas: kovo 03, 2014, 18:40:09 by Master
Oooo, varpaini, spėju ekstazę tai neblogą apturėjai.... :D
Ne pirmą kartą šią savaitę matytas straipsnis.
Mano galva tiesiog keliama moralinė panika.
Kam tai naudinga? Farmacininkams, žiniasklaidai, ekonomikai (nes bandoma atbaidyti nuo vartotojiškumo), valstybei. Ir tokiems heiteriams kaip varpainis.
Kris ekonomika jei visi bus sveiki, maitinsis minimaliai iš to ką užsiaugina ir niekas nesirgs (kam tada tas sveikatos mokestis?) ....
Tai tėra vienetiniai atvejai kilę iš žioplumo. Pripažinkime, kad atsiranda tokių veikėjų, kurie nepasidomėję puola į kraštutinumus ir dėl žinių stygiaus nudega.
Dabar dar vienas dalykas, negi manote, kad jei jau žmogus pereina prie žaliavalgystės jis jau nebegali susirgti, kuomet besimaitinantis stereotipine mityba serga dar dažniau ir dar sunkesnėmis ligomis?
Retorinis klausimas, kodėl valstybė, rūpinasi specialių dietų žala, bet neatkreipia dėmesio į dar nesveikesnę mitybą? Kodėl grasina veganų šeimoms, bet nieko nedaro su tais, kurie savo vaikus maitina nesveikai (maistu, kuris sudaro piramidės viršūnę, cukrus, riebalai... chemija). Kodėl niekas nenori sudaryti veganiškų meniu mokyklose, nes neva tai nepilnavertė mityba, bet ten pat pateikia pašildytus pusfabrikačius ir limonadą? Kodėl niekas nedraudžia visokių "drakoniuko dešrelių" (ne todėl, kad mėsa, o todėl, kad sudėtis š**) Kodėl valstybė jaudinasi dėl to, bet nieko nedaro su vaikais iš asocialių šeimų, kurie išvis maitinasi minimaliai? Pinigai kišami ne ten kur reikia. O žmonėmis nuoširdžiai nesirūpinama...
Juk vakarai nutukę, serga širdies ligomis, vėžiais tikrai ne dėl žaliavalgiškumo.

Dar vienas dalykas apie forumo bendruomeniškumą, toleranciją, etiką ir humaniškumą. Fb turiu n kiekį veganiškų, žaliavalgiškų grupių ir puslapių. Kur kasdien matau visokias diskusijas, straipsnius, mintis.. Kurias čia labai tiktų įmesti ir nušluostyti kitiems nosis pasipuikuojant tiesa, palyginti moralę ar panašiai. Aš to nedarau. Man nesvarbu kaip kiti maitinasi (nesveikai, neetiškai ...). Žinau, kad jums tai nepatiktų ir jūs to nenorite matyti. Darau tai dėl jūsų, ne todėl, kad neturėčiau ką parodyti.

Dabar kaip tik ketinu keisti mitybą. (visiškai sugrįžti prie senosios ir pereiti į žaliavalgystę.) Galėsiu sukurti atskirą temą ir realiais rezultatai pasidalyti ten.

varpainis

Taip master, net ejakuliavau tiesiai ant monitoriaus perziurejas ta video. Jo, smagu myleti gyvuliukus, vazineti dviraciu ar net elektromobiliu, sloga gydytis zolelemis ir keikti farmacijos kompanijas su siuolaikine medicina. Tik gaila, kad visas smagumas uzsibaigia susidurus su veziu ar dar kokia rimtesne liga. Keikit jus kiek norit ta medicina ar farmacijos kompanijas bet faktas, kad pasveikti zymiai didesnis sansas tiems, kurie gydosi siuolaikine medicina, negu zaliesiems su savo dviraciais kemsanciais zoleles ar besilankanties pas ekstrasensus ir panasius issigimelius.

Master

Tiesa pasakius, pradžią paėmiau tavo stiliumi. (Labai norėjau pažiūrėti ką tokiu atveju pasakytum. Matomai, kad nieko gero)
Veganai, žaliavalgiai dėl savo mitybos su ekstrasensais deja nesikonsultuoja... :D
Ir aplamai visi pateikti teiginiai skamba juokingai.
Be asmeninės nuomonės išsakymo (gal dar didesne dalimi nepasitenkinimo), rimtesnių ir svaresnių argumentų nemačiau. Todėl kontraargumentuoti paprasčiausiai negaliu.
Ps. Matai vėžys 50 procentų kyla iš nesveikos mitybos (Rūkymo, mėsos ir greito maisto). Badavimu, pavyzdžiui, jis yra gydomas (ir ne tik savavališkai, o griežta dieta skiriama ir tų pačių daktarų) . Keista, kad tu šią ligą paėmei pavyzdžiu ::)

varpainis

Veziu gali susirgti bet kas, nesvarbu tu zaliavalgis sveikuolis ar po du pakelius cigareciu per diena surukantis nutukes alkoholikas.
Kontraargumentuoti negali, nes visos tavo zinios apie ta pati vezi ir baigiasi ties visokiais forumais ar fesibukinem zaliuju grupem.

Master

Tu gal juokauji? :DDDDD Ar tiesiog skaityti nemoki?
Pateikiau, jog nesveikas maistas sukelia 50 procentų riziką. Dar neseniai apie vėžį skaičiau, žmogau...
Ir deje, tikrai ne iš forumų ar kas ten tau susišvietė... Jeigu kuo nors domiuosi tai nebijau į tai rimtai pasigilinti.
Purvais pasitaškyti nepykantos, medžiagos ir aš turėčiau, tačiau negaliu persilaužti per save. Ne mano būdas, sorry.
Jeigu dar atrašysi kažkuo panašiu, tikrai neketinu tau atsakyti... Galėsi diskutuoti vienas.

varpainis

Nu tu niekaip neirodysi, kad vezio gydymas zolelem ir badavimais efektyvesnis uz tradicine, modernia medicina. Pati gydytum savo artima kazkokiom dietom ar kuo ten, atsisakydama normalios medicinos?

Master

Norėjau atsakyti, bet nuslydo rankelė ir uždėjau pliusiuką. :( Na nieko, dovanoju už tokią iniciatyvą bedomintis žaliavalgyste ;)
1. Ar aš minėjau, kad žaliavalgyste gydomas vėžys?
Ne, iš konteksto turėjai suprasti, kad kalbėjau apie šios ligos susirgimo užkirtimą.
2. Apie gydymą paminėjau tik tiek, kad "vėžininkams" specialiai skiriamos dietos.
Viskas. Daugiau nebe atrašysiu, kol neišmoksi skaityti (:

varpainis

Stumi tu cia kazka  ;D I klausima mano nebeatsakysi?

Marius

Master panašėji į liza simpson...;-)

Master

kovo 03, 2014, 20:16:20 Redagavimas: kovo 03, 2014, 20:19:50 by Master
Ne nu... Ir jūs dar sakote, kad aš nebeturiu ką pasakyti :D
O šiaip čia žiūriu nebloga tema "heiteriams" (nepykit, kad taip įvardinu, kalbu iš savo pozicijos) užsidirbti pliusiukų (susidarau nuomonę pravertus visą istoriją)...... (:

Marius

O kodėl tu taip nerviniesi? :-) atrodo jog bijotum,kad viena dieną heiteriai tavo nuomonę pakeis:-)  Žiūrėk,jei kada sugalvosi mest ta berždžia reikalą su veganizmais,parašyk man,ta proga tikrai pavaišinsiu belenkokiam restorane kurį tik iššisrinksi,pačiu skaniausiu kepsniu:-)

paragraf 78

baigiam offtopiką

.L.U.T.H.O.R.

Šiaip man tas varpainio video biškį į tokį propagandinį užneša :) Sukišo viską ką galėjo į tas 3 minutes :D Aišku, visi kurie pasineša nepasidomėję, vos ne fanatiškai prisiskaitę "delfinų" straipsnių tai daro blogai. Patinka man pasakymas, kad ir kokią idėją išreikštum, visada atsiras kažkas, kuris jai prieštaraus :)

Master

Ačiū už tokį puikų pasiūlymą, bet atsisakysiu, nes tiesiog žinau to kaina, kurią moka ne gyvūnas ir šiuo atveju ne tu Mariau, o aš pati (mano organzimas ir psichologinė savijauta).
Anksčiau  tikrai buvo baimė viską prarasti (kai įprasmini kurią sritį...) , tapti nesąmoninga (nes juk kažkada laisvai gyvenau kitaip). Be to buvau fanatikė. Lyg gilus tikintysis bijantis nuodėmės, todėl besimeldžiantis kiaurą parą ir nuolat dengiantis akis, kad jų nesuterštu.Žinoma, daug koncentravausi į tai. Patyriau aplinkinių spaudimą. Ir tada susimoviau.
Tai truko tris mėnesius. Krokodilo ašaromis valgiau savo maistą (ne, ne mėsą... Bet pieno produktus, keptą maistą)... Tai truko kokius 2-3mėnesius. Depresija ir žema savivertė neleido man išlipti iš tos duobės. Ir tai dariau ne todėl, kad man patiko, o todėl kad norėjau save nubausti... Taip pat tikėjau kitų žodžiais, kad mano mityba nepilnavertė.
Viso to rezultatai buvo stulbinantys. Ir dabar aš sąmoninga. Žinau, kad kiti gali šnekėti ką nori, bet atsakingas esi už save pats ir vėliau niekas tau nepadės... Dėl savo nuomonės esu visu 100 procentu užtikrinta.
Ir aš tikrai nesinervinu. Galbūt žinutės taip susiskaito (:
Bet kodėl kalba eina apie mane? Juk aš neatspindžiu visų žaliavalgių ar veganų...
Gerai, daugiau tikrai tikrai neberašysiu vėjų, Paragrafe. Bet nepyk, dabar labai norėjau atsakyti...

Aukštyn