Veganizmas ir vitaminas B12

Pradėjo a.t.sielis, rugsėjo 16, 2013, 21:15:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Jeigu supranti, kad kai tave pjauna ir užmušinėja elektra, tau nėra gerai, kodėl nori taip negerai elgtis su kita gyva būtybe?

Mes žmonės, ne sadistai.

ajolu

iš savo patirties galiu pasakyti, kad jaučiuosi žymiai geriau, kai nustojau valgyti mėsą. Daugiau energijos atsirado, pagreitėjo medžiagų apykaita, numečiau 5kg, kurie nebegrįžta.
Mėsa žarnyne užsibūna labai ilgą laiką... ji ten pradeda pūti. Sveikatos tai tikrai nepriduoda.

Marius

Atslieli aš negalvoju kaip kas buvo dėl tos mėsos skerdžiamas,ar kaip jam skaudėjo ir man tai tikrai nerūpi,taip NERŪPI,nes aš valgydamas mėsa išgyvenu ir palaikau givybę,ji man skani,ji suteikia man energijos,o visa kita man nusi....Aš gyvenu tik kartą,ir iš gyvenimo jimsiu tai,ko noriu ir man tokie vaspaliojimai ką kalbi tu visai nedaro įtakos.
Žmonės patys didžiausi sadistai atsieli,tik tu nenori to matyt,nes utopiniam pasaulėlyje geriau gyvent ,nei pažiūrėt realybei į akis..Žinai tu didesnis sadistas nei skerdikai mėsaėdžiai,nes tu niekini milijardus žmonių už tai kad jie pasirinko tokį gyvenimo būda ir išgyvenimo priemones..neapsimesk ir nesijausk šventuoju,nes toks nesi,susikūrei savo pasaulėžiūra,šaunu,vadovaukis..Tik nemanyk,kad no to geresnis tampi,esi toks pat kaip ir skerdžiasntieji,tu eisi tik žmogus,skerdikų rūšies atstovas ir nuo to niekur nepabėgsi..nevalgyk tos mėsos,bet jos suvalges nenumirtum,todėl atsisakymas to kas ir taip aišku ir naturalu tik apgauni savo smegenis,bet ne esmę ir nereik visokių nuvalkiotų pacifistinių,kaip kažkam skauda..na atsibodo jau...AČIŲ šia tema neturiu ką ir nenoriu tuščiai šnekėt,einu suvalgyt didelį vytintos raudonos mėsos gabala,už tave atsieli,plėsyšiu skaidulas dantimis ir godžiai čiaumosiu.

a.t.sielis

Gi niekas tavęs neverčia kažką daryti ar nedaryti :) valgyk ką manai, kad turi valgyti.

O mes tiesiog aptarinėjame savo situaciją ir savo gėrio sampratą.

.L.U.T.H.O.R.

Aš tai sakyčiau taip, žmogus valgo beleką ir belekaip ir žiūri kad su sveikata ne kas, tada pradeda valgyti vegetariškai, ir aišku, kad gautų visų medžiagų pradeda atsirinkinėti kokį maistą ir kokiais kiekiais valgyti ir žiū pasitaiso, ir sako va vegetarizmas gerai, o mėsą valgiau tai buvo blogai. Bet jei normalią mitybą turėtų ir tame jo racione būtų mėsos, jis taip pat gerai jaustųsi :)

Ezekiel

Citata iš: varpainis  sausio 18, 2014, 19:49:25
Per kur tie vegetarai yra aukstesniu polinkiu? Is kur istraukei, kad jie geriausia visuomenes dalis? Kas nusprende, kad vegetarizmas geris, o mėsos valgymas blogis?

Jei kažkam sukeli skausmą ir atimi gyvybę ar tai nėra blogis?

Citata iš: Marius  sausio 18, 2014, 22:02:59
Atslieli aš negalvoju kaip kas buvo dėl tos mėsos skerdžiamas,ar kaip jam skaudėjo ir man tai tikrai nerūpi,taip NERŪPI,nes aš valgydamas mėsa išgyvenu ir palaikau givybę,ji man skani,ji suteikia man energijos,o visa kita man nusi....Aš gyvenu tik kartą,ir iš gyvenimo jimsiu tai,ko noriu ir man tokie vaspaliojimai ką kalbi tu visai nedaro įtakos.

Palaikyti gyvybę juk galima ir kitais maisto produktais ir galiu įrodyti, kad vegetariška mityba gali suteikti visas reikalingas medžiagas.
Tavo mąstymu galima pateisinti grobiamuosius karus, tautos išnaikinimą, žmonių išnaudojimą vergijai ir t.t.

Citata iš: puodukas  lapkričio 02, 2013, 09:17:58
  Kam sveikiau valgyti mėsą ar nevalgyti priklauso nuo labai daug aplinkybių, gyvenimo būdo, galimybių pakeisti vienus produktus kitais ir t.t.
  Bet didžiausią pasipriešinimą vegetarizmas ir veganizmas sulaukia dėl to, kad jie tai siūlo vos ne kaip gyvenimo prasmę- gyventi tam, kad sveikai maitintis.
Žmogus valgo tam, kad gyventų, o ne atvirkščiai: gyvena tam, kad "teisingai" valgytu.

Taip, tai reiškia pakeisti mėsos produktus į kitokius produktus. Iš tikrųjų gyvulius sunkiau išauginti nei daržoves, nes jų išaudinimui sunaudojami didžiuliai kiekiai maisto - logiška juk gyvūnas turi daugiau sunaudoti energijos nei augalas (ne veltui gyvūnams apribojama judėjimo laisvė). Nors mėsa turi santykinai daug baltymų vis tik jų turi daug ir ankštinės daržovės, riešutai, grikiai (13%), pupos (22%), saulėgrąžos (20%), soja iš viso turi net 36%, o tai daugiau nei vištienoje (25-30%). Bet turėkite galvoje, kad reikalinga teisinga baltymų-riebalų-angliavandenių proporcija, nes per daug baltymų nėra gerai. Suaugusiems rekomenduojama suvartoti nuo 10% iki 35% dienos kalorijų normos iš baltymų turinčio maisto. Tai būtų apie 46g moterims ir 56g baltymų vyrams. Nemanau, kad pakankamai maitinantis gali jų pritrūkti - gyvename ne bado laikais.
Šiaip sveiko gyvenimo būdo laikytis protinga, nes kam patinka ligos? Aišku tai jūsų valia turėti aukštesnes vertybes už sveikatą. Tik manau nereikėtų vaikams perdavinėti pavojingų genų, blogus įpročius ir dėl kvailo gyvenimo būdo gydytis visuomenės lėšomis.

.L.U.T.H.O.R.

Gyvename užtat GMO laikais :) Kaip jau kažkurioj temoj rašiau, jei nori kuo sveikiau gyvent turi augintis tiek savo daržoves, tiek ir gyvulius. Nors daržovių sėklas galima gauti ir GMO.

2Pacas

sausio 19, 2014, 19:27:03 Redagavimas: sausio 19, 2014, 19:40:32 by 2Pacas
Veganizmas.Ne kiekvienam.. Zmogus gali noret but veganu bet tesiok gyvenimo budas jam gali neleisti tokiu tapti.Pvz zmogus kuris turi daug laisvo laiko nedirba sunkaus fizinio darbo beabejo gali but veganu,visu pirma del to kad jis turi laiko pasiruost ta maista veganiska,antra jam nereikia tiek daug medziagu kiek pvz zmogui kuris dirba fizini sunku darba.Tai kad cia labiau prirklauso nuo gyvenimo budo, jai tu isnaudoji mazai energijos gali laisvai sau leist pabut veganu, o jai daug sunaudoji tai ka jau tu cia "zoleliu neprivalgysi".. Grysti pavarges po darbo stveri lasiniu gabala ir viskas,beabejo gali but ir isimtciu,bet nemanau kad daug pratemtu zmogus su dideliu kruviu ant veganisko maisto.Tesiok organizmas nusilptu ir tiek.

.L.U.T.H.O.R.

2Pacas, pažiūrėk pilna youtube video, su sportininkais, kurie nevalgo mėsos, o kiti ir veganai. Tai jie tikrai didelį fizinį krūvį turi. Bet aišku jie papildus naudoja dar. Nors nesu tikras ar visi.

Master

sausio 24, 2014, 10:04:02 Redagavimas: sausio 24, 2014, 10:06:47 by Master
Pykit nepykę, bet labai norėjau pasidalinti. (dabar turbūt susikrausiu šusnį minusų ir keiksmų....)
Nes kažkokia vegofobija sklando ore ::) Nors realiai absoliučiai nedarau nieko blogo.
Ir aplamai apie tai norėtusi pasakyti tiek, kad mūsų egzistenciją ir gyvenimo būdą jūs priimate sau kaip įžeidimą, nepagalvodami kaip mes turėtumėme jaustis... Ir jūs dar manote, kad mes netolerantiški? :(
Be to, pasidalinau šiuo "paveiksliuku" ne tam, kad priverčiau jus keisti ką nors (kaip jūs vis manote) ar pasipuikuočiau (kaip jūs vis manote), o todėl, kad tiesiog parodyčiau, kas mus skatina tai pasirinkti. Kad tai yra sąmoningas apsisprendimas, o ne ambicija. Ir kad yra kita medalio pusė, kuri dažnai bandoma paslėpti ar tiesiog ignoruojama.
Čia regis trumpai ir aiškiai apie viską ko dažnai klausiama ir kas dažnai bandoma atsakyti.

nuoroda- http://dingo.care2.com/pictures/greenliving/uploads/2014/01/Vegan-Diet-Myths.png
Vėlgi, taip pat prašau manęs necituoti, neklausti.Vis vien neketinu atsakyti. Diskusija šioje temoje manęs visiškai nedomina. (:

a.t.sielis

Na, mėsoje nieko stebuklingo nėra (jeigu jau kalbėti apie vegetarizmą; veganizmas dar griežtesnis variantas, nevartojami jokie gyvūniniai produktai). Kai kas nors man įrodys, kad mėsoje yra kažkas stebuklingo, ko nėra kituose produktuose, tada galėsim ir susikalbėti, ne emocijų, bet argumentų kalba. O iki to laiko, nematau jokios būtinybės vartoti mėsą. Kas nori, tegu vartoja. Bet geriau nekeltų audrų ir panikos, nes tai tik emocijos, kai susiduria su vegetarizmo ar veganizmo reiškiniais. Visgi žmonės esam, turim būti protingi, o ne gaivališki. O etiniai aspektai pakankamai aiškūs.

Vytautas

Visiškai pritariu a.t.sielio mintims. Pats nevalgau mėsos. Tiesa valgau žuvį ir pieno produktus. Palyginu savo sveikatos būklę iki ir po teigiamas skirtumas milžiniškas. Dėl manęs kiti šiuo klausimu gali daryti ką nori. Tai jų gyvenimas, jų kūnas. Bet vyresniam amžiuje tikrai pasimatys mėsos keliamos problemos. Aišku žmonės pasinaudos medicinos pagalba. Bet galima apsieit ir be to. Nevalgyti mėsos aš pradėjau dar gerokai iki savo keistų patirčių. Dabar kai pabendrauju su savo siela ji taip pat mano tokį sprendimą vertina teigiamai. Nereikia valgyti į save panašių. O ginčytis šiuo klausimu nėra prasmės.  :)

2Pacas

Taisonas veganas,nezinojau.. :D
Turiu toki klausima,cia manau tik veganai galetu atsakyt i ji.. :D :D Blm zvengiau

prasukit 5 min.Tai tiesa??... :DD

.L.U.T.H.O.R.

sausio 24, 2014, 16:34:03 Redagavimas: sausio 24, 2014, 16:35:51 by Druwis
Man asmeniškai tai vienodai, ką kiti valgo :D

a.t.sieli, tau niekas neliepia tos mėsos valgyti, tai nėra čia ką ir diskutuoti :) Tiek iš vegetarų/veganų tiek ir iš mėsavalgių būna emocijų ir visokių kitokių nesąmonių :) Galiu tą patį sakyti, tam vegageratų/veganų maiste nėra nieko stebuklingo, ir dar labiau reikia žiūrėt kiek ir ko valgai. Aišku mėsą valgant irgi reikia, bet ne tiek. Prie to pačio, Vytautai, dėl manęs ir visi gali daryti ką nori, bet neprisižiūrint, tai tiems patiems veganams/vegetarams vyresniam amžiuje atsišauks sveikatoje ir ne iš gerosios pusės :)

Master

Druwi, gal gali plačiau?
Iš esmės suprantu ką nori pasakyti, tačiau tai mini nebe pirmą kartą. Darau išvadą, kad turi gyvenimiškos patirties. O praktika vertingesnė už teorija (:

Aukštyn