Kabala?

Pradėjo rutulys, rugsėjo 08, 2013, 01:52:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

exopolitics.lt

CitataZmogus - pasaulio centras. Visi vykstantys realybeje procesai vyksta mano atzvilgiu, ne zemes, ne saules, ar visatos centro, o zmogaus. Ner net prasmes, kazkam daugiau egzistuot kitose planetose, jei zmogus rysyje su kitais gali atskleist pasleptaja kurinijos dali, kuri yra virs laiko, judejimo ir erdves. Tai virs visu visatu. Tai kas man is tu ateiviu, kad ir jie egzistuoja, tegu egzistuoja. Jie man i gyvenimo prasmes klausima neatsakys. O kad ir atsakys, neuzpildys tos tustumos, kuri ta klausima ir iššaukia.

Nesutinku kad zmogus yra pasaulio centras, visi realybeje vykstantys procesai vyksta visko, o ne vien kazkieno atzvilgiu. Visata ne kompartijos polit biuras kad butu reikalingi kazkokie centrai tik isimtinai kuriu atzvilgiu vyktu procesai. Tas kazkas kitur egzistuojantis turi savo prasme, ir tikriausiai mase tu kitu egzistuojanciu nezemisku gyvybes rusiu nesa atsakomybe ir uz kitas, maziau pazangias planetas. Ju vystymosi trajektorijos gal absoliuciai nieko bendro neturi su vadavimusi is egoizmo ar jo ''keitimu'' kaip kad zmonijos anot Laitmano mokymo.

Parcufas

Citata iš: exopolitics.lt  gruodžio 13, 2014, 22:53:29
CitataZmogus - pasaulio centras. Visi vykstantys realybeje procesai vyksta mano atzvilgiu, ne zemes, ne saules, ar visatos centro, o zmogaus. Ner net prasmes, kazkam daugiau egzistuot kitose planetose, jei zmogus rysyje su kitais gali atskleist pasleptaja kurinijos dali, kuri yra virs laiko, judejimo ir erdves. Tai virs visu visatu. Tai kas man is tu ateiviu, kad ir jie egzistuoja, tegu egzistuoja. Jie man i gyvenimo prasmes klausima neatsakys. O kad ir atsakys, neuzpildys tos tustumos, kuri ta klausima ir iššaukia.

Nesutinku kad zmogus yra pasaulio centras, visi realybeje vykstantys procesai vyksta visko, o ne vien kazkieno atzvilgiu. Visata ne kompartijos polit biuras kad butu reikalingi kazkokie centrai tik isimtinai kuriu atzvilgiu vyktu procesai. Tas kazkas kitur egzistuojantis turi savo prasme, ir tikriausiai mase tu kitu egzistuojanciu nezemisku gyvybes rusiu nesa atsakomybe ir uz kitas, maziau pazangias planetas. Ju vystymosi trajektorijos gal absoliuciai nieko bendro neturi su vadavimusi is egoizmo ar jo ''keitimu'' kaip kad zmonijos anot Laitmano mokymo.

O kieno atzvilgiu matosi, kad viskas vyksta ne vien tik tavo atzvilgiu? :))

exopolitics.lt

Tu paciu suvereniteta turinciu subjektu atzvilgiu, (nors nemanau kad zodis atzvilgis cia tinkamas). Visatoje viskas persipynes tarpusavio priklausomybes rysiais ir net sioje tankioje fizineje tikroveje mes turime toki dalyka kaip komunikacija. Paprastai tariant galime juk paklausti ir suzinoti is kitu zmoniu ar vyksta kurie nekurie procesai.

Parcufas

I tave pasiziurejo grazi moteris, o kita grazi kazkodel nepaziurejo. Ir viena ir kita tavo atzvilgiu pasielge. Viskas veikia tavo atzvilgiu - visa realybe tavyje. Tai kad kazkas pasake, kad kazkur vyksta kazkokie procesai kitu atzvilgiu tai irgi tavo atzvilgiu gi pasake. :))
Be taves niekas daugiau jokio suvereniteto neturi. Jie tiesiog marionetes tavo atzvilgiu.

exopolitics.lt

gruodžio 14, 2014, 01:02:24 Redagavimas: gruodžio 14, 2014, 01:17:02 by exopolitics.lt
Taip Parcufas, realybe mumyse bet ir mes tuo paciu realybeje.

CitataTai kad kazkas pasake, kad kazkur vyksta kazkokie procesai kitu atzvilgiu tai irgi tavo atzvilgiu gi pasake
gal galetum prasau issamiau paaiskinti ka turi omeny? As tai ta ''atzvilgi'' suprantu kaip ''buvima stebetoju'', taciau gal tu supranti kaip kitaip, butu idomu kad pasidalintum poziuriu.

CitataBe taves niekas daugiau jokio suvereniteto neturi. Jie tiesiog marionetes tavo atzvilgiu.

O kiti, kitu atzvilgiu kas, anot Laitmano kabalos, irgi marionetes, kodel rasai kad
Citatamarionetes tavo atzvilgiu
? 

CitataI tave pasiziurejo grazi moteris, o kita grazi kazkodel nepaziurejo. Ir viena ir kita tavo atzvilgiu pasielge. Viskas veikia tavo atzvilgiu

O jei i Toma paziurejo grazus vyras, o kitas grazus nepaziurejo. Ir vienas ir kitas Tomo atzvilgiu pasielge. Jei as apie tai neturiu informacijos, nezinau kad sis procesas galejo vykti ar nevykti ? Juk tai nereiskia kad procesas neivyko?

Parcufas

1) Neimanoma kazko jausti ne savyje.
2) Mano atzvilgiu, santykije su manimi, priklausomai nuo stebetojo.
3) Realybe tai filmas tau sukamas 24h per para, proto iliuzija. Sviesa nekinta, taciau tavyje ji jauciama kaip pokytis, nes tu pats kinti. Auksciausioji sviesa ar jega todel taip ir vadinasi del to, kad ji savyje palaiko visas likusias fizikines jegas. O zmogus to nepajegus apvienyt del to ir galvoja, kad kiti zmones turi valios laisve, savo norus savo mintis ir t.t. O tai is esmes konstanta. Tik zmogus pats besikeiciantis jaucia kad kiti keiciasi. Integrali sistema tai sistema, kurioje kiekvienas sistemos elementas priklauso vienas nuo kito, taciau kiekvienas elementas yra tuo paciu ir visa sistema, nes nera kitu elementu, ta pati integrali sistema ir yra tas elementas sudarytas is daug sublementu. :))
4) O kas zino kad tas procesas ivyko ar neivyko? Niekas nezino. Jei nera stebetojo ir realybes neegzistuoja. Nes niekas deja negali apie tai kazka pasakyt. :))

Zmogus pats abstraguotas nuo saves, kad per si realybes pokyti galetu tirti savo savybes.

exopolitics.lt

CitataO kas zino kad tas procesas ivyko ar neivyko? Niekas nezino. Jei nera stebetojo ir realybes neegzistuoja. Nes niekas deja negali apie tai kazka pasakyt
Kaip niekas nezino? Zino proceso dalyviai arba nedalyviai (jei procesas nevyko). Jei tarp A ir B ivyko komunikacija kuria inicijavo C, tai kad procesas vyko ir zinos A, B ir C. Ir jei as neturesiu informacijos kad sis procesas vyko (ar nevyko), tai nepadarys vykstancio ar jau ivykusio proceso nevykstanciu ar neivykusiu.

Dar karta paklausiu, jei mastytume kad stebetojas tik vienas subjektas - tu, koks santykis tarpusavyje tarp visu kitu subjektu?

Parcufas

1) Tai kad zinau kad kazkas ivyko tarp kitu, tai zinau gi savo atzvilgiu. Koks man skirtumas ka kiti jaucia, zino ir kaip supranta realybe? Svarbu, ka AS jauciu ir ka AS suprantu.
2) Tarp kitu visu subjektu santykis toks pats, kiekvienas stebi realybe savo atzvilgiu. Ir kiekvienam realybe konstanta, o tik subjektas keiciasi konstantos atzvilgiu, ir taip kiekvienam, taciau nera kiekvieno. As esu vienas subjektas, o visas likes pasaulis sukasi mano atzvilgiu. Na jauciu, kad sukasi mano atzvilgiu, nors tai as keiciuosi. Tai mano reakcija i poveiki is isores. O kokia isore neaisku. Bet savo savybese jauciu, kad yra 7milijardai zmoniu ir vyksta procesas. Nors tai iliuzija.   :)

exopolitics.lt

1. O jei darytum prielaida jog yra skirtumas ka kiti jaucia, zino ir kaip supranta realybe? Ar ir tuomet butu svarbu tik tai ka AS jaucia ir ka AS supranta?
2.
CitataTarp kitu visu subjektu santykis toks pats, kiekvienas stebi realybe savo atzvilgiu
- tai taip iseina kad stebetoju daug.

Parcufas

1. Man butu svarbu kitu santykis tik tiek kiek svarbu mano santykis su realybe.
2. Ir taip ir ne. Juk vienas kurinys buvo sukurtas, o ne 7 milijardai. :))

exopolitics.lt

Nesutinku, manau sioje visatoje sukurta gausybe skirtingu kuriniu, kuriu visi ir kiekvienas atskirai yra stebetojai.

Parcufas

Citata iš: exopolitics.lt  gruodžio 14, 2014, 14:06:13
Nesutinku, manau sioje visatoje sukurta gausybe skirtingu kuriniu, kuriu visi ir kiekvienas atskirai yra stebetojai.

Taip, ir tie visi stebetojai stebi patys save. :))

exopolitics.lt

Taip ir vieni kitus :)

Aukštyn