5 keisčiausi mitybos būdai pasaulyje

Pradėjo Benamis, rugsėjo 02, 2013, 11:28:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Marius

beabejo...Atsieli..o saviytaiga ir iš paskutiniųjų bandymas laikytis savo sugalvotų princypų,čia neprieko..net jei ir kažkas būtų netaip visvien laikytumeisi savo ir nepripažintum to,nes tada tektų pripažint,kad tavo visa pasaulėžiūra ir gyvensena iki tol buvo klaidinga,o kas nori būt suklydes?niekas,todėl ir yra saviįtaiga ir saviapgaulė.

Teroras

Na ir pievas cia Marius prirase... Maza to, jokios rimtos argumentacijos... Kaip atsaka galiu tiesiog pateikti http://en.wikipedia.org/wiki/Academy_of_Nutrition_and_Dietetics ir http://en.wikipedia.org/wiki/Dietitians_of_Canada isvadas: http://www.eatright.org/WorkArea/DownloadAsset.aspx?id=8417 - jeigu reikes galiu pateikti daugiau informacijos. Visur parasyta, kad zmones kurie ne siaip sau ivairius lapus i lekstes ideda, o turi paruosta maitinimo plana, absoliuciai niekuo nenusileidzia mesaedziams, o atvirksciai pastebimi teigiami efektai. Kartoju, nekalbu apie tuos kurie tiesiog sau "is oro" pasirenka koki lapa siandien suvalgys.

Gal ir pats pabandyciau buti vegetaru, bet: 1) Netureciau kantrybes ir valios laikytis vegetariskos dietos 2) Labai megstu mesa ;D

a.t.sielis

Mariau, net jeigu kas būtų ne taip, toliau laikyčiausi savo principų, ir bandyčiau išspręsti problemą sveikatingumo metodais. Nes problema negali kilti iš mėsos nevartojimo, kadangi mėsoje nėra nieko stebuklingo, ko nebūtų kituose maisto produktuose.

Šiaip neginčysiu, gal tie, kas valgo mėsą, lašinius ir pan., gali arti kaip arkliai, nežinau, šiaip kai buvau visavalgis, sportavau, ir kai buvau vegetaras - irgi sportavau. Jėga kaip ir nesikeitė po dietos pakeitimo.

Bet šiaip aš galvoju, žmogui nereiktų arti kaip arkliui, geriau jau kažkoks nuosaikesnis gyvenimo būdas, nes neaišku, dėl kokio gi tikslo tas žmogus sunkiai aria. Jėga žiniose ir ramybėje.

Marius

rugsėjo 02, 2013, 21:36:06 Redagavimas: rugsėjo 02, 2013, 21:40:17 by Marius
Tai marius niekad protingai ir neršo,todėl nėr ko stebėtis..

Taip,besilaikant visokių gudrių ir sudėtingų ,bei didelio tikslaus rėžimo reikalaujančių vegetaryščių tikrai viskas įmanoma,net patikėčiau ,kad ymanoma ir vien iš saulės vonių išgyvent..Bet tai nėra naturalus paprastas kasdieniškas maitinimasis,tai tarsi kžkoks eksperimentas su savo kūnu...tebunie,tikrai tikiu,kad yra žmonių kuriem organizmas nepriima tos mėsos..tebunie..bet kai pradedama jos nevalgyt vien tam,kad nušvistum,ar kad girdėjai tai iš kažkokio gurų,na nežinau uždaužykit morkų kotais,bet tai yra totalus apsurdas.

Beto.,jei vegetarizmas toks didis gėris,dauguma jau senai būtų prie jo perėja,tik kažkokdėl iki šiol didelė dauguma yra visaėdžiai,o vegetarizmas,kaip ateina taip išeina ir tik siaurame žmonių tarpe.

a.t.sielis

Nežinau, nieko gudraus nedarau. Valgau normalia tvarka duoną, žirnius, pupas, agurkus, pomidorus, bulves, ryžius, grikius, kukurūzus, kopūstus, visokius vaisius, riešutus. Kai susirasiu žmones, besilaikančius neprievartos principo, kurie gražiai karves globoja, tada vėl laisvai pieno produktus vartosiu. Nieko ypatingo, apie racioną per daug negalvoju. Ir nesiskundžiu. Nors niekad gyvenime dėl maisto galvos nesukau. Nebent kai sportuodavau, tada galvojau, kaip daugiau baltymų prisivalgyti, kiaušinius ir varškę pastoviai topčindavau.

Marius

rugsėjo 02, 2013, 21:46:09 Redagavimas: rugsėjo 02, 2013, 21:47:42 by Marius
Na bet pripažink,mėsa nustojai valgyt,kai pradėjai mąstyt apie visokius dvasinius ir panašius dalykus.

a.t.sielis

rugsėjo 02, 2013, 21:49:56 Redagavimas: rugsėjo 02, 2013, 21:51:57 by a.t.sielis
Taip, kai pradėjau domėtis dvasiniais dalykais, ir skaityti knygas, tada iš jų pasisėmiau neprievartos/vegetarizmo idėjos, bet prie to perėjau ne iš karto. Iš pradžių tik mintyse pradėjau galvoti, kad gal gerai būtų atsisakyti, bet prisirišimas prie valgymo įpročių buvo, ir toliau tęsiau kaip anksčiau. Daugiau žuvies tuo metu vartojau, ramesnė sąžinė buvo nuo to. Bet atėjo momentas gyvenime, kai pasakiau sau, kad gyvenimas ne žaidimas, ir kad reikia kažką rimtesnio daryti, tada atsisakiau mėsos vartojimo, po to per kurį laiką, alkoholio vartojimo.

Stengdavaus padėti kitoms gyvoms esybėms. Pvz. tarp balkono stiklų vieną kartą bitė pateko, tai atsukinėjau balkono duris su atsuktuvu, visus varžtus, kad ją išleisčiau. Na ir dabar stengiuosi padėti, kai galiu ir pastebiu kokią gyvą esybę bėdoje.

Vytautas

Absoliučiai sutinku su tavimi a.t.sielis  :)

Marius

Ne tavo organizmas,o tavo nauja pasulėžiūra tave pavertė vegetaru..lygiai taipat gali vėl tapt mėsaėdžiu.

Ar tikrai sutinki vytautai?gal bek pasiklausk švytuoklės,gal ji kitokią nuomonę tūrės ir teks tau savają keist.

a.t.sielis

Kodėl turėčiau geresnę pasaulėžiūrą keisti į blogesnę? Visko būna, ką čia žinai, gali žmogus keistis į įvairias puses, bet šiaip aš patenkintas šia pasaulėžiūra, ir galvoju, kaip joje patobulėti, o ne kad kada nors ją galėčiau mesti.

Marius

Gersnę?kuo?aš tai visai nematau kuo tavo pasaulėžiūra geresnė uz mano mesėdžio,aš taipat,nemušu bičių ir kitų gyvunų,tapačia bite išvarau pro langa, o ne pritrėškiu,neuzkabinėju ir nesiimu bereikaligos prievartos prieš žmones,taipogi jaučiuosi ramus ir harmoningas,BET MAN NEREIK MEST VALGYT MĖSOS...KODĖL? Kuo aš prastesni už tave?

Vytautas

Citata iš: Marius  rugsėjo 02, 2013, 21:54:48
Ne tavo organizmas,o tavo nauja pasulėžiūra tave pavertė vegetaru..lygiai taipat gali vėl tapt mėsaėdžiu.

Ar tikrai sutinki vytautai?gal bek pasiklausk švytuoklės,gal ji kitokią nuomonę tūrės ir teks tau savają keist.

Na su mėsos nevalgymu ir badavimu teko susipažinti gerokai iki švytuoklės dėl sveikatos problemų. Labai skaudėjo sąnarius. Tuo būdu išsisukau be medikų pagalbos. O švytuoklė sako kad žmonėms su sielomis nepatartina valgyti mėsą. Čia jau vėliau sužinojau.  :)

a.t.sielis

rugsėjo 02, 2013, 22:08:04 Redagavimas: rugsėjo 02, 2013, 22:09:40 by a.t.sielis
Visi yra lygūs. Skiriasi tik elgesys.

Laikau, kad nevartoti mėsos yra humaniškiau gyvūnų atžvilgiu. Mėsos vartojimas sudaro sąlygas skerdykloms ir fermoms, kuriose gyvūnai laikomi tik kaip objektai, iš kurių bus gauta mėsa.

Gražiau ir šviesiau elgtis taip, kad tai nebūtų susieta su tokiais žeidimo ir išnaudojimo principu paremtais dalykais.

Marius

rugsėjo 02, 2013, 22:09:41 Redagavimas: rugsėjo 02, 2013, 22:11:22 by Marius
Šis paaiškinimas logiškesnis,nei kad nevalgant mėsos nušvitimas greičiau ateis..

Beje,jei tarkim užsiauginu kiaule ir tvarkingai ja paskerdes,suvalgau..Tai gaunasi aš nehumaniškas?

a.t.sielis

rugsėjo 02, 2013, 22:13:27 Redagavimas: rugsėjo 02, 2013, 22:16:35 by a.t.sielis
Nušvitimas, prabudimas - kokiais dalykais, arba kokiems dalykams? Gerumui, meilei, harmonijai, išminčiai ir kt. Jeigu visada elgtis nuosekliai, tada šitos vertybės labiau pripildo būtį.

O valgyti mėsą - jeigu ją valgyti natūraliai kritusių gyvūnų, tai nieko tame nėra, kas maišytų nušvitimui, prabudimui.

---

Jeigu paskerdi kiaulę tvarkingai, nekankindamas, sąlygiškai humaniška. Bet tai ne didžiausias jautrumo laipsnis. Kiaulė kvykia, nenori mirti, žmogus ją pjauna vis vien. Prievarta, kažkiek širdies kietumo tame yra.

Bet jeigu turi karvę, iš jos gauni pieną pastoviai, ir po to ją paskerdi, tai jau tikrai nežmogiška. Jokio dėkingumo, už gerą blogu atsimokama.

Aukštyn