5 keisčiausi mitybos būdai pasaulyje

Pradėjo Benamis, rugsėjo 02, 2013, 11:28:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Na jei preciziškai prisižiūri kiek ko suvalgai, kad gautum didžiają dalį reikiamų medžiagų tai ir vegetaru gali būti sau ramiai. Tik tiek kad dauguma žmonių to negeba tinkamai daryti.
Kitas dalykas, kad žmogaus organizmas evoliucionavo taip, kad mes tapome visaėdžiai. Mums tinka visoks maistas. Žinoma vegetarai prisimąsto visokių teorijų apie mitybą, net ir teiginių kad senovėje žmonės buvo vegetarai, nes medžioti buvo sunku. Tačiau paleontologiniai duomenys rodo kad pirmykščio žmogaus racione 80 proc. maisto sudarė mėsa, o jau tada šaknelės, uogelės ir t.t.
Apskirtai jei žmogaus protėviai nebūtų pradėję valgyti mėsos, tai turbūt dar ir būtume pirmykštėje būsenoje, nes smegenys ir vystėsi būtent todėl kad pradėjo gauti daugiau baltymų.
Ką besakytų vegetarai, vistiek niekuo nepakeisi iš mėsos gaunamų medžiagų, nes kitur jų paprasčiausiai nėra arba yra bet per mažais kiekiais.

Paleodieta išvis kažkoks briedas. Čia daroma prielaida kad pirmykštis žmogus buvo sveikas, nors paleontologiniai duomenys rodo, kad jie maitinosi prastai ir dėl to dažnai sirgdavo. Be to gyveno max 40 metų. Tai va ir maitinkis dabar kaip pirmykštis žmogus ir numirk jaunas ir gražus :)

Teroras

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 02, 2013, 20:05:30
Na jei preciziškai prisižiūri kiek ko suvalgai, kad gautum didžiają dalį reikiamų medžiagų tai ir vegetaru gali būti sau ramiai. Tik tiek kad dauguma žmonių to negeba tinkamai daryti.

Butent. Jeigu nemoki elgtis su peiliu ir pjaustydamas mesa kiekviena karta sau isipjauni, ka kaltinsi? Save ar peili? Nemanau, jog teigti (ne, nesakau, kad tu taip teigi), kad vegetarianizmas yra idiotu ismislas vien del to, kad yra vegetaru kurie neismano ko ir kiek reikia suvalgyti yra teisinga.

a.t.sielis

Įdomus tas žmogaus evoliucijos paminėjimas.

Jeigu evoliucija - teistinė, tai kaip čia gaunasi, Aukščiausioji Esybė vysto visavalgį žmogų, o jo smegenis - per mėsos vartojimą? Kaip ir būtų o.k., bet faktiškai pasaulyje stebim, kad dažnai "smegeningieji" mėsos vartojimo atsisako.

paragraf 78

Biblijoje parašyta:
Dievas tarė: „Štai aš jums daviau visus, visoje žemėje sėklą teikiančius augalus ir visus medžius, kurie veda vaisius su sėklomis; jie bus jums maistas. (Pr 1,29)
Šitą vietą paprastai visada pacituoja vegetarai. Tačiau jie visada pamiršta pacituoti kitą vietą:
Kas juda ir yra gyva, bus jums maistui. Duodu juos visus jums, lygiai kaip daviau jums žaliuosius augalus. (Pr 9,3)
Žodžiu manipuliuoja kaip tik gali, kad tik apgintų savo teiginius.

Esam visaėdžiai ir apsisprendimas nevalgyti mėsos priklauso tik nuo žmogaus laisvos valios, o ne nuo dievulio parėdymų.
Šiaip labai įdomus yra Anykros sinodo vienas kanonas, kuris teigia jog jei kunigas atsisako valgyti mėsą dėl kokių nors teologinių paskatų jis turi būti pašalintas iš kunigų tarpo.
Žodžiu mityba ir dievo įstatymas nesikerta

a.t.sielis

Bet daug dvasingųjų mėsos atsisako. Gal jiems Aukščiausioji Esybė ką per širdį duoda suprasti.

paragraf 78

Kokie gi čia dvasininkai taip jau masiškai atsisako mėsos?

a.t.sielis

Šiaip dvasingi žmonės. Krikščionys tai neatsisako, ir krikščionys dvasininkai irgi ne.

paragraf 78

Na kiek aš pastbėjau, tai tie "dvasingi" žmonės paprastai būna iš kokios sektos arba ezoterikai, normalūs žmonės retai kada atsisako mėsos, kokie dvasingi bebūtų

a.t.sielis

Pažįstu daug fainų ir normalių žmonių, nevartojančių mėsos.

Benamis

As irgi nepasakyciau, kad mano vegetarai-draugai yra ezoterikai arba sektantai ;D

paragraf 78

Mes dabar kalbame ne apie šiaip žmones bet apie dvasingus žmones kurie atsisako mėsos. Aš ir pats buvau vegetaras kurį laiką ir taip pat pažįstu normlaių žmonnių kurie yra vegetarai (beje visi kaip vienas atrodo paliegę).

a.t.sielis

Gal jie tiesiog liesesni, aš irgi atrodau natūraliai lieknesnis negu anksčiau, nežinau kodėl, gal dėl kaklo ir galvos proporcijų, bet jeigu pažiūrėti bicepso apimtį, tai abejoju, kad sumažėjo nuo tų laikų, kai štangas kilnojau, tas pats maždaug.

Dėl dvasingų žmonių, tai kodėl jau jie nenormalūs? Va, net ta pati Jasmuheen visai normali atrodo. Jogistai vakariečiai visokie visai sveikai spindi. Gyvena ir džiaugiasi.

Marius

Visas tas vegetarizmas išskyrus atskirus atvejus,tėra mados vaikymąsis ir priedas prie tam tikros taipogi madingos pasaulėžiūros,o kai dar pamatoma,jog tokį gyvenimo būdą pasirenka tam tikri žinomi žmonės,imama masiškai bezdžioniauti.Koks sutapimas,vytautas užsiiminėja visokiais psiaudo sielos šurum burum pasitelkdamas visažinę švytuoklę ir kaip tyčia,sugalvoja,kad gal nereik valgyt mėsos..ir koks stebūklas,jam tai padeda.visai kaip kitiem bandantiems nušvisti ,ar eiti amžinojo ''gėrio'' keliu.
Pagyventų visi šie pseudo vegetarai kur šiauriau,padirbtų tikrą fizinį darbą,o ne sedėtų prie kompo apsišvitę,pažiūrėčiau,kaip išgyventų valgydami vien salotytes ir suriukus..bepigu būt visokiais vegetarais,kai tam sukurta dirbtina terpė,bet atmetus tą terpę,visas vegetarizmas eitų šunim šėko pjaut.

a.t.sielis

Mariau, tai kad aš dirbu fizinį darbą ir gana intensyvų.

exdead

"bezdžioniauti" seip bezdziones eda netik zoles, pasigauna koki maza padara uzdauzo akmeniu ir drasko mesa.

Aukštyn