Kodėl žmonės mato vaiduoklius?

Pradėjo paragraf 78, rugpjūčio 21, 2013, 08:24:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

CitataNeesi girdėjęs apie tyrimus, o jau sakai kad jie neadekvatūs. Kas čia per išankstinis nusistatymas?

Esu girdėjęs, kodėl ne? Pradėjau temą forume apie tai.

Ezekiel

rugsėjo 16, 2013, 12:47:10 Redagavimas: rugsėjo 16, 2013, 14:07:04 by Ezekiel
Visus neaiškius reiškinius: ateivių pagrobimus, vaiduoklių ir kitokias vizijas mokslininkų bandoma paaiškinti kaip haliucinacijas. Pats žodis haliucinacija reiškia neesamų dalykų jutimas, bet juk individai mato šiuos reiškinius nors jie nebuvo įrodyti moksliškai. Tačiau nėra įrodymų teigti, kad tai yra vien išgyventų prisiminimų apraiška ar nervų sistemos anomalijos. Dabartinis mokslas atmeta viską kas liečia subjektyvų patyrimą. Net klinikinę mirtį patyriančių nekūniškąją patirtį žmonių patyrimai laikomi haliucinacijomis nepaisant to, kad jie vėliau detaliai atpasakoja operacija kai nebūvo įmanoma jos jausti.
Pats esu matęs ne karta vaiduoklius, skraidančius valdomus objektus danguje, kurių niekaip negalėčiau susieti su regėjimo iškraipymais. Lengviausia čia viską suversti kaip vaizduotės apreiškimus sąmoningoje būsenoje (nors pvz. nufilmuotų NSO negalima tam priskirti). Bet aš užsiduodų klausimą iš kur tokios vizijos ateina, kur aš galėjau gyvenime matyti jeigu tai tik atsiminimai?
Nemažai šių paranormalių pojūčių patyriama pakitusios sąmonės būsenoje - tai yra staiga pabūdus (minėtas miego paralyžius), apsvaigimas narkotikais ar haliucinogenais, kitokie kūno sutrikimais ar 15% žmonių patyria kažkaip kitaip būdami ir sveiki. Tačiau gal tai nėra vien prisiminimai išlindę iš pąsamonės. Galbūt sąmonė egzistuoja ne viename lygmenyje, gal pakitusioje būsenoje sugeba priimti informacija tarkim iš kitų dimencijų, paralelinių visatų ar dar neaišku kur  :o
Įdomus yra žmonių vartojusių psilocybiną ar DMT patyrimai, kuriu nelabai panašu galima paaiškinti kaip tiesiog individo haliucinacijas. Tarkim pasak Rick Strassman apklausos tyriamieji, kuriems buvo suleista dimetiltriptamino atsidurdavo aukštoje technologinėje aplinkoje, tarsi kosminiame laive, aplinkoje tokioje sudėtingoje, kad net dalis greitai užmirštama; sutikdavo ateivius, kurių ten buna gausu ir palaikė bendravimą. Taip pat balsas girdimas ir nuo magiškų grybų.
Panašus rezultatai ir su Persingerio eksperimentu tik smegenis buvo veikiamos magnetiniu lauku.

Aukštyn