Australė buvo atgaivinta praėjus 42 minutėms po konstatuotos klinikinės mirties

Pradėjo Benamis, rugpjūčio 19, 2013, 14:11:25

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Sia naujiena patalpinau prie keistu reiskiniu ne siaip sau.

Australijoje moteris buvo sėkmingai atgaivinta praėjus 42 minutėms po konstatuotos klinikinės mirties, praneša agentūra AFP.

41 metų Vanessa Tanasio praėjusią savaitę dėl užsikimšusios arterijos sustojus širdžiai buvo atvežta į Melburno ligoninę. Netrukus po to konstatuota, kad ją ištiko klinikinė mirtis. Tačiau medikai nenorėjo nuleisti rankų ir tęsė širdies masažą. Jie naudojo aparatą „Lucas 2". Tuo metu kardiologas Wally Ahmaris atvėrė visiškai užsikimšusią arteriją, kad vėl padarytų ją pralaidžią. Kai kraujo tekėjimas buvo atstatytas, moters širdis pradėjo normaliai plakti, pirmadienį pasakojo gydytojai.

„Tai tikras stebuklas", - sakė kardiologas.

Ligoninės duomenimis, tai buvo pirmas kartas šalyje, kai po tokio ilgo „Lucas 2" naudojimo pacientui pavyko grąžinti gyvybę. V. Tanasio tikino prieš šį incidentą niekada neturėjusi problemų dėl širdies.

„Aš atsimenu, kad buvau ant sofos, tada ant grindų ir kad buvau atvežta į ligoninę, - sakė dviejų vaikų motina. - Aš valandą laiko buvau negyva, o jau po savaitės taip puikiai jaučiuosi. Tai siurrealu".

Pacientą klinikinė mirtis ištinka, kai jis nebekvėpuoja, ir sustoja kraujotaka, rasoma LRT.lt puslapyje.

Taigi is naujienos galime suprasti, kad moters sirdis sustojo net 42 minutems.

Ir stai kas rasoma sveikas.lt svetaineje:

Klinikinė mirtis nustatoma remiantis trimis požymiais: 1. Nėra sąmonės (nėra kontakto); 2. nėra kvėpavimo (nematyti krūtinės ląstos kvėpavimo judesių); 3. nėra kraujotakos (neužčiuopiamas pulsas). Sąmonė išnyksta po 1-2 min., o dar po 5 min. įvyksta negrįžtami pokyčiai smegenyse, žmogus miršta. Jeigu per šį laiką bus suteikta tinkama pagalba (dirbtinis kvėpavimas, dirbtinė kraujotaka, spaudinėjant krūtinės ląstą), gyvybę galima išgelbėti.

Sakyciau ganetinai idomus atvejis.

zygiskr

Labai įdomus atvejis  :)

Galbūt pavyks vėliau sužinoti tolimesnį pacientės likimą ir kokie jos pojūčiai buvo, jeigu juos jautė savo "mirties" metu.

Aukštyn