Kultūra yra ne jūsų draugas?

Pradėjo Ezekiel, rugpjūčio 09, 2013, 16:17:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Dievo išvarymas iš visuomenės yra tas, kad dabar madinga būti "ateistu". Tikrų ateistų šiaip neesu sutikęs, net ir tu, tinsoldieri man labiau panašus į agnostiką ir ieškantį žmogų.
Šiaip bendros tendencijos yra ir taip aiškios, žmonės nesimeldžia, nevaikšto į bažnyčia, didžioji dalis "katalikų" yra tik per bobutės laidotuves. Kai kuriose šalyse (pvz. Prancūzijoje) draudžiami religiniai simboliai. Žmonės pradeda manyti kad iškrypimas yra norma ir t.t. Begalė įvairiausių faktorių kurie rodo jog dievas stumiamas iš visuomenė.
Žinoma, paskiri individai, net ir netikintys, be dievo gali būti ir moralūs ir geri, bet ne visuomenė, kuri pagavusi inerciją rieda nuokalnėn.

2Pacas

paragraf,as tikiu i dieva (kureja),bet netikiu religija,ir nevaikstau i baznytcia,su manim kaskas netaip?

paragraf 78

#62
rugpjūčio 12, 2013, 10:27:41 Redagavimas: rugpjūčio 12, 2013, 10:34:41 by paragraf 78
Tu tiesiog esi eilinis postmoderno žmogus. Čia ne su tavimi kažkas negerai o su visuomenine sistema, kuri p0asiduoda laikmečio madoms. Tik tiek. Apskirtai, kiek man susidarė vaizdas, tai didžioji dalis forumo yra visiški postmoderno vaikai.
Atsiranda kokia nors nauja filosofijos arba pasaulėžiūrinės koncepcijos pasikeitimas ir visa visuomenė ant to pasineša. Dabar viską valdo postmoderno pasaulėžiūra, mažai kas jai sugeba pasiduoti.
Filosofai mato kad tai didelė problema, kalba apie tai, bet visuomenės taip lengvai nepaveiksi, čia reikia paradigmos poslinkio.

2Pacas

As tai nematau prasmes ait i baznytcia.Ka ten veikt? klausyt tu patciu pamokslu?Beabejo ideja grazi,bet logikos tai jokios ten nera.

paragraf 78

O kiek tu jau tų pamokslų girdėjai, kad sakai jog jie tie patys? Aš N metų teologiją studijuoju ir mane dar geba nustebinti kunigai per pamokslus.
Bet šiaip ne pamoksluose esmė.
Esmė tame jog postmoderno žmogus tipo tiki dievu, bet dėl to nieko nedaro, na gal laiks nuo laiko sukalba maldelę, tuo ir pasibaigia viskas

2Pacas

Tame ir esme kad tikiu,bet nezinau.Jai zinotciau 100% kad dievas nori kad aitciau kiekviena sekmadieni i baznytcia ir ten klupetciau ant keliu kaip koks nusidejelis,tai tikrai aitciau,o dbr yra kaskas sugalvoja visa sita reikala,ir zmones tuo aklai tiki,kad reikia kaip i koke sekta vaikciot kiekviena sekmad ir dar pinigus aukot.Kaip ir sakiau netikiu religija,nes religija yra sukurta zmogaus. :)

.L.U.T.H.O.R.

#66
rugpjūčio 12, 2013, 17:03:22 Redagavimas: rugpjūčio 12, 2013, 17:05:53 by Šešėlis
Sukūrė viska dieviškoji apvaizda ir paliko mus su savo laisva valia. Tikiu kad yra, bet kas man iš to, aš savo likimo kalvis ;)

paragraf 78

Tame ir bėda kad netikima aklai, jau mažai kas aklai tiki.
Religija sukūrė žmonės, kaip išraišką dievogarbos akto. Tam kad nebūtų visokių nusipezėjimų viskas buvo sistematizuota.
Jei nori pažinti dievo valią, reikia daug melstis, kad ją atpažintum, studijuoti, kad atskirtum pelus nuo grūdų. Be viso to, niekada jos nesuprasi.

2Pacas

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 12, 2013, 17:32:23
Tame ir bėda kad netikima aklai, jau mažai kas aklai tiki.

Tai pala koke prasme kaskuo aklai tiketi? :D

paragraf 78

Tai aš ir sakau kad jokios. Mažai kas mūsų laikais tiki aklai. Bažnyčia viską dabar daro kad žmonės sąmoningai tikėtų

2Pacas

Na tai kaip matau tas ju samoningas darymas palietcia daugiausiai senyvas mociutes(kurios dauguma ten aina is neturejimo ka veikt bent jau as taip manau)...na bet aisku yra ir isimtciu..

paragraf 78

Šiaip jau ne, močiučių dabar bažnyčiose mažuma :)

.L.U.T.H.O.R.

Miestuose tai gal ir mažuma, bet miesteliuose ir kaimo koplyčiose dauguma sudaro senyvo amžiaus žmonės. Bet čia nuo gyvenančių skaičiaus priklauso tikriausiai :)

paragraf 78

Kaimai atskira tema, ten viskas atsilieka bent 20 metų nuo miesto tendencijų. Mieste močiutės jau sudaro mažumą, o jaunimo kiekis tik didėja. Dirbu katalikiškame knygyne, pagrindinis kontingentas kuris pas mus perka knygas yra 20-40 metų, bobutės mažuma

.L.U.T.H.O.R.

Tai ir sakau, jaunų ir senų žmonių santykis skiriasi mieste ir kaime :)  visi jauni žmonės iš kaimų, bažnytkaimių, miestelių ir t.t varo į miestus nes ten daugiau kas veikti yra. Pasilieka senoliai. Tai sakau gal dėl to tas santykis skiriasi bažnyčiose ar kad ir tam knygyne. Nors gal kaip sakai ir tendencijos visai kitokios.


O dėl aklai tikinčių, tai žinau atvejų, kai ir normalaus amžiaus (30-40m) tiki aklai. Net keista kažkaip.

Aukštyn