Kodėl Dievas nerodo įspūdingų stebuklų ir neįrodo pats savęs?

Pradėjo Teroras, liepos 16, 2013, 13:11:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Klausimas: „Kodėl šiandien nėra aiškiai matomų stebuklų, kurie be menkiausio šešėlio abejonės pasakytų kiekvienam žmogui pasaulyje: „Tai yra Dievas?"

Atsakymas: Daugelis iš mūsų nori stiprių, netgi įtikinamų priežasčių tikėti Dievą. Kai kurie žmonės tiki Dievo buvimu dėl stiprių faktinių ir filosofinių priežasčių. Kiti tiki Dievą dėl atsakytų maldų, krypties, kurią Jis davė jiems gyvenime, arba dėl to, kad Dievas pakeitė jų gyvenimą.

Bet kodėl Dievas neparodo savęs aiškiu būdu, kad žmonės patikėtų, kad Jis egzistuoja? Geras atsakymas yra pateiktas Filipo Jansės knygoje „Jėzus, kokio aš niekada nepažinojau" (psl. 74-80).

Jansė pabrėžė, kad Dievas davė laisvę mums tikėti Juo, arba ne. Jis sako: „Mano tikėjimas kenčia dėl per didelės laisvės ir gundymų netikėti. Kartais aš noriu, kad Dievas mane apstulbintų, kad nugalėčiau savo abejones su tikrumu, tam, kad gautinai įrodytų savo būvimą ir rūpestį. Aš noriu ne dviprasmio Dievo, į kurį aš galėčiau nukreipti savo abejojančius draugus". Bet toliau jis sako: „Kuo daugiau aš pažįstu Jėzų, tuo daugia esu sujaudintas tuo, ką Dostojevskis vadina apribojimo stebuklu".

Jėzus galėtų atlikti įspūdingus stebuklus, kad žmonės be jokių abejonių Juo tikėtų. Jis galėtų išgydyti visą miestą per vieną akimirką. Jis galėtų per dieną pastatyti Mičigano Aveniu Čikagoje arba padaryti keletą kvapą gniaužiančių stebuklų, po kurių žmonės būtų priversti tikėti Juo. Dievas visada vertina mūsų laisvą valią, kurią Jis mums davė.

Jensė sako: „Nuostabiausia yra, kad Jis atsisako rodyti stebuklus ir stulbinti mus. Didžiulis Dievo atkaklumas suteikiant žmonėms laisvę yra toks tobulas, kad Jis suteikia mums galimybę gyventi, tarsi Jis neegzistuotų, spjauti Jam į veidą, prikalti Jį prie kryžiaus. Aš tikiu, kad Dievas nori tokiu būdu parodyti, kad joks pirotechninis renginys negalės užtemdyti Jo didybės. Aišku, jėga gali priversti paklusti, bet į meilę gali atsakyti meile. Tai yra tai, ko Dievas nori iš mūsų, ir tai yra priežastis, kodėl Jis mus sukūrė.

Jeigu Dievas parodytų savo galią stulbinančiu būdu, Jis galėtų priversti patikėti Juo ir paklusti Jam. Dievas galėtų įsakyti viską, ką tik nori. Bet ko Jis iš tikrųjų nori iš mūsų? Kad mes pažintume Jį kaip mūsų Tėvą, Draugą, Guodėją, Patarėją, Viešpatį laisva valia, o ne per prievartą.

Jis davė mums daugiau nei priežastį Juo tikėti. Jis neverčia mūsų Jį pažinti. Jėzus sako: „Štai aš stoviu prie durų ir beldžiuosi, jei kas išgirs mano balsą ir atvers duris, aš pas jį užeisiu ir vakarieniausiu su juo"1. Jis įeina į mūsų gyvenimą tik su mūsų leidimu. Jeigu mes nuoširdžiai norime žinoti, kad Jis yra, ir į ką Jis yra panašus, Jis leis save susirasti ir pažinti.

Pasiskolinta is: http://www.kiekvienamstudentui.lt/a/nerodo.html

O ka manote jus? Kodel Dievas neirodo savo egzistencijos? O gal irodo ar jau irode? Tema pamastymams :)

TinSoldier

Idiotiškesnio atsakymo ir sugalvoti nebegalima.

Laisva valia ateina iš laisvo informuoto pasirinkimo, o ne aklo tikėjimo.

Tik idiotas gali manyti, jog sužinojus, jog kažkas egzistuoja, dingsta laisva valia pasirinkti tą dalyką. Tas pats kas sakyti: "pirk automobilį jo neapžiūrėjęs, nes, jei apžiūrėsi, nebeturėsi laisvos valios pasirinkti pirkti jį, ar ne".

dievo/jėzaus pasirodymas ir egzistavo įrodymas, nesunaikintu laisvos valios pasirinkti jį kaip išgelbėtoją, ar atsiduoti šetonui, ar pripažinti jį kaip tinkamą valdovą, ar toliau būti ištikimam alachui, o apsireiškusį jėzų laikyti kaip klaidinantį gundytoją ir t.t.

Jei jėzusėlis egzistuoja ten danguje, tai jis ne laisvą valią žmonėms suteikia, o juos durnina.

Neiprastas

Kadangi Dievas mumyse, todėl ir stebuklai vyksta žmogaus viduje ir tai keičia visumą, tai ką žmogus atneša į visuma iš savojo vidaus tai ir yra Dieviškieji stebuklai:)

TinSoldier

Citata iš: Neiprastas  liepos 16, 2013, 14:12:56
Kadangi Dievas mumyse, todėl ir stebuklai vyksta žmogaus viduje ir tai keičia visumą, tai ką žmogus atneša į visuma iš savojo vidaus tai ir yra Dieviškieji stebuklai:)

O išprievartavimas? Žmogus iš vidinio troškimo, poreikio ir potraukio į visumą įneša išprievartavimo veiksmą. Taip išeina, kad tai yra dieviškasis stebuklas?

Ar dieviškieji stebuklai išskirtinai yra tik geros prigimties? Kodėl?

Neiprastas

Citata iš: TinSoldier  liepos 16, 2013, 14:18:46
Citata iš: Neiprastas  liepos 16, 2013, 14:12:56

O išprievartavimas? Žmogus iš vidinio troškimo, poreikio ir potraukio į visumą įneša išprievartavimo veiksmą. Taip išeina, kad tai yra dieviškasis stebuklas?

Ar dieviškieji stebuklai išskirtinai yra tik geros prigimties? Kodėl?

Išprievartavimas tai jau žmogaus ego tenkinimas, gyventi taip kaip nori nėra blogai, bet norėti kad kiti gyventu taip kaip tu nori tai jau yra blogai ir prieš kito žmogaus valia:)
Kad pasiekti Dievišką suvokimą reikalingas šviesos įnešimas į save o tai savaime tave apriboja nuo netinkamo elgesio kitų atžvilgiu:)

Glow

Domėjausi visais tais reikalais, ypač dievo egzistencijos įrodymais kurių nėra. Visi šaltiniai tik įrodo, kad jokio asmens tuo metu, tuose vietose ir tokiu vardu niekada neegzistavo. Iš esmės nematau prasmės išvis tikėti, nes nuo to gyvenime niekas nesikeičia. Blogi ir bus blogi ir su dievu ir be jo, o geri - bus geri.

Neiprastas

Citata iš: Glow  liepos 16, 2013, 14:32:24
Domėjausi visais tais reikalais, ypač dievo egzistencijos įrodymais kurių nėra. Visi šaltiniai tik įrodo, kad jokio asmens tuo metu, tuose vietose ir tokiu vardu niekada neegzistavo. Iš esmės nematau prasmės išvis tikėti, nes nuo to gyvenime niekas nesikeičia. Blogi ir bus blogi ir su dievu ir be jo, o geri - bus geri.

Visi mes esame visko dalis, Dievas tai tik paprastesnė sąvoka suprantama kiekvienam žmogui:)

puodukas

Citata iš: Glow  liepos 16, 2013, 14:32:24
Visi šaltiniai tik įrodo, kad jokio asmens tuo metu, tuose vietose ir tokiu vardu niekada neegzistavo.
Na čia jau perlenkei. Net tarybiniais laikais oficialiai taip niekas neteigdavo.

lt133

liepos 16, 2013, 16:15:32 Redagavimas: liepos 16, 2013, 16:25:55 by Benamis
Kunigai sako, kad tikintiesiems įrodymai nereikalingi.
http://klauskkunigo.lt/2881/materialus-dievo-irodymas-ar-jis-egzistuoja?show=2881#q2881

O šiaip iš tiesų, tai kad aš esu, man yra įrodymas.

Citata iš: TinSoldier  liepos 16, 2013, 13:49:58
Tik idiotas gali manyti, jog sužinojus, jog kažkas egzistuoja, dingsta laisva valia pasirinkti tą dalyką. Tas pats kas sakyti: "pirk automobilį jo neapžiūrėjęs, nes, jei apžiūrėsi, nebeturėsi laisvos valios pasirinkti pirkti jį, ar ne".

Bet čia eitų kalba apie pasirinkimą tarp gyvybės ir mirties. Kur tokiu atveju pasirinkimo laisvė?

paragraf 78

Norit stebuklų, eikit į cirką fokusininkų žiūrėti :)
Šiaip net Jėzus greičiausiai stebuklų nedarė, nes anot evangelijų originalaus teksto jis darė ženklus.
Kadangi dievas suvokiamas kaip tvarkos dievas, vadinasi logiška manyti jog jis nepažeidinėja fizikos ir gamtos dėsnių, tad iš to seka jog stebuklų nebūna, tik natūralūs procesai, gal ne visada suvokiami, bet natūralūs

TinSoldier

Citata iš: lt133  liepos 16, 2013, 16:15:32
Bet čia eitų kalba apie pasirinkimą tarp gyvybės ir mirties. Kur tokiu atveju pasirinkimo laisvė?

Lygiai ten pat, kur ir visuose kituose sprendimuose.

Aš sutinku, kad kai kurie pasirinkimai dažniausiai atrodo geresni už kitus. Pavyzdžiui, gyvenimo pasirinkimas daugumai būtų geresnis pasirinkimas už mirtį. Ir tai dažniausiai būtų akivaizdžiausias pasirinkimo variantas. Bet visada atsiranda žmonių, kurie savanoriškai pasirenka alternatyvų variantą. Ir abejoms žmonių grupėms privaloma turėti kuo daugiau informacijos apie pasirinkimus, kad paimtų tai, ko būtent jie nori.

Lygiai taip pat iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog nerūkyti yra geresnis pasirinkimas, nes rūkymas kenkia. Vis dėl to, yra daugybė žmonių, kurie renkasi rūkyti. Turėdami visą informaciją.

Ar galima būtų teigti, jog supažindinimas su tabako žala atima žmogui laisvą pasirinkimą rukyti, arba ne? Taip sakyti būtų kvaila. Lygiai taip pat ir su pasakymu, jog sužinojus apie Jėzaus egzistavimą, prarandama laisva valia pasirinkti, ar laimingai gyventi po mirties, ar prisijungti prie šetono.

Citata iš: paragraf 78  liepos 16, 2013, 16:30:09
Norit stebuklų, eikit į cirką fokusininkų žiūrėti :)
Šiaip net Jėzus greičiausiai stebuklų nedarė, nes anot evangelijų originalaus teksto jis darė ženklus.
Kadangi dievas suvokiamas kaip tvarkos dievas, vadinasi logiška manyti jog jis nepažeidinėja fizikos ir gamtos dėsnių, tad iš to seka jog stebuklų nebūna, tik natūralūs procesai, gal ne visada suvokiami, bet natūralūs

Aš tau duodu max. 2 metus ir tu atsiversi į ateizmą.

Benamis

Citata iš: paragraf 78  liepos 16, 2013, 16:30:09

Jeigu as monitoriu pavadinsiu vaizduokliu, ar nuo to jo paskirtis pasikeis? :) Tikriausiai ir su tais stebuklais-zenklais tas pats :)

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  liepos 16, 2013, 16:36:41
Aš tau duodu max. 2 metus ir tu atsiversi į ateizmą.

Nuoširdžiai tuo abejoju :)
Šiaip abejojau tikėjimu visą savo sąmoningą gyvenimą, bet aš vistiek randu daugiau argumentų už tikėjimą nei prieš jį :)

Citata iš: Benamis  liepos 16, 2013, 16:42:01
Jeigu as monitoriu pavadinsiu vaizduokliu, ar nuo to jo paskirtis pasikeis? :) Tikriausiai ir su tais stebuklais-zenklais tas pats :)

Biblinėje kalboje kiekvienas žodis turi tam tikras reikšmes ir čia net ne sinonimai

lt133

liepos 16, 2013, 16:55:11 Redagavimas: liepos 16, 2013, 16:59:59 by lt133
Citata iš: TinSoldier  liepos 16, 2013, 16:36:41
Vis dėl to, yra daugybė žmonių, kurie renkasi rūkyti. Turėdami visą informaciją.
Ar galima būtų teigti, jog supažindinimas su tabako žala atima žmogui laisvą pasirinkimą rukyti, arba ne? Taip sakyti būtų kvaila.

Manau, kad galima taip teigti. Absoliuti dauguma mielai mestų, bet negali. Nes ne pasirinkime čia esmė.
Kas sąmoningai leistųsi į save pvz mirtinus nuodus. Dėl laisvos valios? manau kad būtų mažiau nei 1 procentas :)
Manau kad žymiai mažiau kas rūkytų, jeigu cigaretės nužudytų žymiai greičiau.

paragraf 78

Na pavyzdžiui narkotikas "krokodilas" nužudo mažiau nei per metus, bet tai yra vienas populiariausių narkotikas Rusijoje.
Žmonės gatavi bet ką suvartoti jei tai veža

Aukštyn