Asmenybės tipo testas (MBTI)

Pradėjo zalia.arbata, birželio 25, 2013, 11:04:29

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

zalia.arbata

http://www.keys2cognition.com/explore.htm - angliškai, klausimai sunkūs, tačiau testas tiksliausias iš visu esančiu internete.
http://charakteris.info/mbti-charakterio-testas/ - lietuviškas, tačiau ne toks tikslus.

Master

Chm... Pabandžiau lietuvišką ir nepatiko. Kaip visada... :D
Nuliūdino tai, jog į klausimus galima atsakyti tik taip arba ne... O pavyzdžiui pas mane būna visaip. Tai ką tada man daryti? :/ Ir mano nuomone klausymai net nėra konkretūs. Aš paprasčiausiai negaliu į juos atsakyti. Iki galo testo spręsti noro nebuvo, o ir atsakymai manęs nenudžiugintų, kitiems nebūtų įdomūs.

Aplamai, apie asmenybės testus esu susidariusi gan neigiamą nuomonę. Tie patys psichologai teigia, jog žmogus turi tiek būdo bruožų, kad per visą gyvenimą dalis jų neatsiskleidžia arba atsiskleidžia pasiekus lūžį (prisiminkime kėdės metodą).Aplamai, bandydamas patalpinti save į rėmus, gali labai skaudžiai nudegti. Kadangi jeigu imsi analizuoti save ar kitus pagal testo atsakymus, gali atsidurti aklavietėje. Ir šeip gali paprasčiausiai savęs nebesuprasti, arba bijosi išnaudoti kitas savo savybes. Jeigu tau pasakys, kad tu esi uždaras,tai įsmigs tau pasąmonėje, imsi tai laikyti norma, bandysi prisitaikyti prie vienišiaus vaidmens ir taip niekad nesužinosi, jog tu netik esi komunikabilus (kaip ir visi) bet dar ir turi gerą humoro jausmą. Na ir dar, tai žalinga kaip ir tam tikro charakterio priskyrimas pagal zodiako ženklus... Manai, kad pažįsti save ir kitus, nors tai tėra iliuzija. Tavo, ar kažkokio testo veiksmų interpretacija.

preacher

Šis testas nesąmonė, nes žmogus gali turėti įvairius bruožus kaip aprašytos tos asmenybės, plius charakterio sąvybės yra ugdomos. Pastebėjau begale žmonių save priskyria prie "Nt" temperamento tai čia išties kvaila ir kažkaip įžvelgiu depresyvias supermamas ar depresuotus paauglius ir t.t

zalia.arbata

birželio 25, 2013, 12:47:18 Redagavimas: birželio 25, 2013, 13:22:20 by zalia.arbata
Citata iš: Master  birželio 25, 2013, 11:48:22
Chm... Pabandžiau lietuvišką ir nepatiko. Kaip visada... :D
Nuliūdino tai, jog į klausimus galima atsakyti tik taip arba ne... O pavyzdžiui pas mane būna visaip. Tai ką tada man daryti? :/ Ir mano nuomone klausymai net nėra konkretūs. Aš paprasčiausiai negaliu į juos atsakyti. Iki galo testo spręsti noro nebuvo, o ir atsakymai manęs nenudžiugintų, kitiems nebūtų įdomūs.

Aplamai, apie asmenybės testus esu susidariusi gan neigiamą nuomonę. Tie patys psichologai teigia, jog žmogus turi tiek būdo bruožų, kad per visą gyvenimą dalis jų neatsiskleidžia arba atsiskleidžia pasiekus lūžį (prisiminkime kėdės metodą).Aplamai, bandydamas patalpinti save į rėmus, gali labai skaudžiai nudegti. Kadangi jeigu imsi analizuoti save ar kitus pagal testo atsakymus, gali atsidurti aklavietėje. Ir šeip gali paprasčiausiai savęs nebesuprasti, arba bijosi išnaudoti kitas savo savybes. Jeigu tau pasakys, kad tu esi uždaras,tai įsmigs tau pasąmonėje, imsi tai laikyti norma, bandysi prisitaikyti prie vienišiaus vaidmens ir taip niekad nesužinosi, jog tu netik esi komunikabilus (kaip ir visi) bet dar ir turi gerą humoro jausmą. Na ir dar, tai žalinga kaip ir tam tikro charakterio priskyrimas pagal zodiako ženklus... Manai, kad pažįsti save ir kitus, nors tai tėra iliuzija. Tavo, ar kažkokio testo veiksmų interpretacija.

Yra ir išsamesnis variantas. http://charakteris.info/charakterio-testas-paremta-mbti-testu-naujas-variantas/ Bet vėlgi tas testas ne koks, 'pasekmių' testas. Geriau daryt funkcijų testą, daug patikimesni.

MBTI nustato kaip tu priimi informaciją- šito pakeist kad ir kaip norėtum negali, kadangi dalis funkcijų iš vis nesąmoningos ir tavo smegenys taip sumontuotos. Gali pakeist introvertizmą/ ekstrovertizmą, gali pakeist gyvenimo būdą (J/P), bet pačio branduolio tai niekaip nepakeisi. Gali išsilavint ar supresuot kokias savybes ir elgtis kitaip, bet būdo, kaip suvoki pasaulį nepakeisi. Dėl to ir daviau funkcijų testą, nes tas 'pasekmių' testas tikrai ne koks. Buvo daromi tyrimai su smegenimis, kurios smegenų dalys būna aktyviausios darant užduotis, kokia jų atyvumo seka. Tuos visus aprašymus nereik priimt už gryną pinigą- jie tiesiog parodo, koks charakteris yra 'tikimiausias' žmogui (ar kaip jį mato kiti, jei žmogus dar per jaunas ar kompleksuotas), taip priimančiam informaciją.

Yra taip: keturios pagr. funkcijos kuriom žmogus teikia pirmenybę.
Paimkim kokį ENTP. Jo funkcijos Ne>Ti>Fe>Si. (nesigilinant taip: intuicija (mątymas daug galimybių, didelė vaizduotė)>mąstymas (teorinis, nelabai atsižvelgiantis į objektyvumą, matantis daug galimų tiesų)>jausmas (noras kurt harmoniją aplink save, didelis noras bendraut)>sensorika (prisiminimai, lyginimas su praeitim)

Vaikystėj ir paauglystėj Fe ir Si būna labai silpnos. Jos išsilavina arba palaipsniui, arba įvykus lūžiams.

Tai reiškia, kad vaikystėj ENTP gali būt gyvenantis pasakų pasaulyje ir neatsižvelgiantis į kitų jausmus, nors ir troškantis bendravimo- simpatiškas keistuolis.
Įvykus lūžiui, gali visiškai pasikeist- norės pritapt, būt kaip dauguma (dėl Fe),pradės lygint įvykius su praeitimi (Si).

Na nežinau ar gerai paaiškinau :D jei kas neaišku klauskit :)

zalia.arbata

Citata iš: preacher  birželio 25, 2013, 12:14:09
Šis testas nesąmonė, nes žmogus gali turėti įvairius bruožus kaip aprašytos tos asmenybės, plius charakterio sąvybės yra ugdomos. Pastebėjau begale žmonių save priskyria prie "Nt" temperamento tai čia išties kvaila ir kažkaip įžvelgiu depresyvias supermamas ar depresuotus paauglius ir t.t

Nes norėtų būt NT :D Jie gražiausiai pateikti. Tikri NT sudaro tik ~12proc. žmonių... Tiesa, jie dažniau sėdi prie PC negu kiti tipai, gal dar ir dėl to jų internete daugiau :).

Vėlgi MBTI rodo, kaip žmogus priima info.
Pvz. INFP- pirma jiems visada ateina jausmas, o tik tada mintys. (tai reiškia, kad jų pirma funkcija Fi (introvertinis jausmas), o tik paskui atitinkamai kitos)
ISTJ- jiems situacijos primena buvusias situacijas- tai pirma jų reakcija dėl Si- introvertinės sensorikos.

preacher

Dauguma žmonių nesugeba objektyviai savęs vertinti, ištiesu dauguma lietuvoje yra sp ir sj, jei žiūrint pagal tuos aprašymus. Pavyzdžiui aš turėčiau būti p -(perceiveris), nes esu tingus, neskubu ir t.t tačiau mėgstu kritikuoti, vertinti, teisti ir t.t taigi bučiau kaip ir j, žodžiu čia kaip su horoskopais, čiakrom ir t.t  :)

Master

Na, tai yra mano nuomonė, ir sakau tai iš savo patirties. Gal paviršutiniškai mąstant ir gali teigti jog testas savyje nešasi kažkiek tiesos, bet giliau pažvelgus ir pafilosofavus galima ir pasiginčyti.
Kaip ir sakiau tai tėra mano nuomonė, kuri nelabai ką lemia, bet vis dėl to norėčiau ją apginti.
Tai pirmiausia, veiksmai nevisada gali atspindėti žmogaus vidinę būseną. Čia turiu omenyje lietuviškąjį testą.  Būna aplinkybių, kurios paveikia žmogų pasąmoningai. Tarkim, mano buvęs vaikinas, man vis siūlė pasirinkti studijuoti psichologiją. O man tuo metu tai tokia kvaila mintis ir pats psichologijos mokslas atrodė nuobodus ir nevertingas (spėlionės ir tiek). Keista, bet po išsiskyrimo pradėjau domėtis ne kuo kitu, o būtent psichologija. Su nauju požiūriu atsirado ir naujos būdo savybės. Tai čia vienas argumentas.
Kam reikia viską rūšiuoti? Ir ypač jeigu tas rūšiavimas netikslus.
Aplamai, žmogus būdo savybes, įpročius dažnai nusižiūri iš aplinkinių.
Ir net ezoterikos srityje, dažnai pasitaiko, kad norint susikurti ''laimingą gyvenimą'' reikia stebėti/ pastebėti žmonių gerąsias savybes, taip pasąmoningai jas įsidėmint ir ateityje panaudojant. Tarkim mokantis šokti galima atkopijuoti mokytojo judesius, tik stebint jį. Ir juk žmonės būdami kartu neretai supanašėja. Ką aš tuom noriu pasakyti? Ogi tą, jog žmonės savyje nešiojasi tūkstančius savybių, kurias jie pasisavina iš aplinkos. Nes viskas ką tu suvoki ir esi tu.
Tos savybės dažnai būna sulipdomos į vieną. O to mano manymu daryti negalima.
Pradėkime nuo nulio (dieve, kiek daug galėčiau pasakyti, bet ne į temą :D)
Aplamai juk žmogus yra tuštuma tuštumoje. Ir viskas aplink mus yra sukurta mūsų pačių. Aš net labai abėjoju ar išvis galima skirstyti žmones, kadangi tai mes darome interpretuodami veiksmus, pagal mūsų aplinką (realybę) , kurioje gyvename.

Chm... manau, kad labai viską suvėliau. (bet kažkaip norėjosi išsisakyti)

astropasaulis

birželio 25, 2013, 13:36:01 Redagavimas: birželio 25, 2013, 13:41:09 by astropasaulis
Pabandžiau ir aš atlikti testą ir mano asmenybės tipas yra INFJ. Ar yra daugiau tokio asmenybės tipo forume dalyvių? Ar Jums atitiko INFJ aprašymas? Kokius įžvelgėte pastebėjimus?

preacher

Citata iš: astropasaulis  birželio 25, 2013, 13:36:01
Pabandžiau ir aš atlikti testą ir mano asmenybės tipas yra INFJ. Ar yra daugiau tokio asmenybės tipo forume dalyvių? Ar Jums atitiko INFJ aprašymas? Kokius įžvelgėte pastebėjimus?

Tai filosofas busi  :) ?  http://www.socionika.org/Dostojevskis.htm - čia gerai aprašomas infj tipas.

Glow

Tiek pagal senaji tiek pagal naujaji gaunu ta pati - INTJ. Matyt ne be reikalo, nes dauguma informacijos atitinka. Gaila tik, kad panasiu zmoniu gana mazai... (vos 2% JAV gyventoju, greiciausiai ir kitose salyse panasiai).

zalia.arbata

Citata iš: preacher  birželio 25, 2013, 13:27:27
Dauguma žmonių nesugeba objektyviai savęs vertinti, ištiesu dauguma lietuvoje yra sp ir sj, jei žiūrint pagal tuos aprašymus. Pavyzdžiui aš turėčiau būti p -(perceiveris), nes esu tingus, neskubu ir t.t tačiau mėgstu kritikuoti, vertinti, teisti ir t.t taigi bučiau kaip ir j, žodžiu čia kaip su horoskopais, čiakrom ir t.t  :)

INTP? :D

Jei pirma funkcija introvertinė ir racionali (Fi ar Ti), tu būsi IxxP. Perceiveris, nes pirma priimi info ('į save'- introvertiškai), o paskui daro išvadas ir veiksmus (į išorę- ekstrovertiškai, Se ar Ne)

Dėl to IxxP apibūdinami kaip tingūs, ilgai neapsisprendžiantys. Pirma pakeist vidų, paskui išorę. Pvz. jei kambarys netvarkingas didelė tikimybė, kad IxxJ kelsis ir tvarkysis net jei tam visai nėra nuotaikos, nes jei aplinka netvarkinga, neharmoninga jam pačiam yra sunkiau būt laimingu. IxxP išlauks tinkamos nuotaikos ir tada tvarkysis.

zalia.arbata

birželio 25, 2013, 14:39:44 Redagavimas: birželio 25, 2013, 14:44:06 by zalia.arbata
Citata iš: preacher  birželio 25, 2013, 14:19:16
Citata iš: astropasaulis  birželio 25, 2013, 13:36:01

Tai filosofas busi  :) ?  http://www.socionika.org/Dostojevskis.htm - čia gerai aprašomas infj tipas.

INFJ socionikoje yra INFP MBTI. Reik apkeist paskutines raides introvertams, kadangi MBTI perceiveriai yra socionikos judgeriai dėl pirmų funkcijų racionalumo/ irracionalumo. INFJ socionikoje būtų Jeseninas.

Šiaip šitų dviejų MBTI ir socionikos geriau nemalt kartu, nes nepakankamai atitinka jos viena kitą. Svyruoja tipai.

Master

birželio 25, 2013, 14:46:05 Redagavimas: birželio 25, 2013, 14:47:51 by Master
Arbata, menkutė pastabėlė, nedaryk šiukšlyno. Nes skaityti vieną žinutę po kitos ir dar ne pagal seką... Na, kažkaip ne kaip :) Siūlau permesti akimis forumo taisykles.
Geriausia yra pasinaudoti funkcija ''keisti'' ir papildyti vieną žinutę vietoje dviejų iš eilės... :3
Nenoriu pasirodyti priekabi ar įžūli, bet šitokį dalyką jau pastebiu nebe pirmą kartą pas tave

zalia.arbata

Atkreipsiu į tai dėmesį :D pati nepastebėjau.

Master, tą testą daviau just for fun, jis nelabai rimtas, tačiau man buvo smagus. Kaip ir sakai, elgesys ir požiūriai gali keistis ir nerasim identiškų žmonių.

Pvz. Gandis ir Hitleris. Jų vienodi tipai, tačiau požiūriai skirias. Abu norėjo gero žmonėms, tik kad Hitleris norėjo tik 'saviems'. Gandis pilnas meilės, Hitleris- neapykantos. Balta/ juoda. Charakteriai visiškai skirtingi, bet asmenybės pagrindas tas pat.

Taip charakterį formuoja aplinka. Nepaneigsi to niekaip. Bet MBTI esmė ne tai, kaip tu reiškies, esmė tai, kaip veikia tavo smegenys. Negali kontruoliuot būdo, kuriuo priimi info. :)

preacher

birželio 25, 2013, 15:39:26 Redagavimas: birželio 25, 2013, 15:42:24 by preacher
Citata iš: zalia.arbata  birželio 25, 2013, 14:38:12
INTP? :D

Greičiausiai, kad esu NTP tai garantuotas. Visada vaikštau su ta pačia apranga su savaitinę barzdele ir į aprangą nekreipiu dėmesio, nei į savo, nei į kitų. Nemėgstu kalbėti apie jausmus ir t.t ir pykstų kada reikia rodyti emocijas ar kalbėti apie jas ir t.t Nemėgstu tvarkytis ir mėgstu kai aplink chaosas. Visada susipykstu su Sp tipo žmonėmis aš jos pašiepiu, kritikuoju, išsityčioju ir t.t Nors patinka bendraminčių kompanijos ir galiu bendrauti, diskutuoti ir ginčytis non-stop.

Aukštyn