Žvaigždės lemia žmogaus likimą?

Pradėjo a.t.sielis, birželio 23, 2013, 10:09:31

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Lestrai, savo laiku labai gilinausi į astrologiją, sudarinėjau astrologines prognozes visokių internetinių kažkokios iš Rusijos parsisiųstos programos pagalba. Jei jau taip svarbu ar esu ragavęs astrologijos. Aš jei apie kažkokį dalyką šneku, tai paprastai būnu jį išbandęs praktikoje ar patyrinėjęs. Apie dalykus kuriuose nieko neraukiu esu linkęs patylėti ir kitiems siūlau taip daryti.
Kitas dalykas, kurį turėtum suprasti, yra tas, kad tam jog galėtum apie kažką turėti nuomonę ar kritikuoti, visiškai nereikia būti tos srities ekspertu. Restoranų kritikas gali visiškai nemokėti gaminti valgyti, nes jis vertina maisto kurį kažkas pagamino kokybę ir pateikimą, krepšinio treneris paprastai nėra geras krepšininkas, jis tiesiog žino kaip turėtų būti ir moka paruošti žmones. Tam kas sukritikuotum pseudomokslą nereikia žinoti visų jo subtilybių, nors jei žinai su kuo tai valgoma iš praktikos tai žinoma yra gerai, paprastai pseudomokslų kritikai pakanka logikos, kritini mąstymo ir šiek tiek žinių apie tą sritį. O astrologijos atveju, pakanka net mokyklos astronomijos kurso išmanymo, kad pamatytum kaip šis pseudomokslas kertasi su tuo ką mes jau žinome apie pasaulį (pavyzdžiui tai kad iš tiesų zodiako juostoje yra 13 žvaigždynų, o ne 12 kaip kad teigia astrologija).
Pridėkime psichologijos žiupsnel su Rozentalio ir Forerio efektais prieš akis ir pamatysi kad astrologija tėra apgaulė.
Klausimas: astrologija egzistuoja jau kelis tūkstančius metų, tad kodėl vis dar nėra nei vieno patikimo įrodymo jog ji iš tiesų veikia?
Tiesa, pilna pritempinėjimų, bet akivaizdaus įrodymo nei vieno. Kodėl taip yra?
Ar tu gali nors vieną tokį pateikti?

omcikas

rugpjūčio 29, 2014, 21:49:45 Redagavimas: rugpjūčio 29, 2014, 21:53:17 by omcikas
Dar kai daro asmeninį horoskopą kurpia, kažką rimtu veidu skaičiuoja, naudoja paprastam mirtingam nesuprantamas kreives ir t.t gali pagalvot, va čia rimtas mokslas rimti skaičiavimai tikiu šiuo žmogum, bet kai daro horoskopus bendrai tarkim - skorpionų šiandien laukia tas ir tas.. na gerai, tiek aš tiek žmona abu skorpionai ir kartais būna tokių abiem skirtingų dienų, kad astrologai, kad ir kiek stengiasi padaryt universaliai tinkama horoskopą vistiek smarkiai pro šalį šauna.
Tiesa kažkada seniai seniai delfyje teko skaityt horoskopą dienos pabaigoje ir jis tikrai atitiko tą diena netgi labai tiksliai (detalių neatsimenu) nuo to laiko vis pasiskaitydavau horoskopus, bet daugiau, kad taip taikliai išautų astrologas nepastebėjau.

Lestras

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 29, 2014, 20:48:21
Lestrai, savo laiku labai gilinausi į astrologiją, sudarinėjau astrologines prognozes visokių internetinių kažkokios iš Rusijos parsisiųstos programos pagalba. Jei jau taip svarbu ar esu ragavęs astrologijos. Aš jei apie kažkokį dalyką šneku, tai paprastai būnu jį išbandęs praktikoje ar patyrinėjęs. Apie dalykus kuriuose nieko neraukiu esu linkęs patylėti ir kitiems siūlau taip daryti.

Jei iš tiesų labai gilinotės, tai kodėl neatsakote į mano klausimą? Ką iš tiesų nagrinėja astrologiją? Kuom skiriasi na tarkime elektyvinė astrologija nuo sinastrijos?
O kad išversti ir nusirašyti astrologines interpretacijas, kurios gaunamos astrologinės programos, kurios net pavadinimo nežinote, pagalba - čia visai ne astrologija  :)

Lestras

Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 29, 2014, 20:10:20
Ir astrologė atsakinėja, tarsi tas klausimas turėtų nors kiek logikos, o ji turėtų nors žiupsnelį sveiko proto ir kompetencijos. Juokingi tie astrologai.

Kai nežinai kaip tai daroma, tikrai atrodo juokinga. Kai supranti, iš kur atsiranda atsakymai, belieka sulaukti atgalinio atsakymo, ar tai pasitvirtino. O belaukiant atgalinio ryšio, galima ir atsakymą davusią astrologę patikrinti  :)

Lestras

Citata iš: omcikas  rugpjūčio 29, 2014, 21:49:45
...bet kai daro horoskopus bendrai tarkim - skorpionų šiandien laukia tas ir tas.. na gerai, tiek aš tiek žmona abu skorpionai

Tai, kad jūs su savo žmona skorpionai, tai jūs kartu bendrai gali sieti tik tai, kad Jūsų abiejų Saulės Skorpione, na gal dar jos (karaliaus) svitą - Merkurijus ir Venera kažkur ten pat. Jei jūs negimėte kažkur netoli tuo pačiu laiku. Paimkite visą krūvą skorpionų, gimusių su įvairiu skirtumų tarp gimimo datų, sudarykite jų gimimo horoskopų brėžinius, ir pamatysite, kaip jie skiriasi. Ir skaityti bendras prognozes, skirtas visiems - tai tas pats, kas pabandyti visus apauti tarkime 40 dydžio batais  :)

paragraf 78

Prašau laikytis forumo taisyklių ir nerašyti kelių pranešimų vienas paskui kitą jei nori kažką papildyti naudokis funkcija "keisti". Tuo pačiu prašau persiskaityti forumo taisykles kad tokių nesusiprtimų nebūtų :) dėkui

O atsakant į klausimą: koks skirtumas kuo skiriasi, astrologijos patikimumo įrodymų vistiek nepateikei, štai kai įrodysi kad ji realiai veikia, tada ir bus galima padiskutuoti apie subtilybes kuo natalinė astrologija skiriasi nuo astrometeorologijos ir kuo vedų astrologija skiriasi nuo kinietiškosios. Žodžiu, kam be reikalo gaišti laiką ir diskutuoti apie reiškinį kuris apeliuoja į didžiausią patikimumo lygį, nors visi argumentai ir tyrimai parodo priešingą reiškinio pusę.
Taigi, laukiu neabejotinos vertės įrodymų idant galėtume pratęsti diskusiją, o nevaidinti kokius kietus astrologinius terminus kas žino :)

nereikalinga

rugpjūčio 29, 2014, 23:35:38 Redagavimas: rugpjūčio 29, 2014, 23:37:42 by nereikalinga
Neskaitant horoskopų,bei nesidomint ir nesistengiant sužinoti žvaigždžių nupasakojamo žmogaus likimo. Tai tikrasis likimo kalvis yra, pats sau. Nes žinojimas,bei mastymas apie  gyvenimo priekį,trikdo gyventi šia diena.

Lestras

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 29, 2014, 23:35:24
O atsakant į klausimą: koks skirtumas kuo skiriasi...

Va tuom į viską ir atsakėte. Matote, kol nesuprasite, kuo skiriasi, tol nebus aišku, apie kokią astrologijos rūšį iš vis šnekate.
Šiaip Dvyniai būna smalsūs, net labai domisi, kol jiems nenusibosta. Pabandykite surasti atsakymą apie skirtumus, o tada galėsime pratęsti ;)

Lestras

Citata iš: nereikalinga  rugpjūčio 29, 2014, 23:35:38
Neskaitant horoskopų,bei nesidomint ir nesistengiant sužinoti žvaigždžių nupasakojamo žmogaus likimo. Tai tikrasis likimo kalvis yra, pats sau. Nes žinojimas,bei mastymas apie  gyvenimo priekį,trikdo gyventi šia diena.

Taip, jūs visiškai teisi. Taip kartais net ramiau.
Kai kurių žmonių likimas net neprileidžia prie astrologijos pažinimo, net sudaro tam kliūtis. Tiesiog ne kiekviena siela būna pasiruošusi tai priimti.

TinSoldier

Nepaisant mano asmeninio požiūrio į astrologiją, labai faina, kad čia prisijungei.
Kad ir kokia sritis būtų, labai labai naudinga ir įdomu, kai apie tai šneka tikrai tuo nusimanantis žmogus (susidarė įspūdis, kad nusimanai. prie to pačio, gal papasakosi, kur ir kaip ja užsiimi, kur išmokai?).

Tikiuosi, kad pasiliksi čia ilgesniam laikui. Kuo daugiau ir įvairesnių savo srities ekspertų čia, - tuo įdomesnis, naudingesnis ir solidesnis forumas. Tuo įdomesni ir vaisingesni ginčai gali būti :)

Vytautas

Na gimimo laikas tam tikru metų laiku panašumų žmonių savybėms suteikia. Bet tai tiesiog esam priklausomi nuo gamtos ir būtų keista kad tai nedarytų įtakos.  :) Puiki terpė atsirasti kažkokiam to aiškinimui ir tų būdingų savybių išskyrimui.

paragraf 78

rugpjūčio 30, 2014, 08:45:45 Redagavimas: rugpjūčio 30, 2014, 09:01:18 by paragraf 78
Citata iš: Lestras  rugpjūčio 29, 2014, 23:48:43
Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 29, 2014, 23:35:24
O atsakant į klausimą: koks skirtumas kuo skiriasi...

Va tuom į viską ir atsakėte.

Šiaip jau nieko aš neatsakiau, tik pasakiau koks skirtumas kuo skiriasi, jei įrodymų kad tie skirtumai kokią nors realią vertę turi nėra, ir tu vis vengi šios temos, tiesiog praignorini mano prašymą :)
Taip pat pasakiau, kai bus pateikti kokie nors rimti įrodymai, tada jau galėsime diskutuoti apie tuos skirtumus, nes jie bus svarbūs.
Nes dabar čia tas pats kas diskutuoti kas geriau ar bucikai ar kucikai iš to anekdoso, kai neaišku ar jie išvis egzistuoja :)
Taip kad prašau dar kartą: NORS VIENO NEABEJOTINO ARGUMENTO KAD ASROLOGIJA TIKRAI VEIKIA. :)

CitataŠiaip Dvyniai būna smalsūs, net labai domisi, kol jiems nenusibosta

Deja, jei aš kažkuo susidomiu tai paprastai būna labai ilgam ir man taip lengvai dalykai kuriais domiuosi nenusibosta :)
O tavo išsakytas dalykas apie dvynius yra toks generalizuojantis, kad iš esmės tinka visiems žmonėms :)

Beje dar kartą pasikartosiu: Prašau laikytis forumo taisyklių ir nerašyti kelių pranešimų vienas paskui kitą jei nori kažką papildyti naudokis funkcija "keisti". Tuo pačiu prašau persiskaityti forumo taisykles kad tokių nesusiprtimų nebūtų :) dėkui

Šiaip smagu, kad prisijungei :)

nereikalinga

Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 30, 2014, 07:58:42
Na gimimo laikas tam tikru metų laiku panašumų žmonių savybėms suteikia.

Argi ? :)  Gal labiau viso to pačių pradžia ne nuo gimimo dienos,sezono ar dar ko ,o nuo pradėjimo :)
Mūsų savybes lemia tėvai,esamas gyvenimas. Būtų kiti tėvai,kitas gyvenimas :) 

paragraf 78

Deja, kiek buvo atlikta tyrimų, jokių didesnių panašumų tarp po tuo pačiu ženklu gimusių žmonių tarpe nebuvo rasta. Skirtumai ir panašumai buvo lygiai tokie pat kaip ir su visiškai po kitais ženklais gimusiais žmonėmis. Būta tyrimų kurie tyrė žmones gimusius tuo pačiu metu, dėsiningumų taip pat nebuvo pastebėta.
Ne kartą tyrinėjau visokius astrologinius charakterio savybių priskiriamų ženklams aprašymus. Skaičiau visų ženklų aprašymus ir braukiausi visas vietas kurios atspindi mano charakterį.. Visuose ženkluose pribraukydavau panašų kiekį teiginių.
O astrologija anksčiau labai tikėjau, net norėjau tapti profesionaliu astrologu, gerai kad laiku supratau kas tai yra iš tiesų :)

Lestras

Na gerai, pagelbėsiu Paragrafui atsakyti į mano užduotą klausimą. Juk iš tiesų atsiprašau, kad piktnaudžiauju prieš visus - ne vienerius metus praleidusiam su astrologija, man kur kas lengviau, nei didžiai daugumai šio forumo dalyvių, susipažinusiu tik su jos tamsiąja puse - "popsiniais" horoskopais.

Taigi, jokio skirtumo, ar tai vakarų (pagrinde naudojama Europoje ir Amerikoje), ar rytų (persiškoji), ar indiškoji (vedų) astrologija. Jos visos turi smulkias sritis, kurias nagrinėja ir per kurias pasireiškia.
Pabandysiu pavardinti:
1. "Popsinė" - su kuria matyt didžioji dauguma susipažįsta kiekvieną dieną
2. Natalinė (gimimo), nors geriausiai ją apibūdintų pavadinimas - astro-psichologija
3. Sinastrija, arba porų suderinamumo
4. Prognozavimo (tiksliausia, kai taikoma konkrečiam žmogui)
5. Mundaninė (naudojama įvykiams konkrečioje šalyje prognozuoti)
6. Horarinė (atsakoma į konkretų klausimą)
7. Elektyvinė (svarbaus/reikšmingo įvykio pradžiai tinkamo laiko parinkimas)
8. Medicininė
9. Finansinė arba verslo
10. Karminė
11. Astro-mineralogijos ir talismanų
12. Ir dar ta, kurią matyt pamiršau paminėti  :).

Dabar jau turint tokią didelę puokštę astrologijos sričių, kyla natūralus klausimas: ar bent supranta, kurią iš jų bando sukritikuoti šio forumo skeptikai?

P.S. Susidūriau su dilema. Daug kultūringiau į besikreipiantį asmenį atsakyti tik jam skirta žinute. Bet jei taip darysiu, ir mano žinutės bus viena po kitos, matyt adminas mane išbanins. Jei vienoje žinutėje atsakinėsiu visiems iš karto, gausis didelė "paklodė", kurių kai kas, kaip rašė, net neskaito. Administratoriau, gal patarsite, kaip tokiu atveju geriau pasielgti? Ir gal pribrendo reikalas išimtims taisyklėse?

Aukštyn