Žvaigždės lemia žmogaus likimą?

Pradėjo a.t.sielis, birželio 23, 2013, 10:09:31

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Trance

Niekas negali nulemti žmogaus likimo, kiekvienas iš mūsų esam atsakingi už savo likimą, kaip pasiklosi, taip išmiegosi. :) Netikiu astrologija.. :)

Vytautas

Citata iš: Trance  rugpjūčio 02, 2013, 22:29:22
Niekas negali nulemti žmogaus likimo, kiekvienas iš mūsų esam atsakingi už savo likimą, kaip pasiklosi, taip išmiegosi. :) Netikiu astrologija.. :)

Aš taip pat taip galvojau kol nepabendravau su buvusia bendradarbe. Išoriškai ji dažnai sirgdavo. Bet kai netikėtai prakalbom apie ezoteriką pasirodo visos sveikatos problemos iš tarpinio pasaulio kuriame ji labiau gyveno nei šiame. Pastovus spaudimas bendradarbiauti, nesutinkant neigiamas poveikis sveikatai. Nei vienos sveikatos sutrikimo priežasties medikai nenustatė.  Jai buvo visiškai neįdomu bendrauti su žmonėmis nes žinojo ką jie pasakys. Prieš metus laiko žinojo kada, kodėl ir kaip mirs jos motina. Bandė perkalbėt tarpinio pasaulio būtybę kuri ir paleido mirties programą. Kiekvienas žmogus turėjo tokį anapusinį tarpinio pasaulio prižiūrėtoją. Absoliučiai viskas programuojama. Blogiau nei matrica. Absoliutus kalėjimas. Visos žinios žemėje paremtos to pasaulio pateikiama informacija. Jau metai laiko kaip jos matymai liovėsi. Kažkas pasikeitė. Bendrai mes plačiai kalbėjom apie tą tarpinį kontroliuojantį pasaulį. Retas atvejas tai išgirsti iš tai pergyvenusio liudininko lūpų.

a.t.sielis

#47
rugpjūčio 03, 2013, 09:41:16 Redagavimas: rugpjūčio 03, 2013, 09:43:08 by a.t.sielis
Labai tamsus vaizdas, Vytautai. Iš to, kiek pažįstu pasaulį, sakyčiau, blogos būtybės negali turėti kontroliuojančios galios. Yra aukščiausia begalinė galia, ir jos esmė būtinai yra gėris - tą rodo visos įžvalgos ir indikacijos. Todėl visa, kas beegzistuotų, vienokiu ar kitokiu būdu paklūsta ir tarnauja gėriui. Taip pat ir visi "blogiai". Interpretuočiau, kad ta apibūdinta tarpinė būtybė galėjo turėti informacijos, ir tuo bandyti suimituoti kaip turinčią kažkokią galią, kurios realiai neturi. Bandė sukurti iliuziją žmoguje, darė didelį blefą. Kai kuriuos lengva vedžioti už nosies.
Mirties laiką nustato Aukščiausioji Siela, niekas kitas. Visą, iki mažiausio atomo pajudėjimo, vyksmą galutinai "programuoja" Aukščiausioji Siela.

Demonai bando turėti įtaką žmonėms, ir esant blogam žmonių elgesiui, ją įgauna. Bet jų galia yra niekinė - jeigu asmuo laikosi dieviško gyvenimo dėsnių, jis išeina iš demonų įtakos zonos ir jų įtaka negali jo paliesti. Va, kažkas pasikeitė, ir baigėsi viskas. Kur jų galia ir įtaka dabar? Reiškia, ji niekada neturėjo pagrindo.

Kiek teko girdėti, pasaulyje vyksta gėrio ir blogio bangos, kai eina bloga banga, demonai įgauna galią, ir geriečiai tampa silpnesni tada, pralaimi. Kartais demonai gali užvaldyti visą visatą ir laikyti visas gyvas esybes baimėje ir terore. Paskui vėl viskas keičiasi. Kodėl taip? Kad ir geriečiai suprastų, kad jie neturi aukščiausios galios, ir yra reikalingi Kūrėjo pagalbos ir globos visais atvejais. Visi yra mokomi, "geri" ar "blogi" jie būtų. Galiausiai blogiečiai visada sutriuškinami. Blogis visada negailestingai sugriaunamas, per tą pavyzdį mokoma blogio, materializmo, ateizmo atmetimo. Blogiui leidžiama įsigalėti, kad būtų pamatyta, kokie yra baisūs materialistinio požiūrio į būtį, priešinimosi Aukščiausiajai Sielai rezultatai.

Vytautas

Bent jai savaime buvo labai aišku kas turi realią įtaką viskam, kas ne. Tiesa matė ir meilę skleidžiančią būtybę bei dar kažkokias aukštesnes spindinčias žalsvai. Bet visa ko esmė paklusimas tai sistemai ir tarnavimas jai. Kiek išsiaiškinau savais būdais tą tarpinį pasaulį domino jos unikali minties formų pildymosi galimybė. Tik pagalvodavo kad pvz sprogs automobilio ratas jis ir sprogdavo. Taip su visomis mintimis. Jos tuoj pat imdavo realizuotis. Stengdavosi tiesiog nieko negalvoti. Malonu tai kad tos nesąmonės nėra ir žmogus gali normaliai gyventi.

zalia.arbata

Atsieli, tu apie lygiadienių precesiją? Kas 72m. žemės ašis pasisuka 1 laipsniu, kas 2160 pereina į kitą žvaigždyną, kas 25920 visas ciklas prasideda iš naujo. Per šiuos 25920m. šiaurės polius juda elipse. Vienas šios elipsės taškas yra arčiausiai galaktikos centro, kitas toliausiai. Senovės indai pastebėjo, kad toldami nuo galaktikos centro mes apsnūstame, artėdami- bundame. Tai ir turėtų būt ta gėrio/ blogio kova... maybe..

Vytautai, o tavo draugė šitaip galėjo nuo gimimo? Ar po kokio įvykio? Ar savaime baigės?



Vytautas

Viskas veikė nuo gimimo. Vaikystėje įeidavo į brolio sapnus ir bandydavo jį ištraukti iš košmarų. Bet jis jos nematydavo. Kaip jai pasakė to pasaulio būtybės ji laisva, neturi programos, bet turi tarnauti jiems.

a.t.sielis

Citata iš: zalia.arbata  rugpjūčio 03, 2013, 10:59:48Atsieli, tu apie lygiadienių precesiją?


Ciklai irgi galioja, bet aš labiau apie neapibrėžtą, laisvo pobūdžio bangų aspektą. Kurių priežastys galiausiai lieka nesuprantamos, su visom turimom žiniom. Tas amžinas klausimas: "kodėl egzistuoja blogis, arba kažkas vyksta blogai, kodėl blogiečiai nugali". Jiems palankių savybių sustiprėjimas reiškiasi, kurį visi pastebi aplinkoje, žmonėse ir visur kitur. Neaišku iš kur, neaišku kodėl, neprognozuojamai.

---

Tavo prašytas apibūdinimas:

* gali būti labai emocinga, sentimentali asmenybė. Lengvai įsižeidžia. Labai rūpinasi kitais, jų jausmais.
* jautrumas, kūrybingumas, vaizduotė
* empatiškumas
* gyvenimas emociniame plane gali vesti negatyvumą, jeigu persiimama neigiamomis emocijomis iš kitų
* myli šeimą ir namus, svarbus saugumo poreikis, gali atrodyti kad gyvenime to trūksta; tampa svarbūs daiktai, kurie duoda tą saugumą: pinigai, nuosavybė, namai, šalis, tradicijos. Kaita ir dalykai, priešingi požiūriai, kurie meta iššūkį tam saugumui, yra paprastai atmetami.
* mylimiems asmenims šis asmuo teikia globą, yra romantiškas ir taikus.
* emocinė išmintis dera su praktiškumu. Darbštumas.
* skoningai puoselėja namus, turi puikų tvarkos pojūtį.
* gali būti būtingi kraštutinumai, tiek geri, tiek blogi. Kol geras, toks žmogus geras ir tyras, bet jeigu pagenda, tada gali būti priešingybė.
* lengvai pastebi klaidas ir gali kritikuoti, kartais per daug. Gali būti kritiški savo vaikų atžvilgiu, nes nori kad vaikai pasiektų geriausio, bet tai gali būti sunkiai ištveriama.
* mėgsta tik gerai pagamintą ir gražiai pateiktą valgį, jeigu taip nėra, gali prarasti apetitą.
* turi skeptiškumo, realizmo, analitinių gebėjimų, puikus protas ir gera atmintis. Jų lengvai neapgausi. Siekia žinojimo, supratimo.
* Sugebėjimas kritiškai mąstyti ir emocingumas vienu metu, juos skatina galvoti apie tai, ar verta investuoti emocijas ir kur, nes jeigu jie žino, kad negaus atgalinio ryšio (emocinio, turtinio), jie neinvestuos ten savo širdies. Tokiu būdu, jie renkasi išskirtinius, ką mylėti.
* tarsi gyvatė, šis asmuo gali manevrais judėdamas tarp žmonių, mylėti tuos, kas jam paklūsta, ir gelti (žodiškai, ir negailestingai) tiems, kas juo naudojasi. Gali būti apgaulingi, sukti.
* sakyčiau, gana vientisa asmenybė, nes skirtingi horoskopo aspektai gerai ir lengvai susiderina į nuoseklią visumą.
* geros kombinacijos nurodo į laimingą, tarsi karaliaus situaciją, sėkmę

zalia.arbata

Šitas nelabai tinka :) žmogus gyvena jausmais, greit įsižeidžia ir pan., iš šitos sferos savybės tinka. Tačiau visos kitos ne.


a.t.sielis

Aišku :)

Užteks jau, o tai visai astrologiją sukompromituosiu.

martynas

žvaigždės ne žvaigždės, sėdėsi, lauksi, nieko derasysi - būsi niekas. tik darbas veda į priekį.


a.t.sielis

Citata iš: puodukas  gegužės 09, 2014, 09:24:56
Citata iš: a.t.sielis  gegužės 08, 2014, 22:13:42
Ne, nejuokavau.
Vis vien neįtikinai, kad nejuokavai, tiesiog provokuoji diskusiją.
Šiaip ir Saulės aktyvumas, ir Mėnulis (gal net ir kometos) turi kažkiek tai įtakos žmogaus savijautai, bet ne tiek, kad prarastumėm laisvą valią.


Problema tame, kad neskiriame kokio modelio ar paradigmos aprėptyje kas nors ką nors teigia, ir vertiname iš kito modelio ar paradigmos požiūrio taško.

Pavyzdžiui, šiuo atveju tu akivaizdžiai kalbi apie fizikines įtakas. Saulės aktyvumas, Mėnulis, kometos - kad šie dalykai ir objektai turi nežymų fizikinį poveikį. Fizikinė arba gamtamokslio paradigma.

Jeigu perskaitytumėte pirmąjį šios temos pranešimą, ten apibūdintas kitas modelis - kad visata yra holistiška, kad joje yra bendros protinės sąlygos, veiklos tendencijos, ir kad stebimojo dangaus pokyčiai tik atspindi bendrųjų visatos protinių sąlygų, veiklos tendencijų pokyčius kaip ženklai, bet ne juos sukelia. Ir ten kelios analogijos pateiktos.

Laisva valia nėra pažeidžiama jokių aplinkybių. Bet stebint aplinkybes, galima daryti išvadas, apie tai, kokius pasirinkimus tuo metu daro žmonės. Pvz. kai per Naujus Metus girdime daug sprogimų lauke, danguje matome fejerverkus, galime daryti išvadą, kad tuo metu masė žmonių laisva valia yra pasirinkę švęsti, daugelis iš jų yra laisva valia pasirinkę vartoti alkoholinius gėrimus kad suteiktų tam šventimui jiems patinkančio svaigulio, ir t.t. ir pan.

Panašiai, gali būti, kad senovinis žvaigždžių "laikraščio" arba žvaigdžių "delfio" skaitymas leisdavo daryti išvadas apie tai, kokia elgesio tendencijų banga tuo metu užėjusi.

Mums kartais reikia išlįsti "iš olos", ir iškelti kritiniu protu paremtą abejonę - ar mūsų modelis atitinka realybę. Galbūt mūsų modelis tiesiog atspindi mūsų pačių matavimo pobūdį. Gali būti taip, kad visos idėjos apie kosmoso kūnų tarpusavio sąryšius bei šiuolaikinis kosmoso įsivaizdavimas yra klaidingas. Žinių apie kosmosą tiesiog nėra. Nesuprantama kas yra žvaigždės danguje, ir ką gali reikšti jų tarpusavio išsidėstymas. Turime naują išgalvotą modelį, kuris paremtas tam tikrais matavimais. Pagrindinis klausimas - ar mes žinome ką matuojame, ir kiek sugebame išmatuoti; ar tikrai suprantame matavimų tarpusavio sąryšius; ar žinome, kokią dalį realybės visumoje sudaro mums neprieinami matavimai. Realistiškai visa tai įvertinus, galima daryti išvadą, kad esame kaip akli kačiukai, we do not have a clue what is it all about.

Intuityviai natūralu laukti, kad kuo toliau nuo Žemės perspektyvos, tuo su didesne paklaida galios mūsų apskaičiuoti ir tariamai užtikrintai žinomi matai. Esame įsodinti į žmogaus kūną, ir visų pirma visa aplinką matome iš to sąmonės taško, kuris yra mūsų žmogiškame kūne, o po to - visą kosmoso aplinką matome įsodinti į Žemės planetą. Visa perspektyva yra pilnai pajungta šiems dviems faktams, lygiai taip pat mūsų pagaminti instrumentai yra sukurti iš mūsų žemiškos kondicijos ir pririšti prie jos. Bandymai spręsti apie kokią nors "objektyvią" visatos sanklodą, neįvertinant to, kad sprendžiame iš žmogiškos ir žemiškos perspektyvos, pasmerkti visiškam klaidingumui. Jeigu pripažinsim, kad mūsų fizikinis žinojimas, fizikinis matavimas, yra dalinis ir ribotas, tada turime šansą netapti dogmatiškiems, ir pagarbiau vertinti įvairias žmonijos sukauptų ar anksčiau turėtų žinių kryptis, kaip pvz. mokėjimas skaityti žvaigždžių "delfį".

puodukas

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 10, 2014, 10:07:06
Žinių apie kosmosą tiesiog nėra....
Jeigu pripažinsim, kad mūsų fizikinis žinojimas, fizikinis matavimas, yra dalinis ir ribotas, tada turime šansą netapti dogmatiškiems, ir pagarbiau vertinti įvairias žmonijos sukauptų ar anksčiau turėtų žinių kryptis, kaip pvz. mokėjimas skaityti žvaigždžių "delfį".
Mažai šitam forume kas neigia, kad realybė yra daugiau nei tai ką matome ir galim paliesti. Pagrindinės diskusijos (ginčai), kas tas daugiau, ir kuo galima pasitikėti, aiškinančiu apie tą daugiau. O "žvaigždžių delfio korespondentai", tikrai neturi jokio pagrindo teigti, kad jie turi žinių daugiau nei kiti apie žvaigždes.

a.t.sielis

Taip, šiais laikais gerų astrologų nėra, arba apie juos laikraštininkai-biznieriai nežino, jie yra kurioje nors šalyje ir ramiai gyvena kokiame nors kaimelyje, toli nuo "civilizacijos".

puodukas

.... už devynių jūrų, už devynių marių, namelyje ant vištos kojelės....

a.t.sielis

Geriau toli esantys idealai, negu arti esantys niekšai-nežiniukai :D

Aukštyn