Nauja-senoji lietuvių religija ir jos realumas

Pradėjo a.t.sielis, birželio 21, 2013, 19:17:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Citata iš: Teroras  rugpjūčio 28, 2013, 14:49:19
Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 28, 2013, 14:11:07
Eiliniai ezoterikų atmazai :) žodžiu nemalk š ir gyvenk savarankiškai, o ne vadovaudamasis švytuokle

Idomiai tu cia :) O kodel Vytautas negali gyventi vadovaujantis svytuokle? :)

Vadovautis kieno nors autoritetu, nepaisant sveiko proto, padaro žmogų vergu. Iš to ką rašo Vytautas, panašu jog jis yra švytuoklės vergas be galimybės išsilaisvinti.
Autoritetus galima turėti ir reikia, bet negalima jais aklai pasikliauti. Žmogus turi būti laisvas savo nuomonėje ir sprendimuose, o kai to nėra, na ką jau čia pasakysi, pusė visuomenės kieno nors vergai.

Marius

Terorai,ne vytautas vadovauja švytuoklei,o švytuoklė jam..Ar tai blogai ,ar gerai.......atsakyti gali...tik.........ŠVYTUOKLĖ.

Teroras

paragraf, jeigu tai tik tavo nuomone tada puiku.

Mariau, mano nuomone zmogus gali vadovautis nors bananu gulinciu ant stalo. Jeigu tai jam ir aplinkiniams neatnesa neigiamu pasekmiu, kodel jis turetu gyventi taip kaip visi gyvena? Todel, kad paragrafas taip pasake? :) Man nesuprantama tokia jusu pozicija... Na netikite jus svytuokle tai ir netikekite, as ja irgi netikiu, bet kodel jus butinai kitam zmogui liepiate gyventi taip kaip jus gyvenate? Keista ir nesuprantama man tai yra...

exdead

tngiu ilgai pasakot, bet svytuokle pasitiket neapsimoka visu atsakymu vistiek nezinos. Ta svytuokle ir judina tavo protas.

paragraf 78

Na aš asmeniškai negaliu ramiai žiūrėti kaip žmonės gadinasi savo gyvenimus. Visada pasakau jiems tai tiesiai šviesiai, kas jie bebūtų, ar kunigas, ar dvasingas žmogus, ar prezidentas ar valkata.
O iš to ką rašo Vytautas panašu kad jis jau giliai įklimpęs, išsivystė tikra priklausomybė ir sveiko proto neturėjimas.
Man jo nuoširdžiai gaila, todėl ir negaliu ramiai žiūrėti kaip jis ėda savo gyvenimą.
Įsivaizduok jei jis taps tėvu ir vadovaudamasis švytuoklės parodymais auklės vaikus, vaikams tikrai reikės rimtos psichiatro pagalbos.
Mačiau jau ne vieną šeimą, kai tėvai aklai pasitiki kokiu nors autoritetu. Visa šeima tada nuo to nukenčia.

TinSoldier

Citata iš: Teroras  rugpjūčio 28, 2013, 15:20:17
paragraf, jeigu tai tik tavo nuomone tada puiku.

Mariau, mano nuomone zmogus gali vadovautis nors bananu gulinciu ant stalo. Jeigu tai jam ir aplinkiniams neatnesa neigiamu pasekmiu, kodel jis turetu gyventi taip kaip visi gyvena? Todel, kad paragrafas taip pasake? :) Man nesuprantama tokia jusu pozicija... Na netikite jus svytuokle tai ir netikekite, as ja irgi netikiu, bet kodel jus butinai kitam zmogui liepiate gyventi taip kaip jus gyvenate? Keista ir nesuprantama man tai yra...

Ir ne vien Vytautą tai liečia. Jo vieši pasakojimai apie švytuoklės veiksmingumą gali daryti įtaką kitiems naiviems žmonėms, vaikams. Dezinformacijos, melų, nesusipratimų arba haliucinacijų skleidimas daro žalą.

Teroras

rugpjūčio 28, 2013, 15:32:50 Redagavimas: rugpjūčio 28, 2013, 15:36:41 by Teroras
Na, krastutinumus ir as galiu paimti... Pvz. kas bus jeigu kazkoks giliai iklimpes krikscionys kuris nebaige teologijos studiju ir interpretuoja sventrascius savaip vers savo vaikus zalotis teigdamas, kad tik taip jiems bus atleista uz nuodemes? :)

Ne mums spresti, kas gadina savo gyvenimus o kas ne.

Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 28, 2013, 15:31:15
Ir ne vien Vytautą tai liečia. Jo vieši pasakojimai apie švytuoklės veiksmingumą gali daryti įtaką kitiems naiviems žmonėms, vaikams. Dezinformacijos, melų, nesusipratimų arba haliucinacijų skleidimas daro žalą.

O tai ka jam tyleti? :) Tada cia puse nariu su savo informacija turetu tyleti, pvz. Ezekielo pasakojimai apie narkotikus (maza ka, koks vaikas paskaitys ir nueis i miska nuodingu grybu rinktis)... :) Apskritai visa anomalija.lt reiketu tada uzdaryti... Bet kodel tik ant Vytauto jus uzsisedote as nelabai suvokiu :) Kaip paragrafas pasakytu, reikia viska vertinti kritiskai :)

exdead

Citata iš: Teroras  rugpjūčio 28, 2013, 15:32:50
Na, krastutinumus ir as galiu paimti... Pvz. kas bus jeigu kazkoks giliai iklimpes krikscionys kuris nebaige teologijos studiju ir interpretuoja sventrascius savaip vers savo vaikus zalotis teigdamas, kad tik taip jiems bus atleista uz nuodemes? :)

Ne mums spresti, kas gadina savo gyvenimus o kas ne.

Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 28, 2013, 15:31:15

O tai ka jam tyleti? :) Tada cia puse nariu su savo informacija turetu tyleti, pvz. Ezekielo pasakojimai apie narkotikus (maza ka, koks vaikas paskaitys ir nueis i miska nuodingu grybu rinktis)... :) Apskritai visa anomalija.lt reiketu tada uzdaryti... Bet kodel tik ant Vytauto jus uzsisedote as nelabai suvokiu :) Kaip paragrafas pasakytu, reikia viska vertinti kritiskai :)

.
.
.
Ne musu reikalai seip kuo kas tiki ir ka kas daro. Seniau turejau svytuokle pastebejau ,kad kartais veikia, bet dabar nenaudoju.

rutulys

Pačiam paragrafui su logika ir neviskas tvarkoj. Iš vienos pusės teigia, kad Vytautas pats valdo švytuoklę: ji rodo tai, ką jis nori, kad rodytų, o iš kitos teigia, kad Vytautas - švytuoklės vergas. Tai kaip čia suprasti, pats save Vytautas pavergė? :)

Jei taip jau aukštini loginį mąstymą - tai ir naudokis juo, lavink jį.

paragraf 78

O kur tu čia matai logines spragas? Jei atidžiau paskaitytum tai suprastum, kad taip, vytautas pats valdo švytuoklę, o priklausomas jis nuo jos veikimo, ir visiškai nesvarbu kad atsakymus padiktuoja jis pats, jis gi tiki kad čia siela kalba per švytuoklę. Jis priklausomas ne nuo savęs, o nuo švytuoklės parodymų, kuriuos sukuria pats. Taip čia paradoksas, bet jų pilna ezoterika, tad kartais sunku kalbėti neįvedant pašnekovo į nesupratimą

exdead

man tai panasu ,kad kai pasemi svytuokle ieini i hipnozes busena tau atrodo ,kad svytuokle juda nors ten tavo ranka. Cia tik mano nuomone.

paragraf 78

jokios hipnozės nėra, viskas vyksta natūraliai, be jokios mistikos

rutulys

Skaičiau, neva pačiam su savim pasikalbėti yra teigiamas dalykas. Kažkokie psichologai atliko tyrimus, kurie parodė, jog pagyvenę žmonės, kurie ieško daiktų patys su savimi pasikalbėdami, žymiai greičiau juos randa, nei tie kurie nesikalba.

Argi tavo akimis tai ne tas pats? Kažkokios komunikavimo problemos, kurias galima įveikti švytuoklės pagalba? Kas čia blogo jei Vytautas taip save apsiklausinėja? Drąsiai šneki apie priklausomybę, gal manai jei švytuoklė iškrėstų jam pokštą ir padiktuotų Vytautui "nužudyk paragrafą", jis ims ir taip padarys?

exdead

pirma dar reikia rast ta paragrafa. O svytuokle to nesakyks, nes paprasciausiai Vytautas to neklaus.

paragraf 78

Na šiaip yra viena kalbėtis su savimi, o visai kas kita manyti jog kalbi su švytuoklės pagalba su siela.
Kaip sakoma, kai tu kalbi su dievu, tai yra malda, kai dievas su tavimi tada šizofrenija.
Kartasi jo teiginiai iki absurdo yra pasikliovimas švytuokle, tai net neabejoju kad jis viskam ryžtųsi jei švytuoklė taip "pasakytų" :)

Aukštyn