Mažiausiai 150 tūkstančių prancūzų išėjo į demonstraciją

Pradėjo Benamis, gegužės 27, 2013, 00:38:47

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Na viskas, visą laiką yra judesyje. Nusistovėjusios normos mano manymu gali išlikti sąlyginai neilgą laiko tarpą. Viskas kinta, viskas sukasi. Galbūt net ciklais, žinoma ilgesniais nei vieno žmogaus gyvenimas. Ir tikriausiai niekas negali pasakyti ar tokie pokyčiai dabartiniame pasaulyje mus prives prie gero ar prie blogo.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  gegužės 29, 2013, 16:49:27
Aš irgi per daug nesidomiu, bet tendencijos akivaizdžios. Aš už natūralią įvykių eigą. <...>

Tai, kas dabar vyksta ir yra natūrali įvykių eiga :)

Kaip jau rašiau:

CitataO kam ir kada visuomenė buvo pasirengusi? Vergija buvo panaikinta, kai visa visuomenė paemė ir draugiškai nutarė: "davai, išlaisvinam mūsų juoduosius draugus, kiek gi galima juos išnaudoti?". Moterų teisės buvo lyginamos su vyrų, visiems vyrams visuomenėje staiga nušvitus: "o taip, moteris juk toks pat žmogus, todėl už tokį pat darbą turi gauti tą patį.". Darbininkams 8 darbo valandos buvo suteiktos daugumai kapitalistų valdininkų nutarus: "na, 8 darbo valandos tikrai nesumažins mūsų pelno, o tie vargšeliai fabriko darbininkai jau velniškai nusikalę - tegul dirba mažiau"? Tu man pasakyk, koks socialinis progresas kada nors buvo įgyvendintas draugišku masiniu pritarimu?

Revoliucijos - istorijos variklis. Visuomet viskas vyksta panašiai: revoliucingi progresyvūs žmonės iškelia idėją. Jai atrandami įrodymai, po truputį tos idėjos plinta mokslo viršunėlėse, pas tuos, kurie dirba ties tuo dalyku ir pan. Galiausiai, tame mažyčiame kompetetingų žmonių sluoksnyje tai tampa savaime suprantama (psichologų, sociologų, biologų, genetikų ir t.t., priklausomai nuo srities), tampa "tiesa".

Iš viršaus skleidžiama propaganda apie šią "tiesą", kurią priima progresyvesni žmonės, o tradicionistai protestuoja ir šūkauja. Labai lėtai progresyvensių žmonių daugėja, o tradicionistų mažėja. Galiausiai, pasikeitus reikiamam skaičiui kartų, ta "tiesa" tampa savaime suprantama ir žmonės baisėdamiesi žvelgia į praeitį, kokie laukiniai buvo jų proseneliai. Kaip dabar žvelgiame į vergvaldžius, moterų ar darbuotojų išnaudojimą.

Tai yra natūrali tvarka. Visiškai nenatūralu būtų, jei iš oro staiga visi sutartų dėl kokios prieštaringos idėjos. Tai būtų nerealu, netikėtina ir nelogiška.

Nesakau, kad visuomet visi pokyčiai tik į gerą. Bet tai nereiškia, kad reikia tupėti totalioje stagnacijoje. Laikas parodys, kas klydo. Bet, jei iš vis niekas nebus daroma - suklysim visi.

puodukas

Kad iš "viršaus" tos idėjos pareina pilnai sutinku. Tik šiuo atveju panašiausia, kad iš politikų pusės, siekiant suskaldyti visuomenę, nes paradų ir juvenalinės justicijos kuri Prancūzijoje yra pilnai įsigalėjusi, kitaip nepaaiškinsi, kaip tyčiniu žmonių priešinimu. O kai visuomenėj bus didžiulė įtampa, tada ir naują hitlerį nesunku į valdžią atvesti. Aišku čia tik mano nuomonė, didesnė tikimybė, kad Europa taps islamiška, po tokių "naujovių", nes susiskaldžiusi visuomenė nelabai ir priešinsis.

Aukštyn