Nuo kur prasideda "įsiūlyta" laisvė

Pradėjo puodukas, gegužės 02, 2013, 18:24:34

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

preacher

Citata iš: Teroras  gegužės 03, 2013, 16:52:47
O as manau, kad tai kaip tik budinga zmonems. Nezinau, gal esi kiborgas, taciau tai ka tu pavadinai kvailumu, zmones vadina emocijomis.

Jausmai, emocijos? Leisk paklausti, galbūt už teroro nicko, slepiasi mergina?

O kas liečia kolektyvizmą, tai niekas, niekur ir neminėjo, jog reik vengti žmonių ar bendravimo, tačiau mano akimis reik mokėti tinkamai nauduotis tuo žmonių ratų, vengti beprasmio laiko švaistimo ir mokėti pasinaudoti turimomis sąlygomis  ;)

TinSoldier

Citata iš: preacher  gegužės 03, 2013, 18:16:40
Jausmai, emocijos? Leisk paklausti, galbūt už teroro nicko, slepiasi mergina?

Leisk paklausti, po kokios traumos pradėjai gniaužti savo emocijas? :)

Aišku, visiškai kvaila per internetą daryti išvadas, bet susidaro toks įspūdis, kad pats esi gana jautrus žmogus, pakentėjęs dėl įvairių dalykų, o čia perkompensuoji bandydamas sukurti kažkokio kieto vienišiaus, atskalūno įvaizdį :)

Galiausiai, klausimas: o tai merginos jau gali jautriai reaguoti į atstumimus, nepritapimą, išvarymą iš kokios grupelės? Ar tik bachuriukams yra kvaila žmogiškai reaguoti į žmogiškas patirtis?

preacher

Emocijos, nu tai jei ištinka nelaimė pati artimiausia(tevai, seneliai, broliai), tai beabejonės jausi gailestį, liudesį ir t.t kogero. Tačiau kaip galima patirti kažkoki emocinį sukrėtimą, kai tave atstumia ar kažką pikto padaro svetimi? Na taip nemalonu, tu nuryji tą piliulę tačiau judi į priekį ir tiek. Niekad nereik dėti kažkokiu vilčių į tą jei žinai, kad bet kada gali nuvilti  :) Aš neesu atskalūnas-bastūnas, kuris keliauja vienišas po pasaulį, tiesiog niekad nebuvau surištas su žmonėmis ir tiesiog nesuprantu žmonių tarpusavio santykių, man visa tai yra svetima. Turiu bičiulį ir pora pažystamų su kuriais daugiau pabendrauju ir tiek.

Teroras

I sociopata tu man uznesi, preacher. Zinoma jeigu tu ir gyvenime esi toks, koki cia save vaizduoji.

preacher

Iš ko taip sprendi, kad aš sociopatas?  :) Gal tiesiog flegmatikas?  :-\

crystal

Citata iš: preacher  gegužės 03, 2013, 19:20:13
Tačiau kaip galima patirti kažkoki emocinį sukrėtimą, kai tave atstumia ar kažką pikto padaro svetimi? Na taip nemalonu, tu nuryji tą piliulę tačiau judi į priekį ir tiek. Niekad nereik dėti kažkokiu vilčių į tą jei žinai, kad bet kada gali nuvilti  :)

Nenuostabu kodėl nesupranti žmonių emociškai reaguojančių į atstumimą. Tokie žmonės naujoje aplinkoje/grupėje/ bendruomenėje paprasčiausiai nesilaiko taisyklės „nedėsiu jokių vilčių, nes tai gali nuvilti", jie tiesiog deda viltis ir labai tikisi sėkmės. O nesėkmės atveju gali tam kartui jautriai išgyventi, susitaikyti ir toliau kažką naujo bandyti, arba gali niekada gyvenime niekur nelįsti, nebebandyti ir laikytis nuomonės jog tai tėra sunkiai suprantamas, beprasmiškas, nuvyliantis laiko gaišimas. Šiaip abejočiau ar taip iš oro, neva niekur nepriklausius, gali susidaryti neigiama nuomonė apie priklausymą kokiai bendruomenei.

Master

Citata iš: crystal  gegužės 03, 2013, 22:38:12
Šiaip abejočiau ar taip iš oro, neva niekur nepriklausius, gali susidaryti neigiama nuomonė apie priklausymą kokiai bendruomenei.
Galima, jeigu tarkim neturi galimybės įstoti į bendruomenę. Tada žmogus panaudoja gynybos mechanizmą. Pasiteisinimai, bendruomenės nuvertinimas padeda asmeniui lengviau susitaikyti su savo neįgyvendintu noru.  :)

preacher

Truputi net keista paskaičius, kaip kitiems yra savarbu tapti kažkokios bendruomenės dalimi   :o

Pasiteisinimai, bendruomenės nuvertinimas padeda asmeniui lengviau susitaikyti su savo neįgyvendintu noru. 
Taip parašiai lyg būti bendruomenės dalimi yra tas pats, kas sukūrti, mokslinį išradimą, laimėti sporto varžybas ar tapti verslo magnatų....  ??? 
Nežinau, nieks nieko nenuvertina, abskritai yra kvaila žmones nuvertint, jų dar nepažinus ir objektyviai neįvertinus ju asmenybių....
Tiesiog labai keista skaityti jūsų post'us, toks jausmas lyg į kitą pasaulį patekčiau, nežinau, labai keistos jūsų idealogijos.... ???  :o

Teroras

Citata iš: preacher  gegužės 04, 2013, 12:42:29
Tiesiog labai keista skaityti jūsų post'us, toks jausmas lyg į kitą pasaulį patekčiau, nežinau, labai keistos jūsų idealogijos.... ???  :o

Taip, taip... Cia tiesiog mes keistuoliai :) Tik tavo poziuris teisingas ir nei kiek nekeistas... ;)

Master

gegužės 04, 2013, 13:01:10 Redagavimas: gegužės 04, 2013, 13:04:42 by Master
Citata iš: preacher  gegužės 04, 2013, 12:42:29
Truputi net keista paskaičius, kaip kitiems yra savarbu tapti kažkokios bendruomenės dalimi   :o
...
Taip parašiai lyg būti bendruomenės dalimi yra tas pats, kas sukūrti, mokslinį išradimą, laimėti sporto varžybas ar tapti verslo magnatų....  ??? 
...

Tiesa pasakius, kiekvienam žmogui svarbūs yra vis kiti dalykai. Vienam gyvenimo tikslas yra meilė, kitam labai reikšminga sukaupti kuo daugiau žinių, kuo daugiau patirti,kitam svarbu išsilaisvinti iš materialaus pasaulio, tapti dvasiškai pilnam, o kitas be proto svajoja gyventi japonijoje ir t.t... Ir pažystu daug tokiu žmonių. Kiekvienas sapnuoja tai kuom žavisi (ne mano frazė, bet labai graži) O tas sapnas tai susikurtos iliuzijos apie gyvenimą. Todėl vienas mato vienokia, kitas kitokia aplinką. Vienam reikšminga tas, kitam anas... Žmonės gi ne taburetės, pagamintos pagal vieną užsakymą.

preacher

Citata iš: Teroras  gegužės 04, 2013, 12:55:47
Taip, taip... Cia tiesiog mes keistuoliai :) Tik tavo poziuris teisingas ir nei kiek nekeistas... ;)

Prie ko tie keistuoliai? Tiesiog susidarau nuomonę, kad esate lyg kokie hipiai ar kairieji, kurie be kolektyvizmo neisivaizduoja gyvenimo  :).  Išvadinai mane sociopatu vien todėl, kad parašiau, jog esu labiau intravertas. Pats esi netolerantiškas ir nesugebi kitų žmonių pomėgių ar charakterių suprasti  :)

Master

Dėl kolektyvizmo, įsivaizduok, kad žemėje nebūtų nei vieno žmogaus. Ir nieko, ką tie žmonės sukūrę. Kaip manai.. Kokiu žmogumi tada užaugtum... Spėju, kad nesugebėtum nei kalbėti, nei žinotum kas gera ir bloga, ir aplamai į viską per daug nesigilintum. O jei rimčiau, tai vargu ar išgyventum. Žmogui reikia žmogaus. Aišku, nieko blogo būti vienišiumi, bet laikui bėgant supranti, kad tai yra sunku ir skausminga :) (yra net rizika sugadinti galvą  :D) Ir tobulėjama lėčiau. Aišku tai tik mano nuomonė.

crystal

Citata iš: preacher  gegužės 04, 2013, 13:26:09
Prie ko tie keistuoliai? Tiesiog susidarau nuomonę, kad esate lyg kokie hipiai ar kairieji, kurie be kolektyvizmo neisivaizduoja gyvenimo  :).  Išvadinai mane sociopatu vien todėl, kad parašiau, jog esu labiau intravertas. Pats esi netolerantiškas ir nesugebi kitų žmonių pomėgių ar charakterių suprasti  :)

Aš pvz toleruoju ir suprantu kitų nuomones, pasirinkimus ar pomėgius. Jei tau maloniau yra būti vienam, tai gerai, tavo pasirinkimas, niekas tau nepirš visokių bendruomenių ir neaiškins kaip tau pačiam turėtų būti geriau. Tačiau šioje diskusijoje yra taip, kad tu pats nelabai linkęs toleruoti kitus. Sakai, kad priklausyti kažkokiai bendruomenei yra kvaila, kad kvaila yra įsižeisti kai kažkas atstumia, kad buvimas bendruomenėje yra beprasmis laiko švaistymas, apribojantis ir įrėminantis į kažkokias ideologojas...tt ir pan. Tai tavo nuomonė, tačiau nelabai pagrįsta ir pakankamai žeidžianti. Taip kad nereikia čia klijuoti netolerancijos kitiems, kai tuo tarpu pats nesuprantantis tokių žmonių santykių tesugebi išvadinti kvailystėmis.

preacher

gegužės 04, 2013, 15:55:10 Redagavimas: gegužės 04, 2013, 15:58:27 by preacher
Turėjau omenyje, kad kvaila, kada žmogus tampa pernelyg priklausomas nuo tos bendruomenės, minios, ir jei jį atstumia, iškritikuoja, jis tampa depresuotas, liūdnas ar bėga žudytis. Geras pvz, kokia paauglė ar paauglys mokosi, kokioje n-tojoje vidurinėje ir jei iš jų pradeda tyčiotis kokie siuvėjų, pardavėjų ar net iš socialių šeimų vaikai, tada aukos kelia prieš save ranką, tai tiesiog apgailėtina.

crystal

Keistai skamba tas „pernelyg". Jei turi omenyje kažkokį tai aklą fanatizmą, tai žinoma, tuomet yra kvaila. Tačiau priklausymas bendruomenei netolygu fanatizmui. Žmogus grupelėje gali ir netapti „pernelyg priklausomu". Jei tu kalbi apie tai, kuomet žmogus dėl kokių nors socialinių priežasčių yra atstumiamas iš vienos ar kitos bendruomenės, tai jau sakyčiau čia visai kita tema. Tikrai ne tokia pati kaip priklausymas grupelėje dėl bendrų interesų ir pan.

Aukštyn